“Robert Golob je predlagal naj si poslanci med seboj pregledamo telefone”

Avtor: | 4. novembra, 2023

Mojca Šetinc Pašek, ena najbolj zagretih “vernic”, izvajalk Golobove politike “svobode” po meri posvečeih, vzpostavljanja enoumja na javni RTV Slovenija, po izključitvi iz stranke v intervjuju za Dnevnik razgalja šokantne detajle avtokratskega, nedemokratičnega vladanja Roberta Goloba, ki se povsem skladajo s pričanjem nekdanje ministrice Tatjane Bobnar. Gotovo bo pripomogla k dinamiki odhoda sedanjega predsednika vlade, kar je na splošno pozitivno glede na dejstvo, da Robert Golob iz dneva v dan dokazuje nedoraslost pri vodenju države. “Problem” Mojce Šetinc Pašek pa je dejstvo, da vse počne iz golega maščevanja, ne na etični pogon. Če jo ne bi nepričakovano “zabrisali” iz stranke, bi verjetno molčala o nedemokratičnih praksah svojega šefa in še naprej nekritično izvajala škodljivo politiko svoje stranke.

7 komentarjev

 1. TL

  Zakaj je o tem, kako globoko nedemokratična je Svoboda in kako avtoritaren je njen predsednik, spregovorila šele zdaj, ko je dobila brco v tazadnjo? Še dan prej je bila tiho in je trdila, kako demokratični so.

  Neverodostojno, MPŠ, popolnoma neverodostojno.

  #TooLate

 2. slavkope

  Poseganje v zasebnost z medsebojnim priporočenim ali celo zapovedanim pregledovanjem/”špicljanjem” in nepooblaščenim ovajanjem ter izdajanjem zasebnih mobilnih telefonov v poslanski skupini vladajočega Gibanja svoboDA je enako proti-ustavno in skrajno nedopustno kršenje univerzalnih temeljnih človekovih svoboščin in pravic, kot je bilo nekdaj udbo-partijsko (SDV) rutinsko odpiranje in pregledovanje zasebne pošte, rutinsko prisluškovanje telefonskim pogovorom državljanov, tajno nameščanje prisluškovalnih naprav v zasebna stanovanja ter delovne prostore posameznih za udbo-partijsko tajno policijo sumljivih posameznikov itd., ipd.

  Če so celo legalno in legitimno izvoljeni poslanci vladajoče parlamentarne stranke GS nekaznovano izpostavljeni nezakonitemu medsebojnemu pregledovanju/ovajanju/izdajanju svojih zasebnih mobilnih komunikacijskih naprav, potem si zlahka lahko predstavljamo, da ima tako ustavno-pravno sprevržena ter samovoljna zakonodajna in izvršna veja oblasti preko popolnoma politično podrejene in lažno “de-politizirane” policije tudi realno sprevrženo željo in realne možnosti proti-ustavnega poseganja v zasebnost vseh državljanov RS.

  Ali se ni Predsednica RS, dr. Nataša Pirc Musar, javno zavezala ob izvolitvi, da bo javno vselej in povsod branila univerzalne temeljne človekove pravice in svoboščine, med katerimi je na prvem mestu nedotakljivost zasebnega komuniciranja državljanov?

  Ob zaskrbljujočih pričevanjih nekdanje nekdanjih ministrice Bobnar ter javnih izjavah poslanke Pašek Šetinc bi se morali oglasiti vsi poklicani in pristojni varuhi ustavnosti in zakonitosti v RS ter tudi vse ustanove in organizacije civilne družbe, ki se v javnosti predstavljajo kot dežurni varuhi univerzalnih temeljnih človekovih pravic in svoboščin v RS.

  • P.Kos

   Zelo uglajeno in sem prepričan, da imaš zelo dobre namene. Toda pričakovati, da bodo odreagirali varuhi ustavnosti, morda celo ustavni sodniki, je res iluzorno; ta sestava US ni sposobna državotvornega razmisleka. Kot smo se v tem letu in pol, pa tudi še malo prej lahko prepričali na lastne oči, le to deluje, ne bom rekel po naročilu, pa vendar v skladu ali usklajeno z aktualno vladno politiko, katera zavestno uničuje demokratično družbo. Narod pa jim bo zagotovo sodil. Se nabira in ta balon bo počil.

   – Molči varuh človekovih pravic;
   – Molči informacijska pooblaščenka;
   – Molči predsednica države;
   – Molčijo sami poslanci GS;
   – itd. …

   V tem primeru je glasna zgolj Paškova, pa še to le zato, ker jih je upravičeno ali ne dobila po prstih. In to od ljubljenega vodje! Če ne bi to ponazarjalo grozljiv in sprevržen Golobov značaj, bi ji celo privoščil. Saj je sama prav na podoben način izključevala drugače misleče, z omejevanjem pluralizacije medijev, prek “svoje” preiskovalne komisije.
   Bi pa to moral biti glasen signal vsem preostalim v t.i. Svobodi, da je na pohodu neka druga politika, ki nima povsem nič skupnega z demokratičnimi dosežki v sodobnem svetu oz. družbi.

 3. APMMB2

  Problem v Sloveniji niso politiki, temveč volivci.
  Polovica volivcev se v Sloveniji za politiko sploh ne zanima,kar potrjujejo slabe udeležbe na volitvah.
  Povprečni volivec je mišljenja: vsi so isti.
  Ko primerjamo zadnji dve vladi lahko rečemo da se razlikujeta kot dan in noč.Med tem, ko se je vlada Janeza Janše srečala z zelo kritično situacijo covid krize in jo uspešno rešila, še več, zagnala je gospdodarstvo in bila med najuspešnejšimi državami v Evropi. Mimogrede, uspešno je vodila tudi Evropo.
  Glolobova vlada uspehov skorajda nima. Pokojnine zopet zaostajajo za inflacijo in število revnih se povečuje. Odprta so vprašanja plač, ki jih vlada ne bo mogle rešiti, saj denarja za to v proračunu ni.
  Poplave bi naj bile prioriteta, pa se skoraj nič ne dogaja, razen silne propagande in pompoznih Golobovih izjav.
  Stanje je kaotično, a vseeno volivci menijo, da so vsi “glih”.
  Golob je MPŠ nagnal. Si je zaslužila. Sedaj kot ranjena levinja napada Goloba in s tem si utrjuje položaj, da bo v neki drugi kombinaciji zasedla še vidnejše mesto, da bo politično napredovala. Vsi so “glih!”
  Kdo pa je odgovoren za takšno stanje?
  V prvi vrsti mediji,saj ti ne prikazujejo dejanskega stanja v državi.
  90% medijev obvladuje leva politika in ta oblikuje javno mnenje. Vsi so “glih”.
  Nekoč je blestel med novinarji Boris Jež. Ta je nenehno udrihal po politiki. Vsi so bili “glih”. Nikoli pa se ni dotaknil tistih, ki niso bili “glih”. Te pa je rešpektiral, saj je dobro vedel, da mu dajejo kruh in dovolijo, da lomasti po politikih. Ve se , koga se je lahko lotil in koga se ni smel.
  In danes je Slovenija Ježova dežela. Vsi politiki so glih, le tiste , posvečene, ki jih imenuje Murgeljski komite se ne sme dotakniti. Ti so nekaj vač kot oni, ki so “glih”!

  • Kugy

   So politiki res vsi glih. Seveda takrat ko delajo neumnosti tvoji na oblasti. Ve pa se kdo je večino časa vzadnjih 30 letih na oblasti.

 4. ren

  Država in njeni prebivalci smo izgubili poldrugo leto razvoja, višjih plač in pokojnin, ugled v svetu je na nuli itd. Samo zaradi golobove vlade.
  Leto in pol stran vrženega časa!!!! Bomo to na volitvah znali upoštevati???
  Levičarji držav ne znajo voditi. Na lastni koži smo to izkusili od 1945 naprej. Na koncu je zaradi njihove nesposobnosti in SMEŠNE ideologije državo vzel hudič. Tako kot prvo komunistično državo na svetu, Sovjetsko zvezo.

 5. juhejfantje

  Revolucija žre svoje otroke. Podgance skačejo s potapljajoče barke.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...