Grošljeva predvolilna petarda

Slika: klemengroselj.si

Avtor: | 6. maja, 2024

Ko se je že zdelo, da so se liste za evropske volitve nekako “izkristalizirale”, je prišlo do zanimivega preobrata. Čez ramo predsednika vlade Goloba vržen Klemen Grošelj očitno ni obupal in je našel zanimivega zaveznika – zelenega Andreja Čuša, nekdanjega poslanca SDS. Ta mu je prek stranke omogočil kandidiranje, če seveda do petka zbere dovolj zakonsko overjenih podpisov za svojo listo. Zdi se, da bo, čeprav bo težko. Volilna veselica na levi sredini je tem primeru zagotovljena.

Očitno je, da spori v vladajoči Svobodi niso samo površinski. Klemen Grošelj, sicer prej LMŠ, ima očitno poln kufer Golobovega “svobodnega” upravljanja države in razporejanja ljudi po ad hoc influencerskih kriterijih. Ni edini, ampak se je odločil ukrepati. Ker liberalno, svobodno, po njegovem ne pomeni, da lahko vladajoči po prostem balkanskem razmisleku kreativno kradejo, se sprenevedajo, prirejajo resnico po vzoru nadzakonskega svobodnega šefa. No, morda pa se je tudi Grošelj navadil življenja v Bruslju in se samo bori za svoj oplemeniteni kruh. Nikoli ne veš, ampak posledice v politiki bodo ne glede na motivacijske vzgibe posameznikov.

Preurejanje levo-liberalnega bloka se s tem nadaljuje, dodatno šibi pozicijo počitniškega zaljubljenca v občasni funkciji predsednika vlade. Instant lista Zelenih s Klemnom Grošljem, morda še Mojco Šetinc Pašek (in še kom), dokazuje, da je mit vrhunskega menedžerja dokočno razpadel v prafaktorje. Vprašanje je samo, kdaj bodo to začeli priznavati posamezni člani Golobove sekte Svobode v Državnem zboru.

Kot je za 24ur.com povedno povedala Mojca Šetinc Pašek je še “v fazi odločanja, saj so me podobno k sodelovanju na evropskih volitvah vabili v drugih strankah, pa se zato nisem odločila. Zlasti glede na način, kako se je ravnalo z uglednimi ljudmi in vsebinsko močnimi kandidati v največji vladni stranki, menim, da leva sredina zmore ponuditi več od tega, kar imamo na razpolago ta hip.”

Projekt Grošelj se bo odvil do četrtka.

Precej komično je, da bi lahko na listi Zelenih po nekaterih informacijah kandidiral tudi čez svobodno ramo vrženi ginekolog Aleksander Merlo. To bi dejansko pomenilo dokončno razkritje spornega, čudaškega vodenja stranke in vlade s strani Roberta Goloba, kar bi stranka ob vseh medijskih plačanih akrobacijah težko prikrila, zanikala. Končni začetek konca te farse?

Doktor Grošelj je pred sporom z vrhunskim menedžerjem veljal za najbolj kredibilnega kandidata Svobode na EU volitvah; po izobrazbi, izkušnjah in svojih dejanjih to tudi je. Se je pa očitno zameril prijatelju ljubljanskega župana, srbskemu predsedniku Vučiću glede ocene demokratičnosti zadnjih srbskih volitev. Vučić je namreč Grošlja označil za sovražnika Srbije, to pa je bilo menda ustrezno servirano županu Ljubljane prek šerifa Republike Srbske Dodika, župan najlepšega mesta pa je seveda o tem ustrezno “obvestil” prijatelja Goloba, ki je ukrepal.

Bolno do amena, bi rekli nekateri. Pa ne samo bolno, ampak nedemokratično, zaskrbljujoče, zrelo za vsaj kakšno resno poslansko vprašanje, ki ga tudi opozicijski SDS ne zmore ali ne zna formulirati. Zanimivo, pomenljivo. Nekateri bi rekli, da veslajo v istem čolnu.

Poslovne povezave med srbskim predsednikom, ljubljanskim županom in predsednikom UEFA bi verjetno morale zanimati marsikatero institucijo. (Slika: RTL)

V vsakem primeru Klemen Grošelj s svojimi aktivnostmi drobi volilno bazo na levi sredini. Njegova baza so namreč volilvci Svobode, SD, Levice, Vesne … Ogroža tudi večnega kandidata, čudežnega kočevskega dečka na listi Vesne Vladimirja Prebiliča, ki bi imel brez “maščevalnega” Grošlja precej udobno postlan sedež v EU parlamentu. Boj bo hud, neizprosen, pomembna tema bo tudi jedrska energija, JEK 2. Prebilič si je tu oprtal nahrbnik fanatičnega nasprotovanja Vesne jedrski energiji. “Tacanje” po nedefinirani ekološki sredini bo tu težko izpeljal.

Je pa v tej zgodbi nekdo, ki lahko vsaj začasno mirno spi in se malo nasmeji, morda izpusti kakšen tvit: Janez Janša. Sploh, ker se zdi Logarjevo platformovanje vedno bolj komična predstava brez jasnega cilja. Ali pač? Na sončni strani Alp je možno marsikaj. Sploh spomladi, ko cvetijo ideje vseh sort in barv.

33 komentarjev

 1. MARJAN

  ampak nedemokratično, zaskrbljujoče, zrelo za vsaj kakšno resno poslansko vprašanje, ki ga tudi opozicijski SDS ne zmore ali ne zna formulirati. Zanimivo, pomenljivo. Nekateri bi rekli, da veslajo v istem čolnu.
  Tilen, to so pa ti napisali drugi, saj ni verjeti, da ti v to verjameš. Vprašanje je:
  zakaj pa bi SDS morala postavljati taka poslanska vprašanja?
  Res neumno napisano Tilen.

  • Halobp

   Zato ker, so v opoziciji in v marsikaterem odboru ki o teh delikatnih stvareh morajo razpravljati in zaščititi interese NAS SLOVENCEV!
   Namesto, da bi usekali sedaj, so se pa ”skrito” potegnili nazaj kot ene pičke !!!
   Z mojimi besedami oportunistično.

   Pripravljajo se, na EU volitve in se nočejo še nikomer ”zamerit”, kar ni prav.

   Še enkrat RS SE UMEŠAVA V NOTRANJO POLITIKO NAŠE DRŽAVE SLOVENIJE!! Upam da bo sedaj jasno.

 2. deni

  Zanimivo bi bilo izvedeti, kako levi inkvizitor “pospravlja” še nedolgo nazaj zveste oprode. Najbrž zgovorni narcisoiden tip, ki se v javnosti kaže kot leporečni simpatični model, ko z njim debatirajo levičarski feni z naprej zastavljenimi vprašanji. Najbrž v zakulisju padajo težke besede, kjer glavni godbenik na plesu ne špara svojega temperamentnega jezika. Kako je poslal iz ekipe Šetinčevo, sicer levo levo usmerjena. Kako je Bešiča brcnil v rit in tudi nekatere druge.

  Na to kajlo je nasedel Grošelj, ko je srbskega avtokrata v bistvu posredno “obtožil” prirejanja volitev, “naključnih turistov”. Mož je pozabil, da je Vučić učil fucbalista in župana Rimsko zgodovino. Tile tipi marsikaj oprostijo, ampak tatu obtožiti tatvine, to pa je zgodba zase. Seveda je po posredovanju vožda El presidente Grošlja nasadil kot majhnega mulca.
  V bistvu si je Grošelj izkopal sam “svoj grob”, ko ni hvalil prevzvišanega Vučića. Za Miloševića se je vedelo, kakšen tip je. Ampak zamerljivi srpski vodja pa je druga zgodba. Imel je dobre učitelje od Miloševića, Šešlja in še koga. Radikalec pač samo dlako menja in vendar je še vedno radikal, ki se križa in objema z srbskimi patriarhi, podložnimi velikemu gazdi v Moskvi.

 3. P.Kos

  dr. Grošelj bo verodostojen in kompetenten politik ko bo udaril po mizi slovenske svobode govora in demokratičnih norm. Star slovenski pregovor pravi, da je potrebno pomesti najprej pred svojim pragom. Kaj me/nas brigajo Srbi. Ti nikoli niso v skupnost balkanskih narodov prinesli nič dobrega.
  Tam pred našim pragom namreč, se je v zadnjih dveh letih z Golobom na čelu in dokazano nedemokratično Svobodo, s sateliti odpisanih, nabralo svinjarije, ki jo bo težko enostavno odkidat. Zato se bodo razni grošlji, pa razne šetinčke morali zavzemati za stvarne demokratične norme tudi takrat, ko jih ne mečejo čez rame.

  In da, kot je že zapisano v enem od komentarjev spodaj, začel bom verjeti v pravo pot slovenske demokracije, ko bodo zaprli ljubljanskega Jankovića in ključ vrgli na dno oceana.

  p.s.: Spoštovani g.Majnardi, kritike moramo znati vsi sprejeti in o njih razmisliti. Če kritik ne znamo sprejeti smo podobni Golobu in politični kriminalni združbi, ki ga je nastavila, se potem poimenuješ npr. Svoboda, ter ukinjaš svobodo govora v medijih in hkrati javno RTV, ki bi morala predstavljati družbeno pluralnost, spremeniš v kričača Levice.
  + v imenu portal+ pojmujem kot dodano vrednost temu mediju. Zato vas vljudno prosim, da ne ukinjate bralcev, saj boste v nasprotnem enaki javni RTV, ki pa jo, vsaj tako se mi zdi, tako kot je ta medij pod Svobodo in Levico, tudi vi ne prebavljate.

  • Halobp

   Spoštovani P.Kos,

   verjetno niste dodobra razumel napisanega.

   Namreč sporočilo je, da se R.Srbija meša v slovensko notranjo politiko, preko njihovih satelitov, katere imajo posajene v NAŠI SLOVENIJI. Pa še kako moramo to pomesti zunaj naših vrat! čeprav je kloaška okužba zelo, v naši globoki državi.

   Vsem, pa kateri berete, komentarje in nato komentirate sami, sporočam, da je DEMOKRACIJA znati sprejemati tudi drugače misleče, obarvane ….

   Vsak od nas lahko reče kar hoče, ni pa rečeno da ima prav.

   V Sv. pismu piše, da grešnik grešniku ne mora soditi.

   Vsi skupaj, pa bodimo veseli, da se lahko tukaj beremo in da prebiramo intelektualne misli, razen nekaterih, ki so plačani ŠPILFRDIRBEJI.

   Vsem skupaj želim LEP DAN 😉

   • deni

    Dragi Halobp. Res je ravno to temelj demokracije, da lahko rećeš, napišeš karkoli, dokler ne žališ. V bivši umetni tvorbi je bil zloglasni člen 133. o verbalnem deliktu. Stari je imel s svojimi pajdaši vse niti v svojih rokah. Potem, ko so vsi kradli kot srake so vse zvalili na na “preljubega” diktatorja kot, da ni vedel ničesar, ko je ležal v KC. Ravno zato mi je vaš komentar všeč pa ali se strinjamo ali ne.

    Gnila balkanska kleptokracija v navezi raznih slovenskih hipokritov, oz. Dolancev, še prej pa vrhovnega pobudnika t.i. Samoupravnega socializma, ki mu je bil Wagner najljubši skladatelj kot … Se ve koga mislim.

   • P.Kos

    Spoštovani Halobp!

    Ko bomo pometli pred lastnim pragom, nam sateliti ( ne vem sicer zakaj ne kar Janković in Stevanović … ) ne bodo krojili usode.

    Demokracija je tudi upati si poimenovati tistega, tisto ali kaj, kar nosi ime; nenazadnje tudi sebe

    • Halobp

     Halobp !

     po Primorsko je lahko golob ali pa galop – galopiranje .

     Prilagam pa česar se jaz držim: moje – naše ustave

     39. člen
     (svoboda izražanja)

     Zagotovljena je svoboda izražanja misli, govora in. javnega nastopanja, tiska in drugih oblik javnega obveščanja in izražanja. Vsakdo lahko svobodno zbira, sprejema in širi vesti in mnenja.

     Vsakdo ima pravico dobiti informacijo javnega značaja, za katero ima v zakonu utemeljen pravni interes, razen v primerih, ki jih določa zakon.

     😉

 4. slavkope

  Ali bo “vrnitev odpisanega”, dr. Klemna Grošlja, na slovensko politično sceno kaj več kot “predvolilna petarda”, bodo pokazali že naslednji dnevi. Vsekakor pa neposredna žrtev Golobovega brezdušno narcisoidno prezirljivega “metanja čez rame” nepričakovano ne ogroža le predvolilnega miru v vladajoči kliki Gibanja svoboda, ampak tudi med evro-kandidati drugih političnih strank.

  Še enkrat pa nam protestno-obetavni poskus prezirljivo “odpisanega” evro-poslanca razkriva vso intelektualno in politično bedo aktualne slovenske vladajoče politike, ki se nikakor ne zna in ne zmore dvigniti nad brutalno primitivna preštevanja in surova iz-števanja med “našimi” in “njihovimi”, med “levimi” in “desnimi”, med “proti-fašisti” in “fašisti”.

  Nobene otipljive, spodbudne in privlačne razvojne vsebine, nobenega poskusa programske prepoznavnosti, nobenega sledu tvornega in strpnega dialoga med prepoznavnimi konkurenti in tekmeci na slovenskem političnem ringu.
  Še vedno kaj velja le najbolj zadrto in destruktivno načelo: “Kdor ni z nami, je proti nam!” Še vedno smo žrtve izključevalne paradigme: “ali – ali”, iz katere ni tvornega in strpnega izhoda.
  Igre izključevanja brez meja se nadaljujejo – nikomur ne na veselje in ne na žalost!

 5. Miller

  Ko je Tilen samo bežno poškilil na verskega vodjo kulta SDS SS in zapisal nedolžno resnico in nič drugega kot resnico,
  …..se je vitez na konju, v srednjeveškem oklepu in čeladi, v levi roki rumeno modri ščit, v drugi visoko dvignjeni roki z mečem, postavil svojemu gospodarju in duhovnemu vodji pukljastemu twitomanu v bran…, pripravljen dati i svoj ničvredni život, skupaj s svojimi primitivnimi oprodami, kot so to prisegli tudi njegovi predniki na Plečnikovem stadionu.

  • tohuvabohu

   Kdo pa je tebe kaj vprašal, odsluženi rdečedlaki vohljač, dresiran za lov na janšiste?

   • uroš gabrijelčič

    Miller pač kaže znake Pavlovega refleksa. Je preprosto revček. ki v družbi ni upoštevan. In to ga boli. Portal plus mu omogoča kompenzacijo manjvrednostnega kompleksa s tem, da mu dovoli komentiranje. In tako se veselo sončni v družbi komentatorjev, ki ga daleč presegajo.

  • Miller

   Zdaj, ko gre SDS tudi uradno v skrajno desno in glede na karakter članov kulta pukljastega twitomana, je pričakovati, da v kratici SDS črka D ne bo več potrebna. Ostala bo kratica njihovih idolov, ki so jim njihovi predniki prisegli: SS.

   • tohuvabohu

    Fifi, marš v kočo.

 6. ren

  Kakor je iz teksta razvidno, gre infantilni golob marsikomu na živce, ker vidi, kako zaradi njega in “nje”(!!!) država doživlja sramotne trenutke doma in v tujini.

 7. Samoslav

  Hvala, urednik, ker se niste izneverili tradiciji in v svoje vsegliharstvo niste pozabili vtakniti Janeza Janšo in SDS.

  • Tilen Majnardi

   Lep pozdrav, Janez Janša je izpostavljena politična osebnost. Če menite, da kritika na njegov račun ni dopustna, boste morali brati kakšen drug medij. Hvala.

   • tohuvabohu

    Samoslav ima prav. Nihče seveda ne sme biti izvzet iz kritike, vendar v članku niste obrazložili, kaj ima SDS pri obravnavani zadevi. Podobno ravnate kot prva kurba Slovenije Janez Markeš, ki v čisto vsako temo na koncu, če ne že prej, privleče JJ in SDS.

    • Tilen Majnardi

     Hvala za pripombe. Mi jih upoštevamo. Tilen

    • Iva PŽ

     Res je, brez obrazložitve (podatka) izzveni pisanje neverodostojno.

     Zanimivo, ob preletu Markeševe zadnje kolumne v SP, saj ni res, pa je, nisem opazila besede Janša?!
     Je pa leta 2004 (Mag) zelo jasno napisal zakaj nomenklatura sovraži JJ:
     “Patološko sovraštvo do njega pa je mogoče definirati: izvira iz nomenklaturnega občutka ogroženosti … Ključ leži v njegovi ideološki interpretaciji narave slovenske nomenklaturne oblasti…”

   • TL

    @Tilen meni se zapisano o JJ tokrat ne zdi kritika, nasprotno. Kajti drobljenje glasov pomeni večje ostanke glasov, kar pa je SDS samo v korist. In JJ lahko res mirno spi. O Logarju pa se tudi lahko strinjam, očitno je izgubljen v času in prostoru. Zagon, ki ga je imel med in po predsedniški kampanji je adijo, zdaj je samo še odpadnik iz SDS, ki okrog sebe zbira nekatere odslužene politike iz različnih strank. Pričakovanja pa so bila velika.

   • uroš gabrijelčič

    Tega Samoslav ni napisal in ne verjamem, da je a priori proti kritičnim odzivom na ravnanje JJ. Je pa izpostavil dejstvo, da se nekateri komentatorji nikakor ne morejo izogniti temu, da ga omenjajo tudi v primerih, ki se ne tičejo neposredno njega. Posredno, pač. Ampak, če je to dovolj dober razlog, da se ga omenja kadar koli se pokaže priložnost, pa čeprav samo v smislu ceterum censeo, me pa zanima, zakaj.

  • DRAGO

   Jaz bi dodal da SDS na vesla v istem čolnu g. Majnardi. Novinarstvo za smeti.

 8. VESELKA

  Golob ali Tinina starleta kot bi rekel Aljuš Pertinač, dela z državo Slovenijo kot svinja z mastno bučo, a bi ga še vedno volilo vsaj 15 % slovenskih Butalcev. Da bi bil Grošelj kak pokončni politik so nekateri ugotovili šele, ko ga je Robi vrgel čez ramo. Do takrat se o njemu in njegovi politiki v Bruslju ni veliko slišalo in bo najbrž tako ostalo tudi v bodoče, saj ima toliko šans za izvolitev, kot Gregor Golobič za novega mandatarja ali predsednika države. Je pa seveda vedno zanimivo, ko dovčerajšnji politični sopotniki javno perejo umazano perilo. V pravično in demokratično Slovenijo bom znova verjela, ko bodo obsodili in zaprli Jankovića, ki je zaenkrat tako nedotakljiv kot Putin ali oni norec iz Severne Koreje.

 9. TL

  Še ena lista odpisanih, odsluženih kadrov. To, da odpisani levičarji najdejo zavetje v obskurni desničarski strančici je samo dokaz, da desnica in levica zelo dobro sodelujeta, ko najdeta skupne interese. Tako je tudi tam, kjer se obrača največ denarja. to pa so zdravstvo, energetika in infrastruktura.

 10. APMMB2

  Če je vsaj delno res, kar piše Tilen Majnardi, je Slovenija že kolonija Srbije, ali četrta Republika Srpska. Sedaj Srbi že odloćajo o slovenskih poslancih v Bruslju, kaže, da bo na državnozborskih volitvah pomembno vlogo igrala Resnica, ki bo dobila poslance, morda celo ministre in potem ni več daleč čas,ko bo Slovenija karava muzara za Srbiju.

  • Valentinčič

   Niso samo Srbi krivi, da je Slovenija molzna krava. Srbi so pač lukavi in če bo kaj zastonj kot na primer talanje urbane in podobno, lahko v vrstah prešteješ vse Srbe v Sloveniji.
   Krivi so Slovenci, tisti pri koritu, kateri pristavijo svoj piskrček.

 11. deni

  Nihče od teh levih “neodvisnih” modelov ne spi dobro. Oziroma se bojujejo za ljubi kruhek bi rekli včasih. Grošelj se je pač zameril avtokratu Vučiću, ko je označil volitve v Srbiji kot nepoštene. Srbi so še vedno v srednjem veku z bojem med Obrenoviči in Karadžordževići. Ko so s pomočjo Zahoda in Rusov spodili Turke so se začele spletke na dvoru. Seveda to rivalstvo Zahoda kaj preveč ne zanima. Grošelj je samo levičarska figura na šahovnici, ki ima vseeno jaj…. Zamerljivi avtokrat Vučić Putinov služabnik in Veliki Dodini sta Jankoviću servirala na pladnju Grošljevo dejanje. Holob vazal nad vazali pa ga je vrgel preko rame. Nima smisla, pač balkanska posla, kjer še bolj prefrigan domorodec odleti kot knof od gat. Spletkarjenje je najljubše opravilo tipov južno od Kolpe. Butasti Podalparji pa volijo te čef… podtaknjence.

  • Jože

   Levica ali desnica v Slovenini gor ali dol – to kar je Grošelj povedal glede srbskih volitev, je res. Morda vam ni všeč ali ga ne bi volili ampak glede Srbije je Grošelj zastopal najboljše kar Slovenija premore. To pa je zavezamanje za svobodo govora, človekove pravice in pravno državo. In Vučić kot avtokrat tega Srbiji gotovo ne prinaša!

   • Iva PŽ

    Res je, Grošelj se je zavzel za svobodo govora, človekove pravice in pravno državo v Srbiji (sic!).
    In, ker Vučičevi družabniki, koristolovci Jankovič, Čeferin in služabnik Golob (Gen-i posli tudi v Beogradu), mislijo drugače, je EU aparatčik Grošelj doživel maščevanje.

    Kaj pa vladavina prava in svoboda govora v SLO?
    No, tu pa je bil naš Klemen vedno v sozvočju z vladajočo Kučan nomenklaturo, torej anti-janša alias diskreditacija likvidacija notranjega sovražnika, ki seveda ni niti Novakova niti Tonin, ampak tisti, ki ogroža ali bi ogrozil postkomunistično vladajočo nomenklaturo (in ideologijo)!
    Koga je Grošelj podprl ob vpletanju celo EU komisarke v čiščenje (čiščenje je javno oznanil Golob v Odmevih) ) javne RTVS?!!
    Ja, brez SLO zvočnikov ne uspeš, bi se moral zavedati tudi borec za vladavino prava in svobodo izražanja P. Gregorčič, ki ga javna RTVS in vsi ostali F21 mediji držijo na temni strani meseca!

    P.S.: “Sodna veja oblasti in z njo tožilstvo v tistih zadevah, ki so najbolj družbeno nevarne, ne opravlja svojega oblastnega poslanstva.” (M. Avbelj že pred enim letom). Tudi decembrska odmevna afera “Litijska” (korupcija vidna iz aviona) je že na stranskem tiru!
    Srbija in Slovenija, banana republiki!

 12. vernon coleman

  Ne vem, če se lahko Berishaj Xhon Januzhaj (ne tako zelo skriti plačnik tega medija) kaj ”nasmeji”. Anžeta (‘to sem tudi saaam hotel predlaaagaaati’) itak on komandira -kot kako lutko na vrvicah. Predsednik vlade pa ne bo nikoli več. Lahko seveda še naprej škoduje Sloveniji (in za dodatek še malo prijazno poprši neodvisne, misleče, svobodoljubne ljudi s solzivcem), kar mu gre najbolje od rok, to zna vsaj tako dobro kot Holop, Mafijankovič, Han, Pahor, Bratuškova, Šarec in ostali politični škodljivci.

  • tohuvabohu

   To, da si skrajno dolgočasen vseglihar, ni nič novega. Ampak to te še ne dela usposobljenega za ocenjevanje kogarkoli ali česarkoli v slovenski politiki. Z obsedenim lepljenjem etiket ne boš prišel nikamor, ker takih je povsod toliko, da se iz njih dela gnoj.

   Btw, tisti, ki ste dihali solzivec, niste nobeni neodvisni, misleči in svobodoljubni ljudje, ampak ovce, ki rabite pastirje tipa Stevanović, da vam namignejo, kdaj je treba narediti kraval.

   • vernon coleman

    No, Smrdnugaspohu, ali sem le zato vseglihar, ker sem spregledal bedno levo-desno več kot tridesetletno prevaro (od česar ste očitno vi v kleti oddaljeni svetlobna leta)?
    No, izdaj mi to vele-skrivnost, kolikokrat si nastavil svojo lastno guzico za govid cepljenje? Zakaj zdaj nehati, da so potem uničili kar za 71 mio. Eur cepiva, o čemer vsi mediji bolj ali manj molčijo, enako kot o priznanju Astra-Zenece?
    Se mi je zdelo, da ne bo odgovora…
    Ne, jaz ne rabim nobenega varnostnika (pa naj bo Zoran, Milan ali Xhonny), da razmišlja namesto mene, znam to kar sam… za razliko od mopedov, hujskačev, kletnih trolov, plačancev in ostalih zbranih tukaj.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Opazili smo

“Hoferska” bedna privatizacija navijaškega slogana kdor ne skače ni Slovenc

Tole ni plačano oglasno sporočilo konkurence trgovski verigi Hofer, ampak javno opozorilo, da so nekateri popolnoma zašli s poti normalnosti. To, da neka trgovska veriga nekritično registrira več desetletni ljudski slogan slovenskih navijačev, je dokaz izumetničenosti sodobnega marketinga, nespoštovanja, pa tudi nesposobnosti uradnikov na Uradu za intelektualno lastnino, da preprečijo deviacije pri registraciji storitvenih, blagovnih znamk.

Odvratni Vučić in njegovi slovenski frendi

Vojislav Šešelj je leta 1995 obiskal srbske paravojaške formacije, ki so obkolile Sarajevo, na fronti ga je pozdravil Aleksandar Vučić, nekaj let za tem Miloševićev minister za informiranje. Šešelj je med pričanjem v Haagu potrdil, da je bil Vučić “prostovoljec Srbske radikalne stranke pri Slavku Aleksiću na židovskem pokopališču v Sarajevu, pozneje pa je delal na televiziji Pale”. Nekdanji vneti zagovornik Ratka Mladića in sodelavec Radovana Karadžića je kasneje zelo napredoval in je zadnja leta edini možni predsednik Srbije. Menda zagovarja demokracijo, zlasti pa rad komentira vse in še več. Je tudi dober prijatelj ljubljanskega župana, prek katerega posega v slovensko politiko in gospodarstvo. Očitno podpira tudi Vladimirja Putina, ki z njim komunicira prek najbolj skorumpiranega politika na Balkanu Milorada Dodika.

Hrvaški povolilni cirkus z Domovinskim gibanjem in ustavnim sodiščem v glavnih vlogah

Po volitvah, ki so precej nenavadno potekale v sredo, kar je sicer v skladu z zakonodajo določil predsednik Zoran Milanović, na hrvaškem potekajo intenzivni pogovori o sestavljanju vlade. HDZ ima sicer udobno relativno večino 61 glasov, a za oblikovanje vlade jih potrebuje 76, kar se na prvi pogled glede na sestavo Sabora morda zdi enostavno, a zadeve niso povsem preproste. Napetosti je dvignilo še ustavno sodišče, ki je odločilo, da Milanović ne more biti mandatar za sestavo vlade, tudi če odstopi z mesta predsednika Republike. To odločitev so na levem političnem polu nekateri označili celo za državni udar.

Gospod Nateg in njegov komisar za sončno upravo

Gospod Nateg je menda aktualno, ljubkovalno interno ime za predsednika vlade, ki se je prijelo tudi v koaliciji v neformalnih pogovorih. Ni čudno. Najprej je nategnil gasilce z neizplačanimi dodatki za gašenje na Krasu, pa sodnike s “happy endom”, pa tožilce, zdravnike, zaposlene na upravnih enotah, v informacijskih centrih, pa poplavljence, upokojence, mlade iskalce stanovanj, pa Socialne demokrate v aferi Litijska, prijatelja Loredana Bešiča, svojo vodjo kabineta, prebivalce Brežic in Središča ob Dravi, kjer načrtuje migrantska centra, pa Bobnarjevo, Lindava, Šetinc Paškovo, Klemna Grošlja … ne nazadnje pa vse njegove volivce. Zadnji v neskončni vrsti je Tomaž Vesel, kandidat za evropskega komisarja, za katerega koalicijski partnerji niso imeli pojma. Je pa po “golobovo” menda koalicijski kandidat. Vesel je tako postal Nateg, tako kot njegov predlagatelj. Nateg je celo Golobov zadnji Insta video, kjer se oglaša, kot pravi, s “slovenske Obale”, dejansko pa, glede na vidno ozadje, stoji na plaži pod savudrijskim hotelom Kempinski pri Crvenem vrhu. Torej na Hrvaškem.

Se Kitajska odkrito pridružuje Putinovi informacijski vojni proti Zahodu?

Da se Rusija izredno trudi destabilizirati Zahod, relacije med ZDA in Evropsko unijo (EU), razmerja znotraj EU, v NATO paktu, razmerja med EU in Afriko, Bližnjim Vzhodom z različnimi informacijskimi prijemi, promoviranjem dezinformacij, svojih stališč na različnih družbenih omrežjih, v medijih…. ni več nič novega. Navsezadnje se s tem odkrito soočamo tudi v Sloveniji.  Zadnji pomenljiv “incident” je izgon ruskega diplomata, ki ga je Slovenija razglasila za nezaželeno osebo (“persona non grata”), ker je opravljal aktivnosti, neskladne z njegovim diplomatskim statusom. Slovenijo je moral zapustiti do prejšnjega četrtka, 28. marca. Pred dnevi pa je prišlo do “ruske” vohunske afere še v Avstriji, kjer je na to temo 9. aprila sklican svet za nacionalno varnost.

Pismo Roberta Dedku Mrazu

Dragi Dedek Mraz, pišem vse z veliko, ker ne vem točno, kaj je pravilno in ne bo nepotrebnih kritik poznavalcev. No, v vsakem primeru se ti opravičujem, ker sem v preteklih dneh naslavljal Božička, na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti so me dobesedno prisilili, da voščim celo vesel Božič (pišem spet z veliko, ker nisem prepričan, kaj to je), ampak saj veš, da sem vedno verjel samo vate, zato ti pošiljam pismo želja za leto 2024.

Božično darilo vlade v obliki bizarnih, virtualnih pocenitev hrane

Vlada se je septembra 2022 na presenečenje stroke in večine javnosti odločila za nenavaden spopad z inflacijo: uvedla je svojo, vladno popisovanje cen določenih živil, kar naj bi preprečilo ekscesne, neupravičene podražitve. Po letu in treh mesecih tega precej komičnega eksperimenta je nedvomno največji eksces sam rezultat tega merjenja cen, ki v posmeh stroki, Statističnemu uradu in državljanom, prikazuje tudi več kot 90 odstotne pocenitve živil.

Medvrstična novoletna sporočila pravnice Nataše

Ponedeljek, 4. decembra 2023, nam je na javnem, depolitiziranem zavodu RTV Slovenija, prinesel prvo politično novoletno sporočilo, intervju predsednice države, verjetno prvi v seriji drugih, predsednika vlade, vodje opozicije, pa še koga. Če ignoriramo precej plehka novinarja brez izvirnih, vsebinskih vprašanj, lahko ugotovimo, da je predsednica v bistvu uveljavila svojo agendo, mogoče pa je povedala več, kot se zdi na prvi pogled.