“Volilno glasovanje je v Rusiji v primerjavi z npr. Združenimi državami Amerike popolnoma demokratično”

Avtor: | 18. marca, 2024

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je po razglasitvi zmage (dobil je smešnih, skoraj 90 % glasov!) na predsedniških volitvah, kjer je predhodno izločil, ali fizično uničil vse predstavnike preostale resne opozicije, volitve v Rusiji dejansko razglasil za praznik demokracije. Ali ruski predsednik v svojem izkrivljenem pogledu na demokracijo to misli resno, ali gre za nov cinizem, ni popolnoma jasno. (Vir: TASS)

9 komentarjev

 1. Miller

  Ocvirk:
  Volitve za predsednika v Rusiji, Kitajskem in S. Koreji so enake volitvam predsednika na kongresu SDS.
  Rezultat je že 10 let znan vnaprej.

 2. deni

  Ruska demokracja po Putinovo. Kljub vsem prevaram pa nedvoumno drži, da so ljudje za njegov način vladanja in podpirajo njegovo politiko tako doma kot po svetu. Močna Rusija ne glede na to kako živi povprečen prebivalec.

  Ko so Churchila po koncu II. sv. vojne povprašali kaj misli o Jugoslaviji kot komunistični državi je odgovoril, da mu je popolnoma vseeno, saj ne bo on živel tam. Približno tako je v materi vseh slovanov, čeprav naj bi bila nekakšna demokracija, celo desno usmerjena. Dokler Putin, če izvzamemo Ukrajino, zaenkrat še ne ” osrečuje” s tanki itd. kot je Stalin Madžarsko in Brežnjev Čehoslovaško mu ploskajo skrajni levičarji in desničarji po svetu. Kar naj, jim bo Putin pošteno izprašil hlače, sploh levičarskim mladcem, se ve zakaj.

  • Miller

   EU mediji poročajo, da so v Rusiji prepovedali kandidaturo “nekemu” opozicijskemu kandidatu.
   V ZDA so nekatere države demokratično prepovedale kandidaturo Trumpu.

 3. Miller

  Vsi se pritožujejo nad volitvami.
  Zahod nad Putinom, da je nedemokratičen, Trump nad demokrati, da so goljufali, SDS nad KPK, da so goljufali…
  Hm…

 4. slavkope

  Samodržec in tiran iz Kremlja zvesto sledi svojemu velikemu zločinskemu vzorniku Stalinu, ki je za vse čase razglasil bridko spoznanje, da na “demokratičnih volitvah” ni pomembno, kdo in koliko jih glasuje, ampak kdo glasove prešteva in izide dokončno interpretira.

  Klasičnim predvolilnim zlorabam tajne politične policije in medijskega oz. agit-propovskega enoumja je V. V. Putin dodal še možnosti modnega “hibridnega” glasovanja, se pravi, na klasičen “analogni” način (z glasovnicami in glasovalnimi skrinjicami na voliščih in celo z obiski volilnih komisij na domovih) in/ali na “digitalni” način, preko “hekersko”/FSB nadzorovanega internetnega medmrežja.
  Putinu je do skrajnosti nepregledno in zgolj z vladajoče strani nadzorovano “hibridno glasovanje” uspelo do popolnosti podrediti političnim in “demokratičnim” ciljem vladajočega samodržca in njegove vladajoče stranke ter doseči popolnoma politično nadzorovano “ciljno/rezultatsko” štetje in vnaprej zapovedano interpretiranje volilnih izidov.

  Kremeljski samodržec in tiran, ki absolutno nadzira vse vstopne in vse izstopne volilne predpostavke ter izide, lahko volilnim organom v vsakem trenutku volilnih opravil vnaprej določi zaželene oz. zahtevane volilne izide “demokratičnih volitev” po Putinovo. Za zločinskega samodržca in tirana pač bolj “demokratičnih” in bolj popolnih volitev ni in biti ne more.

 5. Dolfe

  No, če kdo do sedaj ni razumel, da je mojster psihični bolnik, mu ni več pomoči.

  • Miller

   A je Twito že čestital Putinu ?

   • APMMB2

    Miller, vprašaj, ali je Kučan čestital Putinu?
    Oba obožujeta Stalina.

    • Miller

     Vprašaj se ti o svojem firerju in politični …titutki in SDS SS diktatorju tov. Twitu, ki je bil zagrizen Kučanov komunajzar in udbovski hlapec in je svojčas vpil Stalinova gesla.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...