Gospod Nateg in njegov komisar za sončno upravo

Slika. Instagram Robert Golob

Avtor: | 8. aprila, 2024

Gospod Nateg je menda aktualno, ljubkovalno interno ime za predsednika vlade, ki se je prijelo tudi v koaliciji v neformalnih pogovorih. Ni čudno. Najprej je nategnil gasilce z neizplačanimi dodatki za gašenje na Krasu, pa sodnike s “happy endom”, pa tožilce, zdravnike, zaposlene na upravnih enotah, v informacijskih centrih, pa poplavljence, upokojence, mlade iskalce stanovanj, pa Socialne demokrate v aferi Litijska, prijatelja Loredana Bešiča, svojo vodjo kabineta, prebivalce Brežic in Središča ob Dravi, kjer načrtuje migrantska centra, pa Bobnarjevo, Lindava, Šetinc Paškovo, Klemna Grošlja … ne nazadnje pa vse njegove volivce. Zadnji v neskončni vrsti je Tomaž Vesel, kandidat za evropskega komisarja, za katerega koalicijski partnerji niso imeli pojma. Je pa po “golobovo” menda koalicijski kandidat. Vesel je tako postal Nateg, tako kot njegov predlagatelj. Nateg je celo Golobov zadnji Insta video, kjer se oglaša, kot pravi, s “slovenske Obale”, dejansko pa, glede na vidno ozadje, stoji na plaži pod savudrijskim hotelom Kempinski pri Crvenem vrhu. Torej na Hrvaškem.

George W. Bush bi se zapisal v zgodovino kot eden najmanj aktivnih, v bistvu kar lenih ameriških predsednikov, če se mu 11. septembra 2001 ne bi zgodilo to, kar so kasneje teoretiki zarote opredelili kot “začetek tretje svetovne vojne”. Objektivne okoliščine so Busha mlajšega naredile za voditelja. Pred tem je bil guverner Teksasa , še pred tem pa po poklicu očkov sinček, bogat, razvajen in vedno preskrbljen z javno pozornostjo. Če ga je kdaj kje “odneslo”, so očkovi prijatelji brž poskrbeli, da je problem izginil. O tem govori tudi nek precej spodoben film.

Če Bush slučajno koga spomni na predsednika slovenske vlade, naj dodamo, da so kakršne koli podobnosti zgolj naključne. Busha je 11. september ujel povsem nepripravljenega in televizijski posnetki iz neke šole, kjer mu je nekdo prišepnil na uho, kaj se je zgodilo, so šli v zgodovino. Toda Bush je potem nekako “zvozil” mandat, ki ga je definirala “vojna proti terorizmu”, in dobil je celo reelekcijo. Slovenskega premierja, ki je aprila 2022 močno zmagal na volitvah, pa v zasedi ni čakal terorizem, ampak njegove lastne obljube, za piko na i pa še naravne nesreče.

Začelo se je že isto leto, ko je njegova vlada nastopila mandat, z obsežnimi požari na Krasu, kjer je čast vlade nekako presenetljivo rešil minister za obrambo in prostovoljni kamniški gasilec Marjan Šarec. Naslednje poletje, avgusta 2023, so državo opustošile silovite poplave, kjer pa kljub PR-ovski “požrtvovalnosti” vlade, nadčloveškim naporom gasilcev, vojske in civilne zaščite ni bilo mogoče rešiti dela države pred katastrofalnimi posledicami. Tu je Golob prvič pokazal, da nedvomno ni človek za krizne situacije, krizni menedžer. Rad se slika, hodi po terenu, obljublja marsikaj, ima rad lepe grafe, prezentacije, ampak očitno ima problem, da vse obljube, teorije, projekte spravi v realnost. Njegovo opletanje s prirejenimi številkami o škodi je marsikoga presenetilo, saj je bilo jasno, da premier bodisi nima pojma, o čem govori, bodisi manipulira s ciframi zaradi nekih povsem drugih razlogov. Na koncu se je izkazalo, da je bilo, v bistvu še vedno je mešanica vsega.

Danes, ko lahko na dogodke avgusta 2023 gledamo s časovno distanco, je očitno, da naravne nesreče sploh niso (bile) strateški, javnofinančni problem, ne glede na osebne tragedije, ki jih seveda ne moremo prezreti, pač pa je problem domnevni vrhunski menedžer, ki je vstopil v politiko, in njegovi verniki v Državnem zboru, ki ob vsej udobni večini niso sposobni upravljanja države, sprejemanja rešitev za dejanske težave ljudi, niti minimalne (samo)kritike.

Ker smo začeli z Bushom in potem prešli na Goloba, se bomo tu ustavili. Ne bomo se poglabljali v njegovo preteklost, saj nas zanima le sedanjost, ali pa kvečjemu nekaj dni preteklosti. Kaj je, denimo, Robert Golob počel minuli konec tedna, dejansko podaljšani vikend, saj je že v petek “izginil”? Ta izjemno zanimiva kronologija bi lahko dala volivcem vpogled v njegovo percepcijo dela premierja. Po prostem petku se je v soboto udeležil strankarskega piknika na Zbiljah, imenovanega Festival Svobode, kjer je po predstavitvi deveterice kandidatov za evropske poslance v stilu najboljših propagandnih praks nagovoril zbrano vrhuško stranke, potem pa predstavil še kandidata Slovenije za evropskega komisarja Tomaža Vesela. Vmes seveda ni pozabil omeniti nadpovprečne pomembnosti njegove vlade in Slovenije v svetu ter njegove zasluge, da smo na sončni strani Alp menda izšli iz “najbolj mračnih časov” preteklih let.

VIDEO: Golob o reševanju časti Evrope. (Slika: FB Gibanje Svoboda)

 

Naslednji dan, torej v nedeljo, se je odpravil na morje, na slovensko Obalo, kot pravi on, čeprav je to po definiciji Slovenska Istra. Če je na njegovih slikah sploh bila, ker lokacija Insta posnetka precej spominja na hrvaško stran, obalo Piranskega zaliva na hrvaški strani, v bližini hotela Kempinski v Savudriji, na območju Crvenega vrha. Ampak saj mikrolokacija niti ni ključna. Človek je pač lažnivi kljukec, kar smo spoznali že neštetokrat. V skladu z novo paradigmo komuniciranja nam je namenil kratek video, v katerem sporoča, da je nabiranje divjih špargljev tudi priložnost za regeneracijo, in da je takšen sončen dan kot nalašč za nabiranje novih moči.

Ponedeljek, prvi formalno delovni dan in začetek novega tedna, je premier izkoristil za obisk Državnega zbora, kjer pa tokrat ni odgovarjal na tradicionalna poslanska vprašanja (ta so na vrsti sicer enkrat mesečno), pač pa je nagovoril tradicionalni otroški parlament. Pohvalno. Toda Robert Golob ima trenutno na “grbi” zdravniško, sodniško, tožilsko, upravno in še kakšo stavko ter akutne probleme v zdravstvu, javnih financah, v zablodelih, koruptivnih projektih v infrastrukturi, z migrantskimi centri, energetsko politiko … ampak on že tri dni “pohaja” naokoli in promovira filozofsko veselje ter njegovo svobodo. Milo rečeno, bizarno.

Če pustimo ob strani premierjevo usmeritev na rumene medije, metanje pasjih bombic, ki naj bi zakrile impotentnost vodenja vlade, pridemo na premierjev modus operandi, do realnega problema, ki bremeni vladno koalicijo, predvsem pa državljane.

Več kot očitno je, da domevno vrhunski menedžer vseskozi improvizira, solira, da prilagaja dejstva svojim trenutnim potrebam ali celo razpoloženju (temu bi profesionalci, strokovnjaki lahko rekli, da gre vedenjsko motnjo, pri kateri si posameznik rad izmišljuje različne stvari ali da nekritično, načrtno laže), kar pogosto pripelje do nevzdržnega političnega položaja, ki pomeni eskalacijo čustev, logičnih neracionalnih odzivov različnih njegovih političnih partnerjev, prizadetih družbenih skupin, opozicije, institucij…. 

Češnja na torti je napovedana kandidatura Tomaža Vesela za evropskega komisarja. Golob je to (pričakovano) obelodanil na sobotnem pikniku stranke. O tem, ali je poteza koalicijsko sploh usklajena, niti besedice. Po naših informacijah je Vesel to v predhodnem pogovoru s premierjem tudi izrecno hotel vedeti – in dobil pomirjujoč odgovor, češ naj ne skrbi, da je vse urejeno. Vendar ni bilo. Kdaj točno se je Tomaž Vesel tega zavedel, je v bistvu vseeno. Ni pa vseeno, kaj se bo dogajalo z njegovo prezgodaj napovedano kandidaturo v prihodnjega pol leta, saj pred jesenjo ni za pričakovati nove komisarske ekipe. V tem času – gre za skoraj pol leta! – pa bo moral akualni direktor Dolenjskga lista prenašati intenzivno medijsko obdelavo, kjer bodo tudi iz najbolj zaklenjenih predalov in omar potegnili vse, kar mu škoduje. In to ne le slovenski, pač pa tudi tuji (evropski) mediji, odvisno seveda od resorja, za katerega se bo potegoval. Po domače: Vesela ni več. Morda bo zaradi tega dejstva lahko nekoč celo vesel, ko se bo spominjal na zmešane čase, v katerih je skoraj postal Golobov evropski k0misar za sončno upravo.

VIDEO: Tomaž Vesel je živel v prepričanju, da je kandidat koalicije. Pa ni. (Vir: TVSLO1)

 

Nesrečna kandidatura Alenke Bratušek se zdi mala malica v primerjavi s tem, kar čaka Vesela. Je pa v tej spletki seveda dobro vedeti tudi nekaj podrobnosti – kdo se je sploh spomnil, da je Vesel najboljši možni komisarski kandidat, in zakaj. Koliko ima pri tem prstov nekdanja prva operativka Svobodnjakov Vesna Vuković, koliko pa gre tudi za strateško igro Roberta Goloba, pri katerem nekateri še vedno sumijo, da se utegne na koncu kot idealni kandidat pojaviti celo on sam.

Ta scenarij ni nemogoč, morda se komu zdi še celo verjeten, vendar ima eno hudo pomanjkljivost: Robert Golob nikoli ni slovel kot deloholik, poleg tega se je izogibal delu v tujini. Biti evropski komisar, roko na srce, ne gre skupaj z ležernim delovnikom, ki se začne v ponedeljek pozno dopoldne in konča v četrtek zgodaj popoldne. Evropski komisarji so bili vedno zelo delovno obremenjeni in na meji deloholizma. Not his cup of tea, bi lahko rekli za gospoda Goloba. Tudi medijev v Bruslju se ne da kupiti na tak preprost način kot v podalpski svobodni provinci.

Za koga bi potemtakem Svobodnjaki po izrecni kaprici svojega predsednika in premierja “greli” komisarski sedež s kandidatom Tomažem Veselom, ki na koncu ne bo dejanski kandidat? Če niti Golob ne bo kandidiral in če je kar nekaj uglednih imen to nespodobno povabilo (brez usklajevanja s koalicijskima partnericama) doslej že zavrnilo, za koga potem gre? Kaj si ob tem misli Tanja Fajon, ki bo očitno disciplinirano zapustila vrh svoje stranke, prepustila svoje mesto (najverjetneje) Milanu Brglezu, katerega seveda zelo mika tudi Tanjin ministrski stolček? Kakšne igrice so tu v ozadju?

Viri, s katerimi smo se posvetovali za ta članek, trdijo, da ne gre za nobeno perfidno igro, pač pa le za mešanico improviziranja, osebnih Golobovih kapric in naključij. Da je na listo za evrovolitve spravil svojega državnega sekretarja Vojka Volka samo zato, ker je edini, ki mu vsaj približno zaupa. Aleksandra Merla je doslej poznal le na videz, kot pravimo, Janjo Sluga je dal na listo samo zato, ker je s tem nekoliko pomiril poslansko skupino, medtem ko je odnos s Tanjo Fajon, ki ji je pred volitvami obljubljal Mladiko, potem pa tudi komisarsko mesto, postal zelo zapleten po aferi Litijska 51. Če bo Brglez vztrajal, da postane zunanji minister, potem Golobu ne bo ostalo drugega, kot da mu ponudi komisarsko mesto, da lahko obdrži Tanjo Fajon – ali pa obratno. Spusti zunanjo ministrico v Evropsko komisijo, da bi njeno mesto lahko prevzel Brglez.

Skratka, vse skupaj je precej bolj zapleteno, kot je videti na prvi pogled, ali nam hoče prikazati vodja vsesplošne svobode. V glavnem, kokice so še vedno precej v igri.

38 komentarjev

 1. ren

  Dejmo končat to farso! Tak človek NE SME vladati. Treba ga je odnesti iz vladne palače. Z vztrajnimi množičnimi demonstracijami ga lahko odstranimo in pošljemo na smetišče. Slovenija ni izpostava Balkana, Slovenija ni depandansa komunističnih in levičarskih agentur!

  • Miller

   A je ritoguz maljevac še v vladi ? Ni ga na vidiku.
   Niti levi, niti desni, niti mediji ga ne omenjajo.
   Nihče. Čudno.
   Zdaj bi moralo biti končanih že najmanj 15.000 stanovanj.
   Samo še pobelit in parket polakirat… in pa prerezat trakove in raztalat ključe.
   Mladi, ki čakajo na stanovanja pa tiho…

   • Grunf

    Bi se človek še nekako strinjal, če ne bi vedel, da je skrb za mlade, ki čakajo na vsaj približek možnosti. da pridejo še za silo mladi do stanovanja, zlagana. Če bi levičarji še nekako bili za to, da se poteši sla po stanovitni akomodaciji vsaj za njihove pristaše, na desni ni niti tega interesa. Če drugo ne, je vzrok za to dobesedno bolno sovraštvo do glavnega mesta države z vsem njegovim prebivalstvom vred s strani večnega vodje desnice. Ker tam pač nima volilne baze pa menda za to, ker tam vlada Jnkovič. Jebeš tako politiko.

   • Halobp

    Milleru ne se hecat no,

    tvoj jožek je meni ukradu oz. zajebal TRST, to bi moralo biti glavno mesto Slovenije, katero je imelo več slovensko govorečih prebivalcev kot LJ.
    Zato si pa dobil uno srbsko rjavo uniformo (vem da si zaljubljen v te barve) da si soSlovence jebal na mejah in da sem jaz moral švercat LP-jke ker jih tvoji srboseski niso pustili poslušat, pa kavo .. pa kavbojke… ma dobro to sem prodajal tvojim staršem … ok to še gre 🙂
    In s tem se bi ti 2024 hvalil? pa mam eno lepo prezračeno, fojbco tam pod Sabotinom zate , pa sam en film je na razpolago VHS , pač un NE JOČI PETER. Joooj Milleru as ti tut not padu ?

   • DRAGO

    Miller končno nekaj konkretnega si zapisal. Drži se tega.

  • Mihael Rauter

   Ta ptič si ne zasluži, da se ga odnese iz vladne palače, treba ga je spoditi z dotikanjem njega si ne želi nihče mazati rok.

  • jaz

   @Ren, to ni farsa, to je resničnost. Tisti ki imajo trenutno moč te resničnosti nočejo spreminjati temveč jo spreminjajo v Republiko Slovensko. Kaj pa more nekdo ko mu pred nosom mahajo z dokazi o miljonski kraji in desetletni zaporni kazni. Dela kar mu ukažejo. Vse kar izjavi je ujetega priča tožba…

  • DRAGO

   Se strinjam množično pred Vlado pa brez prepevanja pesmic. Nesti ga je treba fizično iz soban.

 2. slavkope

  Da je temelj naše države v času Golobove “nove normalnosti” brezvestna in podla neresnica ter laž in da vlado in vladajočo koalicijo GS, SD in Levice avtokratsko in populistično vodi patentirani narcisoidni in nepredvidljivi “lažnivi Kljukec”, so ugotovili celo že najbolj globoko opijanjeni, zavedeni in zasvojeni volivci in profitoljubni malikovalci Golobove “svobode”.

  A dejstvo ostaja, da nam je nadutega in narcisoidnega samodržca Goloba in njegovo vladajočo “kamarilo” opravilno nesposobnih karieristov in parazitskih prisklednikov organizirala in preko svojih trajno korumpiranih parazitskih aktivistov civilne družbe ter medijskih dreserjev javnega mnenja na zmagovite volilne glasovnice postavilo nedotakljivo politično-kriminalno jedro vzporedne, globoke in ugrabljene države.

  Varno skritim in nedotakljivim manipulativnim “zlodejem” iz vedno istega odločevalskega politično-kriminalnega podzemlja je z njihovimi zvestimi lakaji v političnih strankah vladajoče koalicije, v nevladnih organizacijah civilne družbe, sindikatih in medijih uspelo “zrežirati” in agit-propovsko “sfanatizirati” družbeno okolje ter populistično poenostaviti prevladujoče politično vzdušje tako, da so na kot da demokratičnih volitvah po ustavno spornem sorazmernem volilnem sistemu rekordno premočno zmagali patentirani “lažnivi Kljukec” in njegovi parazitsko nenasitni, neučakani in zvesti politični lakaji, posnemovalci, malikovalci in kibici.

  Vselej istim zlim “chefom” slovenske politične kuhinje ter profesionalnim mojstrom izključevalne in pristranske politične agitacije in propagande je uspelo narediti tako, da smo vsi “v” (kot je zapisal Drago Jančar), da smo vsi zavestno in nezavedno postavili na oblast patentiranega “lažnivega Kljukca” ter njegove parazitske posnemovalce in malikovalce in da smo vse to “v dobri veri” storili tako nepopravljivo temeljito, da se nesposobnega in škodljivega “lažnivega Kljukca” in njegovih slaboumnih “klonov” na demokratičen način sploh ne moremo znebiti.

  Kot bi zapisal pokojni pesnik četverice Janez Menart: “Kar smo si naploskali, to zdaj imamo!”
  In malo verjetno je, da bi nas zadnja “šola demokracije” česa naučila.
  V nedotakljivih globinah politično-kriminalnega podzemlja pa nam že rutinsko pripravljajo nove “nove obraze”, nove “nove politične stranke za en mandat” ter nove “nove politike” za luknjičav spomin naivnih in manipulativnih volivcev v RS.

 3. Miller

  Ta vlada je tudi režiserka lažnivih novic, kot je ta nova o grožnji s streljanjem, spet v cilju preusmerjanja pozornosti.
  KAJTI, valjda ima vlada toliko sposobne računalniške strokovnjake, da lahko takoj ugotovijo, kdo je sporočilo poslal.
  Ampak, če si ga sam, potem seveda ne bodo ugotovili…

  • vernon coleman

   Eh, Miller, spet plitvo razmišljate.
   Ob namerno povzročeni paniki v zvezi z varnostjo v šolah bi se morali vsem prižgati alarmi!! Najsi bo zaradi Holopovega padca v rejtingu, nasvet kake PR agencije (saj veste, ko nekdo ”zboli”, Holop ene trikrat, pa npr. Tanja Fajon nazadnje) najsi bo, da je izvor destabilizacije v tujini… tukaj je treba potegnit črto!!
   Pa kaj ste vsi znoreli?? Namesto, da se provokatorja poišče in takoj rigorozno kaznuje, zdaj nabavljajo in kličejo varnostnike v šole??? Kaj pa, če je to naredil nek Sintalovec, ki še ničesar ne varuje, ali pa kak halopb?
   Kot smo videli pri kovid-mega-prevari imajo ljudje nizek prag odpornosti proti zlonamernemu strašenju (lepo povzeto swprs facts about covid). Kot da ne vemo, kam so pripeljali Američane z dolgotrajnimi doktrinami šoka… a moramo res vse napake drugih tudi sami ponavljat?
   Slovenija je še VEDNO varna in BO ŠE naprej VARNA; politiki, policaji, učitelji in novinarji, zdravnike tokrat izpustimo (če niste najbolj nagnjusno prodani) – ste jo dolžni varovati, ne pa da strašite in priklicujete zločine na šolah, PREKLETOO!!!

 4. Iva PŽ

  Odlični TV voditelj Miran Tišič je včeraj na Planet 18 razkril osnovne postulate delovanja Golobje vlade. Piknik nagovor svobodnega Robija navzočim svobodnim oboževalcem pardon “Slovencem pod svobodnim soncem” se je začel v stilu cesarjevih novih oblačil:

  “Vsi prepoznavajo, da česarkoli se lotimo, teha ne počnemo zaradi lastnih interesov. Vse kar počnemo počnemo, ker želimo spreminjati svet na boljše …”

  Svet alias Slovenijo bodo na boljše, po svoji meri seveda, ukrojili z našim (davkolačevalskim) denarjem, ki ga bodo namenili (v sodelovanju s čebinsko Asto) za:
  Imperij Martina Odlazka (medijski tajkun, pravnomočno obsojen kriminalec, op.) kamor se je vrnila Golobova V. Vuković, bo dobil 730 tisoč evrov (radio koroška, radio ptuj – podravje, radio triglav),
  Radiu Robin (goriška regija) s programska direktorico, ženo podpredsednika vlade M. Arčona so namenili 74 tisočakov.
  Cirmanu – Necenzurirano (žena Petra BC je direktorica urada za komuniciranje) bomo državljani “podarili” (prisilno) 26 tisočakov.
  Portal Pod črto (Lenart Kučić – sekretar na ministrstvu za kulturo) bo dobil 34 tisočakov.
  Niso pa pozabili niti na s. p. Majo Čakarić, sodelavko portala Oštro, ki bo imela na razpolago 7 tisočakov, da bo Anuški Delić pomagala pri cenzuri drugačemislečih na družbenih omrežjih!

  Prav ZARES, česarkoli se lotijo, tega ne delajo iz osebnih interesov, a ne?
  REVOLT!!!

 5. jaz

  Drugič žejne čez vodo? prvič so nas prepeljali Stalinovi kolaboranti v imenu svobode žejne po Savi v Beograd, drugič nas peljejo žejne po Savi v imenu Svobode v Beograd.

 6. jaz

  Se ni za smejat. Ko je človek ki ima večino v parlamentu ujetnik tujih tajnih služb, je ujetnik tudi naša država. Intimna opcija se uresničuje.

 7. TL

  Živimo v Alanu Fordu.

  • TL

   Imam predlog. Naslednji predsefnik vlade bi lahko postal Gervasius Twinkleminklensson. Izkušnje iz vojne, izkušnje v gospodarstvu (cvetličarna), velik ljubitelj živali (na žalost Skviki ni nutrija), empatija do bolnih (Jeremije), skratka idealen za Butalce.

 8. Dolfe

  Topshit, umiram od smeha.

 9. jaz

  Musolini light.

 10. VESELKA

  Glede na zgoraj povedano se ni več potrebno spraševati, zakaj gre naš denar tistim medijem, ki še vedno nabijajo po opoziciji in v nebo kujejo tega nesposobnega narcisoida. Kot je zapisal Bojan Požar je samo Odlazek prejel 730000 evrov Svoj piskrček so pristavili še Večer, Delo, Mladina, spletni portal Oštro, to je tisti, ki nas osira v tujini. Seveda ne gre pozabiti nacionalke, ki je tudi izsilila zajeten kup denarja, kljub temu, da moramo državljani neprostovoljno prispevati tlako, zato da se nam servirajo neresnice in zavajanja v prid Goloba in Svobode. Že od samega začetka te vlade je popolnoma jasno, da edino stvar, ki jo dobra obvlada, je razgradnja države, osebno okoriščanje in iskanje teorij zarot SDS oziroma Janše, ki se ga bojijo kot hudič križa. In kljub vsemu, je Svoboda še vedno na tretjem mestu, občasno tudi na drugem po priljubljenosti. Ni kaj, Slovenci smo zavedeni bebci, ki nas lahko nategne vsak odlazek, golob, ali komsomolci iz Levice.

 11. Miller

  V začetku tretjega odstavka bi dodal, da so se očitni znaki lažnivca pokazali že takoj na začetku njegove vladavine, ko je na veliko obljubljal gasilcem nagrade (kot sodnikom povišice), kar se je na koncu izkazalo za prazne obljube… in LAŽ…..
  Prvi, ki jih je speljal žejne čez vodo…

  • Weedoc

   Pravzaprav so bile laži že prej, ponavlja Jo tudi uredništvo. Golob ni bil več “vrhunski menager “, ko je šel v politiko – pred tem mu mandata ni podaljšala trenutna politika, trenutna politika pa ga je tudi ustoličila kot managerja. In huje: ustoličen je bil s predhodnega mesta podpredsednika vladne stranke in državnega sekretarja – “vrhunski politik” Golob se je v politiko torej zgolj vrnil po začasnem donosnem menegeriranju državne elektrike. Najprej je bila ta elektro služba državna, potem se malo ne ve čigava je bila, sedaj pa je spet državna – i tata bih sine.

   • P.Kos

    Resnično me zanima in vljudno prosim, tudi Uredništvo ali B.Kordež, da mi končno nekdo razloži, ker sam ne dojemam, kaj je bilo tako vrhunskega v Golobovem vodenju državnega Gen-i!?! Namreč, gre za t.i. dogovorno ekonomijo vseh deležnikov, z ogromnim prometom in tako rekoč minimalnim dobičkom.

 12. ren

  Saj ni čudno, da imamo na duši bolnega predsednika vlade.
  Delček komentarja bralca MMC o današnjem sončevem mrku v Ameriki:

  “4 minute in pol se mi zdi kar dolgo, priložnost za vse mogoče bedarije pri Američanih.”

 13. ren

  Iz tega goloba se že vsi norčujejo: televizije, portali, cajtngi, radii, komedianti in novinarji.
  Kakšnega bedaka, revčka in hohštaplerja smo dobili za predsednika vlade!
  A ta golobček ne bo šel v pozabo. prišel bo v anale in v politično zgodovino sveta. Na žalost pa z njim tudi Slovenija, naša domovina, ki ima talente za politiko, a jih komunajzarsko vzgojen narod noče.

 14. vernon coleman

  Najprej Holop: res ne vem, kdo je ”to” volil, jaz nisem. Mizerija. Naslednje, Januzhaj je še 100x slabši, to smo jasno videli med govid-tiranijo, krajo in kriminalom, o katerem ste tudi vi tukaj 365 dni na leto tiho… enako po definiciji ”to sem tudi saaam hotel predlaaagaaati” Anže s svojo Ploščadjo kooperacije. SD-mafije ni več, hvala bogu(!), Vesna me ne prepriča, kaki sateliti a la NSi, Rupar in podobni še toliko manj.
  Torej ostane le Resnica, ni mi ravno vse všeč, toda še vedno edina možna izbira.
  Kaj pa počne Bush v tem pamfletu (to me spominja že na rahlo motenega Marcela, ki je imel ene 10 let akutno Bush-manijo)?? A zdaj smo tisti, ki vsaj malo razumemo dogodek ”imenovan” 9-11, spet po CIA učbeniku za idiote: ”teoretiki zarote”? Pa sploh kdo z iku nad 90 verjame ”uradni verziji”? Boste tukaj na tem mestu (!!!!) razložili prosti pad WTC7? Verjetno spet nihče ne ve, o čem govorim, kajne? Eh, vi niste resni. Mimogrede, na swprs je zanimiv dokumentarec o atentatu na Bostonskem maratonu, poglejte.
  Me je res malce šokiralo, (tega nisem vedel, ker o tem se pač ne govori… ), presenetilo pa ne.
  Itak pa velja: From JFK to 9-11: Everything is a rich man’s trick.

  • Roman. N.

   bučman,kaj pa je kradel?

   • vernon coleman

    Spet ta pošastno nizki nivo iz kleti, tisti zatohel, postan smrad… spet žalitev, izstreljena kot iz topa, brezumno, če kritiziram njihovega Xgjonyya.
    https://www.delo.si/novice/slovenija/zavrgli-za-71-milijonov-evrov-cepiva-proti-covidu-19/#!
    Največji škandal je to, da je to ŠLO KAR TAKOLE – MIMO!!!
    Komentiraj tole, lepo prosim, g. veleumni Roman.
    1,0 mio. ovčk se je cepilo, recimo po trikrat, kupili so pa zalogo (Xjonyy & co.), kot da se bomo vsi po 5x, ali še več. Kdo je za to sramoto odgovoren? Jaz sem izračunal bolj 90 mio. zavrženega, ampak niti 71 mio Eur. ni od muh. Kdo je sestavil in podpisoval take gnusne pogodbe? Ali niso Gjonyyu obljubili 5 milijard, če nas bo pocepil kot kake piščance? Saj je treba reči, da nas je skušal v to z vsemi sredstvi prisiliti, tako kot kak okupator med 2. SV. Poleg tega seveda cepivo ni ravno priporočljivo, kot je dobro znano in dokazano, to vemo po tem, da se je 2023 cepilo le še 41.000 (takih, ki vse verjamejo, kar povedo na televiziji), zdaj pa že manj kot 2.000, niti nepokretni, dementni stari ljudje (ki so na milost in nemilost prepuščeni zdravstvenemu osebju – brez teh bi se jih cepilo kakih 10…) se nočejo več ”cepit za svoje zdravje”… niti paket z gripo ne pomaga… le zakaj?
    No, sama ušesa so me, ko bom zdaj prebral vaš kultivirani, argumentirani odgovor, g. Romanček…

    • Halopb

     Spoštovani coleman, alias vodoinštalater,
     ker ti pogled ne sega čez hribe oziroma meje, se pač tako obnašaš, vse so krivi prejšnji, pa hojs pa JJ ….. pozabil si še na kompozicijo divjih privatizacij, po branju tvojega medvrstičja si bil zraven.

     Ne razumeš, pa da je ta epidemija, izšolala nas Evropejce . Ali veš kako je bilo recimo v Franciji, Italiji….ne, ker to nočeš vedeti, na Slovenskem smo mi gospodar! ali pa Dolančeve besede, ”če se reče narodu, da ma čebulo za žret, bo narod čebulo žru” no tako nekako tvoje glivično vnete možganske celice delujejo.
     Predlagam ti, da se z zokijem pa malim murglskim palčkom podaš na sprehod, Zdravja – ta daljši okoli okupirane Ljubljane. To je res zanimiv dogodek, katerega se tam nekje posmiha še Badoglio.79 let je mimo od nekega konca tragedije, Ljubljančani pa to še danes slavite ( pardon, ne vsi ) Mačka mura bi rekla, da je to sarkastično.
     Pa lep dan
     P.s.
     Ta vaša propagandna Resnica je pa velik nateg resnice, ker namreč, resnica je samo ena in ta taprava pa vas peče!

     • vernon coleman

      1. Nisem noben vodoinštalater, vi gospod vratar ali varnostnik, ali kaj ste sploh, lahko bi tudi iz mojih komentarjev ugotovili, da sem solidno izobražen na področju zdravja.
      2. ”Plandemija” ni nikogar nič izšolala, ne v Evropi, ne drugje (sploh pa ni bilo povsod enako!!) pač se je pa pokazalo, po Desmetu, da 2/3 ljudi bednih nemislečih ovc, konformistov, brez hrbtenjače, se reče. Če dovolj dolgo nekaj plozamo, pa naj bo še tako neumno – bodo prej ali slej podlegli.
      Sicer je treba priznati, da je bila propaganda res intenzivna. A vseeno nimate izgovora, pustili ste na cedilu sebe, zlasti pa generacije otrok in starejših, zaradi grozne STRAHOPETNOSTI, ja, kaj bodo pa sosedi rekli, bom pa ja dal hitro masko gor pa pokazal pecete… in se posral v hlače.
      3. Mafijankoviča in Kučana – ne cenim nič bolj kot Janushija. Če ne maramo ĐĐja, zelo upravičeno, to sploh ne pomeni, da smo neki rdečkarji, vi tam v kleti imate zelo napačne predstave: beton ste eni in drugi, kot je razvidno iz spomenika na Kongresnem trgu…
      4. Na Slovenskem ni gospodarja, gospodar je za nas še ta zadnji študent na ameriški ambasadi, sami hlapci povsod, žal mi je, da to rečem. Se vidi po tem, kako zelo ste pripravljeni ukrivljati resnico – avtorji, komentatorji… vsi po vrsti.

    • tohuvabohu

     Idiot, spodaj si preberi navodilo uredništva o komentiranju.

     “+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.”

     Zakaj se tega nikoli ne držiš, težak slaboumni?

     • vernon coleman

      Tole je pa za antologijo zvohugaspohu… haha.
      Navajate: ”+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje”
      Citiram:”… Idiot, težak slaboumni…” a morda spohupovohu spet gledate v ogledalo? Kje so kaj vaši argumenti?
      Saj vem, da jih nimate, podkletni revčki.

     • tohuvabohu

      Hehehe, po argumentih sprašuje bolnik, ki v življenju še ni privlekel enega argumenta.

     • vernon coleman

      A e dini se çfarë do të thotë fjala – argument? Duket qartë se jo…
      Shqiponjat e Gjonit nga bodrumi janë goditur si nata!

  • Rokovnjac

   Tisti nine eleven,kakortudi osmi oktober mocno smrdi po MOSAD-u.Najbolj ucinkovita tajna organizacija,ni vedela kaj se dogaja v arestu,imenovanem tudi GAZA.To se lahko preprica naivne osle!
   Stroka je povedala in je bilo tudi na youtube,da se tista dva turna WTC nebi nikoli do tal podrla od tistih dveh frceplanov.Skrivnostno je iz youtuba artikel kmalu izginil.Imela pa je Izraelska ekipa v Hoboken na strehi buildinga preko reke Hudson,nastavljene camere tako,da raja gleda lahko na TV kako se bajte podirajo.Zanimivo je pa tudi to,da je po katastrofi bila cela USA zaprta,nice not,nihce ven,samo El-Al roplan je lahko poletel proti Izraelu!!!

   • Halobp

    Fantastično,
    Rokovnjač, sedaj me presenečaš z vsem tvojim informiranjem – tipo informbiro. Zanima me a si ti umaknu un film z Yutuba, aja pa še to, a si bil ti na unem edinem avionu ki je poletel med pomaranče ?
    Kr to je res zanimivo, podobno so opisovali včasih v Alan Fordu ……

    • vernon coleman

     Fantastično, tudi, če eden od ”vaših” slučajno kaj spregleda, ko enkrat enemu ”zazvončklja”, čeprav je to strogo prepovedano, ga takoj ostali vzorni učenci ”popravijo”.
     Naj citiram nekaj: “We’ll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false.” – William J. Casey, CIA Director

     Daleč smo prišli od leta 1981… zdaj smo v Orwellovem letu 2024.

     Na kratko, korona je bila tako očiten nateg, da to čivkajo že vrabci, tudi 9-11 je enako očiten ‘inside job’, in tako dalje. Ne, tega res ni malo, žal, le malo je treba popraskati pod površino. Dajmo že enkrat it naprej, vsi si moramo nazaj izboriti ugrabljene države, ne samo Američani, ali pa v EU ali pa Rusi, ali pa Severnokorejci, tudi Slovenci…
     Čakam na kak članek (ali pa Tarčo ali dve… po vzoru ‘Litijske’) v ”neodvisnih, objektivnih slovenskih medijih” o zavrženih cepivih, o tem, da so izplačali le (??????) 1 samo odškodnino za neželen učinek po prisilnem cepljenju mladih oseb (osebno vem za več tragičnih zgodb, da ne govorim o poročilih), o sojenju podkupljenemu kompletnemu političnemu vodstvu in ”$trokovni $kupini”, itd.
     Dovolite mi izjemoma en link:
     https://swprs.org/the-american-empire-and-its-media/
     Tudi mi smo dobili ”naš” CNN (N1), zdaj pa lahko primerjamo, če se sploh kdaj upajo ostali odstopati v mainstream narativu – že po mega-cenzuri na cenzuRTV se vidi, koliko je ura…
     24ur: podkupljeni (prodani) narativ, isto N1, ostali pa samo še prepisujejo in pokajo vice… to so naši mediji.

     Le iskanje resnice (Resnice) je pot v napredek!

    • vernon coleman

     Kaj se je spet zgodilo z mojim komentarjem? Eh, dejte no, pa ravno o cenzuri govorim, khmmm. Sem vse kopiral in shranil, bolje, da objavite…

 15. SSvoboda

  A lahko tega že nekdo spravi v ustrezno institucijo, mislim na hospitaliziranje, saj je v bistvu revež.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Opazili smo

RTV soočenje: Grošelj in Gregorčič vsebinska “špicenkandidata”, a koga sploh zanima vsebina?

Včeraj je bilo na javnem zavodu RTV Slovenija prvo soočenje parlamentarnih strank. Če zaenkrat ignoriramo arhaični format, ki spet neustrezno ločuje parlamentarne in neparlamentarne stranke, se je pokazalo, da imamo med “parlamentarnimi” dva kandidata, ki precej dobro vesta, kaj govorita, ostali pa so bili precej plehki politični statisti v precej neposrečenem studiu RTV Slovenija, kjer je voditeljica Tanja Gobec namesto soočenja uprizorila nekakšno kviz tekmovanje, ki volivcem ni prav v veliko pomoč, bolj “betonira” obstoječe stanje, ki ga diktirajo takšne in drugačne ankete.

“Hoferska” bedna privatizacija navijaškega slogana kdor ne skače ni Slovenc

Tole ni plačano oglasno sporočilo konkurence trgovski verigi Hofer, ampak javno opozorilo, da so nekateri popolnoma zašli s poti normalnosti. To, da neka trgovska veriga nekritično registrira več desetletni ljudski slogan slovenskih navijačev, je dokaz izumetničenosti sodobnega marketinga, nespoštovanja, pa tudi nesposobnosti uradnikov na Uradu za intelektualno lastnino, da preprečijo deviacije pri registraciji storitvenih, blagovnih znamk.

Grošljeva predvolilna petarda

Ko se je že zdelo, da so se liste za evropske volitve nekako “izkristalizirale”, je prišlo do zanimivega preobrata. Čez ramo predsednika vlade Goloba vržen Klemen Grošelj očitno ni obupal in je našel zanimivega zaveznika – zelenega Andreja Čuša, nekdanjega poslanca SDS. Ta mu je prek stranke omogočil kandidiranje, če seveda do petka zbere dovolj zakonsko overjenih podpisov za svojo listo. Zdi se, da bo, čeprav bo težko. Volilna veselica na levi sredini je tem primeru zagotovljena.

Hrvaški povolilni cirkus z Domovinskim gibanjem in ustavnim sodiščem v glavnih vlogah

Po volitvah, ki so precej nenavadno potekale v sredo, kar je sicer v skladu z zakonodajo določil predsednik Zoran Milanović, na hrvaškem potekajo intenzivni pogovori o sestavljanju vlade. HDZ ima sicer udobno relativno večino 61 glasov, a za oblikovanje vlade jih potrebuje 76, kar se na prvi pogled glede na sestavo Sabora morda zdi enostavno, a zadeve niso povsem preproste. Napetosti je dvignilo še ustavno sodišče, ki je odločilo, da Milanović ne more biti mandatar za sestavo vlade, tudi če odstopi z mesta predsednika Republike. To odločitev so na levem političnem polu nekateri označili celo za državni udar.

Politično zavožen projekt COBISS.Net: Sprenevedanja, zavajanja in skrivalnice

Minilo je deset let, odkar je takratno Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport z ministrom Jernejem Pikalom na čelu politično in finančno blokiralo podporo projektu COBISS.Net. Junija bo minilo pet let odkar so prvi direktor IZUM-a v Mariboru (vodilni avtor sistema COBISS), nekdanji rektorji Univerze v Mariboru, eden od nekdanjih rektorjev Univerze v Ljubljani in prva rektorica Univerze na Primorskem ustanovili Civilno iniciativo za rešitev strateških razvojnih vprašanj javnega zavoda IZUM in projekta COBISS.Net z naslednjimi cilji: (1) Povrnitev političnega zaupanja v projekt COBISS.Net v ciljnih državah (Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Makedonija, Srbija in Hrvaška), (2) Povečanje izvoza izvirnega slovenskega znanja in izkušenj pri izgradnji nacionalnih knjižničnih informacijskih sistemov in informacijskih sistemov o raziskovalni dejavnosti ter (3) Dvig ugleda Slovenije v ciljnih državah projekta COBISS.Net in v mednarodnih organizacijah, ki podpirajo približevanje držav Zahodnega Balkana evropskim integracijam. In kje smo danes?

Se Kitajska odkrito pridružuje Putinovi informacijski vojni proti Zahodu?

Da se Rusija izredno trudi destabilizirati Zahod, relacije med ZDA in Evropsko unijo (EU), razmerja znotraj EU, v NATO paktu, razmerja med EU in Afriko, Bližnjim Vzhodom z različnimi informacijskimi prijemi, promoviranjem dezinformacij, svojih stališč na različnih družbenih omrežjih, v medijih…. ni več nič novega. Navsezadnje se s tem odkrito soočamo tudi v Sloveniji.  Zadnji pomenljiv “incident” je izgon ruskega diplomata, ki ga je Slovenija razglasila za nezaželeno osebo (“persona non grata”), ker je opravljal aktivnosti, neskladne z njegovim diplomatskim statusom. Slovenijo je moral zapustiti do prejšnjega četrtka, 28. marca. Pred dnevi pa je prišlo do “ruske” vohunske afere še v Avstriji, kjer je na to temo 9. aprila sklican svet za nacionalno varnost.

Pismo Roberta Dedku Mrazu

Dragi Dedek Mraz, pišem vse z veliko, ker ne vem točno, kaj je pravilno in ne bo nepotrebnih kritik poznavalcev. No, v vsakem primeru se ti opravičujem, ker sem v preteklih dneh naslavljal Božička, na proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti so me dobesedno prisilili, da voščim celo vesel Božič (pišem spet z veliko, ker nisem prepričan, kaj to je), ampak saj veš, da sem vedno verjel samo vate, zato ti pošiljam pismo želja za leto 2024.

Božično darilo vlade v obliki bizarnih, virtualnih pocenitev hrane

Vlada se je septembra 2022 na presenečenje stroke in večine javnosti odločila za nenavaden spopad z inflacijo: uvedla je svojo, vladno popisovanje cen določenih živil, kar naj bi preprečilo ekscesne, neupravičene podražitve. Po letu in treh mesecih tega precej komičnega eksperimenta je nedvomno največji eksces sam rezultat tega merjenja cen, ki v posmeh stroki, Statističnemu uradu in državljanom, prikazuje tudi več kot 90 odstotne pocenitve živil.