Nemir v haremu Roberta Goloba

Fotomontaža +PORTAL

Avtor: | 7. marca, 2024

Pospešeno zmanjševanje in “preobražanje” najožje ekipe predsednika vlade Roberta Goloba kaže vsaj na dvoje: na problematično menedžiranje in pa očiten padec zaupanja v sposobnosti samega premierja. Ljudje so pač racionalni in se v reševanju svojih karier nočejo družiti z “luzerji”. Nič novega, ali nepričakovanega.

V samo tednu dni se je ženski del ekipe predsednika vlade zmanjšal za štiri imena: prva je menda “padla” Kaja Širok, državna sekretarka za kulturo v premierjevem kabinetu, sledila ji je neprimerno bolj razvpita Vesna Vuković, formalno sicer “le” generalna sekretarka vladajoče stranke Gibanje Svoboda, vmes pa je potihoma in neopazno iz igre izpadla še Saša Leban, premierjeva svetovalka za gospodarstvo. Po zadnjih informacijah odhaja tudi vodja kabineta Petra Škofic. Če upoštevamo še predhodno metanje čez rame v primeru Tatjane Bobnar, pa izključitev Mojce Šetinc Pašek in znotraj strankarsko degradacijo Urške Klakočar Zupančič, se zdi, da ima premier resen problem z ženskami, ki preveč mislijo s svojo glavo. Pa pustimo to, ali so njihove samostojne domislice uporabne, kakšna posebna dodana vrednost v vodenju vlade. Za piko na i pa je naš vrhunski menedžer v precej slabih odnosih še s predsednico države Natašo Pirc Musar.

Od najprej omenjenega četvorčka je bila medijsko in tudi sicer daleč najbolj opazna – pa tudi aktivna, zagnana – Vesna Vukovič, ki si je v manj kot dveh letih Golobove vladavine s svojim načinom dela ustvarila tudi obilico sovražnikov. In to ne le med političnimi nasprotniki oziroma v opoziciji, temveč celo v lastnih vrstah, zlasti med poslanci, kjer je imela po pričevanjih nekaterih jekleno, celo nič kaj demokratično, roko, saj je nadzorovala vse, kar se je tam dogajalo, vključno s telefonskimi komunikacijami. Ženski Rasputin so jo imenovali, s čemer so namigovali na znamenitega ruskega “svetovalca” carske rodbine Romanov, posebej carične Aleksandre, soproge Nikolaja II..

Ali se Vesna Vuković dejansko poslavlja iz operativnega kroga Roberta Goloba, aktivne politike, bomo še videli. (Slika: STA)

Zakaj je Vukovićeva odšla ravno sedaj, se zdi bistveno vprašanje, kajti ta oseba v svobodnjaški stranki, sploh pa pri Robertu Golobu osebno nikakor ni bila nepomembna svetovalka, kakršnih ima v svoji neposredni okolici kar nekaj. Nasprotno, Vesna Vukovič je bila Golobova zaupna operativka, zadolžena za “posebne operacije”, kot bi rekli gospodje iz Langleya, kjer je sedež ameriške Centralne obveščevalne službe. Kakšne posledice bo imel odhod VV za Goloba – pod predpostavko, da gre za realnost, ne pa za insceniran, zaigran dogodek, po katerem bo Vukovićeva iz ozadja še naprej vlekla številne niti (!) -, pa je naslednje pomembno vprašanje. Gotovo pa Vesna veliko ve o najbolj spornih poslih Roberta Goloba, kar ji zagotavlja neko spodobno zlato padalo, beri dobro službico nekje v dometu, delokrogu vladnega kadrovanja.

+++

Zakaj torej ravno zdaj in s kakšnimi posledicami za premierja je položaj generalne sekretarke Gibanja Svoboda zapustila nekdanja novinarka Dnevnika in kasnejša soustanoviteljica portala Necenzurirano? S tem, kakšnim izzivom se bo posvetila v prihodnosti, se ne bomo ukvarjali. V novinarstvo se vrniti ne more, ker bi bilo to preveč vseeno neokusno in z njene strani tudi nenačelno. Ko enkrat nisi več novinar, ampak postaneš politik najvišjega ranga, se čez čas pač ne moreš vrniti nazaj v medije in se delati, kot da se ni zgodilo nič. Isto velja, da nam ne bo kdo očital dvojnih meril, tudi za Mojco Pašek Šetinc ali Tamaro Vonta; prva je prav tako vstopila v politiko, postala poslanka, druga pa je po kratki poslanski karieri izpadla iz politične igre, vendar se je leta 2022 s pomočjo Golobove stranke v politiko vrnila.

Pri Golobu tako najdemo kar nekaj bivših novinark ali poslank, dve sta celo v njegovem kabinetu. Poleg Maše Kociper (skrbi za stike z Državnim zborom) omenjamo še Melito Župevc, ki je prehodila dolgo pot od novinarke POP TV, piarovke na Pristopu, poslanke Socialnih demokratov, do svetovalke premierja za strateško komuniciranje (vmes se je srečno poročila z bivšim premierjem Tonetom Ropom). V kabinetu Roberta Goloba pa najdemo še vsaj dve ženski, ki sta medijsko bistveno manj izpostavljeni, v bistvu pa niti ni povsem jasno, kakšna je njuna vloga. To sta Maksimiljana Polak (skrbi za dialog s civilno družbo) in Nataša Lužar; prva naj bi skrbela za dialog s kolesarji in civilno družbo, atraktivna Nataša pa je po uradnih podatkih zadolžena za medgeneracijski dialog in stanovanjsko politiko.

Trije moški, ki so prav tako v Golobovem kabinetu, za današnji članek niso relevantni, zato jih niti ne bomo omenjali. Poudarek, ta je do sedaj zagotovo že opazen, smo dali tokrat na ženskah, ki jih je v premierjevi neposredni okolici kar nekaj. Po odhodu Vesne Vuković je po naši oceni verjetno najbolj vplivna šefinja kabineta Petra Škofic, ki si je izkušnje nabirala še v rajnki LDS. a tudi ona je menda že na izhodnih vratih, kar bo kar velik nov udarec za predsednika vlade. Potem je tu zdaj že bivša ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki je v tem trenutku v politični “rezervni klopi”, vendar se lahko že jutri vrne v tekmo in težko bi si jo bilo predstavljati kje drugje kot v stranki Roberta Goloba, ki ji je tudi osebno stal ob strani ob aferi Litijska 51.

Robert Golob je na meji fanatičnosti branil Dominiko Švarc Pipan ob aferi Litijska 51, zato ne bo čudno, če se bo pojavila v kakšni pomembni službi, na funkciji, ki jo obvladuje Gibanje Svoboda. (Slika: Vlada RS X)

Ne moremo niti mimo že omenjene premierjeve nekdanje oboževalke Urške Klakočar Zupančič, ki kot predsednica Državnega zbora uživa daleč najvišjo podporo med politiki svoje stranke (Gibanje Svoboda), nekoliko manjša medijska prisotnost pa ji očitno zgolj koristi, saj je tako tudi manjša nevarnost novih flopov. Klakočar jo je, če se spomnite škandala s falconom na novoletni koncert 1. januarja 2023 na Dunaj, neverjetno poceni odnesla – danes bi katerikoli politik za takšno potezo drago plačal. Kakšna bo prihodnost UKZ, ki je bila nekaj časa dobesedno druga figura svobodnjakov, lahko predvidevamo na podlagi dogajanja v zadnjem letu, ko so jo v lastni stranki zlomili in ponižali, ker ni slepo sledila vodstvu. Precej govoric je slišati, da bi se je zdaj radi elegantno znebili s tem, da jo dajo na prvo mesto kandidatne liste za Evropski parlament. Da bo Golobova stranka na junijskih volitvah dobila vsaj en mandat, seveda ne gre dvomiti, če ne naredijo kakšne nove neumnosti, kar sicer ni povsem izključeno. Toda Klakočarjeva nad to idejo odhoda v Bruselj ni navdušena. Kdor jo bolje pozna, ve, da ji življenje v bruseljski metropoli ni pisano na kožo. Rojena Sevničanka je sicer sprejela Ljubljano in se v njej dobro “aklimatizirala”, to pa je tudi največ, kar je pripravljena narediti. Evropska prestolnica ni njen “cup of tea”.

+++

In ker bodo zadnji prvi, prvi pa zadnji, kot pravi Sveto pismo, zaključujemo s Tino Gaber. O tem, kako usoden je njen vpliv na Roberta Goloba, dokazuje že to, da je premier tako nenavadno pogosto na bolniškem dopustu. Lani je imel tudi dvakrat poškodovano nogo, hodil je z opornico in berglo. Niti operaciji kile se ni izognil. Če ni bil na počitnicah s Tino Gaber, je bil na bolniški. V kratkem vmesnem času je poskusil vsaj nekaj ur dnevno voditi vlado. Nekako do kosila, potem so bile na vrsti druge reči. Vsekakor pa je Tina Gaber izredno sposobna pri izvajanju stilske preobrazbe predsednika vlade, saj je po dveh letih po videzu prktično postal drug človek. Te radikalne spremembe pa po svoje kažejo, da je izredno dojemljiv za predloge, da ni ravno samozavesten in vztrajen pri svojih stališčih, mnenjih, kar nenazadnje kažejo številne vsebinske salte pri različnih vprašanjih.

Roberta bodo očitno poleg njegove ne prav hude delovne vneme “nesle” ženske, ki si jih je nabral okoli sebe, za cel harem jih je, pripoveduje insajder iz vladne palače. Če bo slučajno preživel vse te ženske, dodaja, ga bo pa definitvno pokopalo to, da nikoli ni bil deloholik. Premier pač mora biti deloholik, organizator z občutkom za različna stališča sodelavcev, sicer mu stvari uidejo iz rok in sistem ga v trenutku “požre”. Očitno smo na dobri poti, da se to uresniči. Problem aktualnega premierja je več kot očitno dejstvo, da si te funkcije niti ne želi opravljati. Želi nastopati in biti pomemben brez posebne odgovornosti. Ujel se je v napačno službo, ki ga utruja, še bolj pa utruja državljane, ki zaman čakajo rešitve njihovih problemov.

43 komentarjev

 1. Miller

  tov. Twito je nastavil za kandidate za EU posrance, ostudnega rasista grimaso in neko influencerko – avšo, ter štajerskega prašičarja, namesto izkušenega Logarja in Irglove.

  • Nekočbomordabolje

   Miler, raje se ukvarjajte z vašimi zblojenimi levičarji.

 2. APMMB2

  Kako je mogoče, da se najslabše nekaga naroda zbere v eni samo stranki in zavlada?
  Politika sicer ni nekaj odličnega, pa vednar ni pričakovati, da bi se v eni sami stranki zbralo toliko pohlepnih, pritlehnih, lažnjivih, nesposobnih, ukazovalnih in celo neumnih ljudi.
  To lahko razložimo samo s sitom, na katerem v Sloveniji sejemo to sodrgo.
  Spomimo se začetka, ko so povzpetneži, brezdelneži, stremuhi in lažnivci zasedli oblast pod krinko Liberalna demokracija. Takrat so si za predsednika določili Janeza Drnovška, neodločnega človeka,ga naredili za ikono in v njegovi senci začeli pleniti državo.
  Obilno so k temu prispevali komunisti,ki so ščitili pred vsem svoje riti, saj je takrat v njihovih vrstah bilo še mnego vojnih hudodelcev, pa udbovcev,ki so počeli zločine v imenu zaščite “društvenog poretka” in seveda kriminalcev, ki so na debelo kradli in bili zaščiteni.
  Mnogih ni več med nami, po pravilu mafie pa lahko v takšno družbo pristopijo samo tisti, ki jih v neki normalni družbi čaka kazen za kriminal, ki so ga storili.
  Prav to pa zagotavlja zvestobo, saj če pade režim,pade njihova zaščita in lahko sledi kazenski pregon.
  Na ta način lahko pojsanimo, zakaj se je nakopičilo v eni stranki toliko slabega.
  Ko vidne funkcionarje te stranke pogledamo po bližje vidimo, da ima vsak od njih kašen prestopek,ki ga lahko stane svobode, če se režim radilakno menja.
  Vprašati se je potrebno, kam je odteklo iz Slovenije najmanj 100 milijard? Kdo se je obogatil pri tem? Kdo je odgovoren, da za tak rop nihče ni kaznovan?
  Zato se tako trdno oklepajo oblasti, sicer bi se lahko začela klopka odvijati in mnogi bi dočakali starost za rešetkami.
  Da zavajajo naivneže, nenehno opozarjajo na kriminal na nasilje, na fašizem, na kratenje svobode zdaj temu, zdaj onemu, sami pa so do vratu in še čez potopljeni v kriminal.
  Na žalost pa so od mafije prevzeli načelo molčečnosti.
  Tako kot so bivši revolucionarni nasilniki šli v grob, ne da bi sregovorili o svojih zločinih, tudi sedanji lopovi molčijo.
  No, ne vsi. Pojavile so se zvezdice,ki so zapele. Bobnarjeva, Šetinc Pašek pa Švarc Pipan. Morda bo še kakšna ptičica zapel in razjasnila, kako se posluje v mafiski družini.
  Čistka, ki jo izvaja neprištevni tiran je zato obetavna.

  • Veselka

   APBM2 Morda pa v tej slogi komunistične mafije tiči odgovor, zakaj desni tako redko zmagajo ? Če samo pogledamo kako se dajejo NSi in SDS, kako se nikakor ne morejo dogovoriti SLS in NSi, kako Tonin in ostali žalujoči v NSi ne prepoznajo pozitivni učinek Peterleta, kako Ludomila dobesedno serje po Bruslju, NSi pa jo uvrsti med kandidate za EU volitve, kako se mlačno odziva Logar in ne vemo ali je še “in” ali j že “out” . Lahko si desni vzamejo za zgled SD, še nekaj dni nazaj so bili na dnu, a se že s svetlobno hitrostjo pobirajo, tudi levica je modro tiho na vse Holobove rabote in očitno to Slovencem godi. Če naštetemu prištejemo RTVS, PoP tv in vse Odlazkove onesnaževalce, je krog sklenjen. Naj zaključim, da se mi od vseh naštetih desničarjev še najbolj gnusijo Tonin in njegovi bizniserji, ki bi za nekaj ministrskih mest samemu peklenščku prodali dušo. A so jih spregledali tudi levaki, tako da po mojem mnenju ta stranka je in ostaja na marginali. Sicer pa rada berem vaše tekste.

  • Peter klepec

   Bistvo slovenske drzave je v podzemeljskem omrezju. Stranke so samo nadzemeljski, vidni del tega organizma. Katere osebe so vidne in kako se imenujejo stranke je za razumevanje bistva nepomembno. Stranke, ki pa ne rastejo na tem podzemeljskem bitju, organsko nimajo zivljenske sile.

 3. deni

  Trdnjava imenovana Golobova vlada se podira in to ne po koščkih, ampak pada v celih kosih. Trdnjave so obstajale že od nekdaj. Zadnje te vrste so bila in so še t.i. socialistične, oziroma komunistične trdnjave, ki jih je zrušila kapitalistična “armada”. Seveda ne nasilno, ampak z zapadlimi krediti, ki so si jih kljub mržnji do Zahoda, komunistični vladarji radi izposojali. Da bi pa vrnili vsaj obresti, to pa ne, pač ni v miselnosti Marxovih, Leninovih itd. učencev.

  Sami sebe so požrli, Ceausescu je edini iz vzhodnega bloka poskusil vrniti, seveda na račun lačnih državljanov in doživel najbridkejšo usodo. Kdo je tu žrtev, oziroma plen in kdo lovec. Tako je zdaj Golob na nitki. Denar državnih obveznic je skopnel, davki so za sproti, za pokrivanje elektro monopolistov, za še bujnejšo birokracijo, za investicije v ŽP, tiri pa niso pomembni. IN ŠE IN ŠE. Kje je šele popoplavna obnova. Sistemska korupcija in smo ali na vrhu ali spodaj na tej lestvici, odvisno s katere perspektive se gleda.

  V takšni skoraj brezizhodni situaciji se je začel nekakšen lov na čarovnice v svoji sredini, seveda ne dobesedno. Ampak je najlažje zvaliti vse na ženske, pa krive ali ne krive. Saj so že v srednjem veku bile krive za vse slabo na svetu. Tiste ta prave so kot navadno zaščitene. Kot je inkvizicija s svojimi absurdi propadla, tako bo najnovejši lov neuspešen.

  Ne vem kaj ima pri tem t.i. Nora in Twito, saj se mojster iluzij sam sebe zabada in ne potrebuje zunanjih sovražnikov. Ali res ni nobenega drugegaga argumenta. Zakaj se pa levičarji ne spomnijo, kakšnega podobnega imena za svojega kompanjona. Da ne bo pomote nisem SDSovec, niti od daleč. Vem se marsikje žali ene in druge. Ampak ali ne bil recimo lahko naš PV Magister Elevator, Dr. Line, Dash ali kaj podobnega, ne vem, vprašam.

  • jože

   Kaj ima Golob s Čaušeskujem in drugimi komi-maskotami? Vi desničarji vedno vlečete neke ideološke analogije hehe. Pa je vse čist simpl – Robiju se ne da, Robiju se ne ljub delat … in vedno boln živčen je. Tako da se hitro bliža “Mayday, Mayday”.

   • deni

    A ne ločite prispodob. Če nekateri ves čas vlačite Twita na plan je to v redu, če ne pa ni. Sicer pa nisem desničar, oziroma ne vem , ker od vsakega nekaj razumem. Vendar rojen v komunizmu in precej časa preživel v tem sistemu in razen frazeološke hipokrizije ni bilo kaj bistvenega. Samo znam nekako realno razmišljati. Sicer bi rekel po duši bolj socialdemokrat, ampak ne takšen kot se proglaša SD, ker to ni, še zdaleč ne.

 4. Aljosa

  V prispevku ste pozabili na Ireno Šinko.
  Kaj je že bil tam razlog, da jo je odstavil

  • deni

   Samo še to kdo je bil pravi socialdemokrat. Pučnik. Zakaj, je pa potrebno kaj prebrati. Velja.

   • Franc Demšar

    Pravilno. Vesel sem da je nekdo omenil to dejstvo. Tega mediji nikoli ne omenijo, neveden narod pa pumpajo z Pučnikom in vsem kar je prišlo za njim kot skrajne desničarje.

 5. Leo B

  Povzpetnicam se ni izšel račun brez madame – vplivnice Tine Gaber. Nadaljevanje sledi; obstale bodo le pokorne sledilke in sledilci.

  • deni

   Franc, drži. Pučnik ni bil niti veren niti komunist. Dobro v mladih letih v zanosu, ampak je kot Džilas spoznal pokvarjenost oblastnikov in bil zato zaprt in izgnan v Nemčijo.
   Zakaj ni zmagal v predsedniških volitvah. Ker ni bil klerikalec, ko se je Kučan predstavljal kot luteran. Zdaj pa nakladajo, da je bil oportunist, desničar in ne vem še kaj. Pravi socialdemokrat je največji sovražnik komunistov. Malo podoben program, ampak z velikimi razlikami glede lastništva itd. Pučnik je bil in bo največji Slovenec, kadarkoli, mogoče Trubar. Ne Prešeren, niti Cankar, ki se je delal norca iz vsakogar in vsega, vendar se nikoli ni spuščal v Cesarja in njegovo rodbino. To lepo opiše Bartol v knjigi Al Araf.

 6. Veselka

  Ne vem kakšne so prakse v zahodnih demokracijah, je pa vsekakor žalostno, da morajo Golobu omogočiti komisarsko mesto, da bi se ga znebili. Zato da bo še naprej biznisiral z našo državo, kasiral veliko plačo, ne sicer tako veliko kot pri
  GEN I in nas s svojo nesposobnostjo in aroganco sramotil v Bruslju. Glede trditve, da se nekdanje novinarke, aktualne političarke ne morejo vrniti na svoja bivša delovna mesta, beri med novinarje, to velja v kakšni normalni demokratični državi, zagotovo pa ne v obskurni Sloveniji. Kdo pa bo preprečil Paškovi, da se vrne na Kolodvorsko, ko jo bodo dokončno odvrgli kot političarko ? Kdo bo preprečil VV da bo še naprej zastrupljala na Necenzurirano ? Saj se je že sedaj posluževala psevdonimov. Le Vonta bo zagotovo imela probleme, saj se tako objestne, arogantne, agresivne in neolikane osebe nihče ne želi v svoji bližini. A tudi ona ne bo imela eksistenčnega problema, saj je svojemu partnerju “zrihtala” 5 milijonov evrčkov, kar bo morda zadoščalo vsaj za nekaj časa. Naj zaključim, da čast izjemam, zgoraj naštete sufražetke sodijo v drugo ligo političark, zato jih ne bomo pogrešali.

  • Peter klepec

   Mocno dvomim, da bi Golob prestal intervju v Bruslju.

   • Miller

    Za dobrega opazovalca je potrebno biti prvič in zadnjič: brez ideoloških plašnic ali kot nogometni sodnik. Norovci24 in oMladinci tega daru ne morete imeti, ker ne morete biti objektivni.
    Drugič: za Bruselj NI pomembno, kaj bo tam palamudil. Za EK, oz EU je golob idealen, ker se o vsakem detaljno pozanimajo. Isti je kot Twito: najprej in vse za gospodarja tudi rit… potem šele narod…

    • Rokovnjac

     Come on Mlinar,tega kriminalkca bi morali stlacit v cuzo,ne posiljat v Brusel.Ce se to zgodi,potem ste res Butalci,mislim prevbivalco Butal,saj ne more bit drugace!

     • Miller

      Imaš prav.
      Ampak to je EU, oz. CK 4.raicha.

    • APMMB2

     Miller, kaj pa ti je naredil Maršal Twito?
     Nekdo si je izmislil žaljivko za Janšo in sedaj jo podpovprečneži,kakršen si, ponavljajo in mislijo, da so duhoviti.Resnica pa je ravno drugačna. Janšaje deden najsposobnejših politikov v Evropi.
     Vsi vemo, da gre Evropa v napačno smer. Janša je eden največjih kriikov pogubne politike, ampak ker je v Evropi preveč Millerjev, je stanje,kakršno je.

     • Miller

      Twito je rupnik 2.0, vojni hujskač, hlapec Washingtonskih nacijev, ki vleče slo narod v vojne.

     • DRAGO

      Stavim, da je Miller Balkanc

     • P.Kos

      DRAGO,

      stavo si dobil!

 7. PObrisan

  Zakaj je odšla VV? Po nedavnih razkritjih Bojana Požarja, je stric iz Murgel pospešil zamenjavo Goloba.

 8. slavkope

  Narcisoidni bonvivan ter naduti lažnivec bo kmalu dosegel neslavni “vrh” svoje povzpetniško-komolčarske politične kariere, ki se nikakor ne bo končala na kateri od lažno oglaševanih EU sinekur.
  Evropski odločevalci pač niso tako naivni, da bi sramotno “oskubljenega petelina” s slovenskega političnega “kupa gnoja” sprejeli na aseptično zloščen parket podobno bolestno narcisoidne in egocentrične evropske oblastne aristokracije.

 9. deni

  Danes mu je še ena ptička ušla iz harema. Vodja njegovega kabineta. Počasi zmanjkuje žensk. Nekdo je v komentarju omenil evnuhe. Samo nekoliko bi spremenil definicijo. Koga bo pripeljal, oziroma kdo mu bo še ostal, če zmanjka žensk? Da ne bom žaljiv, moške brez j…c, če so to še.

  Pozabil je na latinski rek: varium et mutabile semper famina-ženska je vedno nestalna in spremenljiva.

  • ren

   Dobro obveščeni Požar danes piše, da bo nebodigatreba (golob) zamenjan po junijskih evropskih volitvah z Boštjančičem, golob pa odhaja na odlično plačano mesto evropskega komisarja v Bruselj.
   Očitno sodnih procesov proti njemu ne bo. Nedolžen kot angelček!

 10. uroš gabrijelčič

  Ker vse zapisano in objavljeno ostane, naj ponovim nekaj svojih misli iz časa zadnje predvolilne kampanje. R. Golob me ni prepričal ne z nastopom še manj z besedami. Sem ga pač “prečital” kot bleferja brez resnega potenciala za predsednika vlade. Že samo izjava, da ga zunanja politika ne zanima, bi ga morala kot kandidata odpihniti. Podobno slaboumnih izjav je bilo poslej še veliko, postajal je vse napadalnejši, arogantnejši iz nestrpen, zlasti z izjavo, da je treba v Slo z janšisti počistiti. Da o lažnih obljubah niti ne govorimo, kot tudi ne o tem, da je v vladi bolj kot ne odsoten. Predvsem pa ta tip nima vizije, kaj bi z državo sploh počel in pri tem mu je njegov harem samo v škodo, Golob kot premier je žalitev za Slovence, predvsem pa je škodljivec za naš narod, zato je EDINA rešitev za nas njegov odhod in prihod desne vlade. Čim prej, tem bolje. 21. marca bo prva lepa priložnost, da Slovenci tej vladi in vsem njenim podrepnikom nabotoksiranih z labtg agendo in še čem rečemo NE. In še nasvet prihodnji vladi: previdno z ženskimi kvotami!

  • Miller

   praviš: “EDINA rešitev za nas njegov odhod in prihod desne vlade.”
   ——
   Slovenija NE potrebuje niti desne niti leve vlade, niti Davos Pentagonskih Quislingov in Rupnikov.
   Državljanom je DOST vaših Nora24 – Mladina ideoloških vojn in hujskanja.
   Pejte v hosto idioti.
   Slovenski državljani potrebujemo VLADO.

   • lukamiha

    Rabimo butnjenega norega Millerja?

   • jože

    Tokrat se pa strinjam

   • Peter klepec

    Potem pa naredite mednaroden razpis; lokalni trg je izcrpan.

   • DRAGO

    In za predsednika vlade Millerja

  • Peter klepec

   No, to, da ga zunanja politika ne zanima, je vsaj posteno. Tam itak Slovenija nima kaj iskati, pa tudi idej nima. Spilat manekena je pa se bolj neumno.

 11. Emilija Kladnik Sorčan

  Slovensko ljudstvo v tem haremu igra vlogo evnuha – dela in molči, saj ga ima že dolgo samo za lulanje.

 12. APMMB2

  E, dragi Golob, tako se ne dela! Sam si nesposoben! Okrog sebe si si zbral kohorto žensk z namenom, da jih boš komandiral in jim vladal. Pri izboru si pogrešil, kar ni značilno za menadžerja.
  Sedaj si se srečal sam s seboj. Najti moraš krivca za svoj polom. Da je kriv Janez Janša,, ti nihče več ne more verjeti, zato si se spravil nad kohorto žensk iz domačehga harema in jih obtožil, da so one krive za tvoje neuspehe.
  Ne, kriv si sam in če ti ni jasno, odstopi.
  Jasno pa mora biti tudi tvojim zaščitnikom, da si nesposoben in naj te nikakor ne pošiljajo v Bruselj, saj tam lahko samo sramotiš Slovenijo.

 13. Jože Arh

  Kadrovanje je ena od temeljnih funkcij managerja. Ta je sicer omejen je z naborom dostopnih ljudi in denarjem. Ampak za postavitev dobre vladne ekipe Golob ni imel posebnih omejitev, ne glede kadra, niti sredstev. Tu ni izgovora!

  In ja, Golob je zlahka postavil novo posadko na tej “ladji norcev”. Sedaj pa še pred sredino mandata meče te ljudi “čez ramo” in v kratkem bo že pri polovici posadke. Kdo je največji “norec” na tej ladji ni težko ugotoviti.

  K temu še nedelavnost in ostale neumnosti ter škodo, ki jo s tem povzroča, se človek vpraša: kaj za vraga je prineslo tega človeka na pomembna mesta že prej. Zadnja natega volilcev je pri medijskih monopolih razložljiva, ampak kakšni ljudje potem sedijo na vodilnih mestih v podjetjih v javni lasti? Kakšni so tam sploh kriteriji za izbiro vodje, npr. od kjer je prišel “vrhunski manager”?

 14. ren

  V zadnjem odstavku je povedano tisto, kar sem že večkrat zapisal: aktualni predsednik vlade je navaden fičfirič. Žalostno je to, da je država talka tega fičfiriča.

  • vernon coleman

   O Xhon, na shpëto! Ti je shpëtimtari ynë, prindi adoptues dhe çlirimtari! Na shpëto pëllumbat, na shpëto një herë, amin!

   In še prevod, da ne bo kdo pozival k brisanju:

   O Janez, reši nas! Ti si naš rešitelj, osamosvojitelj in osvoboditelj! Reši nas golobov, reši nas že enkrat, amen!

   • Rokovnjac

    Le kaj pocnejo shiptarji v Butal;ah????

   • lukamiha

    Zakaj je potrebna šiptarščine, ne znaš slovensko!?

 15. Jože

  Hahaha, tale je pa duhovita – sultan 🙂

 16. Andrej Muren

  Golob je po mojem mnenju voditelj, ki ne mara, da bi njegovi podrejeni preveč mislili s svojo glavo. Podobnih imamo v slovenski politiki še nekaj.
  Vendar je enoumje vedno škodljivo, ne glede na to, kdo ga producira.

 17. deni

  Golob se je obdal z ženskami okrog sebe kot še noben PV do zdaj. Najbrž je pomislil, da mu zaradi drugačnega pogleda na politiko niso nevarne za njegovo vladavino. Niso ga vodili kakšni feministični nazori še zdaleč ne. Očitno je z ženskami pometal, kakor mu je bilo drago. Ampak tukaj ni imel oziroma nima opravka z navadnim ženskim spolom, temveč političnimi karieristkami.

  Seveda je bila UKZ nekakšna njegova miljenka, kar je pokazala z objemanjem v parlamentu. Sicer z objemanjem ni nič narobe, vendar v hramu demokracije le veljajo nekakšne pravila, će že ne pisama pa nenapisana. Vendar je nek hudir v ženskah, če pride na njeno mesto tekmica, sploh v obliki Tince in se čuti prevarana. Takšna ženska se zna dobro postaviti za sebe, vendar so potem kljub vsemu prevladale obojestranske koristi.

  Druga zgodba pa je VV, ki nima kakšnih hudih ženskih atributov, zna pa toliko bolj spletkariti in očitno pozna nekaj Golobovih grehov, ki jih s pridom izkorišča, oziroma jih je izkoriščala, dokler PV ni zavrela temperamentna primorska kri. Lahko pa so tudi drugi vzroki, ki jih seveda ne bodo obešali na veliki zvon.

  Kakorkoli tekmovanje med ženskami za naklonjenost alfa samca, kakor bi rekel Vodeb niso mačje solze. Kar se dogaja v sami stranki je res samo njihova interna zadeva, dokler zaradi tega ne trpi vlada kot taka. V današnji tarči je Kozlovičeva ves čas ponavljala kot papiga, da VV odstopa zaradi osebnih zadev. Pajade.

  Vendar ko Sultanu začne harem razpadati, to zanj ne pomeni nič dobrega, temveč izgubljanje moči kot takšne. Za tekmece je to prvi znak slabosti. Ali bodo ukrepali, oziroma kaj se bo še zgodilo zaenkrat še ni znano. Ampak t.i. slo “turške žajfnice” ne bodo več zanimive, ker Golob nezanesljive bab… zamenjuje z moškimi.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Razkrivamo


Ekscentrični Milanović ni rešil hrvaške levice, slavila je ponovno HDZ

Hrvaške parlamentarne volitve, razpisane za 17. april, niso prinesle zmagoslavja levosredinske opozicije, zbrane okoli socialnih demokratov (SDP) pod poetičnim imenom Reke pravice prihajajo (Reke pravde dolaze). Zgodba nekdanje Kukuriku koalicije se ni ponovila. Kot vse kaže, bo SDP s partnerji dobila vsaj 20 mandatov manj kot HDZ v 151-članskem saboru. To pa je rezultat, ki nikakor ne more veseliti hrvaške levice, še manj predsednika države, ki se je želel aktivno vključiti v predvolilno kampanjo. Operacija Z, kot so na Hrvaškem imenovali “volilno intervencijo” predsednika republike Zorana Milanovića, torej ni uspela. Varuhom ustavnega reda je odleglo, zadovoljni so seveda tudi v desnosredinski HDZ in stranki Domovinsko gibanje, ki se je uvrstila na tretje mesto.

Demografsko-migrantski samomor Evrope se nadaljuje

Evropski parlament v Bruslju je razpravljal in odločal o t. i. evropskem migracijskem paktu ter ga tudi sprejel. Z njim naj bi Evropska unija “celovito uredila upravljanje migracij”, kar so ponovno le obljube. V realnosti pa ostajajo odprta nekatera ključna vsebinska vprašanja, ki jih ne gre pavšalno politizirati, vsekakor bodo ostala del razprave v evropskem medijskem in političnem prostoru. Naš sodelavec Maksimiljan Fras se je zato lotil odmevnih knjig britanskega avtorja Douglasa Murrayja. Murray se namreč, kot ugotavlja Fras, v svojih treh knjigah Nenavadna smrt Evrope, Norost množic in Vojna proti Zahodu spretno giblje znotraj provokativnih tem, piše v jasnem in razumljivem jeziku ter naravnost kliče k javni razpravi o družbenih vprašanjih, ki jih odpira. Migracije, posebej nezakonite, s katerimi se soočata Slovenija in Evropa, so zagotovo eno od njih.

Kdo ali kaj sploh še lahko reši Svobodnjake pred potopom na evropskih volitvah?

Sestavljanje Svobodnjaške liste za evropske volitve je v bistvu nekakšen strnjen odraz, prikaz delovanja trenutne vlade. Kaže se izredno plitek kadrovski bazen, vsebinska votlost, kaotična organizacija, spori med frakcijami, pridruženimi člani, predvsem pa odsotnost kredibilnega, verodostojnega vodenja. Svoboda je najprej določila sedem članov liste, ki jih predsednica sveta stranke na novinarski konferenci niti ni znala našteti, eden od sedmih potrjenih članov (Klemen Grošelj, ex LMŠ) pa je včeraj užaljeno umaknil svoje soglasje h kandidaturi. Očitno je, da je predsednik stranke in vlade v stiski in brez resnih idej, v poplavi takšnih in drugačnih svetovalcev, svetovalk, mešetari z imeni in “šank” idejami, popolnoma enako kot vodi vlado.

Ali je naša pokojninska blagajna res tempirana fiskalna bomba?

Verjetno ne mine teden, da ne bi prebrali kakšnega prispevka o nevarnostih in tveganjih Slovenije zaradi neugodnih demografskih gibanjih zaradi vse večjega deleža starejših oseb. Že leta, če ne desetletja, tako beremo članke, kako je naša pokojninska blagajna prazna, kako bo vprašljivo izplačevanje pokojnin tudi v sedanji višini, kako bomo morali namenjati za pokojnine največ med vsemi državami EU, kako bo potrebno delati “do smrti” in podobno. A ko pogledamo tekoča gibanja, so vsaj dosedanji trendi daleč od zloveščih napovedi. V zadnjih 30 letih samostojne države namenjamo za pokojnine ves čas približno podoben odstotek BDP. O zlomu pokojninskega sistema govorimo že deset ali dvajset let, razmere v tem času pa so se celo nekoliko izboljšale …

Priznanje Palestine, zloraba zunanje politike in Vojko Volk kot najboljši zunanji minister

Koalicija Roberta Goloba vedno več pozornosti namenja zunanji politiki, saj so priznanje Palestine, izgon ruskega atašeja in aktivnosti Slovenije v Varnostnem svetu OZN vedno priročne zgodbe za preusmerjanje pozornosti domače javnosti. Koga zanimajo hirajoče državno zdravstvo, poplava stavk, precenjeni infrastrukturni projekti, korupcija na vsakem koraku delovanja vlade, politično kadrovanje, popoplavna obnova in podobo, če pa so tu odmevne zgodbe, ki zaposlujejo javnost, da se ji ni treba ukvarjati z aktualnimi problemi in zanje najti krivca. Toda zloraba diplomacije oziroma zunanje politike za domače, notranjepolitične igrice je vedno nevarna in se praviloma konča s težkimi posledicami za tistega, ki si je to privoščil.

Tanja je vrgla puško v koruzo. Bodo njeni tovariši sposobni resnične preobrazbe?

Socialne demokrate, ki jih pričakovano zapušča Tanja Fajon, še danes definira, a hkrati tudi notranje frustrira fenomen Boruta Pahorja. Nekdanji predsednik republike in šef stranke SD, ki se mu nekateri luzerji na levici posmehujejo in ga podcenjujejo, je namreč edini voditelj stranke SD, ki je doslej z njo zmagal na volitvah in ji omogočil prevzem oblasti. O številnih razlogih, zakaj je Pahorju to uspelo, lahko debatiramo na široko, ampak ob vseh zunanjih okoliščinah, ki so mu šle v prid, gotovo ne moremo mimo tega, da je Borut Pahor otrok stranke SD, insajder, narejen in zgrajen politični človek, ki je dojel pomen spoštljive komunikacije in spoštovanja drugače mislečih, političnih konkurentov na obeh ideoloških polih.

Zmagal je Stalinov rek: “Ni pomembno, kako ljudje glasujejo, ampak kako preštejemo glasove!”

Naslovni, menda avtorski Stalinov stavek je morda res legenda, mit, a je v Rusiji še kako resničen v teh dneh, kot je tudi nauk za marsikatere bolj demokratične volitve v nam bližnjih državah. Putinovemu “plebiscitu” je težko reči volitve, ker niti ne vemo, ali je odstotek podpore zmagovalcu realen, ali je podatek volilne udeležbe resničen. Teh končnih, rekordnih 87 odstokov podpore Putinu in 77-odstotna volilna udeležba sta vredni namreč prav toliko kot Putinove napovedi, da ne bo posredoval v Gruziji, Čečeniji, da ni bil on tisti, ki je organiziral odcepitve Krima od Ukrajine, da nima pojma o tem, kaj so pripravljali domnevni uporniki v Donbasu, da ni dobavil raket, ki so sestrelile nesrečno, že malce pozabljeno malezijsko letalo MH17….

Nevarno igranje z neprestanimi proračunskimi primanjkljaji

Januarja so bili objavljeni prvi podatki o proračunskih gibanjih v letu 2023. Po predhodnih podatkih smo leto zaključili z 2,3 milijarde evri proračunskega primanjkljaja, kar pomeni 3,7 % BDP. Glede na lani sprejete rebalanse proračuna, po katerih se je primanjkljaj gibal tudi preko 3 milijarde evrov, nas takšna številka niti ne preseneča, prav tako pa ni povzročila kakšne posebne zaskrbljenosti ali odpirala vprašanj. A najbrž bi se morali zamisliti nad tem, da smo imeli v “normalnem” letu 2019 (pred pretresi kot so bili kovid, energetska kriza, vojne) še 220 milijonov evrov letnega presežka, lanski rezultat pa je bil primerjalno slabši za več kot 2,6 milijarde evrov. In to v 2023, ko smo imeli pravzaprav ugodne gospodarske rezultate in je bil BDP realno kar 8 % višji kot leta 2019.