Kaj je ta teden v dobro državljanov počel premier Robert Golob?

Avtor: | 15. junija, 2024

Morda imate kdaj občutek, da preveč delate? Da ste celo že napol izgoreli, da slabo in predvsem premalo spite? Če ste pritrdilno odgovorili vsaj na eno izmed teh vprašanj, potem žal niste primerni za premierski položaj. Kajti Robert Golob, ki se je za krmilo vlade zavihtel z direktorskega mesta v državnem trgovcu z energijo, nima tovrstnih težav. Da bi delal preveč, ga ne skrbi, saj nikoli ne pride v pisarno več kot tri dni zaporedoma. Da bi bil izgorel, je najbrž pravopisna napaka. Mislite morda – zagorel? To pa že, sploh odkar s Tino Gaber podaljšane vikende preživljata na savudrijskem Rdečem vrhu (hrvaško: Crveni vrh), torej na polotoku, ki preprečuje Sloveniji stik z odprtim morjem. O premalo spanju raje ne bi, saj je bil premier vedno znan po tem, da je dobro in predvsem dolgo spal.

Kot dokaz, da ne pišemo na pamet, bomo analizirali teden, ki se končuje ta vikend. Kaj vse je premier Golob v tem času počel, kje je bil in kaj vse je naredil dobrega za državo.

Začnimo v nedeljo, 6. junija zvečer, ko smo nestrpno čakali na prve rezultate volitev v Evropski parlament kot tudi razplet štirih referendumov. V volilno središče Svobodnjakov je Robert Golob prišel pozno. Če bi bili nesramni, bi zapisali, da je pošteno zamujal. Ampak vseeno ni nič zamudil. Dva mandata, ki so jih osvojili Svobodnjaki, je bil pričakovan poraz, čeprav je Mediana v dneh pred volitvami poskušala priklicati duh Luke Dončića in pričarati vsaj tri, morda celo štiri mandate v Evropskem parlamentu. Ni se izšlo, Gibanje Svoboda je izgubilo približno polovico podpore, ki so jo dobili na parlamemtarnih volitvah aprila 2022. Kar ni nič pretresljivega, saj so na polovici mandata. Če bodo v takšni formi tudi v  drugem polčasu, potem bodo do 2024 prišli ravno nekje do pozitivne ničle.

Premier in prvi Svobodnjak v državi je ob objavi prvih rezultatov poskušal delovati prešerno, brezskrbno, predvsem pa zadovoljno nad izkupičkom, ki ga je s pomočjo neke čudežne matematike takoj pretvoril v relativno zmago leve sredine nad desnico. Kako mu je to uspelo, bi radi vedeli vsi matematični geniji tega sveta. Ampak če premier reče, da je ponovno premagal Janšo, bo že nekaj na tem. Prav dobre volje pa vseeno ni bil, ko so ugasnili kamere in spustili zaveso.

Kratka je bila noč z nedelje na ponedeljek in Robert Golob je bil vesel, da sta se s prvo damo pošteno naspala vsaj čez vikend v Crvenem vrhu. Na srečo v ponedeljek ni imel posebnih obveznosti, na vladi je bila sklicana le seja za Slovence v zamejstvu, kar je tema, ob kateri so zehali tudi ministri, ki so sicer spali precej dlje od Goloba.

Potem je bil že torek in premier je odpotoval v Jordanijo na pomembno državniški pot. V Amanu se je začela mednarodna humanitarna konferenca za pomoč Gazi in Golob je na njej osupnil vse prisotne s ponudbo, da bo Slovenija priskrbela padala za dostavo paketov humanitarne pomoči za Gazo.

V sredo je bil še vedno v Amanu, saj je bilo treba opraviti še nekaj izjemno pomembnih pogovorov, potem pa je bil že čas za odhod na letališče in let v New York,  od tam pa v Dallas na tretjo tekmo Boston Celticsov proti Dallas Mavericksom. Jasno, premier Golob si je želel v živo ogledati predstavo čudežnega dečka slovenske košarke Luke Dončića.

Četrtek in petek je bil Robert Golob tudi uradno na dopustu. Skupnega selfija z Dončićem žal nismo videli, saj sloviti košarkar tisti večer ni imel svojega dneva, kot se reče, prejel je rdeči karton in jezno odkorakal z igrišča, od tam pa domov.

Golobu pa se še ne mudi domov. Iz Teksasa je v soboto poletel v Nemčijo, kjer bo v nedeljo prva tekma slovenske repreentance na Evroskem nogometnem prvenstvu. V Stuttgartu pričakujejo tudi gospoda premierja, ki upa, da bosta imela s Tino več sreče pri nogometaših in jima selfie ne uide.

V nedeljo se premierski par vrača domov, če pa to bo zaradi slabih letaliskih povezav ali pokvarjenega falcona ne bo možno, pa je tu redna ponedeljkova linija iz Frankurta. A v tem primeru bo Robert Golob tako utrujen, da si bo moral v torek vzeti dopust, da pride k sebi. Morda tudi še v sredo. Potem je četrtek in tista zoprna, vendar redna seja vlade, ko je prisotnost predsednika vlade nekako nujna. A že v četrtek zvečer, če bo le priložnost, se ponuja podaljšani vikend na Crvenem vrhu, kar bi bilo spričo tako napornega tedna pravzaprav nujno …

43 komentarjev

 1. deni

  Potovanja predragega nam goloba so v bistvu niti ne zavajanja butastega folka, temveč zamegliti pravo stanje v državi, in s turističnimi potovanji, nekako spraviti tovrstne podvige v rumene časopise. Kjer seveda prikazujejo navijanje gabrovega goloba. Kakorkoli propagandna mašinerija je uspela zelo resne probleme spraviti na stranski tir. Navijanje PV, ki mu kot svojemu predsedniku Dončić ni namenil niti minute. Že po tem se vidi kako visoko meri slovenska politika v mednarodnem ugledu, prej bi sodila v kakšno banana republiko.

  Doma pa Litijska, ki je potopila SD, računalniki še čakajo in bodo, če bodo sploh kdaj uporabljeni. Imam LT, zaradi embalaže je stal 300 evrov in strokovnjak mi je povedal, da je veliko bolj zmogljiv, kakor tiste naprave v nekem skladišču. Takšen nakup, pa nisem s tega področja je koruptiven, da kar smrdi, ker vsak, ki kupi takšne količine dobi velik popust.

  Ok pa pustimo te mahinacije, ki so kaplja v morju sistemske korupcije, ever. Saj golob ni priplaval po župi in zato zdaj bluzi po svetu, da bo narod razpravljal o njegovih obiskih različnih tekem, medtem pa se bo pozabilo na zadnje volitve, stavke v javni upravi itd. itd. Njegovi obiski so, kako združiti prijetno s koristnim. Čim dalje od problemov in narod s spominom zlate ribice bo v parih tednih pozabil na vse grehe in spet navijal za popolnoma nesposobnega PVeja. Krambergerja so nekoč vprašali, kako bi kot predsednik vodil državo, čeprav nima nikakršne izobrazbe. Odgovor je bil simpl kot pasulj, sposobne, realne itd. svetovalce, ki jih nato poslušaš po zdravi kmečki pameti.

  Primer Pahorja, ki ga njegovi nekdanji sotovariši zmerjajo kakor izdajalca, vendar je imel na srečo za svetovalca neizmerno pametnega, pronicljivega, izkušenega diplomata itd. G. Ernesta Petriča. Koga pa ima, oziroma koga sploh posluša vase zagledani narcis, najbrž še tako realnega sekretarja v vladi ne ali karkoli že Vojka Volka.

  Čim dalje od Slovenije in tudi problemi ostajajo tam nekje daleč. Sicer odlična politična odločitev, za same Slovence pa niti ne ne, ali pač boljše, da se zabarikadira za dve leti na kakšnem eksotičnem karibskem otoku.

  • ren

   Karibski otoki so preblizu civilizacije. Za tega fantka s posebnimi potrebami bi bil dober Pitcairnov otok v Pacifiku. Tam živijo potomci upornikov z ladje Bounty.

 2. Miller

  Golob in Janša sta si v nečem enaka. V maščevalnosti in avtokratstvu.
  Razlika med njima je, da je prvi žurerski narcisoidni avtokrat, drugi pa delovno organizacijski avtokrat.

  Kar potrjuje novica:
  “Svet SDS je na seji spremenil statut stranke tako, da izvoljenim predstavnikom v času mandata onemogoča kandidiranje na listah drugih strank. S seznama članstva lahko črta vsakogar, ki zavrne podpis zaveze zvestobe poslanski oziroma svetniški skupini.”

  ps: „ZAVEZA ZVESTOBE“ ali prevedeno v jezik JLA: „Svečana Zakletva“.
  Jasen prstni odtis kaplarja JLA in zagrizenega člana Komunistične partije.

  • tohuvabohu

   Ne sklicuj se na tajkunske in rdeče medije, cepec.

   • Miller

    Tipičen primerek člana kulta SDS, ki ima žaljenje za argumentacijo.

    • tohuvabohu

     Heeeeehehehe, svetovni prvak v žaljenju bo govoril o žaljenju? Skrij se, klošar.

     • Miller

      štirinožni fanatični verniki kulta SDS mislite, da vam bo Miller nastavljal drugo lice…
      ..marš nazaj na noro24..

      Prostor !

     • tohuvabohu

      Hehehe, propadli ruski štipendist, tudi pes te več ne poščije, klošar.

    • Miller

     Toolegittoquit

  • Rokovnjac

   Ni rtes,rece se :”SVECANA OBAVEZA”!!

   • Miller

    Reče se “svečana zakletva, U zakletvi pa je obaveza v besedilu.
    “Svečano se obavezujem da ću braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovrjedivost i cjelokupnost Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i da ću čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti.
    Uvijek ću savjesno i disciplinovano izvršavati obaveze i dužnosti branioca svoje samoupravne socijalističke domovine i biti spreman da se borim za njenu slobodu i čast, ne žaleći da u toj borbi dam i svoj život.

    • Marko

     @ uredništvo: a lahko spravite tega Milerja stran?

 3. slavkope

  Kot vse kaže, je naš “lažnivi Kljukec”, ali “car sončnih panelov”, ali “pob od Tine”, ali “hvalisavi vojak” … ambiciozno razširil svojo laži-obrt. Zdaj že narcisoidno in brez zavor laže in nateguje cel svet, od arabskih držav do ZDA, od Teksasa do Nemčije.

  Na domačem terenu pa mu požrtvovalno in ponižno “držijo štango” (ali “vrečo”), Predsednica RS Pirc Musar, predsednica DZ RS Klakočar Zupančič, podpredsednik vlade in minister Boštjančič, podpredsednik vlade in minister Arčon, podpredsednica vlade in zunanja ministrica Fajon, podpredsednik vlade in minister Mesec in ostali zasvojenci neodgovornega “ego tripa” in brezsramnega uživanja vladajočih.

  Življenjsko načelo narcisoidnega predsednika Vlade RS in avtokratskega prvaka vladajočega Gibanja svoboda je popolnoma preprosto: “Uživajmo zdaj, kolikor lahko, saj ne vemo, kaj nas čaka jutri!”

 4. APMMB2

  Zadeva je skrajno resna. Ni države ma svetu, kjer bi se lahko predssednik vlade tako norčeval iz državljanov.
  Vsi to vidimo,pa očitno ni mogoče nič spremeniti.
  Očitno je sdržava zašla v slepo ulico in potrebno je najti možnost, da se razmere spremenijo.
  Tak razkroj je potrebno vsaj zaustaviti in prperečiti, da se v bodočnosti ne ponovi.
  Očitno je nekaj hudo narobe z Ustavo in zakoni.
  V kolikor v normalni državi pride do takšnega stanja, obstojajo načini, kako se znebiti neustreznega predsednika države, vlade, parlamenta in tudi ustavnega sodišča.
  Vsi našteti funkcionarji in seveda tudi funkcionarke so problematični. Vsak od njih je storil napake, ne ena same, temveč kar številne, ki naravnost pozivajo k odstranitvi iz funcije.
  Očitno pa ni zakonite možnosti, da bi sledila odstranitev. Ne odstop. Tega od teh izbrancev ni pričakovati. Potrebna je metla, ki mora pomesti z njimi in mora obstajati, da pomete vse, ki niso dorasli svojega položaja, pa čeravno jim mandat poverijo volivci na demokratičnih volitvah.
  Če trdimo, da mora oblast prihajati od spodaj, torej od delavca, potem vemo, da ko delavec naredi napako, slabo dela, ali pa sploh nič, izgubi službo.
  V Sloveniji pa navedeni štirje najvišji funkcionarji delajo napako za napako, pa se jim nč ne more zgoditi.
  Nad njimi bi moral biti vsaj Bog, ki ga pa ne priznavajo, zato jim jasno nebo dovoljuje, da delajo z državo in pred svem z državljani, kot svinja s kurbusom.

  • Miller

   Praviš: Nad njimi bi moral biti vsaj Bog, ki ga pa ne priznavajo, zato jim jasno nebo dovoljuje, da delajo z državo in pred svem z državljani, kot svinja s kurbusom.
   —————————-
   Jezus je rekel: »Dajte torej cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega.«
   ali
   Cerkev uči: “Oblast je dana od Boga.””

   • Alojz Železnik

    Dragi nam Miller,
    Cerkev je za blaženega razglasila človeka, ki se je uprl oblasti: blaženi Franc Jägerstätter – družinski oče, tretjerednik in mučenec

    Ampak! Če čisto natančno premislimo, je znameniti Janez Krstnik ostal brez glave, ker je kritiziral tedanjo oblast. Pa tudi samemu Jezusu se ni kaj bolje godilo. Pa tudi apostolom se je podobno zgodilo …

    Seveda pa je naš preljubi nadškof Zore na varni strani. Pa njegovi prijatelji tudi.

   • APMMB2

    Miller,ne filozofiraj. Filozofija ni za tebe. Bog je morala. In morale nimajo. Morala namreč preprečuje popolno zlorabo. Ker morale ni, postane zloraba vrlina, saj ni nikakršne omejitve več.

  • Grunf

   No, tole je pa v pravi maniri leninistične doktrine izvajanja oblasti preko mandata, ki naj bi ga kakor podal proletariat od spdaj. Kdo naj bi bil za to pooblaščen, vsaj za pisca tega do zdaj daleč najbolj ščuvaškega komentarja najbrž ni najmanjšega dvoma.
   Prisegati na pravno državo in zakone ter vse to v imenu oblasti zanikati je najslabše kar nas lahko doleti. In to kljub temu, da je zakonodaja luknjasta, če mene kdo vpraša najbolj kazenska na področju kazenske odgovornosti s področja gospodarske kriminalitete, kjer v treh desetltjih ni bilo prave volje za ureitev ne z leve, ne z desne.
   Argument za to tudi ne more biti nenormalno vedenje predsednika vlade, še toliko manj očitki o napakah ustavnih sodnikov.
   Žal sem lar nekako predvidel odzive na ta članek s trditvijo, da gre v bistvu za pamflet z očitnim namenom pregrevanja strasti. Tako se oblasti ne menja.

 5. mario

  Golob in njegova “kurbetina naj se kurbata zasvoj denar, nikakor pa ne za naš denar. Pa še ta “pofukelj” je obljubil nekaj kar potem ni izpolnil, pa naj gre “muljevcu” rt mazilit.

  • brane

   Čmario, ti pa si dokazal v enem stavku, da ti v primitivizmu ni para.

 6. Miller

  V času Juge smo imeli direktorja, ki je delil dobičke vsako četrtletje, sindikalne fešte so si sledile. Firma je začela počasi toniti in na koncu pristala pod vodo. Nato je partija nastavila novega direktorja, ki je bil resnično sposoben, za tiste čase je sprejel nekaj drastičnih ukrepov, zategniti je bilo potrebno pasove, dobičkov ni bilo več itd.

  Zaposleni so ga zasovražili in se spominjali lepih dni. Čez dobro leto smo izplavali, kar se je poznalo tudi na OD. Ko smo bili spet na suhem in celo višje, je partija nastavila novega direktorja. Ta je bil Miklavž napram prejšnjemu „diktatorju“. Spet so kapljali dobički in stvari so se postavile „na svoje mesto“.
  Nekaj podobnega čaka novega PV.

  • mario

   Po dolgem času ste pa nekaj napisali, kar ste sami doživeli in je verjetni to bila resnica, ker kakor je nam mlajšim znano, da so levičarji poguba za Slovenijo…

   • Miller

    Ne vsi. Kakor tudi niso vsi desničarji angelčki.

    • Alojz Železnik

     Ljubljeni Miller,
     previsoko nas cenite. Vsi desničarji smo grešniki, kot to priznavamo na začetku vsake maše. Nekateri pa smo celo javni grešniki.

     No pa vseeno hvala.

  • ren

   Nekaj podobnega je bilo z Milko Planinc kot predsednico jugo vlade. Ko so njeni ukrepi začeli kazati izboljšanje, se je sestal CK ZKJ in sklenil, da to ni dobro.

 7. P.Kos

  Bere se kot satira, a je žal vse tako prekleto res, prekleto res …

 8. beri1122

  Upam, da mi uredništvo ne bo zamerilo, če priporočam v današnje branje članek g. Mitje Kunclja z naslovom: Začetek konca, ki prikaže korelacijo med tistimi, ki dajejo in tistimi, ki prejemajo/jemljejo – zato se bo človeštvo vedno delilo na dva nasprotujoča si pojma. Nekateri ciniki pravijo, da če daš – se ti dvakrat povrne? Ali vi verjamete v ta rek? Še nekaj smeha prosim, ker je pol zdravja. Pa lep dan želim.

 9. vernon coleman

  Dobro, pp+, Holob si absolutno zasluži kritiko, namesto, da bi karkoli naredil, postaja cenena kopija Pahorja. Itak je bil Pahor od začetka do konca nekaznovani nepoTEŠeni škodljivec, tipičen za Straniščne Demokrate, le nekoliko bolj naklonjen Janužaju (ki ga drži za mikroskopsko majhna jajca), zato ga tukaj ne smem kritizirati (prav gotovo me že pričakuje prvi tak bevsk).

  A gremo po vrsti, dajte potem z istimi vatli poročati o vseh ostalih predsednikih vlade. Če bi jutri uletel namesto Tininega fanta Gjonny na shpeto bi bilo skoraj vse enako, še Hrvatom bi plačevali, da buzerirajo naše ribiče… samo vaša perspektiva in pekoča kritičnost bi pa čez noč postala drugačna.

  Prav pred kratkim so v BMJ Public Health objavili analizo presežne umrljivosti za 47 zahodnih držav, tudi Slovenijo. Zakaj so vsi mediji to pomembno novico preprosto – IZBRISALI, ZAMOLČALI, CENZURIRALI? Gre za cca. 6.000 presežnih smrti v Sloveniji. Študija v zaključku ZAHTEVA RESNO ANALIZO, zakaj je do tega prišlo. KJE JE VAŠA RESNA ANALIZA? KJE?? Pa vam jaz napišem uvodnik, če se dr. Kreck ne upa…
  To se že skoraj lahko primerja s 4.500 žrtvami (od tega 1.600 s pljučnim rakom, 84% 5-letna umrljivost) grozljivega zločina, ki se imenuje prosta prodaja trde droge – smrtonosnih cigaret. Ne o prvem, ne o drugem ne duha ne sluha. Ali pa to, da je vsak tretji mladostnik pri nas zapohan, da imamo 400.000 predebelih, 4x več debelih otrok kot leta 1990, 120.000 ljudi na zdravilih za sladkorno, itd.
  Pa so rešitve na dlani: z neko letnico se konča prodajo cigaret, to je recimo tik pred sprejetjem v Združenem kraljestvu, v NZ so že sprejeli, preden so jim ugrabili vlado, itd. Kot drugo je treba odločno poklopit vse hašišarske plačance in jih nehat objavljati (recimo prodano Delo stalno objavlja tistega nesrečnega Nolimala, ki mu je sin umrl zaradi drog, on pa si želi, da bi bilo tega več…), jih odpustiti (kot se je recimo zgodilo Davidu Nuttu – upravičeno) in končati te nesmisle – dejansko je treba začeti resno preganjati albansko-srbsko-črnogorske bananarske narko-kartele (o tem zanimivem sestanku v organizaciji Zokija je poročal edini Kunstelj), pa tudi nove maroške, itd. Problem je v policiji in pravosodju in političnem ”pokritju” obojega. Kar se tiče sladkih pijač, znižati je treba vsebnost sladkorja na pod 50 g/L, vse ostalo je pesek v oči. A tudi progresivni davek je prvi korak, ki so ga naredile mnoge države. Holobu je treba gledati pod prste, saj je totalen blefer! V končni fazi pa to le odvrača od edinega delujočega ukrepa – znižanja vsebnosti sladkorja!

  Torej, portalplus+, gospoda Steinbuch in Majnardi – pokažita, da znata poročati tudi o pomembnih in strokovno utemeljenih temah, ne le pisati politične pamflete. Pokažita, da nista le za površen politično motivirani žurnalizem, ampak, da verjameta v napredek Slovenije.

  Jaz sem svoje velikokrat napisal. Žalostno je, da pač v svojih obzorjih precej omejeni (govorim, ne vsi) so-komentatorji ne razumejo, da to kar pišemo, ima še kako resne posledice v resničnem življenju…
  Odgovarjal bom le še komentatorjem z argumenti.

  • P.Kos

   Driska, diareja, …

  • tohuvabohu

   Hehe, a nisi opazil, da te tukaj tudi pes ne poščije.

   • ren

    Vernon, daj, prižgi cigareto, da se malo pomiriš.

  • vernon coleman

   Veliko premočan sem in preveč motiviran, da bi me odvrnili od pisanja. Kjer je volja velika, so težave majhne,
   V končni fazi je vse, kar je pomembno, to, da se stvari res spremenijo na bolje.
   Ste pa z ”vsebino” svojih komentarjev zelo jasno pokazali, kdo ima prav.

   • tohuvabohu

    Troli imate vedno prav. Ker pametnejši odnehamo, hehe.

   • P.Kos

    Pa vendar, odgovoril si na komentarje z argumenti.

  • naveličan

   Pahorjeva in Golobova funkcija sta precej neprimerljivi zato ne bi vlekel nekih paralel. Z vsem ostalim napisanim se strinjam. Da je ljudem dovolj jebenega populizma je zame znak Gregorčičev score na evropskih volitvah, sploh ker je SLS marginalna. Paradoksalno, da morda nekoč pridemo do tja o čemer ti pišeš, jaz pa temu rečem “Singapur”, mora Golob odvladati do konca mandata. To je edino upanje, da volilci morda skapirajo, da so so antiXY vsebine totalen junk in da je potrebno iskati vsebine proXY. Srečno.

 10. deni

  G. Dejan vse pohvale. Nekaj pa me moti. Da ubogega reveža tako devate v nič. Človek je izredno utrujen, oziroma popolnoma izgorel, ker vem kako to zgleda, ga razumem. Ima tudi velike skrbi s Falconom, ker Drnovšek ob nakupu ni razmišljal, da bo nekoč veliki vodja razsula imenovanega Vlada Republike Slovenije, potreboval zmogljivejši frčoplan. In bi rad direktno iz Brnika poletel v Texas, tako pa mora nebogljen postopati po letališčih, čeprav dvomim, da potuje v navadnem standardnem razredu. Še dobro, da ga Tinca tolaži. Kako je z vegi prehrano na letalu ne bi vedel, vendar bi lahko v Texasu nastal problem, ker so za to državo znani ogromni krvavordeči sočni zrezki, oziroma steaki. Najbrž sta zaljubljenca sklenila kompromis, kot tisti, ki je rekel, da izredno rad je zelenjavo, ki jo je prej pojedel pujs ali bikec. Dallasu ne rečejo zastonj ljubkovalno telički.

  Zdaj dva dni počitka v nam sovražni Hrvaški, oziroma Istri, zatem pa fucbal tekma, kjer bo z Vučićem, Jankovićem, Dodikom in Ceferinom natepaval ćevape in bavarske klobasice, Tinca uboga reva pa samo solato, po možnosti bio pridelano v kakšni ind. coni. Mimogrede, sem imel možnost videti, kje in kako Italijani gojijo zelenjavo, zdaj ali je bila bio ali pa ne, ne bi vedel, vendar ne bi o tem, ker nihče več ne bi jedel, zelenjave namreč.

  Relacija Aman, kjer je “rihtal” padala, sebi pa najbrž zlato, do Dallasa in nazaj, nato v Munchen, kakšna zoprna seja DZ vmes, kjer si ga bo opozicija privoščila glede njegove zmage na EU volitvah. Kakorkoli, sledi Dan državnosti, kjer bosta s Tinco paradirala po rdeči preprogi, ker je Urška v nemilosti, tokrat ne bo mogla mahati glodalcem kot holivudska zvezda.

  Med Primorci je že nekaj časa udomačena besedna zveza, ki pomeni težko življenje itd. oziroma – niso lahke. In kleni Garicjan bo po vseh teh “državniških” obiskih izredno utrujen, slabe volje itd. podobno kakor Marvin. No ja, saj ne, da bi bril norca iz njega, to se ne spodobi, ker je eden in edini in ob napornem vladanju trpi Tantalove muke. Žrtvovanje za mater domovino pusti sledi na človeku in za boga milega in ne ga samo “šimfat”, temveč poiščite tudi dobre stvari na našem prelubem, delavnem voditelju.
  Ps. Če bi Janša tako kolovratil naokoli bi bile udarne novice na vseh možnih medijih, režimskih se ve, seveda ne v pozitivni luči in bi razne Mladine imele kaj pisati, že tako so prosto po Repovžu zmagali fašisti. Da se raznih necenzuriranih niti ne omenja. POP in RTVS pa bi tekmovala med seboj v blatenju in računala, “kolko bo ta rječ koštala”.

 11. Iva

  “Imamo predsednika vlade, ki neizmerno uživa(uživata) v potovanjih, ki mu jih njegova funkcija omogoča.” (D. Verčič-Tarča)

  Tako je komunikolog D. Verčič označil svoje opažanje o dejavnostih, ki jih je lani izvajal SLO sončni kralj.
  Kasneje je Robi svoje dejavnosti razširil še na “zasebna” (z varnostniki) potovanja in užitke po svetu in seveda v bližini Savudrije (morja), brez obremenjevanja z arbitražo oz. kaznovanimi SLO državljani ribiči ((globe). Nedolgo nazaj je poskrbel za neke druge državljane, ki so razgrajali po ulicah in trgih Ljubljane, ko so rušili prejšnjo vlado med pandemijo in so mu omogočili skupaj z zvočniki dominantnih medijev zmago na volitvah!
  Danes sem prebrala, da vrhunski menedžer in že dobri 2 leti upravitelj Slovenije že več let ne spi, ne zaradi skrbi za državo, ampak, saj ni res, pa je:

  “Gre za povsem zaseben obisk, vse sem si plačal sam. Luko spremljam dobesedno vsako tekmo, odkar je podpisal za NBA, in to je šest let neprespanih noči.”

  Da si je Robi pri Istrabenz Bavčarju (ta je leta 2002 kupil in dokapitaliziral Golobovo “garažno Strelo G” in nato 2004 skupaj z Gorenje Bobincem ustanovil podjetje za trgovanje z elektriko IGES, kasneje preimenovano v GENi z direktorjem Golobom)
  izposloval vodenje GENi skoraj od doma (stavba v Kromberku) je nekaterim že ves čas jasno. Da je v podjetju preživljal le 4+urni delovnik (s poslušnimi dobro plačanimi Koprivnikar+Paravan sodelavci) je marsikomu tudi znano. Da je bil ves čas v tesnem stiku s Pozitivnim Jankovićem je tudi meni znano!

  Rezultati za EU poslance so že pozabljeni. Veliki blefer (Mr. Nateg) o “zmagi” ne govori več, ve pa, da “Janša tega filma (njegovega odstopa) ne bo videl”! Kaj v tem trenutku razmišljajo “antijanša strategi” se bo kmalu videlo.

  P.S. Koliko časa se bodo ljudje še pustili voziti žejni čez vodo?
  Mi je danes prijazna starejša gospa potožila. kako je razočarana in mi dejala: “Veste kdo mi je všeč?” Seveda sem vedela in sem ji smeje odgovorila: Ha, ha, Prebilič, še en, ki se ves čas smehlja, prikimava in všečno govori. In sem jo spomnila na njegovega dvojčka EU Lenarčiča.

 12. ren

  Premier rad gleda šport. Tipično za njega (in še za marsikoga). Časa ima obilico, zato bi se lahko aktivno ukvarjal s športom, ne pa ga gledal. V njegovih letih sem se preganjal z biciklom in se preganjal po gorah – poleti in pozimi. Tudi Janša še pleza in hodi po gorah. Zato tudi ohranja bistre možgane; golob pa nam ravno zaradi pomanjkanja gibanja in gledanja športa včasih postreže s takimi izjavami, da se prijemljemo za glavo in šepetamo, da taka izjava ne more biti resnična, da se nam le sanja. Tovariš golob bi lahko kakšen delavnik sedel na kolo in iz Solkana švignil na Trstelj, se spustil v dolino in se potem – svežih in lucidnih misli – podal na sejo vlade, kjer bi presenečal z zanimivimi zamislimi o napredku države. In vsi bi govorili, kako bistrega predsednika vlade imamo. Tako pa se ukvarja z Nutrijo in vsa država ga zasmehuje. To ni dobro, tovariš golob!!!

  • jaz

   @Ren, kaj čmo. V svobodi je rekreacija tudi kajenje marihuane …”uporaba za rekreativne namene”. Kot smo videli predstavnika gejevske scene ki je tudi agitiral med zelenimi podporniki vdihovanja dima. So pa geji še najbolj upravičeni do konoplje iz medicinskih razlogov. Menda deluje protibolečinsko. Takoj. V sadističnih orgijah kajpak. ampak kako naj razložijo zdravniku za kaj jo potrebujejo. Zato bi radi konopljo brez recepta.

   • ren

    @jaz. Dobro si razširil pomen besedne zveze ”uporaba za rekreativne namene” (marihuane). Vse za “moderno” rekreacijo!

  • Halobp

   Ren,

   on se ”svobodno giba” je šef 🙂

   Upam , da ne več dolgo!!

 13. jaz

  Najboljša parodija do sedaj na tem portalu. …sicer pa nam trenutna politična situacija daje obilo “kvalitetnega materiala” za nastanek takšnega zapisa.

 14. beri1122

  Iskrene čestitke. Prav takšno branje je bilo potrebno, da se čustva malce umirijo in strast poleže – strast Goloba do česarkoli je seveda neskončna in z njo se ne bom ubadal. Tukaj je nekaj komentatorjev, ki so tudi hudomušno nadarjeni in prav je tako. Upam, da ne bo še to uredništvo ugotovilo, da se brezdelje veliko bolj prilega kot nasprotje.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Opazili smo

Zelena butičnost, manjši odtis, večja vrednost za vse!

Naslov tega članka ni sarkazem, satira, ki se navezuje na nedavni spektakularni “ognjemet” v centru Portoroža, ampak dobeseden prepis naslova vizije Slovenske turistične organizacije (STO). Kot je značilno za precej, morda kar večino, vizij, strategij v naši državi kar dobro napisano, načelno zastavljeno, “naslovljeno” a večinoma gre žal za prazno klobasanje, ki se ne odraža v praksi. Razkorak med umetno marketinško, promocijsko obljubo potrošniku in dejanskim produktom, storitvijo, ki jo ta dobi, je pa na dolgi rok dokazano najbolj boleč strel v koleno. Domnevni samovžig “barakarskega naselja” pred elitnim hotelom Kempinski Palace v Portorožu je samo še en dokaz fake butičnosti in neobstoječega izvajanja turističnih strategij.

Magnifico je peder*

Poleg zabavljaških predsednikov vlad, ki z instagramsko karfijolo in trisekundnim posiljenim, komičnim objemom z Lukecom (Dončićem) in izogibanjem parlamentarnim preiskavam, ignoriranjem mednarodnih obveznosti… vračajo ugled državi in institucijam, nas zadnje dni zabavajo tudi Magnifico, njegov manager Igor Arih, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave in očitno “sveta” tivolska trava.

Putinova prijateljica Srbija mastno služi s prodajo streliva Ukrajini

Da je vsaka vojna velik biznis ni nič novega, je pa v primeru sodobnih, hibridnih vojn, ki niso t. i. totalne vojne, ne glede na formalna zavezništva zanimivo opazovati pragmatičnost, ali bolje rečeno dvoličnost držav, ko gre za vprašanja gospodarskih koristi. To je lepo vidno v sami EU, ki po različnih posrednih kanalih še vedno posredno učinkovito posluje z Rusijo na področju dobav plina in nafte in še česa. Tudi Slovenija ni nobena izjema, še manj pa prijateljica Rusije in Putina Srbija, kar je je razkril Financial Times. 

RTV soočenje: Grošelj in Gregorčič vsebinska “špicenkandidata”, a koga sploh zanima vsebina?

V ponedeljek je bilo na javnem zavodu RTV Slovenija prvo soočenje parlamentarnih strank. Če zaenkrat ignoriramo arhaični format, ki spet neustrezno ločuje parlamentarne in neparlamentarne stranke, se je pokazalo, da imamo med “parlamentarnimi” dva kandidata, ki precej dobro vesta, kaj govorita, ostali pa so bili precej plehki politični statisti v precej neposrečenem studiu RTV Slovenija, kjer je voditeljica Tanja Gobec namesto soočenja uprizorila nekakšno kviz tekmovanje, ki volivcem ni prav v veliko pomoč, bolj “betonira” obstoječe stanje, ki ga diktirajo takšne in drugačne ankete.

“Hoferska” bedna privatizacija navijaškega slogana kdor ne skače ni Slovenc

Tole ni plačano oglasno sporočilo konkurence trgovski verigi Hofer, ampak javno opozorilo, da so nekateri popolnoma zašli s poti normalnosti. To, da neka trgovska veriga nekritično registrira več desetletni ljudski slogan slovenskih navijačev, je dokaz izumetničenosti sodobnega marketinga, nespoštovanja, pa tudi nesposobnosti uradnikov na Uradu za intelektualno lastnino, da preprečijo deviacije pri registraciji storitvenih, blagovnih znamk.

Grošljeva predvolilna petarda

Ko se je že zdelo, da so se liste za evropske volitve nekako “izkristalizirale”, je prišlo do zanimivega preobrata. Čez ramo predsednika vlade Goloba vržen Klemen Grošelj očitno ni obupal in je našel zanimivega zaveznika – zelenega Andreja Čuša, nekdanjega poslanca SDS. Ta mu je prek stranke omogočil kandidiranje, če seveda do petka zbere dovolj zakonsko overjenih podpisov za svojo listo. Zdi se, da bo, čeprav bo težko. Volilna veselica na levi sredini je tem primeru zagotovljena.

Odvratni Vučić in njegovi slovenski frendi

Vojislav Šešelj je leta 1995 obiskal srbske paravojaške formacije, ki so obkolile Sarajevo, na fronti ga je pozdravil Aleksandar Vučić, nekaj let za tem Miloševićev minister za informiranje. Šešelj je med pričanjem v Haagu potrdil, da je bil Vučić “prostovoljec Srbske radikalne stranke pri Slavku Aleksiću na židovskem pokopališču v Sarajevu, pozneje pa je delal na televiziji Pale”. Nekdanji vneti zagovornik Ratka Mladića in sodelavec Radovana Karadžića je kasneje zelo napredoval in je zadnja leta edini možni predsednik Srbije. Menda zagovarja demokracijo, zlasti pa rad komentira vse in še več. Je tudi dober prijatelj ljubljanskega župana, prek katerega posega v slovensko politiko in gospodarstvo. Očitno podpira tudi Vladimirja Putina, ki z njim komunicira prek najbolj skorumpiranega politika na Balkanu Milorada Dodika.

Hrvaški povolilni cirkus z Domovinskim gibanjem in ustavnim sodiščem v glavnih vlogah

Po volitvah, ki so precej nenavadno potekale v sredo, kar je sicer v skladu z zakonodajo določil predsednik Zoran Milanović, na hrvaškem potekajo intenzivni pogovori o sestavljanju vlade. HDZ ima sicer udobno relativno večino 61 glasov, a za oblikovanje vlade jih potrebuje 76, kar se na prvi pogled glede na sestavo Sabora morda zdi enostavno, a zadeve niso povsem preproste. Napetosti je dvignilo še ustavno sodišče, ki je odločilo, da Milanović ne more biti mandatar za sestavo vlade, tudi če odstopi z mesta predsednika Republike. To odločitev so na levem političnem polu nekateri označili celo za državni udar.