(Drugi pogled) Gol Srbov v zadnji sekundi: nerodnost, šlamparija, neprofesionalnost, nesreča, ali kaj drugega?

Slika: zajem zaslona TVSLO2

Avtor: | 23. junija, 2024

Ko so se glave po ponovnem “nesrečnem remiju” s Srbijo na Evropskem prvenstvu v nogometu (EURO 2024) malce ohladile, je potrebno vseeno izpostaviti, da gre za precej bizaren, ponavljajoč pojav zapravljanja zgodovinskih priložnosti v našem nogometu, sploh na tekmah s Srbijo. Nismo pristaši zarot, ampak upamo, da so naši nogometaši in strokovno vodstvo resno analizirali tragikomično “izgubo” dveh točk, ki bi Slovenijo verjetno že peljale v naslednji krog. Predvsem pa se zdi vsaj malce nenavadno, da nihče od t. i. silnih “strokovnjakov” na vseh možnih pooblaščenih, ali nepooblaščenih, avtoriziranih kanalih, v studijih, člankih, ni resno analiziral tega zadnjega nesrečnega kota, “čudežnega” gola Srbije in milo rečeno nenavadno pasivnega položaja našega superzvezdnika, multimilijonskega golmana Jana Oblaka.

Seveda so takša kritična vprašanja neugodna, nepopularna, verjetno bomo deležni tudi kakšne kritike, da kvarimo super vzdušje, ampak vsi ne moremo tuliti v isti rog. Seveda je rezultat 1-1 proti Srbiji na koncu prav spodoben rezultat, pred tekmo bi ga vsi “vzeli”, kupili brez hudih pomislekov, na čelu z našim selektorjem. Slovenija ima še vedno resne možnosti za napredovanje, kar se igre tiče, lahko po domače povedano “namahamo” tudi favorizirano, a neprepričljivo Anglijo, ali vsaj izvlečemo še en neodločen rezultat, ki bi nas verjetno ob normalnem, ugodnem razvoju dogajanja na tekmah zadnjega kola naše skupine uvrstil v nadaljnje tekmovanje.

Bravo fantje, še smo v igri, nič ni izgubljeno, herojska igra, Slovenija gre naprej, dvignimo glave…. in te neskončne novinarske floskule so morda pomembne za vzdrževanje pozitivnega vzdušja in pozornost navijačev, ki morajo zagotavljati gledanost, obiskanost, zadovoljstvo sponzorjev. Je pa pretirano prikrivanje določenih spornosti, napak, šlamparij vodstva reprezetance, ali pa čudnih odločitev sodnikov nekorektno do naših fantastičnih navijačev, ki so ne glede na precejšnje stroške “romali” v Nemčijo, srčno navijali, tudi tisti, ki so doma sedeli pred zasloni, na trgih, v lokalih pred številnimi zasloni, jokali ob nerazumljivi “nerodnosti” v zadnji sekundi. Upajo na čudež. Še vedno navijajo z zastavami v rokah, kapicami, šali… pojejo navijaške pesmi, slovensko himno.

V vsej tej pretirani samocenzuririrani korektnosti glavnih medijev (v sosednji Italiji bi npr. pojedli, raztrgali strokovno vodstvo ob takšni blamaži v zadnji sekundi) pa ne moremo mimo dejstva, da je šlo za ogromno, neverjetno izgubljeno priložnost. Pravi profesionalci bi bili najbolj pozorni prav v zadnjih sekundah, ki jih ločijo do zgodovinskega uspeha.

Glede na vse videno se ni možno izogniti neprijetnemu občutku, da nekaj v teh zadnjih trenutkih, sekundah tekme s Srbijo ni bilo v najboljšem redu, ali pa se je vesolje dobesedno “zarotilo” proti Sloveniji (spet).

Prav tako so se mnogi čudili ogromnemu 5 minutnemu dodatku sodnikov, saj obseg prekinitev ni opravičeval takšnega podaljševanja tekme, da ne omenjamo menjave Benjamina Šeška v 76. minuti srečanja. Šeško bi s svojo močjo in višino gotovo lahko vplival na razplet prerivanja pred našim golom v zadnji sekundi.

Gol Srbije v zadnji sekundi in sporna postavitev vratarja Oblaka (Slika: TVSLO2, X)

 

Verjetno je šlo za pretirano sprostitev, paniko, vrenje čustev… kar se je rezultiralo v neverjetni nepozornosti obrambe. Upamo. Ker scenarij namernega sabotiranja zmage, ki ga omenjajo nekateri promotorji zarot, je enostvano izven dosega racionalnega razmišljanja. No, tudi vmešavanje srbskega predsednika Vučića v slovenski del evropskih volitev je bilo, dokler nismo izvedeli, da je z liste Svobode vrgel Klemna Grošlja, ker mu je to menda naročil Zoran Janković po inštrukcijah Aleksandra Vučića.

Pa nazaj k nogometu. Verjetno bi vse teorije zarote ovrgla resna analiza nerazumljive postavitve slovenske ekipe, predvsem vratarja Jana Oblaka pri zadnjem kotu Srbov. Predvsem pa nek jasen odziv, pojasnilo Oblaka, ostalih igralcev, kaj so počeli v tem kritičnem trenutku. Kot smo videli na mnogih drugih tekmah, gredo vratarji v takšnih kritičnih trenutkih neposredno na žogo, ne stojijo globoko v vratih, kar jim onemogoča ustrezne reakcije. Kot rečeno, analiziranja te nenavadnosti v osnovi ni bilo. Neko patetično  “jadanje” o nesreči, nezbranosti, slabi karmi ipd… V bistvu je tako selektor Matjaž Kek s svojimi igralci in pavšalizacijo tega “nesrečega trenutka” sam poskrbel za teorije zarote in določene dvome.

Da ne omenjamo milo rečeno bizarne reakcije predsednika UEFE “našega” Čeferina, ki je bil na VIP tribuni očitno precej nezadovoljen ob slovenskem zadetku za vodstvo z 1 proti 0. Nič kaj prikrito, PR-ovsko je pred kamerami, fotoaparati na svojem sedežu obsedel kot kup nesreče, ki je očitno napačno izpolnil stavni listek. Kako naj si povprečen gledalec, slovenski navijač to razlaga?

Predsedniku vlade Golobu lahko tokrat samo čestitamo ob iskrenem veselju ob golu Slovenije, medtem pa predsednik UEFE ni bil prav zadovoljen. Zakaj? (Slika X)

No, v vsakem primeru upamo, verjamemo, da gre res za neko srce parajočo naključno nesrečo, ki se bo mogoče v igri vesoljskih sil in sreče povrnila v obliki ugodnega rezultata proti Angliji. Predvsem pa upamo na razmislek odgovornih o obnašanju, komunikaciji, ki bo spoštovala čustva navijačev in ne bo podcenjevala sposobnosti analize navadnih državljanov, ki so nenazadnje bistvo športa.

49 komentarjev

 1. Miller

  Fuzbal smo obdelal, da vržem bonbonček:

  V času vladavine partije, ali v bivši SZ, ali danes pod Putinom, je partijski funkcionar, ki je upravičeno stegnil jezik zaradi krivic, bil „utišan“, o njem se ni več govorilo niti pisalo.

  Enako se je zgodilo s Hojsom, ki je bil dolga leta v svojih javnih nastopih najglasnejši proti levi vladi, Zokiju..itd. ter se je izpostavljal za interese SDSa.

  Ampak, pazi to: ko so prišle volitve v EU in, ko je maršal SDS „preko dolge vrste zaslužnih članov“ protežiral hčer svojga prjatla, se je Hojs javno razburil.
  Od takrat o njem v janševih medijih ni več glasu…
  Hojs ima srečo, da se piše 2024.
  Ker tisti, ki so stopili na žulj maršalu so končali na Golem.

 2. Miller

  Na janševem trobilu sovraštva Nori24tv gredo s sovraštvom že tako daleč, da predsedniku UEFE Čeferinu očitajo prisotnost na nogometni tekmi.

  • tohuvabohu

   Ne glej Nove24, če te spravlja ob živce. Preprosto, kajne, klošar.

 3. opomin

  sledite nakazilom na Oblakov TRR…

 4. miro

  Pozitivnost vključuje ohranjanje optimističnega pogleda na življenje. To pomeni, da ste veseli in polni upanja, tudi ko se soočate z izzivi. Pozitivni ljudje v vsaki situaciji iščejo dobro in so hvaležni za vse, kar imajo. Pogosto vidijo kozarec napol poln in ne napol prazen.

  Biti pozitiven ne pomeni, da nikoli ne občutiš negativnih čustev ali se boriš s pesimističnimi mislimi. Vsakdo ima dneve, ko se počuti potrto ali obupano. Razlika je v tem, da pozitivno misleči ne dovolijo, da bi jih negativna čustva obvladovala.

  Ne ukvarjajo se s svojimi težavami, temveč se osredotočajo na iskanje rešitev. Ne ujamejo se v negativne misli in vedno poskušajo pogledati na svetle plati življenja.

  Na srečo obstajajo strategije, s katerimi se lahko nežno usmerjate k bolj pozitivnemu razmišljanju v vsakdanjem življenju. Če želite biti bolj pozitivni, lahko storite nekaj stvari.

  Stvari, ki si jih govorite, vplivajo na to, kako razmišljate o sebi in svetu, samokritičnost pa bo zagotovo spodkopala vašo zmožnost, da se na stvari ozrete s svetle plati. Raziskovalci so ugotovili, da lahko prehod z negativnega samogovora na pozitivni samogovor pomaga izboljšati čustva in zmanjšati stres.

  Biti pozitiven ne pomeni ves čas razmišljati le o veselih mislih. Tudi najbolj optimistični ljudje doživljajo žalost, razočaranje in jezo.

  Pozitivno naravnani ljudje imajo številne prednosti, tako v duševnem kot v telesnem smislu. Nekatere od najbolj pomembnih koristi so:

  Pozitivni ljudje imajo na splošno boljše duševno zdravje. Pri njih je manjša verjetnost, da bodo občutili tesnobo ali depresijo. Prav tako so bolj odporni na življenjske izzive. V težkih časih lahko pozitivna naravnanost pomaga ustvariti varovalni mehanizem pred negativnimi učinki stresa.

  Večja sreča: Pozitivnost je povezana tudi z večjo srečo in subjektivnim počutjem. Pozitivni ljudje lahko najdejo veselje v vsakdanjem življenju in jih stres ali negativna čustva ne prizadenejo tako zlahka.

  Boljše telesno zdravje: Raziskave kažejo, da je bolj pozitivna naravnanost povezana z boljšim telesnim zdravjem. Pozitivni ljudje redkeje umrejo zaradi srčno-žilnih težav in živijo dlje kot njihovi pesimistični kolegi.

  Močnejši odnosi: Pozitivni ljudje imajo manjšo verjetnost, da bodo imeli konflikte z drugimi, in imajo bolj zdrave ter izpolnjujoče medosebne odnose.

  Čeprav ima pozitivna naravnanost veliko prednosti, je treba upoštevati tudi nekaj potencialnih pasti. Doživljanje negativnih misli lahko prispeva k občutkom depresije in tesnobe.

  Ob bolj pesimističnem pogledu je tudi veliko težje poskrbeti zase v fizičnem smislu. Poleg tega, da se na splošno počutite bolj obremenjeni, negativizem pogosto pomeni zanemarjanje zdravstvenega vedenja, ki ima pomembno vlogo pri splošnem zdravju, vključno z uživanjem hranljive hrane in redno telesno vadbo.

  Ker je z negativnimi ljudmi težje preživeti čas, lahko manj pozitiven odnos negativno vpliva tudi na odnose. To lahko vodi v osamljenost in izolacijo, kar prispeva k še večji negativnosti.

  Zaradi manj pozitivnega vedenja se lahko tudi težje motivirate za doseganje svojih ciljev. Negativnost, zlasti če je usmerjena proti vam samim, zmanjšuje vašo sposobnost, da si zastavite cilje in najdete zagon za njihovo uresničevanje. Lahko spodkoplje vaš občutek lastne učinkovitosti in vam daje občutek, da nič od tega, kar naredite, ne bo prineslo sprememb.

  Pomembno je tudi opozoriti, da je negativnost, tako kot pozitivnost, lahko tudi nalezljiva. Ko ste v bližini negativne osebe, lahko vaše misli in razpoloženje sledijo njenemu zgledu. To lahko vodi v krog negativnosti, iz katerega se je težko izviti.

  Pozitivna naravnanost prinaša številne koristi, kot so večja sreča, trdnejši odnosi in večji uspeh v življenju. Obstaja pa tudi nekaj potencialnih pasti, kot so depresija in tesnoba, negativni učinki na telesno zdravje in težave pri ohranjanju zdravih odnosov. Če želite biti bolj pozitivni, preživljajte čas s pozitivnimi ljudmi, počnite stvari, ki vas osrečujejo, izogibajte se negativnim mislim in čustvom, bodite hvaležni za vse, kar imate, in se osredotočite na dobro v vsaki situaciji.

  Pravi stric Google na temo Pozitivno mišljenje.

  • tohuvabohu

   Strokovnjaki so bojda izmerili, da so pozitivni ljudje bolj srečni. Drži kot pribito. Jaz si vsak večer povem pravljico in sem srečen kot hudič. Najbolj pa sem srečen, ko prebiram Mlinarčkove komentarje.

 5. Tjavejuma

  se popolnoma strinjam …popolni nepoznavalci nogometa,športa,…in borcev za slovenski grb,narod…kdor objavlja take neumnosti ni nikakršen domoljub,ljubitelj športa ampak samo nekdo ki rad samo d..k meša…škoda da v Sloveniji živijo taki ki vedno vidijo same zarote in spletke….kdor je bil kadarkoli zraven na reprezentančnih športnih dogodkih tega ne more govorit in je samo odraz njegovega spoštovanja do športnikov ki se borijo za nas ponosne Slovence…in tudi njih večne negativne in nergače

 6. beri1122

  To je moja druga utemeljitev. Primer trenerja, ki ga je imela Tina Maze.

  Vsi so ga sovražili – od novinarjev do naših elit v športu, nazadnje še občasno Tina sama, ker jo je tako “mučil” – in postala je naša kraljica, ki je dosegla skoraj vse kar se doseči da v športu, ki ga je zastopala.

  Seveda pa trenerje/selektorje ločim še po nekaj drugih njihovih lastnostih in ne zgolj po njihovih vrhunskih dosežkih – zato delim trenerje/selektorje na tiste, ki dajejo prvo v ospredje svoja znanja in tiste, ki jim je višina plače na prvem mestu. Strokovnost torej ni vse. Če trener vidi, da ni zaželen niti od tekmovalcev samih, ker ga le delno jemljejo resno – se bo pač poslovil.

  Potapljajoče ladje se bojijo celo tisti, ki so na vodilnih delovnih mestih/ položajih – pa naj bodo trenerji/selektorji ali državne elite v športu, ker vedno, da je odgovornost, vsaj posredna v prvi vrsti njihova.

 7. Miller

  Ne bom navijal za ekipo, za katero navija Golob in Tinca, si pravi ajatola SDS, in za ekipe, v kateri so -ići, Stojanović, Vekić, Zeljkić, ..Dončić..
  Definitivno bi za, kjer so Rupnik, Grazioli…

  • Miller

   Ja, pa SDSovci ne hodijo v dvorano in na stadion u Stožcama navijat za naše fante.
   Razen na Plečnikov stadion.
   Zgodovina pa to…

   • Miller

    KDO je zganjal pogrom in sovraštvo proti – ić ?
    Ja, to je bila Janševa Nora24.
    Poglej arhiv !
    Tko, da ne seri !

  • Karlo

   Miller , spet si pozabu vzet tablete . Pazi malo

 8. tohuvabohu

  Kdor ne da, dobi.
  (gorenjski pregovor)

  • Ćefur

   Miller z veseljem ti Ìćko razbije gobec gestapovski…objavi pičko kdo si hlapček…

   • Miller

    Pred leti so se skrajno levičarski umetniki preimenovali v Janez Janša.
    Danes se je fanatični klerofašist in član SDS SS kulta preimenoval v @ Ćefur, da govori kao v imenu -ićev.
    Šolski primer metode fašistov in nacijev, kar neguje zdaj tudi dokazano kult SDS.

 9. grunf

  Menim, upam sicer, da se motim, da je slovenska reprezentanca izpraznila svojn arzenal presenečenja in moči ter proti Angliji nima veliko možnosti. Ostalo je potem stvar preračunavanj pri čemer se računice večjih ponavadi izidejo na škodo manjših. Keku sicer zamerim, da je na tiskovko poslal Šeška z nalogo, da razlaga reporterjem zakaj je zapustil igrišče. Kolikor sem lahko sam videl ga je iz igre poslal Kek in njegova je, da sedaj to pojasnjuje, če misli, da je potrebno, ne Šeškova. Tudi Kekovo stalno poudarjanje kako je zdaj vsem jasno, da je slovenska reprezentanca upravičeno uvrščena na prvenstvo je mimo. Uvrstila se je kot vse druge, ker je bila uspešna na kvalifikacijah. Na prvenestvu pa bo uspešna, če gre naprej. Kakorkoli, preveč naklada.

 10. Miller

  Ja, pa nikjer niso prikazali ajatolaha kulta SDS, da bi navijal za našo reprezentanco…
  Morebiti se še ni odločil, za katero stran bi…, da ne bo po družinski tradiciji spet med poraženci…

  • tohuvabohu

   Kreten prismojeni.

   • Miller

    Zanimivo ime in priimek imaš. Že tista, ki te je skotila, je vedela, kakšno ime ti pristoji.

    • tohuvabohu

     Če bi tvoja stara slutila, da boš klošar, bi se izteklo drugače …

     • Rokovnjac

      Mislis,da bi ga s kouhangerjem vun zbezala prej,ko bi se polegel?

 11. Miller

  Pa še malo teorij zarote:
  pomenljiv je rezultat 1:1 med Anglijo in Dansko, posebno zato, ker je angleški selektor za mnoge nerazumljivo iz igre potegnil najboljšega napadalca Keana in kastriral napad.
  Tako ima Danska zdaj enako točk kot Slovenija.

 12. deni

  Seveda še kako drži tista, da je po bitki vsak general. Vsaka jim čast našim fucbalerjem. Ampak vedno manjka tista pika na i. Pod Katancem so zabijali “čudežne” gole, zdaj pa je garanje, ekipni duh in dva naša, ki igrata v slovenski ligi, oprostite izrazu, zjebata srpske milijonarje in se sami Srbi držijo za glavo, ko nogometaš na nogometni tržnici vreden 50000 evrov našiba tipa vrednega več milijonov. Sami priznavajo, da so imeli gromozansko srečo. Takšen je pač šport, kjer odločajo malenkosti.

  Ampak, ko sem gledal Ceferina je vseeno pri meni dobil nekaj točk Golob, pa naj si o njem mislimo karkoli že. Ceferinu pa en velikkkkk minussss.

  Nekoliko ponesrečen zaključek, žoga kot je že dolgo znano je pač okrogla. Mogoče bi bilo “bol zanimivejše”, če bi bila kockaste oblike, vendar zaenkrat to prakso uporabljajo samo v igralnicah, kjer molzejo zasvojence ali pri Človek ne jezi se in podobnih igricah.

  Vidi se, pa upam, da mi spet ne bo kdo očital, da sem ksenofob, da se pravoslavci križajo do enomoglosti in Vučić poljublja roko raznim metropolitom ali kakorkoli se že imenujejo. Slovenci pa smo iz 80% ali več katoličanov postali ali ateisti, nihilisti v glavnem brezbožniki. in zdrknili mogoče na 20 do 30%. Bog vidi vse in nauk te zgodbe je…
  Kakorkoli fantje ter Kek glavo pokonci in pogumno naprej v nove zmage. Dajte nasmukati prevzetne marelarje.

  • F.Pangerc

   Kot je vse videti je na tem prvenstvo vse bolj v ospredju njegovo veličanstvo DENAR in to že od prve tekme dalje.To se najbolj da videti po reakcijah vzvišenega Ceferina.Najprej denar in nato šele domoljubje.

  • Saso

   …naj se otok potopi v žalosti

   • deni

    Tako se govori. Bravo

 13. naveličan

  Pa kaj je z vami ljudje narobe?

  • ren

   Kaj je narobe? Lahko napišem, da je z mercedesom 600 pullmanom nekaj narobe, pa zveni bedasto, dokler ne napišem KAJ je narobe.

   • naveličan

    A kaj da je narobe? Zahtevati od reprezentance, ki se zelo redko uspe uvstiti na največja tekmovanja in ki je po kvaliteti, izkušnjah, samozavesti na repu udeleženk Eura, da odigra zadnje minute kot eden favoritov prvenstva, naprimer! Zmerjanje Jana Oblaka s srbsko materjo, namigovanje na predano/prodano tekmo v zadnjih sekundah srečanja, lepljenje nekih fotk iz VIP lože v bogzna kateri minuti tekme je za vsakogar, ki se je kdajkoli ukvarjal s tekmovalnim športom lahko le vrhunski idiotizem. Fantje so vrhunsko predstavljali grb na svojem dresu! Preobrati so sestavni del športa in ravno ti dajejo dodaten draž…sicer bi ljudje že ob polčasih zapuščali prizorišča. Izredno sem vesel za fanta, ki brca v marginalni slovenski ligi, da je dobil nagrado za najboljšega igralca tekme in to med “n” športnimi milijonarji. Nisem nek top fan fuzbala ampak glede nastopa te ekipe na EP, bi bilo prav da jim zapojemo liverpoolovo “you’ll never walk alone”, ne pa stresat takšnih nebuloz po vseh živih kanalih…

    *morda niso bile vse povzete trditve v mojem testu navedene v gornjem postu, je pa spirit isti klinac kot ostale kvazi športne greznice v teh dneh. Bruh.

    • ren

     Fuzbal je dolgočasna igra. Mnogo tekem se konča z rezultatom 0:0. V košarki pa nikoli. Vsako minuto je lahko kakšen koš.
     S pokojnim košarkarjem Taubijem, ki je hodil v paralelko, smo imeli na VII. drž gimnaziji fantje skupno telovadbo. Že takrat je bil talent v gibčnosti. Košarkar Jure Lenard (tudi pokojni) pa je bil v prvih razredih os.šole tudi moj sošolec na Viču.

     • ren

      U, spregledal sem: “you’ll never walk alone”. Precejkrat jo poslušam v izvedbi zbora in orkestra Ray Conniff.

    • deni

     Relevanten komentar naveličan. Vendar je bil Elšnik je igralec dneva in ne samo tekme in Karničnik med deseterico. Njegova trenutna plača se bo povečala za desetkratnik in mu za za razliko od Slovenceljnov zelo privoščim. Dva “autsaiderja”, ki sta srpske milijonarje ugnala v kozji rog. Zdaj pa naj razpredajo razni komentatorji, da je slovenska liga vaško tekmovanje. To kar se je zgodilo se lahko zgodi tudi največjim. Fantom kapo dol, pa naj “strokovnjaki” nakladajo karkoli hočejo. Teorija zarote, pa ja de, pač se zgodi in zemlja se vrti dalje.

 14. ren

  Važno je, da predsednik vlade – ob vseh domačih problemih in važnih sestankih – pride na neke “tekme” v USA in Evropi. Samo njegova udeležba na športnih dogodkih pomaga k vzponu naše države.

 15. slavkope

  Zanimivo, da se je med dva milijona selektorjev slovenske izbrane vrste uvrstilo še brezimno “uredništvo portala +”.
  Že vedo, zakaj se skrivajo.
  Je pa ravno zaradi nepredvidenih in nepredvidljivih “dogodkov” v zadnjih minutah, sekundah … nogomet tako privlačen in neizčrpen vir komentarjev, teorij zarot , vplivov “temnih sil” … itd., itn.
  Nikoli dokončana zgodba v slogu: “Čista jeba! (Mi2)
  Iz katere se nikoli ničesar ne naučimo in “gremo naprej!”.

 16. Mare

  Vse navedeno v naslovu. Strah Slovenije pred zmago, ko nehajo igrati in se pomaknejo pred svoj gol. Krivda selektorja.

 17. beri1122

  OK, pa bom še jaz dodal svojo misel/pogled na slovenski nogomet. tole je moja utemeljitev. Kek je bil gazda v Rijeki, ko jo je vodil in na Hrvaškem naredil pravi dar-mar s svojo ekipo. Bil je strog trener in uveljavlja je svoje zamisli. Takšen v Sloveniji ne more biti, če bi bil bi se mu uprli vsi tisti, ki ste jih zgoraj našteli in ki imajo koristi od nogometa.

  V Sloveniji to ni možno! Morda je izjema naša odbojka, že pri košarki smo imeli različne trenerje, ki so imeli različne poglede na košarko. Pri nogometu pa smo vedno imeli kakšnega nogometaša, ki je igral mimo pravil trenerja. Trener je navadno popustil, ker se je zavedal, da je bazen vrhunskih nogometašev v Sloveniji skromen.

  Najhuje pa je to, da se vsi razumemo na vse?! Najbliže smo resnici, če verjamemo, da so naši nogometaši komaj čakali, da se tekma konča. To pa ni zmagovita lastnost zmagovalcev/gospodarjev na terenu, kajne?

 18. Brane

  Joj, joj, sami znalci, kakšne neumnosti v članku, se vidi da iz uredništva nikoli niso igrali nogometa.

 19. Miller

  Prvič in zadnjič:
  kdor redno spremlja nogomet od lige prvakov do reprezentanc, zelo dobro ve, ko se ekipa začne zadnjih 10 min samo panično branit (to je takrat, ko se žoga samo nabija na nasprotno stran) je 99 % verjetnost, da faše gol.
  Vedno !
  In dostikrat se zgodi, da je taka ekipa, ki prejme gol tako šokirana in zmedena, da dobi še kakšnega za preobrat, če ni tekme prej konec.
  Seveda nam naši komentatorji tega ne bodo povedali…

 20. RuSSkimir

  Verjetno gre tudi za kalimerovski sindrom, namesto, da bi jih razbili do konca smo čakali, jim dali vse razpoložljive možnosti za izenačenje

  • Rokovnjač2

   Srbin pokosil SLO. igralca v kazenskem prostoru 100% ,bela točka. Čeferin obnemel pri SLO golu.SLO.selektor umaknil igralce v obrambo.Nedopustnih
   5 min. podalška.Oblak v par m od žoge v vratih.
   Teorija zarote,ali pač
   Če čakaš dobiš.

   • Rokovnjač2

    Da nebo pomote igralcem
    poklon.

    • deni

     Rokovnjač drži saj sodobna tehnologija omogoča posnetke gor ali dol. Na pamet mi je prišel slavni Maradona, ko je z “božjo roko” Angležem zabil gol. Dandanes bi bil luzer št. ena. A mogoče ne drži. Kakorkoli var je pošten, ker se gleda iz več zornih kotov. Vendar je ob kotu Srbov šel tip s podplatom na našega. In nato svizec zavije …

 21. Miller

  Znano je, da je v Sloveniji 2 milijona PV, 2 milijona selektorjev nogometnih reprezentanc, 2 milijona nogometnih sodnikov…

  • marko

   Še bolj kot to je znano, da je v Sloveniji samo en komentator Miller…

 22. AntonCek

  Res je! Morala bi biti 11 m nad Stojanovičem. A očitno nas sodniki podcenjujejo.
  Prav tako ni bilo razloga za 5 min. podaljšanje.
  Tudi to je res, da bi pri letu žoge 5 m od vrat Oblak namesto čakanja pred golom moral iti na žogo…

 23. Rokovnjac

  Jest sm gledou tukaj v Ameriki na TV,moj obcutek je tale,ocividno je bil en faul,ko je srbin prekucnil enega slovenskega igralca v kazenskem prostoru.Za ta prekrsek bi sodnik moar Slovenski ekipi dat eno enast metrovko.Drugo pa,kar je bilo strasno nenavadno,je sodnikpodalsal regular time za pet (5) minut,to bi moralo biti nedopustno,ker tako rekoc sploh ni bilo injries or vecjih zastojev.Butalcem je biloa cista zmaga tako rekoc ukradena.To je moje mnenje,ki sem gldal takmo sem v deveto dezelo!Am I right or wrong???

 24. Dolfe

  Se kar strinjam s pomisleki, pa tudi pozitivno energijo za naprej. Dobro pa je, da se odpre takšna vprašanja.

  • Brin

   Preveč jih je bilo na kupu pred golom tudi naših in Oblak ni imel prostora za posredovanje. Če bi jih nekaj stalo ob vratnici bi bilo verjetno drugače……….,….

   • Cs

    Tudi moj prvi komentar je bil: takšne žoge golman “mora” pobrati kot hruške…in še vedno tako mislim tako…😑

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Opazili smo

Zelena butičnost, manjši odtis, večja vrednost za vse!

Naslov tega članka ni sarkazem, satira, ki se navezuje na nedavni spektakularni “ognjemet” v centru Portoroža, ampak dobeseden prepis naslova vizije Slovenske turistične organizacije (STO). Kot je značilno za precej, morda kar večino, vizij, strategij v naši državi kar dobro napisano, načelno zastavljeno, “naslovljeno” a večinoma gre žal za prazno klobasanje, ki se ne odraža v praksi. Razkorak med umetno marketinško, promocijsko obljubo potrošniku in dejanskim produktom, storitvijo, ki jo ta dobi, je pa na dolgi rok dokazano najbolj boleč strel v koleno. Domnevni samovžig “barakarskega naselja” pred elitnim hotelom Kempinski Palace v Portorožu je samo še en dokaz fake butičnosti in neobstoječega izvajanja turističnih strategij.

Magnifico je peder*

Poleg zabavljaških predsednikov vlad, ki z instagramsko karfijolo in trisekundnim posiljenim, komičnim objemom z Lukecom (Dončićem) in izogibanjem parlamentarnim preiskavam, ignoriranjem mednarodnih obveznosti… vračajo ugled državi in institucijam, nas zadnje dni zabavajo tudi Magnifico, njegov manager Igor Arih, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave in očitno “sveta” tivolska trava.

Putinova prijateljica Srbija mastno služi s prodajo streliva Ukrajini

Da je vsaka vojna velik biznis ni nič novega, je pa v primeru sodobnih, hibridnih vojn, ki niso t. i. totalne vojne, ne glede na formalna zavezništva zanimivo opazovati pragmatičnost, ali bolje rečeno dvoličnost držav, ko gre za vprašanja gospodarskih koristi. To je lepo vidno v sami EU, ki po različnih posrednih kanalih še vedno posredno učinkovito posluje z Rusijo na področju dobav plina in nafte in še česa. Tudi Slovenija ni nobena izjema, še manj pa prijateljica Rusije in Putina Srbija, kar je je razkril Financial Times. 

RTV soočenje: Grošelj in Gregorčič vsebinska “špicenkandidata”, a koga sploh zanima vsebina?

V ponedeljek je bilo na javnem zavodu RTV Slovenija prvo soočenje parlamentarnih strank. Če zaenkrat ignoriramo arhaični format, ki spet neustrezno ločuje parlamentarne in neparlamentarne stranke, se je pokazalo, da imamo med “parlamentarnimi” dva kandidata, ki precej dobro vesta, kaj govorita, ostali pa so bili precej plehki politični statisti v precej neposrečenem studiu RTV Slovenija, kjer je voditeljica Tanja Gobec namesto soočenja uprizorila nekakšno kviz tekmovanje, ki volivcem ni prav v veliko pomoč, bolj “betonira” obstoječe stanje, ki ga diktirajo takšne in drugačne ankete.

“Hoferska” bedna privatizacija navijaškega slogana kdor ne skače ni Slovenc

Tole ni plačano oglasno sporočilo konkurence trgovski verigi Hofer, ampak javno opozorilo, da so nekateri popolnoma zašli s poti normalnosti. To, da neka trgovska veriga nekritično registrira več desetletni ljudski slogan slovenskih navijačev, je dokaz izumetničenosti sodobnega marketinga, nespoštovanja, pa tudi nesposobnosti uradnikov na Uradu za intelektualno lastnino, da preprečijo deviacije pri registraciji storitvenih, blagovnih znamk.

Grošljeva predvolilna petarda

Ko se je že zdelo, da so se liste za evropske volitve nekako “izkristalizirale”, je prišlo do zanimivega preobrata. Čez ramo predsednika vlade Goloba vržen Klemen Grošelj očitno ni obupal in je našel zanimivega zaveznika – zelenega Andreja Čuša, nekdanjega poslanca SDS. Ta mu je prek stranke omogočil kandidiranje, če seveda do petka zbere dovolj zakonsko overjenih podpisov za svojo listo. Zdi se, da bo, čeprav bo težko. Volilna veselica na levi sredini je tem primeru zagotovljena.

Odvratni Vučić in njegovi slovenski frendi

Vojislav Šešelj je leta 1995 obiskal srbske paravojaške formacije, ki so obkolile Sarajevo, na fronti ga je pozdravil Aleksandar Vučić, nekaj let za tem Miloševićev minister za informiranje. Šešelj je med pričanjem v Haagu potrdil, da je bil Vučić “prostovoljec Srbske radikalne stranke pri Slavku Aleksiću na židovskem pokopališču v Sarajevu, pozneje pa je delal na televiziji Pale”. Nekdanji vneti zagovornik Ratka Mladića in sodelavec Radovana Karadžića je kasneje zelo napredoval in je zadnja leta edini možni predsednik Srbije. Menda zagovarja demokracijo, zlasti pa rad komentira vse in še več. Je tudi dober prijatelj ljubljanskega župana, prek katerega posega v slovensko politiko in gospodarstvo. Očitno podpira tudi Vladimirja Putina, ki z njim komunicira prek najbolj skorumpiranega politika na Balkanu Milorada Dodika.

Hrvaški povolilni cirkus z Domovinskim gibanjem in ustavnim sodiščem v glavnih vlogah

Po volitvah, ki so precej nenavadno potekale v sredo, kar je sicer v skladu z zakonodajo določil predsednik Zoran Milanović, na hrvaškem potekajo intenzivni pogovori o sestavljanju vlade. HDZ ima sicer udobno relativno večino 61 glasov, a za oblikovanje vlade jih potrebuje 76, kar se na prvi pogled glede na sestavo Sabora morda zdi enostavno, a zadeve niso povsem preproste. Napetosti je dvignilo še ustavno sodišče, ki je odločilo, da Milanović ne more biti mandatar za sestavo vlade, tudi če odstopi z mesta predsednika Republike. To odločitev so na levem političnem polu nekateri označili celo za državni udar.