S PR “vrači” nad slabe rejtinge

Slika: Instagram Robert Golob

Avtor: | 13. marca, 2024

Verjetno se zadnje dni soočamo z zadnjo, precej hitro, nepričakovano komično stopnjo propadanja umetnega, medijsko, marcelovsko ustvarjenega vrhunskega menedžerja, idola, simbola revolucionarnega kolesarstva, antijanšizma, anticovid fašizma in podobnih bizarnih izumov slovenske politike. Zatekanje k PR “vračem”, ki naj bi neizobraženemu ljudstvu pomagali razumeti vse silne dosežke trenutne vlade, je tragikomični vrhunec soočanja z realnostjo. Tako neučinkovitega vodenja vlade in hkratne, neverjetne prepričanosti v svojo genijalost, si pred dvema letoma ni mogel predstavljati nihče.

Robert Golob dokazuje, da razen imaginarnega in “znucanega” antijanšizma ni sposoben prav dosti. Direktor državnega podjetja, ki je očitno mislil, da je politika preprosta preprodaja elektrike, žuranje z novo spremljevalko, lagodno, nekomplicirano služenje na razliki v ceni, ki ti jo omogoča država. Predvsem se pa zdi, da je Robert Golob zmotno ocenil, da bodo prijateljski mediji, ki so ga dejansko ustvarili, štiri leta nekritično opazovali katastrofalno vodenje države. V svoji nesamozavestnosti, ki jo dokazuje njegova kontinuirana stilska preobrazba, je poleg garderobe svoji punci in kolegicam, menda pro bono, prepustil še komunikacijo vlade. Računi za sedaj že splošno prepoznano nesposobnost prihajajo vsak dan, od pikiranja na anketah javnega mnenja, odhodov najožjih sodelavcev, do izrazito negativnih komentarjev različnih poznavalcev, analitikov, medijev, ki so pred dvema letoma ustvarili umetno sliko vrhunskega, svobodnega menedžerja.

Dejan Verčič, nekdanji lobist in soustanovitelj agencije Pristop, danes pa ugledni raziskovalec odnosov z javnostmi in profesor komunikologije, ki bi ga težko umestili na politično desnico, je podobno kot Janja Božič Marolt, zaščitni znak javnomnenjske agencije Mediana, v ponedeljek pri Marcelu Štefančiču, zelo ostro in brez ovinkarjenja povedal tisto, kar je očitno zdaj že dovoljeno povedati o predsedniku vlade Robertu Golobu. Verčič je v sredo na Prvem programu nacionalnega radia tudi pronicljivo ugotavljal, da je ključna politična svetovalka premierja zdaj (postala) Tina Gaber, njegova javnomnenjska podoba pa dobiva elemente razvpitih ameriških starlet, sester Kardashian.

Iskanje nasvetov pri t. i. vplivnicah je zadnji, za poznavalce precej bizaren poskus vplivanja na javno mnenje (Slika: Instagram Samanta Cimerman)

Verčič je bil oster tudi vsebinsko: premierjeva politika sporočanja je prazna, kar potrjuje naše dosedanje ugotovitve in zaključke v zvezi z Golobovim komuniciranjem. namreč da je ključna težava v premierjevi osebnosti in značajskih lastnostih, česar niti najbolj genialni PR strokovnjaki pač ne morejo skriti, kaj šele sanirati. Z drugimi besedami, Golob je svoje premierstvo že tako zelo zavozil, da mu niti Tina Gaber ne more več pomagati. Kaj šele Vesna Vuković, ki je “sporazumno” zapustila upravljanje njegove svobodnjaške stranke, ali pa ostale ženske iz njegovega “vladnega harema”, ki so premierja minuli teden začele koletivno zapuščati.

Vprašanje je celo, ali Goloba pred bližajočim se političnim brodolomom lahko reši Gregor Golobič, njegovo zadnje (moško) upanje. Pri Golobiču je treba biti pošten: gre za enega najbolj inteligentnih in sposobnih političnih strategov pri nas, ki bo Goloba poskušal držati pokonci do – konca. Je pa res, da se iz nič enostavno ne da narediti nič.

V bistvu Goloba noben lasten PR ne more več rešiti, saj ni ničesar, na kar bi se dalo oprijeti, izpostaviti kot neko kvaliteto, dosežek ali uspeh. Edina, ki lahko dejansko reši premierja Goloba pred bridkim koncem, je opozicija. Konkretno Janez Janša. Če bi ta uspel “ostati tiho” naslednjega pol leta, če se med kampanjo za evropske volitve ne bi pretirano agresivno angažiral in če ne bi bil preveč hiperaktiven na omrežju X, je z Golobom nedvomno konec.

Domnevamo, da so v Novi Sloveniji že dovolj zreli, da vedo, da se premierju, ki se utaplja, najbolj pomaga s tem, da se obrne stran. Janšo, na drugi strani, utegne zapeljati pretirano ukvarjanje z X-om, da bi tam v svojem stilu pretirano navdušeno komentiral dogajanje, s čemer pa bo dal Golobu morda rešilno vejico, ki ga lahko reši pred najhujšim, pod pogojem, da radikalno spremeni svoje obnašanje, vse našteto pa je precej malo verjetno.

Janez Janša lahko z umirjeno retoriko utrdi svoj rejting. Če pa bo spet žalil ljudi, bo s tem pomagal ohraniti Goloba na oblasti. (Slika: SDS)

Poanta je namreč silno preprosta: medijem je že jasno, s kakšnim bleferjem imamo opravka, počasi to dojema tudi ljudstvo. Če bodo “janšisti” s svojim vrhovnim šefom na čelu ob tem pametno molčali, v najboljšem primeru pa ponujali boljše rešitve in opozarjali na najhujše napake, se bo podpora premierju in vladi še nižala. Če pa bodo začeli pretirano politizirati, odpirati t.i. ideološke teme, stopnjevali tudi osebne žalitve, opazke, potem bodo Goloba nehote potegnili iz živega blata in mu morda celo rešili mandat … kar se sliši povsem neverjetno, sploh če upoštevamo, da ima ta hip premier hude težave z lastnim političnim omrežjem, s tisto “globoko državo”, ki mu je pomagala na oblast in ki jo zdaj skrbi, kaj Golob počne kot premier. Nekje so ugotavljali, da bi v primeru, če Robert in Tina Gaber po nekem čudežu preživita ves mandat (do spomladi 2026), levica na naslednjih volitvah verjetno doživela tako hud zgodovinski poraz, da si zlepa ne bi opomogla.

V tem trenutku je težko napovedati usodo premierja, ki je skoraj dve leti oblasti zapravil z lovom na čarovnice, imenovane “janšisti”. V tem času so se razkrile tudi izrazite negativne značajske lastnosti prvega človeka vlade, med njimi zagotovo izstopa konfliktnost, zamerljivost in celo maščevalnost.

Tudi napad na institucije, ki ga je pred volitvami napovedovala aktivistična civilna družba, Golobova stranka pa prevzela in z njim močno zmagala na volitvah, se je izkazal kot dvorezen meč, saj niso vsi pripadniki premierjevega “klana” nekritično sledili novim in novim domislicam, zlorabam oblasti in manipulacijam. Začeli so se spori znotraj stranke, odstopanja, kritike in celo izstopi.

Začelo se je z Marto Kos, ki jo je Golob izigral s predsedniško kandidaturo, sledila je razrešitev “neposlušne” notranje ministrice, nadaljevalo se je z lomljenjem Urške Klakočar Zupančič, izključitvijo Mojce Pašek Šetinc … če ostanemo samo pri najbolj znanih in opaznih primerih Golobovega oblastništva, ki  je zagotovo zmagovalec v vsej zgodovini slovenskega premierstva, kajti doslej še noben predsednik vlade ni tako očitno in dokazljivo vnašal v svoje vodenje elementov absolutizma. Zdaj, ko se je večina medijev sramežljivo prebudila iz več kot 18-mesečnih “medenih tednov” z vladajočo politiko, bo resnična narava premierjevega načina vladanja očitno počasi le prodrla do navadnih ljudi, ki podobno kot ruska raja pod Putinom verjamejo samo v tisto, kar jim prenašajo t. i. mainstream mediji.

47 komentarjev

 1. Miller

  Dnevnik: Stolenberg straši evropejce s Putinom in tako preusmerja pozornost od EU gospodarske katastrofe in s tem vleče evropejcem denar iz žepa za ameriško vojno industrijo.
  Tarča: Krjavelj, Biščak in smc jevec strašijo z Janšo in preusmerjajo pozornost od svoje katastrofalne nesposobnosti in kraje davkoplačevalskega denarja.
  Popolnoma isto.

  ps: krljavelj pa se je ponujal šivilji kot stara kurbetina ob kandelabru.

 2. deni

  Današnja tarča je popopolni bull shit, kjer sta Lukšič in Jeretič videti desničarja. Errrrjavec pa se je lizal Golobu in primerjal prejšno vlado v coroni z zdajšno. Naj ga koklja brcne, oziroma kdo je tega porsche fosila povabil, da namesto, da komentira omenja manjše zdrse. Niti enega z desne pa sem, kot že omenil po nazoru socialdemokrat, ampak to danes je pa podenj podnja in to mi plačujemo. Errrjavca pa naj pošljejo nazaj v Belgijo, ker je menda državljan te države in naj jim tam soli pamet.

 3. deni

  Vem insajdersko. kako so skrajni levičarji imeli Evo Irgl skoraj za fašistko, zdaj pa je naenkrat levičarka. Krog okrog Logarja je osnoval socialdemokratsko linijo, ki je trn v peti skrajni levici in tudi nekoliko desnici, ker desnice v tem pomenu besede v Sloveniji pač ni. Brščič je označil SDS bolj levo kot desno stranko. Prave desnice v Sloveniji ni, razen NSI, ta se pa klanja vsakemu novemu gospodarju. Ko se je pred leti šlo za izjemno pokojnino Kučanu je Tonin prevagal in Kučanu pomagal do izjemne pokojnine. Politika je ali res ku… ali pitaj boga, bi rekli Srbi.

 4. deni

  Golob ni ne tič ne miš. On je predvsem potomec t.i. imenovanega Novega razreda, ki so vedrili in oblačili v prejšnem sistemu. Večkrat sem že predlagal v branje knjigo Milovana Džilasa Novi razred napisano 56. leta. Davnih 70 let nazaj, ampak še kako aktualno. Pravi komunist, Črnogorec kot sodnik Radonjić. Komunist v pravem pomenu besede, vendar načelen človek, ki so ga pokvarjeni levičarji izpljunili, ker ni igral po njihovih notah.

 5. Miller

  Včeraj je Boštjan M.Turk v VVFaktorju blebetal in hvalil Plenkoviča.
  Ja, tako je dober, da je danes croatarjem sabor razpadel.
  ps: Če ima katera vlada na Balkanu dolge prste, je to dokazano plenkovičeva HDZ.
  Čist po merilih Turčina.

 6. dexpex

  Golob je ostanek pokvarjencev Pozitivna Slovenije/Zares/LDS/ZSMS

 7. dexpex

  Pokvarjenega človeka imate, ki gre tudi preko trupel. Sharia zakon prosto po ZSMS/LDS/ZARES/Pozitivna Slovenija generaciji.

 8. deni

  Edina rešitev, ki jo vidim je Logar še najbližji socialdemokraciji, pa naj si misli o njem kdorkoli kar hoče. Saj ima bistre možgane. V slučaju, da naredi stranko, bi ga volili sredinci tako levi kot desni. Seveda ga bodo levičarji napadali kot Janševega potaknjenca, desni, da se je prodal levici. Bo pa plul med Scilo in Karibdo pri izbiri ustreznih sodelavcev. V vsakem primeru pa tampon med enimi in drugimi.

  • ren

   Logar! Ti pritrjujem. Zelo identičen s podobno visoko inteligenco je tudi Peter Gregorčič.
   Imamo ljudi, toda globoka država jih noče na oblasti. Zato imamo “avtentičnega bedaka” – goloba!

   • Miller

    praviš: “Imamo ljudi, toda…”

    Da smo si na jasnem: Tudi Twito jih noče !

    • deni

     Nimam nič proti t.i. Twitu je dober organizator, ampak mi je Logar bližje. Samo, da se ne bo vpletel v mreže enih ali drugih. Ampak je še dve leti.

 9. deni

  FDV in filofaks pralnica možganov deluje kot namazan stroj in ni čudno, če razni strokovnjaki enoumno trobijo o fašistih in ostalih nebodijihtreba. Filozofi kot Štrajn, ki to sploh niso, temveč, levičarski trobentači. Če ne lajaš tako kot ti ukažejo gospodarji-beri: profesorji nimaš niti najmanjše šanse za profesure na omenjenih faksih ali kakšno omembe vredno službico.

  Enoumno nakladanje se je ob “podvigih” PV in vlade nekoliko ohladilo in prevesilo na sredino, vendar z raznimi, saj ni tako kot zgleda, blažijo trenutno vladavino, tako narcisoidnega in scrkljanega Goloba, da je Cerar proti njemu čisto običajen človek.

  Briga njega, kot bi rekli Srbi: Boli ga džoko. Ima ss podjetje, njegovi prodajajo sončne panele, ker je Slovenija puščavska dežela se ne bo smelo kuriti z drvmi in podobni domisleki. Sem pesimist, ki vidi napol prazno steklenico in ne optimist, ki vidi na pol polno, ker bodo slo butli v vsakem primeru volili “najbolj poštene” predstavnike leve opcije. Grem staviti, da v najboljšem primeru bo fifti- fifti.

 10. tohuvabohu

  Pesem ptic (elektro)trgovk …

 11. IVA PŽ

  Konec februarja sem v Delu preletela celostranski intervju z upokojeno prevajalko B. Weiss Hatić (prevajalka tudi v EU), ki je, saj ni res,
  izrazila zadovoljstvo z Golobovo vlado. Če taki šolani ljudje ne vidijo, kaj se s Slovenijo dogaja, potem …
  Je pa res, da je pisanje v Delu zelo manipulativno (provladno), posebej naslovi in podarjen tisk, kar običajno večina prebere.
  Veliko pove tudi dejstvo, da v 2 letih obstoja in nato Golobovega svobodnega vladanja (najprej odrešenik, danes sončni kralj) v Pismih (bralcev) nisem zasledila enega kritičnega pisma proti Golobu in njegovi vladi. Ali bralci ne opazijo samovoljno vladanje v vseh podsistemih, obvladovanja policije, pravosodja in celo KPK. No, sama ne pošiljam, saj so me že pred leti blokirali!

  Nisem si mislila, da bo na tnalu tudi včasih v MSM hvaljena Bobnarjeva (Lindav). Zakaj se Robi boji pričati na komisiji, ki jo vodi njegov poslanec, čeprav je javno govoril, da ima dokaze o njunih lažeh?!
  Golob kot kaže obvladuje celotno slovensko vladajočo “infrastrukturo” (vse podsisteme), saj brez posledic dela kar hoče, z escort damo na čelu!

  Kot kaže ima močno orožje, obremenilne podatke o marsikom (nomenklaturi), že od začetka sodeluje v tandemu s srbsko “obveščevalko” VV, ki ga sicer ima v šahu (balkanski posli – kovčki gotovine so romali na Goriško).

  Režimski merilec in ustvarjalec javnega mnenja Valikon Andraž (politični analitik?) v današnje Delu “pove”, kako težko delo ima Robi v pogajanjih s sindikati v nasprotju z obdobjem epidemije, “ko je Janša delil razne bonbončke, odpustke in nagrade, predvsem desno”. HALO? Smo samo desni državljani dobili turistične bone (ti so reševali turistično in povezane dejavnosti), so kulturniki z obilnimi covidnimi nadomestili zaradi odpovedi dogodkov ZARES desničarji??! A niso ONI masovno kolesarili PROTI in želeli smrt na ulicah in trgih? So bili ubogi brezdomci?

  • ren

   Država v razsulu, predvsem zdravstvo, na Delu pa ne vidijo (NE SMEJO!!!) kako nadvse je “sposoben” predsednik vlade!!! Ubogi predsednik vlade tako trpi, da je kar naprej na dopustu.
   Težko je biti novinarček, zlasti na Delu, RTVS in na Dnevniku. In zaposleni novinarji v naštetih “firmah” so krivi, da so novinarji prišteti med bedake. Ti novinarji delajo sramoto novinarskemu poklicu!!!

  • prask

   Za mene je zadeva zelo razumljiva, celo prepričan sem, da v današnji družbi, za enkrat ne gre drugače. Začenja se s FDV, kjer jih naučijo gledati v obraz (kamero) in lagati. (Milosavljević). Nadaljuje se s pridobivanjem službe, objav… kjer, če nisi “pravi”, se lahko obrišeš pod nosom. Nadaljuje se v službah, kjer te vržejo “čez ramo”, če ne pišeš, govoriš, ustvarjaš… po (zaenkrat še) nepisanem pravilu. Nekaj časa se je pri nas vse skupaj prikrivalo. ko pa jim je evropska komisarka Jourova prižgala zeleno luč, jim tega početja ni več potrebno niti prikrivati . Očitno je vse skupaj požegnala tudi EU politika, saj ja na vse prošnje in pritožbe za pridobitev necenzuriranega zapisnika sestankovanja Jourove z ustavnim sodiščem Republike Slovenije, enostavno gluha.
   Kako se stvari streže, smo videli na Poljskem, kjer je bivša politika obsojena na diktaturo, Donald Tusk, ki je državno televizijo čistil s policijo, pa proglašen za velikega “demokrata”. Prav nič drugačen epilog ne bo na koncu tudi pri nas. Le da bo prav gotovo še bolj zavajujoč.
   Morda lahko kaj spremenijo bližnje volitve. Glede na dogajanja pa sem tudi tu pesimist. Skratka… če ga bodo slovenske in evropske (ne samo leve) vse levo usmerjene institucije biksale še naprej, bo prej ali slej postopoma prevladala res tista skrajna desnica, ki je v Italiji, Nizozemski… že na oblasti, za enkrat zavita v ovčje kožuhe, ko jim bodo sledile še druge države pa bo z EU po hitrem postopku konec. Pri tem bodo prav gotovo prve na udaru manjše državice, med njimi tudi Slovenija.

 12. slavkope

  Ena od namerno zavajajočih “teorij”, ki so nam jo in nam jo še vedno neumorno skušajo vsiliti lažnivi “spin doktorji”, je tudi ta, da so vladajoči sicer kar v redu, le da “komunicirati ne znajo”.

  Kar je seveda odrešilna “voda na mlin” za brezsramno profitoljubne zaslužkarje iz vrst najrazličnejših “profesorjev” komunikologije in lažnih “gurujev” rutinskih meritev in “strokovnih” interpretacij priložnostno predvolilno potvorjenega in prikrojenega javnega mnenja, s katerimi se pri nas dobro preživlja in mastno bogati kar zajeten del nekdanjih študentov, diplomantov, profesorjev in akademikov družboslovnih ved, sedanjih profesionalnih parazitov in aktivističnih političnih kibicev po zahtevah, usmeritvah, naročilih in plačilih posameznih političnih strank in interesnih politično-kriminalnih in kapitalskih ozadij.

  A vedno znova se v surovi in osveščujoče trdi dnevni politični praksi izkaže, da tudi najbolj bleščeči in aromatično dehteči komunikatorski ter agit-propovski “celofan” ne zmore zakriti in prikriti neznosne idejne puhlosti in porazne praznine aktualne vladajoče politične “elite” ter ne zaustaviti neznosnega smradu naravnega razpadanja brezsramno lenih, trdo-bučnih, ne-odgovornih, ne-sposobnih, ne-kompetentnih, samo-destruktivnih in narcisoidno samopašnih vladajočih parazitov..

  Po zaslugi premierove poklicne spremljevalke/animatorke Tine so se zdaj komunikatorskim profesionalcem s FDV pridružile še novo-komponirane spletne influencerke, kar le še poglablja zmoto vladajočih kratkovidnih političnih diletantov, da je mogoče s “profesionalno komunikacijsko strategijo” nadomestiti pričakovano ideološko in znanstveno temeljito podprto razvojno politiko, da je mogoče s puhlim in praznim estradnim ništrcem nadomestiti nujno znanstveno in strokovno temeljito domišljene in demokratično večinsko sprejete ter obvezujoče politične razvojne strategije, ki jih bodo razumeli predlagatelji in državni poslanci, ki jim bodo zaupali državljani in volivci ter za katere bodo pripravljeni tudi kdaj kratkoročno potrpeti.

  Gre preprosto za načrtno vsiljevano in skrbno gojeno “strokovno” zmoto oz. debelo laž, po kateri naj bi med “obliko” (komuniciranje) in “vsebino” (politika vladanja) ne bilo nikakršne zveze in povezave. Zaradi česar naj bi zadoščala le kolikor mogoče všečna in modna “oblika” (zapeljivost komuniciranja), da ne bi volivci spregledali, da je “cesar nag”.

  Resnica je seveda precej drugačna in za diletantske politične “lažnivce vseh dežel” vselej porazna.
  Ko volivci slej ko prej spregledajo pod spektakularnim lažnim in bleščavim modnim videzom brezupno praznino vladajočih in eno samo brezmejno laž, je konec zaupanja v politične lažnivce in njihove parazitske lakaje iz vrst profitoljubnih “spin doktorjev”, profesionalnih komunikologov in komunikatorjev, poklicnih merilcev in lažnih interpretov javnega mnenja, medijskih agitatorjev in propagandistov ter političnih aktivistov v nevladnih organizacijah itd., itn.

  • Rokovnjac

   Dolgi komentarji gospoda/gospe Slavkope-ja-je,mi pokazejo,da je v moji prvotni domovini vse narobe,po domace en kup dreka.To mi je pac ze znan,zahvajajuci se rusom in kitajcem,ki so izumili internet.Na internetu dobim vse vase spletne cajtunge,TV postaje 1,2,3, Kper in maribor,pa tudi Nova 24TV,,po kommunisticno (Nora),in to zasonj,pardon nekaj me stane internet!!Komentarji pa so mi sveveda v najvecjo zabavo.Samo jambranje in javkanje,da bi se pa nasli komentatorji,ki bi predlagali vsaj eno malenkost,kako popraviti cse te napake,pa ne slisim od nikogar,zalostno.ker nimate idej,da se vsaj nekaj popravi,potem je bolje,da ste tihi,Amen!,

 13. prask

  Ker na odmevejših medijih, zaradi svoje prirojene žaljivosti in analiz na prvo žogo, politični analitiki razreda Alem Maksuti, na dobijo več priložnosti, so se pričeli pojavljati kot komentatorji na raznih portalih. Prav tako brezobzirni, prostaški, vseznalci, le odmevnosti ni več nobene.
  A je tako, vernon coleman…

 14. Miller

  @rokc,
  Gonilna sila protestov so bili od nekdaj mladi.
  V Slo (in tudi v svetu) imajo mladi Levičarji prednost pred mladimi desničarji.
  Mladi Levičarji so večinoma “umjetnici”, podžgani z praški, brezdelneži, NVOjevci pod perotmi matere države, ki jih bogato financira (nagrajuje).

  Mladi desničarji pa so večinoma zaposleni, na šihtu in ne morejo med delovnim časom pohajkovati naokoli, ker so vezani na delo, službo ali delovni proces, tako, da ne morejo biti vsak dan ali cel mesec odsotni, kar se pri Levičarjih sploh ne pozna, niti nihče ne opazi, da jih ni..

  Levica ima tudi najmočnejše orožje (pretepače) za demonstracije: v Lj Green Dragonsi, v MB pa Vijole.
  Desničarji pa upokojence tipa Zdrava Marija… in Čebelice.
  In kdo je tisti junak na desni, ki se bo sklofal in bo nastavil hrbet pendrekom ?
  Razlika je očitna.
  Čeprav maršal Twito že dolgo z govori o oboroževanju in dejansko NAPELJUJE, da bi kakšen zapiti jager kakšnega počil..
  Ima izkušnje.

 15. ren

  Samo en primer za razmislek. Zdaj vlada pripravlja digitalizacijo gradbene dokumentacije za tiste, ki nameravajo postavljati svoje hiše. Ne vem v kolikem času bo taka dokumentacija prišla do lastnika, ko bo zanjo zaprosil.
  Leta 2008 sem se lotil gradnje hiše. Minister za javno upravo je bil Gregor Virant, vlada je bila Janševa. Gradbeno dovoljenje sem dobil v treh tednih, natanko v času, kakor je bil takrat predpis, ki je nastal pod Janšo in Virantom. Celotno gradbeno dokumentacijo pa sem imel v dveh mesecih. Kolikor vem, se danes glede individualnih gradenj ljudje precej pritožujejo nad birokracijo.

 16. ren

  Da bo mera polna, manjka samo še izjava “slavne” Janje Božič Marolt, da je golob Luka Dončič slovenske politike.

  Takile ljudje, ki včasih nastopajo v javnosti, s svojimi izjavami NAČRTNO poneumljajo folk.

  • Jože

   No Janja je v pondeljek pri Marčelu zelo kritično govorila o Golobu! tako kritično se doslej še ni oglašala kar pomeni, da so fantje in dekleta izračunali da Roberta ni več možno rešit…

 17. Andrej jamnik

  Najprej apel vsem avtorjem, da se pod svoje prispevke podpišejo z imeni in priimki in ne z nekakšnimi psevdonimi. Saj stojimo za tem, kar napišemo!?

  Da je za opozicijo še najbolje, da je tiho, se res sliši paradoksalno, saj mora ravno ona vseskozi opozarjati na napake pozicije in jih seveda tudi izkoristiti za svoj politični preboj. A tako je samo v normalnih – zaradi dolge tradicije – zrelih demokracijah.

  Pri nas je na žalost drugače. Glede demokracije bi bili lahko vsaj v puberteti, a smo na nivoju otroškega vrtca. Za to so krivi mediji, ki so z dolgoletnim sistematičnim blatenjem vodjo opozicije naivnim ljudem tako priskutili, da v njem sploh ne vidijo političnega tekmeca, s katerim se pač ne strinjajo, ampak naravno nesrečo, ki je po definiciji ne moreš podpirati. Saj ne moreš biti za poplave, požare ali potrese.

  Strateško komuniciranje z javnostjo in s predstavniki državnih podsistemov je češnja na torti ali pa pika na i, torej dodana vrednost k sicer kvalitetni vsebini. A kam postaviti češnjo in piko, ko pa ni torte in i-ja.

  • Jože

   Gospod Jamnik jaz sem Jože in se ne skrivam. Priimek vam pa ne bo nič povedal zato se ne vznemirjajte zaradi njega 🙂

 18. rOKC

  Všeč mi je, kar je enkrat tu napisal komentator ‘miller’, da je v bistvu desnica premehka pri protestih – v smislu, kako protestira levica z AnfiFo.
  Je treba tudi bolj s trdo roko.
  Obenem pa je težava, ker imamo samo desno-sredinske stranke, skrajne desnice, ki bi se postavila po robu pa ni.
  Pred mnogo leti je na temu portalu komentator Kizo (mislim, da je bil to psevdonim za dr. Pezdirja) svaril, da če se bo skrajna SLO levica preveč igrala, potem lahko pride na plan res skrajna, agresivna desnica, proti kateri bo Janša spravljivi, nežni angelček.

 19. P.Kos

  Golobovićeva inteligenca je v tem, da je bil zelo dober svetovalec Drnovška in malo kasneje še leader Zaresa, kajne?
  Najbolj deluje v senci noči, ko na plan, iz kanalizacij pridejo podgane.

  • P.Kos

   In še nenazadnje, Golobovićeva “inteligenca” se kaže tudi v uspešnosti ustvarjanja t.i. novih obrazov. Rezultate takšnega pritlehnega delovanja čutimo vsi državljani, le to uredništvo je očitno imuno pred stagnacijo, ki je je deležna slovenska družbe.
   Inteligenca pa taka! Golob je odraz in obraz Golobovićeve inteligence.

 20. APMMB2

  Kot prvo in prvo, je potrebno vedeti, da Golob ni izbor volivcev, ampak izbor mafije, ki obvladuje Slovenijo.Paradoks pri celi zadevi je ta, da je njegov mentor Golobič, manjši po priimku in za glavo večji po rasti.
  Golobič je vrhunsko izšolal Goloba in ga lansiral med Butalce.
  Žal pa se je zadeva sfižila in sedaj je vprašanje: kaj storiti?
  Očitno se Goloba ne bo dalo ohranjati na položaju dalj časa. Morda do konca mandata, kar pa je nevarno. Razmere v državi se slabšajo in lahko presežejo meje, ki jih določa ustava in zakoni. Te sicer Golob že tako in tako ne spoštuje, ima pa v rokah vzvode, ki ga lahko ohranjajo na položaju do konca mandata.
  Razmere v državi pa se slabšajo, teh pa ni mogoče uravnavati z zakoni, če država propada in hitro propada. Če ni denarja, ga ni in če zdravstvo ne funkcionira, se zdravstva ne da rešiti z dekreti.
  Golob ima še eno veliko napako, namreč v mafijskem miljeju si želi zagotoviti trajen vir, trajno desetino, tako kot vsi despoti in siccer pri elektriki. Elkatrika je neobhodna potreba in če se ustvari možnost, da desetina odteka v Golobov žep, utegne Glob postati najbogatejši Slovenec in s tem zavist vse mafije,ki podobno desetino pobira pri drugih virih.
  Ta pa je lahko vzrok, da nastane revolucija v mafijskih vrstah, saj se ve, da je na čelu mafijske družine tisti,ki obvlada največ kapitala.
  Ali si lahko predstavljate sožitje mafijcev, katerim vlada podpovprečno spreten in poniglavi Golob?
  Ali si lahko predstavljate, da bi Golob poslal po cigarete Golobiča?

  • jaz

   Golob ni kriv ker je golob, krivi so tisti ki so mu omogočili da je postal predsednik vlade.

 21. Veselka

  Skratka, če pravilno razumem, o Golobovi konfliktnosti, maščevalnosti in nesposobnosti vodenja države, kar dokazujejo vedno vedno nižji standard, kriza v zdravstvu, sodstvu, šolstvu, pišmeuhovski odnos do gospodarstva, lahko govorijo vsi, razen Janeza Janše ? Do včeraj sem mislila, da je naloga opozicije, da je kritična do pozicije in da hkrati daje boljše rešitve. Danes mi dopovedujete, da mora biti vodja opozicije tiho, če hoče poraziti (NE)SVOBODO ??? Golob torej še naprej lahko laže, zavaja, se namesto z vodenjem države ukvarja s svojo konkubino, lahko žali zdravnike, lahko posluje in se okorišča z državnim podjetjem, lahko je več na dopustu in bolniški, kot v službi, bo preživel cel mandat, pod pogojem, da bo JJ tiho. Strah me je živeti v tako bolni državi. In še glede Golobičeve inteligence. Morda ima res visok IQ, vendar svojo pamet in znanje ne koristi za dobrobit nas, navadnih državljanov in davkoplačevalcev, pač pa enako kot Golob, dela zgolj na tem, da privleče na oblast neko figuro, ki ima eno samo kvaliteto, reče se ji “samodanijanša”. To pa za moje pojme ni inteligenca pač pa pokvarjenost in zdravljenje frustracij, saj Gregor ni v svojem političnem življenju dosegel nič, razen da je “”uspešno” speljal prihvatizacijo, katere negativne posledice čutimo še danes. Sicer razumem njegove frustracije, saj njegov največji “sovražnik”, Janez Janša, vedno znova dokaže, da je sposoben, uspešen in spoštovan politik. Ko je bil on na oblasti, smo živeli bolje in vsaj jaz osebno sem se počutila bolj varno. Če bi vsi tisti, ki so se desetletja ukvarjali z Janezom Janšo namesto s pravimi problemi oziroma kako ga spraviti z oblasti, danes ne bi bil v sedlu nesposobnež in kolerik, Robert Golob. In ne bi nas prehitevale skoraj vse vzhodnoevropske države, kmalu tudi Hrvaška.

 22. medmet

  Pa ne pozabimo, da se je ravnokar pogovarjal z sinom, največjega sovražnika človeštva od Stalina in Hitlerja naprej, Soroša. Ne bo Soroš popustil, ampak Slovenci moramo skupaj stopiti in satanista, ki trenutno špila PV-ja, v resnici pa bogsigavedi koga, spraviti na smetišče zgodovine.

 23. deni

  Saj ni res, pa je, rubrika pred mnogimi leti v neki reviji. Povprečen državljan resnično ne ve več ali je nor Golob ali pa narod, ki ga je volil. Seveda je produkt Globoke države, oziroma stricev in tet iz ozadja. Stric Golobič bo naredil vse, da šminker ostane do bridkega konca na položaju PV. Kakšnega njegovega surogata ni na pomolu, sicer bi vase zaverovani narcis že odpekal na smetišče zgodovine. Tako pa bodo v vmesnem času dobri strički do naslednih volitev iskali naslednji nov obraz.

  Prav veliko optimizma ne bi delil, ker napumpani butli še vedno verjamejo manipuliranju t.i. Novega razreda. Seveda inštitucije nujne za delovanje države, zaradi zdrsov PV, delujejo in bodo tudi v bodoče delovale. Vendar škode, ki jo je povzročil in jo še nadalje misli, sploh v gospodarstvu, zdravstvu, pravosodju itd. ne bo lahko popraviti.

  Novi piar prijemi nekakšnih internetnih vplivnic, botoksiranih lepotic bodo v stilu Cesarjevih novih oblačil. Kot bi lisico preoblekel v psa čuvaja, da varuje kure. A bo kot rešilno bilko privlekel na dan fašiste ali bo prikazan kot maneken na pisti ali pa gradil ŽP ali pa v prostem času s Tinco prodajal štrom ter se z njo podil in fotkal po eksotičnih destinacijah.

  Bicikel metelkovci s pomočjo medijev, ki so vsako etapo tour de parlament ovekovečili kot uspeh cvili družbe so ga postavili na tron. Bicikliste je že Vitomil Zupan pred leti opredelil kot ljudi z upognjenimi hrbtenicami, ki gonijo gor in dol, druge koristi pa od njh ni.

  Oblast je mamljiva teta in se ji ne odrečeš kar tako. Kako spoznaš pravega človeka, če revež obogati ali obratno ali pa daš določenemu tipu oblast v roke. Ko je medije, policijo itd. osvobodil fašistov je zmanjkalo materiala in je bilo potrebno začeti osvobajanje v lastni stranki, oziroma vladi. Nova ministrica je hotela pripeljati v vlado novi sekretarki, pa je gospe, ki mu očitno nista bili všeč Golob gladko odpravil. Kao nenavadno, ampak takšnega vtikanja in sploh samopašnega obnašanja pa si ni privoščil do sedaj še nobeden PV. Seveda ministrica trdi, da to ni nič takega. Sprenevedanje na celi črti. Ali pa Soniboj se je v tarči na vprašanje odnosov med slobodo in SD, čudil in ter vehementno zatrdil, da so bili odnosi vedno dobri. Drug drugemu lažejo kot pes teče, kako šele naivnim butcem.

  • Peter klepec

   Ne vem, ce ste prebrali Pezdirjev „Vzporedni mehanizem…?
   Namrec, poanta 500 strani debelega povzetka je, da tako utecenih procesov sploh ni mozno spremeniti.
   Ali drugace: ko se peljete z vlakom, niti ne veste kdo je v kabini vlakovodje. Ker ni pomembno.

   • Maks

    Pezdir ima prav. Ampak žal odnoso na srečo bi to lahko rekli tudi za ZDA … in še koga. Držav že dolgo ne vodijo predsedniki (vlada). Države vodijo INTERESI.
    Kdo je postavil Goloba? V čigavem interesu je da je na oblasti in pripravlja idealne pogoje za INTERESE na področju energetike?
    Odgovora ni težko najti.

 24. vernon coleman

  Ejejejej, se eni tukaj brez sramu ponavljate kot pokvarjene plošče. ”Ponavljaš se kot koledaaaar…” pravi pesem. Nažigate in nažigate in nažigate na Holoba, kot na porniče, češ da bo to vrnilo Xhonija. Vidim, da ”dr” Kreck piše iste ”vsebine” celo za Novo24…
  Der Untergang je bolj prozorna ”strategija” SD (njihov kongres je pravi potop, enako kot izjave Fanje Tajon) in SDS-a. Ljudje so vas vendarle spregledali. Ugledni analitiki javnega mnenja ali lobisti in neugledni ustvarjalci javnega mnenja?? To je le retorično vprašanje.
  Včasih sem se bal, da so Slovenci preveč bukovi, da bi dojeli grandioznost delitve ene in edine partije SD-SDS na ”levo” SD in ”desno” SDS. Zdaj je pa to vse kristalno jasno vsem normalno inteligentnim; teh dvoživk SD, ki se slinijo na desno – se je pa tudi že kar nekaj nabralo: Pahor, Pikalo, Rojc, Prešiček, Kopač, Tekavčič, itd. Aaaanžeeee ima že kar gužvo exSD-jevcev v Ploščadi kooperativnosti.
  Vendar velja isto kot pri plandemiji, vseh ljudi se ne da ves čas (po domače povedano) nategnit z neumnostmi, kajne?
  Partia do një ndryshim pushteti, një Xhon puklastik prapa.

  • vernon colem,an

   Azem – Govid- Vllasi nuk e qetëson dot retorikën, fyerjet janë buka e tij e përditshme. Por ai mund të spërkasë gaz lotsjellës me një top dhe të luajë futboll pothuajse si i madhi Kliton Bozgo.

   • vernon coleman

    Shqiponja Gjoni do të fluturojë lart! Nuk na pëlqejnë pëllumbat që bëjnë foto në instagram dhe shfletojnë plehrat! Kthehu Gjoni, o çlirimtar dhe shpëtimtar i yni, ne përulemi para teje. Ne jemi të rreshtuar për ju, edhe nëse ju na ujitni me gaz lotsjellës me një top.

 25. TL

  “Nekje so ugotavljali, da bi v primeru, če Robert in Tina Gaber po nekem čudežu preživita ves mandat (do spomladi 2026), levica na naslednjih volitvah verjetno doživela tako hud zgodovinski poraz, da si zlepa ne bi opomogla.”

  Ne verjamem, pa četudi bo sedanja vlada delala enako kot doslej, torej katastrofalno. Na sceno bo stopil nogometni odvetnik, ki ga bodo dominantni mediji proglasili za Messija slovenske politike in propad Slovenije se bo nadaljeval.

 26. jaz

  Vendar ne pozabite ko streljate na glinastega goloba! On nikoli ne bi bil tam kjer je, če ne bi bilo uzurpatorjev oblasti na način biciklistične revolucije. Krivci so strici iz ozadja. Oni so kriminalci slovenskega naroda. Pustite goloba na miru.

  • ren

   golob s svojim vedenjem in ravnanjem v kombinaciji s svojo “podložko” prispeva k tragikomičnosti celotne situacije.
   Če bi pa to bilo na Kitajskem ali v Sovjetski zvezi za časa Ştalina, bi pa tisto “ozadje” stalo pred zidom z zavezanimi očmi.

 27. ren

  Država je zaradi parole “Samo da ni Janša” dospela na dno. Začel je Drnovšek z Depalo vasjo in prispeli smo do nevoljene kurtizane, ki z domišljavim golobom upravlja vlado. Čisto dno!!! DER UNTERGANG!
  Zdaj vidimo, da je demokracija le na papirju. Namesto, da bi se uspešni levi in uspešni desni politiki menjavali na oblasti, imamo zaradi strasti do kraje milijard politične in drugačne kriminalce, ki iz ozadja vodijo državo in dopuščajo neko kurtizano, da za hobi participira oblasti.
  Velecenjeni dr. Jože Pučnik bi še enkrat umrl, če bi tole videl. Do kraja zavožena država zaradi neosveščenih volilcev!

 28. Andrej

  Tako pokvarjenega človeka še nisem videl.Na začetku se je zaklinjal na družino medtem ko se je kurbal z babo ki je dala skozi(čez) že pol slovenske kao jet set scene.Podlo,pokvarjeno,sprevrženo do amena.Lažnivec,lopov,baraba…
  In oni blesavi Arčon z njim…

  • jaz

   Golob ni kriv da je golob, krivi so tisti ki so mu omogočili da je načelu države.

  • Jože

   Watch your language, Mister!

 29. Andrej Muren

  Res je naše ljudstvo neverjetno naivno in še vedno večinsko verjame lažnivim dominantnim medijem. To s pridom izkoriščajo levi politični bleferji, za najhujšega med njimi se je doslej izkazal Golob. Ampak če bo prehudo, bodo verjetno spregledali tudi ljudje.

  • jaz

   Golob ni kriv ker je golob, krivi so tisti ki so omogočili da je na čelu države.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Razkrivamo


Ekscentrični Milanović ni rešil hrvaške levice, slavila je ponovno HDZ

Hrvaške parlamentarne volitve, razpisane za 17. april, niso prinesle zmagoslavja levosredinske opozicije, zbrane okoli socialnih demokratov (SDP) pod poetičnim imenom Reke pravice prihajajo (Reke pravde dolaze). Zgodba nekdanje Kukuriku koalicije se ni ponovila. Kot vse kaže, bo SDP s partnerji dobila vsaj 20 mandatov manj kot HDZ v 151-članskem saboru. To pa je rezultat, ki nikakor ne more veseliti hrvaške levice, še manj predsednika države, ki se je želel aktivno vključiti v predvolilno kampanjo. Operacija Z, kot so na Hrvaškem imenovali “volilno intervencijo” predsednika republike Zorana Milanovića, torej ni uspela. Varuhom ustavnega reda je odleglo, zadovoljni so seveda tudi v desnosredinski HDZ in stranki Domovinsko gibanje, ki se je uvrstila na tretje mesto.

Demografsko-migrantski samomor Evrope se nadaljuje

Evropski parlament v Bruslju je razpravljal in odločal o t. i. evropskem migracijskem paktu ter ga tudi sprejel. Z njim naj bi Evropska unija “celovito uredila upravljanje migracij”, kar so ponovno le obljube. V realnosti pa ostajajo odprta nekatera ključna vsebinska vprašanja, ki jih ne gre pavšalno politizirati, vsekakor bodo ostala del razprave v evropskem medijskem in političnem prostoru. Naš sodelavec Maksimiljan Fras se je zato lotil odmevnih knjig britanskega avtorja Douglasa Murrayja. Murray se namreč, kot ugotavlja Fras, v svojih treh knjigah Nenavadna smrt Evrope, Norost množic in Vojna proti Zahodu spretno giblje znotraj provokativnih tem, piše v jasnem in razumljivem jeziku ter naravnost kliče k javni razpravi o družbenih vprašanjih, ki jih odpira. Migracije, posebej nezakonite, s katerimi se soočata Slovenija in Evropa, so zagotovo eno od njih.

Kdo ali kaj sploh še lahko reši Svobodnjake pred potopom na evropskih volitvah?

Sestavljanje Svobodnjaške liste za evropske volitve je v bistvu nekakšen strnjen odraz, prikaz delovanja trenutne vlade. Kaže se izredno plitek kadrovski bazen, vsebinska votlost, kaotična organizacija, spori med frakcijami, pridruženimi člani, predvsem pa odsotnost kredibilnega, verodostojnega vodenja. Svoboda je najprej določila sedem članov liste, ki jih predsednica sveta stranke na novinarski konferenci niti ni znala našteti, eden od sedmih potrjenih članov (Klemen Grošelj, ex LMŠ) pa je včeraj užaljeno umaknil svoje soglasje h kandidaturi. Očitno je, da je predsednik stranke in vlade v stiski in brez resnih idej, v poplavi takšnih in drugačnih svetovalcev, svetovalk, mešetari z imeni in “šank” idejami, popolnoma enako kot vodi vlado.

Ali je naša pokojninska blagajna res tempirana fiskalna bomba?

Verjetno ne mine teden, da ne bi prebrali kakšnega prispevka o nevarnostih in tveganjih Slovenije zaradi neugodnih demografskih gibanjih zaradi vse večjega deleža starejših oseb. Že leta, če ne desetletja, tako beremo članke, kako je naša pokojninska blagajna prazna, kako bo vprašljivo izplačevanje pokojnin tudi v sedanji višini, kako bomo morali namenjati za pokojnine največ med vsemi državami EU, kako bo potrebno delati “do smrti” in podobno. A ko pogledamo tekoča gibanja, so vsaj dosedanji trendi daleč od zloveščih napovedi. V zadnjih 30 letih samostojne države namenjamo za pokojnine ves čas približno podoben odstotek BDP. O zlomu pokojninskega sistema govorimo že deset ali dvajset let, razmere v tem času pa so se celo nekoliko izboljšale …

Priznanje Palestine, zloraba zunanje politike in Vojko Volk kot najboljši zunanji minister

Koalicija Roberta Goloba vedno več pozornosti namenja zunanji politiki, saj so priznanje Palestine, izgon ruskega atašeja in aktivnosti Slovenije v Varnostnem svetu OZN vedno priročne zgodbe za preusmerjanje pozornosti domače javnosti. Koga zanimajo hirajoče državno zdravstvo, poplava stavk, precenjeni infrastrukturni projekti, korupcija na vsakem koraku delovanja vlade, politično kadrovanje, popoplavna obnova in podobo, če pa so tu odmevne zgodbe, ki zaposlujejo javnost, da se ji ni treba ukvarjati z aktualnimi problemi in zanje najti krivca. Toda zloraba diplomacije oziroma zunanje politike za domače, notranjepolitične igrice je vedno nevarna in se praviloma konča s težkimi posledicami za tistega, ki si je to privoščil.

Tanja je vrgla puško v koruzo. Bodo njeni tovariši sposobni resnične preobrazbe?

Socialne demokrate, ki jih pričakovano zapušča Tanja Fajon, še danes definira, a hkrati tudi notranje frustrira fenomen Boruta Pahorja. Nekdanji predsednik republike in šef stranke SD, ki se mu nekateri luzerji na levici posmehujejo in ga podcenjujejo, je namreč edini voditelj stranke SD, ki je doslej z njo zmagal na volitvah in ji omogočil prevzem oblasti. O številnih razlogih, zakaj je Pahorju to uspelo, lahko debatiramo na široko, ampak ob vseh zunanjih okoliščinah, ki so mu šle v prid, gotovo ne moremo mimo tega, da je Borut Pahor otrok stranke SD, insajder, narejen in zgrajen politični človek, ki je dojel pomen spoštljive komunikacije in spoštovanja drugače mislečih, političnih konkurentov na obeh ideoloških polih.

Zmagal je Stalinov rek: “Ni pomembno, kako ljudje glasujejo, ampak kako preštejemo glasove!”

Naslovni, menda avtorski Stalinov stavek je morda res legenda, mit, a je v Rusiji še kako resničen v teh dneh, kot je tudi nauk za marsikatere bolj demokratične volitve v nam bližnjih državah. Putinovemu “plebiscitu” je težko reči volitve, ker niti ne vemo, ali je odstotek podpore zmagovalcu realen, ali je podatek volilne udeležbe resničen. Teh končnih, rekordnih 87 odstokov podpore Putinu in 77-odstotna volilna udeležba sta vredni namreč prav toliko kot Putinove napovedi, da ne bo posredoval v Gruziji, Čečeniji, da ni bil on tisti, ki je organiziral odcepitve Krima od Ukrajine, da nima pojma o tem, kaj so pripravljali domnevni uporniki v Donbasu, da ni dobavil raket, ki so sestrelile nesrečno, že malce pozabljeno malezijsko letalo MH17….

Nevarno igranje z neprestanimi proračunskimi primanjkljaji

Januarja so bili objavljeni prvi podatki o proračunskih gibanjih v letu 2023. Po predhodnih podatkih smo leto zaključili z 2,3 milijarde evri proračunskega primanjkljaja, kar pomeni 3,7 % BDP. Glede na lani sprejete rebalanse proračuna, po katerih se je primanjkljaj gibal tudi preko 3 milijarde evrov, nas takšna številka niti ne preseneča, prav tako pa ni povzročila kakšne posebne zaskrbljenosti ali odpirala vprašanj. A najbrž bi se morali zamisliti nad tem, da smo imeli v “normalnem” letu 2019 (pred pretresi kot so bili kovid, energetska kriza, vojne) še 220 milijonov evrov letnega presežka, lanski rezultat pa je bil primerjalno slabši za več kot 2,6 milijarde evrov. In to v 2023, ko smo imeli pravzaprav ugodne gospodarske rezultate in je bil BDP realno kar 8 % višji kot leta 2019.