“Če bo Trump prišel sem, bom potreboval natančno 24 minut, da mu bom razložil, da vzpostavitev miru zaradi Putina ni mogoča”

Avtor: | 5. novembra, 2023

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa povabil, da obišče Ukrajino in si na terenu ogleda posledice agresije Rusije. Trump, ki se poteguje za ponovno izvolitev v Belo hišo leta 2024, je bil večkrat kritičen do ameriške podpore Ukrajini, dejal je tudi, da bi lahko vojno v Ukrajini “končal v 24 urah”. Kot se je izkazalo že večkrat, Trumpov recept za t.i. mir temelji na vsaj delni predaji Ukrajine in priznanju vojaške zasedbe dela Ukrajine s strani Rusije. (Vir: BBC)

8 komentarjev

 1. Miller

  Te dni je Urška Leyenova predstavila strateško gospodarsko bombo EU proti Rusiji, zaradi katere bo poražena prej, kot po časovnici Pentagona.
  Namreč, v napovedanem paketu sankcij proti Rusiji, je tudi prepoved izvoza šivank in šraufencigerjev.

  ps. baje je v Kremlju nastala velika panika.
  Putin že pakira kovčke…
  Zelenski je že povabil prijatelja Twita na poletni dopust 2024 na Krimu.

 2. APMMB2

  Danes vsi objokujejo uboge Palestince, ki jih morijo Izraelci.
  Nihče pa se ne vpraša od kje tem ubogim zatirancem denar za orožje, za drage bunkerje in tone in tone streliva. Kdo je dobavitelj tega orožja?
  Vse zlo zadnjih sto let prihaja iz Rusije.
  Vse revolucije, vse vojne do sedaj so zakurili Rusi. Za nemire so dali že toliko,da so enkrat že bankrotirali. Sedaj je novi bankrot na vidiku.
  In vednar v svetu štejejo Rusi kot mirotvorci.
  Poglejmo si samo Balkan. Srbija je ruska gubernija, ki ima nalogo, da seje nemir in preti z vojno.Zaostruje razmere na Kosovu, lasti si Črno Goro, deli Bosno in skuša ustanoviti še eno srbsko državo, preti Hrvaški in nenazadnje tudi Slovenija je dobila mekano Ć v opozorilo. Za tem pa stoji mogočna Rusija, ki preti z vetom.
  Kriv pa je ameriški imperializem.
  Naj se javi tisti, ki ima vsaj en ruski gospodinjski aparat ali mobitel.

  • Miller

   Če kdo finančno podpira Palestince je to EU, še prej pa ZN. Potem šele kakšna Turčija, Iran..
   Rusi podpirajo Asada in Sirijo.
   Ko je umrl Arafat, so odkrili, da je imel na računu v Švici 4 milijarde dolarjev. 4 milijarde ! Denar, ki je bil namenjen za šole, bolnice in razvoj gospodarstva. In ne za orožje ali osebno bogatenje.
   Nobene kontrole tistih, ki financirajo, oz.so kontrolorji podkupljeni…
   Popolnoma isto se danes dogaja z Zelenskim & comp. Isto.

 3. TL

  Čez eno leto se bo v ZDA očitno odvijal gerontološki predsednišk dvoboj. A Američani res ne premorejo kaj mlajšega? Hm, morda se od nekod pojavi Broj Jedan in se vključi?

 4. ren

  S Trumpom se v USA dogaja približno tako, kot z Janšo v SLO.

  • Rokovnjac

   Absoltna neprimerjava,Celavi ni storil nic slabega za Butale,Trumpel pa misli,da je bozanstvo.On bi moral v zapor in ne v white house.Poleg tega bi moral poplacati vso skodo,ki so jo njegovi podporniki povzrocili na tisti bajti demokracije!…..Pa se to,nisem republikanec,nisem demokrat,sem pa ze sestdeset let proud American!

   • ren

    Trump je res zelo čudnega vedenja, kar je njegova posebnost. Tudi britanski Johnson je bil takega posebnega vedenja.
    Pod Trumpom so USA napredovale, pod Bidnom, ki je samo lutka, pa nazadujejo.
    Sem čustveno vezan na USA, na pol American, “proud American”!

 5. RuSSkimir

  Trump bi prodal Melanijo za 5 minut slave v medijih. Tip je patološki lažnivec.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...