Odvratni Vučić in njegovi slovenski frendi

Slika FB

Avtor: | 26. aprila, 2024

Vojislav Šešelj je leta 1995 obiskal srbske paravojaške formacije, ki so obkolile Sarajevo, na fronti ga je pozdravil Aleksandar Vučić, nekaj let za tem minister za informiranje režima Slobodana Miloševića. Šešelj je med pričanjem v Haagu potrdil, da je bil Vučić “prostovoljec Srbske radikalne stranke pri Slavku Aleksiću na židovskem pokopališču v Sarajevu, pozneje pa je delal na televiziji Pale”. Nekdanji vneti zagovornik Ratka Mladića in sodelavec Radovana Karadžića je zadnja leta vsemogočni, edini možni predsednik Srbije, ki menda zagovarja demokracijo in rad komentira vse in še več. Je dober prijatelj ljubljanskega župana Zorana Jankovića, preko katerega posega v slovensko politiko. Očitno podpira tudi Vladimirja Putina, ki z njim komunicira prek tragikomičnega voditelja bosanskih Srbov Milorada Dodika, ki se ga drži sloves najbolj skorumpiranega politika na Balkanu.

Glede Aleksandra Vučića se Slovenija lahko neha sprenevedati. Ne gre za skesanca, spreobrnjenca v demokracijo, ki bo bo Srbijo popeljal na demokratična pota, ampak za fanatičnega, narcisoidnega nacionalista, ki je v zadnjih izjavah po nesreči – ali pa tudi ne – pokazal svojo pravo naravo, dojemanje demokracije in mednarodnega sodelovanja. Demokratične sile v Srbiji njegovo pravo naravo poznajo že dolgo časa. Navzven igra vlogo demokrata, Evropejca, v bistvu pa bi ga lahko kdo označil tudi za balkanskega, genocidnega primitivca, ki sicer dobro krmari med političnimi trendi, kontinuirano mitološko kosovsko bitko (1389), kar mu omogoča brezhrbtenična evropska politika na eni ter paktiranje z Rusijo na drugi strani.

Aleksandar Vučić (desno) je z obsojenim vojnim zločincem Vojislavom Šešljem leta 1995 opazoval bombardiranje Sarajeva. (Slika: X)

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je v torek po zasedanju Varnostnega sveta dejal, da je Srbija padla v past, ki so ji jo nastavile ZDA, Švica in Slovenija. “Ko je zasedanje Varnostnega sveta ZN-a zamujalo, sem se vprašal, za kaj gre, potem pa smo spoznali, da so se za to dogovorili z Američani, Slovenci in Švicarji. Ne ve se, kdo je odvratnejši, Slovenci ali kdo drug”.

Če je v tej zgodbi kdo “odvraten” je to srbski predsednik, Slovenci smo pa lahko ponosni, da smo vsaj v tem primeru kot pravičniki branili pravice posiljenih žensk na Kosovu, pri čemer smo se znašli v družbi Američanov in Švicarjev.

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je v tem primeru odreagirala hitro in precej ustrezno, besede srbskega predsednika je označila za žaljive in nesprejemljive, zaradi česar so se odločili na zagovor poklicati srbskega odpravnika poslov. “Zahtevamo pojasnilo, opravičilo, to ni v duhu dobrih sosedskih oziroma prijateljskih odnosov.” Kakšnega posebnega vpliva na odnose s Srbijo to sicer ne bo imelo, ampak smo diplomatsko odkljukali zadevo. Vučić je hitro odreagiral v svojem slogu. Opravičil se je celotni slovenski javnosti, vendar se ne namerava opravičiti slovenskim politikom, ker da vodijo odvratno politiko do Srbije in srbskega naroda. Kaj to pomeni za odnose s Srbijo, bomo še videli. Besednjak Vučića je identičen tistemu iz časa režima Slobodana Miloševića ob razpadanju SFRJ, ko so srbski politiki žalili Slovence, jih zmerjali s dunajskimi konjskimi hlapci in jih pošiljali v Philadelphijo. Na številnih mitingih resnice po Jugoslaviji so srbski politiki pred 35 leti komunicirali enako “mantro”: Slovenci sicer niso slabi, imajo pa slabo vodstvo, ki hoče razbiti Jugoslavijo.

Srbskega predsednika, ki je sicer natančno vedel, kaj bo predmet obravnave v Združenih narodih, so menda zmotile kosovske ženske. Na ponedeljkovo zasedanje Varnostnega sveta OZN o Kosovu je kosovska predsednica Vjosa Osmani namreč pripeljala nekaj kosovskih Albank, posiljenih med vojno, da bi pričale o srbskih zločinih. V govoru je večkrat poudarila, da je bil trenutni srbski predsednik del režima nekdanjega srbskega predsednika Miloševića, kar je sicer dejstvo, ki ga Vučić enostavno nerad sliši in ga poskuša “preglasiti” s PR-ovskimi incidenti, floskulami, ki jim morda njegova domača javnost v neki meri nasede, v mednarodni pa izpade kot mali diktatorček, nacionalist brez resnih argumentov.

Vučić jasno kaže, da je na mednarodnem parketu nihče (nobody), ko za seboj nima podkupljenih medijev, ki mu držijo “štango” v domači Srbiji. Ostane brez umetne, plačane podpore, ki gradi njegov lik uspešnega vodje. Njegove domislice, ki jih dnevno prodaja v Srbiji, za mednarodno javnost niso zanimive.

Bi pa moralo biti zanimivo to, da se z Vučićem osebno in poslovno družijo nekateri slovenski vidni politiki in poslovneži. Zanimive bi morale biti poslovne povezave med ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, samooklicanim “carjem” Republike Srbske Miloradom Dodikom, ki redno obiskuje Putina v Kremlju, in Vučićem ter predsednikom slovenske vlade Robertom Golobom. Protikorupcijska komisija (KPK) teh zadev ne preiskuje, raje se ukvarja s preplačanimi sobami nekih podjetnikov za 200 evrov, sendviči ter neplačanimi, 20-evrskimi računi mini barov v hotelskih sobah.

Predsednik Republike Srbske je stalni gost pri ruskemu avtokratu Putinu, ki hoče na vse načine destabilizirati regijo Zahodnega Balkana (Slika: X)

Ljubljanski župan, ki je v javni holding slovenske prestolnice že pred leti “inkorporiral” prijateljski srbski kapital iz Banja Luke, naj bi po nekaterih informacijah prek predsednika slovenske vlade Goloba dosegel izbris, “met prek rame” sedanjega evropskega poslanca Klemna Grošlja z liste Svobode na evropskih volitvah, ker je Vučiću šel v nos zaradi kritične ocene domnevne demokratičnosti srbskih volitev. Klemna Grošlja je srbski predsednik označil kar za sovražnika Srbije, ker je vodil skupino opazovalcev Evropskega parlamenta, ki je podrobno spremljala izvedbo predčasnih parlamentarnih in lokalnih volitev v Srbiji konec lanskega leta.

Grošelj je takrat kredibilno pojasnil, da je opazovalna skupina opozarjala na pomanjkljivosti v volilnem procesu. Demokracija je po negovem mnenju v Srbiji v zelo slabem stanju, tam vlada neke vrste atmosfera strahu. “Na voliščih so bile grobe manipulacije, opazil sem bolgarski VOS, drugi opazovalci so videli tudi tlačenje volilnih listkov v skrinjice.”  Ob tem je spomnil še na fenomen fantomskih volivcev oziroma migracijskih volivcev, kjer se ljudje s fiktivnimi stalnimi bivališči v Srbiji pripeljejo na lokalne volitve in tako vplivajo na izid.

To pa niso več nedolžni volilni triki in manipulacije, tako dela mafija. Slovenska politika je na razpotju. Bo dopustila balkanizacijo politike in gospodarstva, ali se bo temu uprla? S kom, kako, če sploh, še ni jasno. Z botrom balkanskih poslov, ki z magistrata svetuje, šefuje predsedniku vlade in še komu, gotovo ne.

46 komentarjev

 1. endva

  Slovenci, če se ne bo izšlo in nas bojo razni Janković in njegovi pristaši premagali, je na koncu vedno možnost, da se izselimo. Prodamo svoje domove Albancem in gremo. Svojo domovino sme že izgubili, naj jim bo grenka.

 2. BŠ

  Odličen komentar, ni kaj pametnega dodati.
  Na žalost se Slovenija srbizira oziroma balkanizira. Prihodnji referendum o kulturnih pravicah Srbov – izključno SRBOV V SLOVENIJI, pomeni, da se sedanja vladna garnitura lahko primerja z izdajo slovenskega naroda med drugo vojno, ko so domobranci prisegli Hitlerju.
  Vodilno vlogo v srbizaciji ima ljubljanjski župan Jankovič in njegov podpornik Kučan. v podkrepitev te trditve si oglejte program zahtev srbskega društva Mihajlo Pupin v Ljubljani.

 3. David

  Bravo +Portal za ta odličen članek. Vsaj nekdo v Sloveniji reče bobu bob in zapiše tako, kot je res. Pohvalno.

 4. Yanez

  Popravite navedbo ‘bolgarski VOS’ s frazo ‘bugarski voz’ ali pa poslovenjeno ‘bolgarski vlak’. To je posebna tehnika prirejanja volitev, ki se je uporabljala v Bolgariji na volitvah leta 2009. Poteka pa takole: Prvi volilec ne odda prave glasovnice na volišču, ampak jo skrivaj prinese neizpolnjeno z volišča. Po želji ‘naročnika’ se ta prazna glasovnica zunaj volišča ‘pravilno’ izpolni in da naslednjemu volilcu, ki jo proti plačilu odnese na volišče in jo tam odda kot svojo, svojo glasovnico, ki jo je dobil, pa prinese prazno ven. Ta postopek se potem lahko poljubno ponavlja in tako (proti plačilu) kontrolirano vpliva na volitve v velikem številu.

  • Xy

   Avtor tega clanka pa res ne pozna ozadja, pa bi ga kot novinr moral, da ima Kosovo zaveznico v Ameriki, kjer podkupili vecina senatorjev, da dobili svojo drzavo. Stango pa jim drzi se Svica, saj tam toliko Kosovarjev, da bido Svicarji kmalu v manjsini. Tam obvladujejo politike, policijo, so nedotakljivi, denar pa id drige, prostitucije, orozja. Zdaj pa se Ameriki in Svici pridruzila se Slovenija. SRAMOTA, KOGA PODPIRAJO. Sicer oa bodo kmalu imeli manjsino v Sloveniji, saj iz vsak dan vec in to s celimi druzunami. Ze kupujejo hise, zemljisca, zidajo, nezakonito rusijo stara mestna jedra, nasi pa vsi tiho.

 5. deni

  Samo to še navržem. Šolakova N1 v Srbiji opozicijska TV, oziroma portal. V Sloveniji pa Golobja izpostava. Brišejo vse komentarje, ki jim niso všeč. Kako že gre tista od Pink Floydov, Money. Denar sveta vladar. Ampak neka higiena pa mora biti. Zato Gospod Manjardi in sodelavci, samo tako naprej z objektivnimi prispevki. Ne hinavim, ampak to je še vedno portal, kjer so objektivni komentarji, brez žalitev. Pustimo mlinarja, ki ima včasih čisto vredu prebliske in še koga. Saj končno živimo v demokraciji in vsak ima pravico reči kar mu je na duši, dokler ne žali vsevprek. Portal +++ samo tako naprej.

 6. deni

  Vučić Šešeljev učenec. In ta narcosidni cepec bo učil Evropo demokracije. Medtem pa z Dodikom načrtujeta novo vojno na Balkanu, ker drugega nimata kaj pokazati. Srbski demokrazi se samo križajo ob njegovih eskapadah. Kaj so pametni Srbi. Več stoletij so bili pod Turki. Potem ko so Karadžoržiči obračunali z Obrenovići so si prilastili staro Jugo kot svoj fevd. Butasti Slovencelji jim pa držimo štango. Einsteinova, da je neumnost brezmejna še kako drži. Sploh v primeru te naše sicer lepe domovine. Pač ne znamo brez močnih imperatorjev, vendar je bila mačeha Avstrija super. Seveda Srbi očitajo Sloveniji močnejšo industrijo itd. Vendar smo v prvo skupno državo vstopili 90% pismeni, medtem ko je bila drugje v južnih krajih komaj 20% in manj. In ti čef… nas bi zdaj učili demokracije. Tokrat se za spremembo strinjam s Fajonovo, vendar so Grošlja kot levičarja odžagali, zaradi porazne ocene volitev v Srbiji. Dolga je roka srbske baščaršije. Samo pogled na voditeljice državnih medijev v Srbiji. Napackane in botoksirane z napihnjenimi ustnicami, bolj spominjajo na igralke iz turških telenovel. Pa tudi srbske politike itd. ki bolj na Evropejce spominjajo na neke druge čase. Tako, da naj raje pometajo pred svojim pragom, kakor nas Slovence zmerjajo z dunajskimi kočijaži. Kaj so bili oni pod Osmani. Da Bosno niti ne omenjam. Edino kar poznajo mohamedanci je bakšiš in kako kristjane opetnajstiti. Butasti Zahod pa verjame pravljicam. Slovenijo in zahodno civilizacijo jemlje hudič, ker džauri si ne zaslužijo-mo drugega kot pekel. Naj se gre vse skupaj solit, ko smo tako butasti. Življenje v tisoč letih pod Germani smo zamenjali za spletkarske Turškosrbske avtokrate.

 7. Andrej Muren

  Že to, s kom iz Slovenije se brati Vučić, dokazuje koliko je “vreden”. Povrhu vemo, da je bil Miloševićev minister, to je zelo povedno o tem, kam spada.
  Pa nas vse to ne bi smelo brigati, če ne bi srbska banda tudi v Slovenija zasedala čedalje več vodilnih položajev. Slovenija vse bolj postaja mala Jugoslavija v njeni najslabši maniri.
  Čas je že, da se Slovenci vzamemo skupaj in čefurje pošljemo domov na Balkan. Za spremstvo, da na poti ne bodo zašli, pa jim lahko dodelimo naše levake.

  • Maja

   Zanima me, zakaj? Kot rojena Beograjčanka lahko povem, da tudi Slovenci živijo v Beogradu, Srbiji. In tudi to da so zelo lepo sprejeti, in jih ne načrtujemo poslati domov. Veliko jih tudi dela v Beogradu. Saj je moj mož tudi Slovenec, in sva se spoznala, ko je prišel delati v Beogradu v IT firmi.

   Lepo bi bilo, gospod, če bi razumeli eno stvar. Nikoli se ni šlo, in se ne bo, za tiste kot ste vi ali pa jaz. Vedno pa bo za politiko in politike. Ono bodo vedno bolj bogati, mi pa vedno bolj grozni en do drugega. Lepo bi bilo, če bi bili vsi ljudje zadovoljni, zdravi, svobodni, da gredo tja, kjer se bolje počutijo, ne glede na to, kje so rojeni. In da imajo dovolj zavesti, da tam, kjer so, delajo stvari bolje, da so konstruktivni do narave in en do drugega.

   Pa tudi, če poznate zgodovino, med drugo svetovno vojno Srbija sprejela veliko družin iz Slovenije, da bi jih zaščitila pred Nemci. Imela sem v šoli veliko primkov kot je Vehovar, Horvat, tudi mami moje najboljše prijateljice je Štamberger iz Maribora. Časi se spreminjajo in nikoli ne veš, kaj lahko prinesejo.
   Danes misliš, da si nad vsemi, jutri si pod nekom.
   Človeško se je spomniti, da si na koncu le kri, meso in kosti. In da imaš le eno življenje.

   Vem, čefurji so nesramni, slišala sem.

   Kot Srbkinja in čefurka vam pa lahko povem, da nihče iz moje slovenske družine ni hotel z mano govoriti slovensko in sem se komaj naučila. Živim pa v Beogradu in tukaj bomo ostali. Naučila sem se, ker spoštujem svojega moža, in ker se nočem z njegovimi starši pogovarjati v srbščini. Tudi moj mož se ne pogovarja z mojimi starši v slovenščini. Se je na začetku, pa tudi to ni bil problem.

   Razumem, da vam gredo na živce tisti, ki so že leta v vaši državi in ​​se niso naučili niti ene slovenske besede, in počnejo vse možne bedarije. Tudi meni niso simpatični. Ampak takšnih je povsod. Imate tudi veliko zdravnikov iz Srbije, tudi športnikov, veliko podjetnikov. Zakaj vedno vsi gledamo črno eni na druge, in govorimo kaj je slabo? Lahko bi se veliko tega naučili eni od drugih, in se imeli fajn. Če gremo 4-5 kolen nazaj, itak smo vsi (z)mešani.

   Dovolj borbe nas navadnih, politiki so tisti, ki se jim moramo upreti.

   Što kaže jedan srpski film: Vodimo ljubav, a ne rat.

   • endva

    Zakaj nam grejo na živce Janković in njegovi podrepniki? A je to sploh vprašanje?
    Poleg vsega kriminalnega sranja, ki ga takšni vzpodbujajo, na svojih položajih spreminjajo Slovenijo v vukojebino najslabše sorte, kjer tožilci “pozabijo” vlagati predloge dokazov, kjer se propagira “kultura” kriminala ipd.
    Hkrati nas porivajo v objem ruskih nacistov, ki jih zagovarjajo in torej nam iz rok kradejo našo državo.
    Ker smo miroljubni, nam preostane zgolj to, da odidemo iz te po njihovi zaslugi bastardizirane vukojebine od države. Hkrati pa bom napisal tudi to, da ko bomo odšli, bomo svoje domove prodali Albancem.

   • endva

    Pa seveda sem pozabil dodati, da so to ljudje, ki so normalizirali nepotistično goljufanje v šoli in za katere njihovi apologeti vedno najdejo izgovore, tudi ko gre za tako očitne stvari, kot je bila afera farmacevtka, kjer so vse skupaj poskusili in uspešno pometli pod preprogo pod pretvezo, kako da smo Slovenci zadrti in neupravičeno moraliziramo.
    Država, kjer je pravosodje tako gnilo in novinarstvo tako sovražno aktivistično – da ne rečem petokolonaško (tudi na primeru MMC – Vojna v Ukrajini – kjer ti isti zagovarjajo naci ruski režim, ki jim je podelil odlikovanja), je zgubljena in obsojena na propad.

 8. deni

  Baje se je veliki vožd nedolgo nazaj privlekel brez protokola na Zemono, kjer mu je veliki chef lizal rit. Bravo naši branilci samostojnosti, ko se ti vsak če… sprehaja po Sloveniji. A smo se za to boril. A smo za to v teritorialni obrambi bili pripravljeni, da naženemo ta ološ nazaj na Balkan. Očitno smo srbska izpostava v EU in NATU. Solit naj se gre Golob in njegovi balkanski kradljivci. Huje kot sicilijanska cosa nostra.

  Seveda denar ne smrdi in naš prime minister posluje z vsemi Balkanci. Vučić zna nategniti vse živo. To drži. Še hujši pa so mohamedanci, ki bodo našo deželo postavili na zemljevid islamskih dežel. Ko ti pritepenec iz Bosne ukaže sredi mesta, kjer si bil rojen in živel, da pričaj po naše. Potem se pa vse konča. Slovenci hlapci germanskih držav, vendar smo obdržali svoj jezik. Zdaj po 33. letih mi bo pa nekdo iz Balkana ukazoval, kako naj govorim. Bravo in še enkrat bravo levim vladam, da je skoraj sramota govoriti slovensko in poslušati slovensko glasbo. Mi Slovenci, da smo ksenofobi. Ne me farbat. Prišleki se obnašajo do nas kot okupatorji. Na tečajih Slovenščine se naučijo samo besede kot so evro, pravice, biznis. kirije, stan itd. Dolžnosti do države, ki jim daje kruh pa nobene. Mogoče to ni tema današnje debate, ampak Slovenci, zapomnite si, da čez nekaj let bo čef… uradni jezik. Župani, sodniki, višji policisti itd. so že tako ali tako Srbi ali Bosanci. Malo prečekirajte priimke in spomenik Č sredi Ljubljane. Ne mislim žaliti vse, ki se jim priimek konča na ić. So izredno super zdravniki itd. Ampak ti novi prišleki se obnašajo, kakor, da je vse njihovo. Čestitam našim rdečkarjem za “pokončno” držo.

 9. Miller

  Pa nehajte že OBREMENJEVATI državljane s temi euro posRanci. Narod niti država nima od njih NIČ ! Nula ! In radi bi imeli poseben referendum za njih. Naj si ga plačajo !

  To je nagrada strank za zveste posameznike. Je samo za njihovo bogatenje, njihova sinekura in zlata jama.
  V EU ne bodo spremenili NIČ. NULA ! Razen , da igrajo na orglice in nastavljajo riti.
  Kar predlaga Davos – Pentagon EK, tisto se potrdi. Če ne takoj, se glasuje 10x, da se potrdi.

  • Rokovnjacelj

   Ti pa strasansko pazi,da ti ne pade kaksen kozmicni dez na glavo in se ne zmotis na naslednjih volitvah,koga bos volil!

  • Peter klepec

   Ja, ja, vemo, da za vas glasovanje v parlamentu, kateremkoli, ni intimna opcija.

  • Miller

   Zdaj pa vas vprašam fundamentalistične vernike kulta SDS SS, kako to, da je za EU posRanko pukljasti furer dal na listo hčerko SDS trobente Tomašića, dolgoletne zaslužne člane Irglovo, Logarja in Kaloha, ki so ŠE VEDNO ČLANI SDS, pa ignoriral ?

   Kakšne reference, razen širjenja nog in vlečenja pa ima smrklja ? Napram intelektualcu in s kilometrino obnašanja na diplomatskem parketu g. Logarja ???

   Aja, to se pa v kultu ne sme vprašat… pokličte v oddajo butcu, pa ga to vprašte…haha
   Boste vidli kozmični dež…

 10. slavkope

  Vučićev model standardnih volilnih goljufij in sistemskih volilnih prevar, ki mu je bil priča kot evro-poslanec tudi Klemen Grošelj (GS), je brez dvoma privlačen zgled za župana “najlepšega mesta na svetu” in njegovo zvesto upravno administracijo.

  Glasovanje v imenu “mrtvih duš” ter organizirano prevažanje potencialnih plačanih volivcev-izletnikov iz “Republike srpske” v Ljubljano in bližnje občine, je zagotovo pomembna rezerva, ki jo imajo na voljo stranke vladajoče koalicije ter politično-kriminalno podzemlje obrambe “statusa quo” v RS.

  Najbrž ni naključje, da republiška volilna komisija zadnje desetletje sistematično in konstantno zmanjšuje število volišč na slovenskem podeželju ter po drugi strani nesorazmerno povečuje število volišč in pomembno podaljšuje čas za predčasno oddajo glasov v Ljubljani, kjer ima nadzor nad glasovanji in štetjem glasov ljubljanski “vožd” in od njega neposredno odvisna lokalna mestna upravna administracija.

  Kot smo slišali izjaviti novega direktorja republiške volilne komisije Zorčiča (nekdanjega člana in funkcionarja vladajoče SMC in nekdanjega predsednika DZ RS), ga opazno zmanjševanje števila volišč na podeželju in s tem zaskrbljujoče omejevanje dostopnosti volitev za volivce na podeželju prav nič ne moti in ne skrbi. Kot ga enako prav nič ne moti in ne skrbi, da RVK nima nadzora nad oddanimi glasovi v času predčasnih volitev, saj se ti glasovi preštevajo šele po končanih volitvah.

  Kaj se pred zadnjim in odločilnim volilnim dnem dogaja z volilnimi skrinjicami in oddanimi glasovi s predčasnih glasovanj, direktorja RVK in predsednika RVK (ki je po zakonu predstavnik in zastopnik ustavno avtonomne in neodvisne sodne veje oblasti) za zdaj očitno ne zanima in ne briga.
  Kar je seveda blagodejna “voda na mlin” tistih profesionalnih političnih manipulatorjev in sistemskih volilnih goljufov, ki se zavedajo, da so za izide volitev ključni in odločilni tisti, ki imajo absoluten nadzor nad manipuliranjem in varovanjem volilnih skrinjic ter absoluten nadzor nad preštevanjem glasov in interpretiranjem “ustvarjenih” volilnih izidov.

  • Ssss

   ti si budala najvecja kar smo jih mi videli.Pojma nimas kaj pises

   • ren

    Rekel bi, da si PROVOKATOR!

  • Xy

   Ne vem zakaj bojazen pred Srbijo, doma pa vas ze okupirali Kosovarji in se malo, pa boste druga Makedonija. ocitno si tega zelite. Se bo treba se albansko uciti, pa vasi otroci tudi.

 11. deni

  Kdor vsaj malo spremlja srbsko politiko se ne čudi bravuram Vučića in njegovega oprode Dodika. Njegova trobila ga zavijajo v vato, oziroma so tako prizanesljiva do njega, da glava peče. Skoraj vsakodnevni intervjuji na Informerju, Pinku, Hapyju, RTS so tako osladni in za lase privlečeni in se voditelji hlapčevsko prilizujejo velikemu vodji. Če mu novinar opozicijske TV ponudi mikrofon pod nos pa ga ozmerja, kakor smrkavca.

  Popularni satirik Kesič je popotovanje Vučića po teh medijih ironično poimenoval Turneja štirih skakalnic. Sicer pa rad piše na table BDP-je, skače v besedo voditeljem, če mu slučajno ni všeč vprašanje, potem on prevzame dirigentsko palico. Izredno rad riše “avtoputeve” in je na vsaki otvoritvi kakšne tovarne. Menda je enkrat v treh dneh spal samo po uro in pol itd. Spomin ima kot konj in pozna zgodovino Srbije na izust za tisoč in več let nazaj. Zapomne si vse kraje in sploh vse, edino če mu kaj ni všeč, se pa ne spomne za en dan nazaj. Izredno rad ponavlja, da hoče Zahod Srbijo uničiti, po drugi strani pa se hvali s kemičnikom, ki da mu ga je podaril slovenski zet. V glavnem njegov ego je izjemno velik, samohvala njegov običajni pogovor z lizunskimi tv voditelji, kritika na njegov račun pa smatra kot napad na Srbijo. Na dan volitev je preko Dodikove potovalne agencije nenavadno veliko ljudi iz RS obiskalo beograjske znamenitosti. V neki hiši z ulično številko nič, je bilo baje prijavljenih še pa še “privremenih” državljanov. Kakorkoli, seveda je to njihova politika na splošno, ampak je pa zanimivo.

  Hvala bogu, da je še veliko Srbov demokratov, in vsake toliko protestirajo, vendar jih zna veliki vodja preko sebi naklonjenih medijev šikanirati in jih opljuva kot ološ in pijano ruljo. Seveda je to samo nekaj cvetk in njegovo oblizovanje ustnic, popravljanje očal itd. znajo srbski imitatorji (Mićko Ljubičić) izredno dobro ponazoriti in pri tem početju sploh niso žaljivi.

  • Goran

   se strinjam.

 12. TL

  Gliha vkup štriha.

 13. Miller

  Slovenci potrebujemo katarzo. Smo bili, smo in bomo vedno del Balkana.
  Na naših tleh so že od avstroogrskih časov lastniki podjetij tujci.
  In kakor takrat, tako so tudi zdaj Hrvati, Kitajci, Srbi (Šolak) itd, pokupili vse kar je bilo kaj vrednega.
  Slovencelj pa je imel od vekomaj v lasti gostilne, tudi v času komunizma, ker ve, kaj narod najbolj potrebuje.
  Tisto, kar imamo v himni kot edina država na svetu. Alkohol, pardon, kapljico.
  In s ponosom delamo in hlapčujemo pa od vekomaj za gospodarje.
  In si domišljamo, da pripadamo jedrni eu…
  …na vrtovih pa “roštiljamo”….

  :-))))))

  • rOKC

   Miller: absolutno potrebujemo katarzo in totalno debalkanizacijo.
   Slovenci smo bili del avstrijskih dežel, smo srednjeevropski narod, do 1918 smo imeli obdobje vsaj 1000 let pod Avstrijo.

   In k temu – sodeovanje z Avstrijo in deželami Srednje Evrope (CZ, SK, PO, HU) se je potrebno vrniti. Tudi politično.

   Zato bo potrebno zastaviti novo desno nacionalno, srednjeevropsko politiko, ki ima za dolgoročni cilj, Slovenijo ločiti od Balkana. Z vsemi sredstvi, za vsako ceno.
   To bo prihodnja usmeritev desnih politik v Sloveniji – pro avstrijskost.

   Za to pa bo ustrezno izkoristiti trenutne nemirne razmere. Slovenska desnica se mora čim prej organizirati.

   • Miller

    Slovenci smo bili v avstroogrski EDINO za HLAPCE !
    TO je bil in je še vedno naš domet.
    Dunajski konjušarji.

    Slovanski hlapci Romanom, Frankom in Saxoniom.
    Od vekomaj.
    In nič več !

    • Halobp

     Raje sem hlapec v kulturno socialno urejeni državi, kot pa
     ” balkanski ujetnik ” živeti med srbofilskimi posiljevalci. (ko so os osvobajali Slovenstvo in Koroško)

     Mile morda se spomniš gosposvetskega polja …?

     Da te osvežim, kam spadamo:

     Sredi polja stoji Vojvodski prestol, na katerem je novoustoličeni karantanski knez podeljeval fevde, ki je razen Gospe Svete in Krnskega gradu povezan z najbolj svečanimi trenutki slovenske zgodovine.
     (zadnji odstavek kopiran iz wikipedija)

    • Andrej Muren

     Tudi v Jugi, stari in novi smo bili samo za hlapce in davkoplačevalce. Le da smo pod Avstrijo držali korak z razvitim svetom, pod Jugo pa smo nazadovali.
     Čedalje bolj dajem prav Korošcem, ki so se leta 1920 odločili, da bodo ostali Avstrijci in ne Jugoslovani. Danes so daleč pred nami, naši ljudje pa hodijo k njim za gastarbeiterje.

     • BŠ

      Odločili so se za počasen genocid v Avstriji. Očitno nimaš pojma kako so Avstrijci, preoblečeni nacisti, ravnali s Slovenci, še posebej po plebiscitu in med drugo vojno ter po sprejetju Avstrijske državne pogodbe. Si to želiš za Slovenijo???

 14. Halobp

  Velika Srbija v mali Sloveniji, (Slika iz naslovnice, po primorskem prevodu, trio porco dio)

  Spoštovani, ali se spomnite drekastorjavih uniform jugo carine in kdo je bil glavni vodja teh služb?
  Zelo malo Slovencev, tisti kateri so bili, so bili pod stalnim nadzorom, kdo je bil glavni za nadzor zračnega prostora, kdo je bil po večina slovenskih poštah upravnik …. se je malo za zamislit. Velik carinski žig z zeleno barvo je imel zelo veliko balkanščine in niti malo Slovenščine.

  Temu naštetemu, smo se uprli in jim dopovedali, da smo drugačni in da ne spadamo med njih. Njihovi operativci so se takoj po osamosvojitvi potuhnili, ma le za nekaj časa,ker so bili usmerjeni v gospodarstvo in nato pa še eksplozija zabave, politiko.
  Forum 21, najbolj prijateljsko srboslavsko združenje, kdo so ti fantje? Vse poznamo! 🙂 ni v njih niti taka težava, največje brezno!!! slovenske demokracije je MILAN KUČAN !!! in njegovi hlapci.
  Da se ne razpišem preveč, postrežem Vam z svežimi informacijami.

  Kot pravijo, ljubezen gre skozi želodec…

  G.Vučić VELIKOKRAT obišče znanega slovenskega in mednarodno priznanega kuharja G. Tomaža Kavčiča v gostilno pri Lojzetu na Zemonu v SLOVENIJI.
  Tajno prileti na letališče v Ronche (Trst) od tam pa sami črni BMW pa Audi pa še kak blindiran terenc hopla čez mejo na kosiu
  h ”mažiju”
  G.Vučić, se je tako zaljubu v Tomaža, da je postal častni konzul Srbije v Sloveniji.

  Sprašujem se, kje so sedaj naše diplomatske službe, kje je organ ki nas Slovence varuje ? konec koncev tudi obvešča.

  Upam, da mu g. Tomaž ob naslednjem obisku ne ponudi zelenih mušnjic 😉

  Za g. Dodika, ta cefizelj je pa večkrat viden v Portorožu. (velikokrat)

  Zato dragi moji Slovenci, dajmo jim že enkrat povedati, da NA SLOVENSKEM, SMO MI GOSPODAR!!
  🙂

  • Andrej Muren

   Tudi danes kadrovsko postajamo podobni bivšim jugo časom.

  • deni

   Dragi Halobp, bolj se ne mogel strinjati s teboj. To bando bi moral natert nazaj od kjer je prišla. NA SLOVENSKEM SMO MI GOSPODAR. Ampak na žalost so gospodarji, vsaj večjih mest Srbi. Kako že gre tista partizanska, seveda prirejena. Slovenci kremeniti do grla smo vas siti, zato se morte spremeniti itd. Samo to iz socialdemokrata se bom moral očitno spremeniti v skrajnega desničarja, kar se zdaj dogaja v Sloveniji.

 15. APMMB2

  Srbi ne razumejo in nočejo razumeti, da jih nobena od sosed ne mara. V sporu so s Hrvati, Bošnjaki Črnogorci, Kosovarji, Makedonci, Bulgari, Romuni in Madžari.
  Vzrok za to je preprost, Srbi trdijo, da so božji narod in da je vsak Srb vsaj za dva soseda, En Srb za najmanj dva Hrvata, dva Bošnjaka, dva Črnogorca itd.
  Kamorkoli pridejo želijo biti več od drugih.
  Imajo tudi izdelano taktiko. Najprej se trudijo da enega zaposlijo. Ta si potem prizadeva, da zaposlijo še enega in nato še enega in potem, ko jih je dovolj prevzamejo firmo.
  Lep vzgled za to je Mestna občina Ljubljana.
  Ta je že popolnoma v rokah Srbov. Važno je, da poleg župana obvladujejo vse ključne pozicije. Uboge Slovenčke pa imajo za kurirčke in glasovalni stroj, ki se oglaša samo zato, da sprejema drobtinice, ki jim jih namenja šerif.
  Ko pozorno opazujemo srbiziranje Slovenije , vidimo, da je grozljivo uspešna.
  Zamislite si, da koalicija uspe s tem, da se v Sloveniji pojavijo srbske šole.
  Prepričan sem, da bo čez deset let Ljubljana tudi uradno dvojezična in da bodo vsi javni napisi, vključno s formularji in celo volilnimi lsitiči obvezno v latinici in cirilici.
  V upravi in na sodiščih pa obvezna srbščina z možnostjo tolmačenja v slovenščino.
  Poglejmo si samo Kosovo.
  Srbi so umetno srbizirali Kosovo. Kosovarji so se upirali in zaradi rodnosti ohranili večino. Kljub temu so Srbi na Kosovo uvažali svojeljudi, da bi ohranjali ravnoztežje. Že pred drugo svetovno vojno so terorizirali in izganjali Turke in Kosovarje, po vojni so siceer hlinili bratsvo in enostnost,ki je bilo takšno, da sta bila najmanj dva Šiptraja za enega Srba.
  Ob ustvarjanju Velike Srbije, je Milošević prekoračil vse meje in se je lotil izgona Kosovarjev v Albanijo in drugam oo svetu.
  Teror je bil tako strahoten, da je posredovala Amerika, ki je prperečila genocid in izgon Kosovarjev.
  Srbi so se morali vdati in podpisati mirovni sporazum in pristati na prisotnost tuje vojske na Kosovu.
  Status Kosova sprva ni bil določen. Kasneje se je uprava Kosovarjev krepila in Kosovoje bilo zrelo za mednarodno priznanje države. Večina Evropskih držav, med nimi tudi Slovenija priznava Kosovo, kot samostojno državo, kar v bistvu tudi je.Ima ozemlje, ima prebivalstvo ima upravo, ima zakonodajo, samostojen proračun. Skratka ima vse atribute samostojne države, za razliko od Palestine ki nima skoraj nič od tega.
  Srbi Kosova ne priznavajo, če ravno niti Vučilć niti noben njegovih ministrov in niti vladika ne morejo in ne smejo na Kosovo vstopiti brez dovoljenja in to samo na mejnih prehodih. Kljub temu pa Srbi Kosova ne priznavajo, kar škodi pred vsem samim Srbom, ki živijo na Kosovu.
  Zato se izseljujejo. Vedno manj jih je in “koljevka” je vse bolj prazna.
  Slovenci se moramo strezniti, da ne bomo postali četrta republika Srbsaka. Prva je Srbija, druga je Republika Srbska v Bosni, tretja postaja Černa Gora in četrta utegne postati Slovenija.
  Namesto v Evropo, nas levičarska politika vodi na Balkan.

  • Ssss

   ok ti bojo pa hcerko nafilal siptarji saj jih imas zelo rad

  • Andrej Muren

   Srbizacija Slovenije je uspešna, ker je večina Slovencev riti. sicer bi jim pokazali najkrajšo pot domov v Srbijo. Konec koncev, ljubljanskega opankarja so petkrat za župana izvolili prav Slovenci. Kje je bila tedaj njihova narodna zavest? V zahvalo pa nam gradi drekovod čez vodno zajetje.

   • deni

    Andrej. Opanke, a niso to cipele z zakrivljeno konjico. Zakaj že. Ko gre na sekret, da se prime. Ali se motim.

   • brane

    Vprasaj Vilija, kdo je izvolil opankarja!

 16. ren

  Kanal C0, “farmacevtka”, janković, golob, Vučić, Ljubljana, Beograd. Nekaj “postaj” mafije, ki ugonablja slovensko državo.

 17. Maks

  Hvala bogu da obstaja Hrvaška. Da leži med Slovenijo in Srbistanom. Ker če ne bi bilo Hrvaške bi imeli že aneksijo. Vsaj mentalno.

 18. RuSSkimir

  Tile na uvodni sliki vsi spadajo v zapor.

 19. vernon coleman

  Serbia e keqe dhe Kosova nuk do të ekzistojnë më, atdheu i madh i shqiponjave, miqtë tanë të mëdhenj, do të rritet. Xhoni do të na ndihmojë të fitojmë fushën e Kosovës!

  • Dolfe

   Gjoni tashmë është në terren dhe jo vetëm në Kosovë

  • Jože

   Gospod urednik, ali bi lahko tega pacienta Vernona Colemana nekako opozorili, da preneha s tem in ga v nasprotnem odstranili? Nekje sem sicer slišal da naj bi bil ta tip nekakšen alter ego Alema Maksutija. Ampak menim, da bi se gospod Maksuti sam podpisal in se ne bi skrival pod nekimi čudnimi vzdevki.

   • jaz

    @Jože. Komentarji kot je tale zgoraj v Albanščini je načrtno mišljen kot provokacija. In tudi če ni tako mišljen to je. Provokacija. To samo pomeni, da je ta portal na dostojni in politično korektni ravni. In to je moteče za politično strujo, ki hoče na vsak način zamašiti usta političnemu pluralizmu.
    Borba proti temu je edino to, da ne nasedamo takšnim modelom kot je ta in še nekaj drugih med komentatorji.
    Ker če se bo nekoč ali morda kmalu demokratičen prostor zožil bodo zlahka začeli ukinjati na podlagi…”sovražnega govora” omejevati demokratične portale.
    Zato si ne smemo dovoliti da nas pretentajo takšni kalibri nivoja Kumrovških diplomantov.
    uredništvo pa mora tudi paziti na to varianto …diskreditacija in likvidacija. pozdrav…

    • vernon coleman

     Dej, ne jokita, Klic po cenzuri je tista najnižja stopnja komentiranja, to je tak klic na pomoč. Cenzure je že zdaj veliiiko preveč, če še niste opazili.
     To je moj odziv na sestavke, da ne rečem eseje, ko mi pride na pamet le: Janez, reši nas, ali pa kaj podobnega.
     Ta sestavek se začne s prvim stavkom, citiram: ”Vojislav Šešelj je leta 1995 obiskal srbske paravojaške formacije, ki so obkolile Sarajevo,…” Ne vem, če je to primerno. Avtor le dokazuje, da enostavno ne mara Srbov, to je vse, kar lahko ugotovimo. Slovenska politika je veliko preveč hlapčevska, seveda so problemi s Hrvati, Srbi, in tudi ostalimi sosedi, zato bi morali imeti razgledane in pokončne politike, pa jih žal nimamo. Zanimivo, da ni nobenega članka o izpuščenem golobu v EU parlamentu. Menim, da je bila to vrhunska poteza, ki je osmešila vse vojne hujskače. Vojno hujskaštvo je tisto najnižje od vsega…
     Ni treba naroda takole brez potrebe hujskati. Vučić je pač politično blebetalo. In tudi jaz ne prenesem Jankovića, menim, da je Vučić nevaren politik; kolikor sem spremljal tudi Mila Alečković nima dobre beseda zanj. Njej kar verjamem, se je zelo izkazala med govidom.
     Skratka, sestavki v albanščini so satira na temo: Xhoni, na shpeto!

 20. jaz

  Jankovič, Dodik in Vučič so zame živ prikaz zaradi česa Jugoslavija ne more obstajati kot normalna država, temveč samo kot Srboslavija. (slavilka Srbstva) na račun drugih narodov na tem področju.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Opazili smo

RTV soočenje: Grošelj in Gregorčič vsebinska “špicenkandidata”, a koga sploh zanima vsebina?

Včeraj je bilo na javnem zavodu RTV Slovenija prvo soočenje parlamentarnih strank. Če zaenkrat ignoriramo arhaični format, ki spet neustrezno ločuje parlamentarne in neparlamentarne stranke, se je pokazalo, da imamo med “parlamentarnimi” dva kandidata, ki precej dobro vesta, kaj govorita, ostali pa so bili preceh plehki politični statisti v precej neposrečenem studiu RTV Slovenija, kjer je voditeljica Tanja Gobec namesto soočenja uprizorila nekakšno kviz tekmovanje, ki volivcem ni prav v veliko pomoč, bolj “betonira” obstoječe stanje, ki ga diktirajo takšne in drugačne ankete.

“Hoferska” bedna privatizacija navijaškega slogana kdor ne skače ni Slovenc

Tole ni plačano oglasno sporočilo konkurence trgovski verigi Hofer, ampak javno opozorilo, da so nekateri popolnoma zašli s poti normalnosti. To, da neka trgovska veriga nekritično registrira več desetletni ljudski slogan slovenskih navijačev, je dokaz izumetničenosti sodobnega marketinga, nespoštovanja, pa tudi nesposobnosti uradnikov na Uradu za intelektualno lastnino, da preprečijo deviacije pri registraciji storitvenih, blagovnih znamk.

Grošljeva predvolilna petarda

Ko se je že zdelo, da so se liste za evropske volitve nekako “izkristalizirale”, je prišlo do zanimivega preobrata. Čez ramo predsednika vlade Goloba vržen Klemen Grošelj očitno ni obupal in je našel zanimivega zaveznika – zelenega Andreja Čuša, nekdanjega poslanca SDS. Ta mu je prek stranke omogočil kandidiranje, če seveda do petka zbere dovolj zakonsko overjenih podpisov za svojo listo. Zdi se, da bo, čeprav bo težko. Volilna veselica na levi sredini je tem primeru zagotovljena.

Politično zavožen projekt COBISS.Net: Sprenevedanja, zavajanja in skrivalnice

Minilo je deset let, odkar je takratno Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z ministrom Jernejem Pikalom na čelu politično in finančno blokiralo podporo projektu COBISS.Net. Junija bo minilo pet let odkar so prvi direktor IZUM-a v Mariboru (vodilni avtor sistema COBISS), nekdanji rektorji Univerze v Mariboru, eden od nekdanjih rektorjev Univerze v Ljubljani in prva rektorica Univerze na Primorskem ustanovili Civilno iniciativo za rešitev strateških razvojnih vprašanj javnega zavoda IZUM in projekta COBISS.Net z naslednjimi cilji: (1) Povrnitev političnega zaupanja v projekt COBISS.Net v ciljnih državah (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Makedonija, Srbija in Hrvaška), (2) Povečanje izvoza izvirnega slovenskega znanja in izkušenj pri izgradnji nacionalnih knjižničnih informacijskih sistemov in informacijskih sistemov o raziskovalni dejavnosti ter (3) Dvig ugleda Slovenije v ciljnih državah projekta COBISS.Net in v mednarodnih organizacijah, ki podpirajo približevanje držav Zahodnega Balkana evropskim integracijam. In kje smo danes?

Gospod Nateg in njegov komisar za sončno upravo

Gospod Nateg je menda aktualno, ljubkovalno interno ime za predsednika vlade, ki se je prijelo tudi v koaliciji v neformalnih pogovorih. Ni čudno. Najprej je nategnil gasilce z neizplačanimi dodatki za gašenje na Krasu, pa sodnike s “happy endom”, pa tožilce, zdravnike, zaposlene na upravnih enotah, v informacijskih centrih, pa poplavljence, upokojence, mlade iskalce stanovanj, pa Socialne demokrate v aferi Litijska, prijatelja Loredana Bešiča, svojo vodjo kabineta, prebivalce Brežic in Središča ob Dravi, kjer načrtuje migrantska centra, pa Bobnarjevo, Lindava, Šetinc Paškovo, Klemna Grošlja … ne nazadnje pa vse njegove volivce. Zadnji v neskončni vrsti je Tomaž Vesel, kandidat za evropskega komisarja, za katerega koalicijski partnerji niso imeli pojma. Je pa po “golobovo” menda koalicijski kandidat. Vesel je tako postal Nateg, tako kot njegov predlagatelj. Nateg je celo Golobov zadnji Insta video, kjer se oglaša, kot pravi, s “slovenske Obale”, dejansko pa, glede na vidno ozadje, stoji na plaži pod savudrijskim hotelom Kempinski pri Crvenem vrhu. Torej na Hrvaškem.

Se Kitajska odkrito pridružuje Putinovi informacijski vojni proti Zahodu?

Da se Rusija izredno trudi destabilizirati Zahod, relacije med ZDA in Evropsko unijo (EU), razmerja znotraj EU, v NATO paktu, razmerja med EU in Afriko, Bližnjim Vzhodom z različnimi informacijskimi prijemi, promoviranjem dezinformacij, svojih stališč na različnih družbenih omrežjih, v medijih…. ni več nič novega. Navsezadnje se s tem odkrito soočamo tudi v Sloveniji.  Zadnji pomenljiv “incident” je izgon ruskega diplomata, ki ga je Slovenija razglasila za nezaželeno osebo (“persona non grata”), ker je opravljal aktivnosti, neskladne z njegovim diplomatskim statusom. Slovenijo je moral zapustiti do prejšnjega četrtka, 28. marca. Pred dnevi pa je prišlo do “ruske” vohunske afere še v Avstriji, kjer je na to temo 9. aprila sklican svet za nacionalno varnost.

Pismo Roberta Dedku Mrazu

Dragi Dedek Mraz, pišem vse z veliko, ker ne vem točno, kaj je pravilno in ne bo nepotrebnih kritik poznavalcev. No, v vsakem primeru se ti opravičujem, ker sem v preteklih dneh naslavljal Božička, na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti so me dobesedno prisilili, da voščim celo vesel Božič (pišem spet z veliko, ker nisem prepričan, kaj to je), ampak saj veš, da sem vedno verjel samo vate, zato ti pošiljam pismo želja za leto 2024.

Božično darilo vlade v obliki bizarnih, virtualnih pocenitev hrane

Vlada se je septembra 2022 na presenečenje stroke in večine javnosti odločila za nenavaden spopad z inflacijo: uvedla je svojo, vladno popisovanje cen določenih živil, kar naj bi preprečilo ekscesne, neupravičene podražitve. Po letu in treh mesecih tega precej komičnega eksperimenta je nedvomno največji eksces sam rezultat tega merjenja cen, ki v posmeh stroki, Statističnemu uradu in državljanom, prikazuje tudi več kot 90 odstotne pocenitve živil.