“Ukrajinci se še vedno identificirajo kot Rusi”

Avtor: | 9. februarja, 2024

V intervjuju za tuckercarlson.com je ruski predsednik Vladimir Putin ponovno nehote priznal (vir), da nima stika z realnostjo, da njegova dejanja temeljijo na povsem neracionalnih temeljih, celo blodnjah, v osnovi ne priznava ukrajinskega naroda, jezika. Živi v nekem svojem svetu, kjer rusko cesarstvo sega vsaj do Madžarske. Njegova genocidna vojna je v njegovih očeh osvobodilna, Ukrajincem hoče samo pokazati pot do resnice, ker oni ne razumejo, da so del ruskega naroda…. Evropski politiki bi se morali dobro zavedati grožnje človeka, ki je izgubil s stik z realnostjo in živi v preteklosti.

19 komentarjev

 1. Miller

  Originalna izjava Putina: “….konkreten primer: ukrajinski vojaki so obkoljeni, naši vojaki jim kričijo: “Ni šans, vdajte se! Pridite ven, živi boste, vdajte se!” In nenadoma od tam zavpijejo v ruščini, dobri ruščini: “Rusi se ne dajo!” – in vsi so umrli. Še vedno se počutijo Ruse.”

  • Miller

   Še to: najbolj zanimivo je to, da je Tucker Carlson , kot pravi, naredil intervju s Putinom v glavnem ZA ameriške državljane, da PRVIČ slišijo tudi drugo stran in ne samo Cijino trobilo CNN.

   Kot prava hlapca, ki sta bolj papežka kot papež, sta se takoj oglasila Sholtz in Sunak in popljuvala intervju ter s tem pokazala zvestobo gospodarju v Washingtonu.
   hov hov..

 2. Andrej Muren

  V 13. stoletju so v vzhodno Evropo pridrli Mongoli in za začetek razsuli Kijevsko Rusijo, ki je bila praktično edina resna vzhodna slovanska država. Po tem dogodku se je vzhodnoslovanski svet ločeno razvijal in iz enega naroda, ki še ni bil nacionalno zaveden, so nastali trije (Belorusi, Ukrajinci in Rusi, nekateri jim pravijo Velikorusi). Današnji Rusi so se razvili iz moskovske kneževine. V nekaj stoletjih so osvojili vso slovansko področje in na njem zanikali obstoj drugih narodov. To danes spet počne Putin, Leninovo priznavanje več narodov pa štejejo Rusi za napako.
  Vendar dejstva obstoja treh slovanskih narodov Putin ne bo mogel niti zanikati niti preprečiti njihovega obstoja.

 3. jaz

  Res je, narodi nastajajo, se delijo in lokalno spreminjajo in postajajo nova entiteta s svojim jezikom, čeprav podoben prejšnjemu. Ukrajinci se ne bi nikoli hoteli oddaljiti od “Ruske matere”, če jih njihovi očetje Stalin, Lenin, ne bi tako samopašno pobijali.
  Kar se pa tiče Putlero-hitlerjanskega sindroma, ki bi hotel združiti večvredno Slovansko raso vse tja do Jadranskega morja, se je pa za zamisliti.
  Če se spomnimo kratkega besedovanja Milana Kučana o srečanju po slovanski “spravni maši” pri Ruski kapelici, nam je vse jasno. Kot je slednji izjavil, ga je “Ruski car” vprašal kakšno je odnos Slovencev do Slovanstva. To samo pove kaj Putin razmišlja. Samo zase pa govori še bolj to, da Rusi na veliko kupujejo nepremičnine in odpirajo podjetja na zalogo vse do Jadranskega morja vključno s Slovenijo. Da o Rusofilih v slovenskih državnih institucijah sploh ne govorimo. Ker…ZGODOVINA IMA ČAS…

 4. ren

  Ja, no, razlika je taka kot med Slovenci in Makedonci.

  • Miller

   a bejž no…
   a so ti to slici na Nori24 povedali ?
   dej vzem v roke kakšno enciklopedijo, da ne boš stresal bedarij..

   • ren

    Recimo tisto jugoslovansko enciklopedijo, ki je 1968 izšla v Zagrebu. V njej trdijo, da Jezus Kristus nikoli ni živel. Očitno “znanje” črpaš iz te enciklopedije.

 5. Miller

  Ne govort neumnosti:
  razlika med Rusi in Ukrajinci je ENAKA kot med Prekmurci in Primorci.

  • Lojze

   Recimo, da tvoja teza drži (drži le kot vprašanje, ki terja odgovor), bi lahko prekmurski kmetje napadli Primorce, ker so vsilili nesposobnega predsednika!? Bomo videli…..

 6. ren

  Stalinov teror nad Ukrajinci je bil tako strahoten, da so Ukrajinci ob napadu Nemčije na CCCP, imeli Nemce za osvoboditelje in so zato tudi sodelovali z njimi. Kasnje pa so bili razočarani, ker so se Nemci nad njimi znašali tako kot nad Rusi.

  • deni

   Točno tako. Kratko enostavno.

 7. APMMB2

  Putin bo pripeljal Rusijo do zloma.
  Kljub temu, da ima Rusija ogromne zaloge surovin in energentov, ji to ne bo pomagalo, da zmaga v Ukrajini.
  Putin je s svojo tiranijo izgnal iz Rusije 2 milijona najproduktivnejših ljudi. Pol milijona jih bo žrtvoval v Ukrajini. V Ukrajini bo zapravil 100 do 200 milijard in spravil Rusijo na kolena.
  Sedaj z najrazličnejšimi prevarami želi ohraniti videz umnaga in vsemogočnega vladarja, v bistvu pa se mu imperij sesuva.
  Od Ukrajinskih zaveznikov pa ni pošteno, da Ukrajine ne usposobio in končajo nesmiselno vojno.
  Ukrajina s Krimom bo postala Evropa, Rusija pa kmalu po porazu.
  Poraz bo narekoval pomoč, ki jo bo Rusiji nudila Evropa in ZDA. Pomoč pa bodo pgojevali z demokratizacijo in demlitarizacijo Rusije. Prav to je Evropa zamudila ob padcu Berlinskega zidu. Če bi takrat pritisnili na Rusijo in jo demokratizirali in demilitarizirali, bi Rusijabilaugledna in trdna članica EU in ščit pred Kitajsko ekspanzijo.

  • Peter Klepec

   re:…Putin bo pripeljal Rusijo do zloma.
   Mogoce. Kaj pa ce ne bo? Potem bomo mi “zlomljeni”.

   Zahod se ni povsem dojel kam pes taco moli. Gre za mi ali oni.

   Spomnimo se kako je ob zacetku krize nemska obrambna ministrica sirokogrudno dala Ukrajini 5000 celad. Kot edino vojasko podporo.

   Ce bi zahod razumel kako resna situacija je, bi nehali delat avtomobile in bi vse preusmerili v proizvodnjo orozja. Tako kot je to storila Rusija. 30% BNP daje Rusija za vojsko, mi pa se vedno usivih 2%, ce sploh. To je groba neodgovornost. Ukrajinci umirajo, ker nimajo dovolj topovskih granat. To je sramota za Evropo, da o Ameriki ne govorim. Ceprav so doslej ravno oni se najvec prispevali.

 8. TL

  Naj o tem spregovorijo Ukrajinci. Nekako se z diktatorjem ne strinjajo.

 9. deni

  Tisti slavni intervju je bil čista demagoška reklamna akcija. Najprej zgodovina in kako so Ukrajinci Rusi in bla, bla. Velika laž, da noben tuj novinar ni po začetku “vojaške operacije” zaprosil za intervju s Putinom. Sama CNN-ovka Amanpur je dejala, da so vsak dan pošiljali prošnje velikemu carju. Seveda odgovora ni bilo.

  Primer Slovenije. Že tako se delajo Hrvati norca iz nas, da smo podalpski Hrvati. Potem pa bi si želeli potegniti mejo do Alp in nas napadli, češ, saj želite biti Hrvati in poslušate raje našo kot vašo muziko. A ni to zadosten razlog in še na morje boste lahko hodili in kupovali bajtice. A ne bo super. Potem pa bomo skupaj kockali, plesali Ringa raja in peli Lijepa naša.

  Sporočilo Putina, da bo potem , če se Amerika neha vpletati v Ukrajini, ne bi nikogar več napadel. A ne zveni nekoliko znano, kje že, aha Munchen pa Molotov Ribbentrop. Toliko za skrajno leve in desne ovce. Ma ne boste be, bee, ampak pu, puuu… in družno z najmirnejšim narodom na svetu prepevali Kumbaja.

  Kakor sem že enkrat omenil, dam Putinu popolnom prav, stokrat prav, da naivni zahodnjaki, ki nikoli niso čutili ruskega škornja mlatijo prazno slamo, da jih putin farba kot pirhe. Zdravstvuj.

 10. Miller

  hahahahaha, pričakovano se obračajo putinove besede, kar NAJ bi v intervjuju izjavil… Naj bi.
  Za vse, ki niso videli intervjuja.

  • Peter Klepec

   Ta intervju je povsem nepotreben. Koga pa zanima kaj Putin pripoveduje? Pomembno je kaj dela, ne kaj govori.

 11. slavkope

  Če si brezvestni samodržec in zločinski tiran iz Ruske federacije z legalnimi in nelegalnimi sredstvi množičnega policijskega in vojaškega nasilja samovoljno prisvaja popoln nadzor nad lastnim narodom in nad drugimi začasno zasedenimi oz. hlapčevsko podrejenimi narodi in ljudstvi, se bodo brezpravni sužnji pričakovano za golo preživetje v večini pripravljeni pod prisilo smrti pragmatično “identificirati kot Rusi”.

  Putinova zločinska, proti-ljudska in proti-demokratična notranja tiranija in globalistična polaščevalska imperialistična vojaška diktatura nikakor ne sme vojaško zmagati
  in enostransko vojaško napadena ter začasno delno zasedena Ukrajina nikakor ne sme vojaško izgubiti.

  Poraz junaškega ukrajinskega naroda v pravični, legalni in legitimni samo-obrambi lastne nacionalne identitete in državne suverenosti, ki sočasno krvavi tudi v načelni obrambi zgodovinsko in etično dosežene ravni evropske civilizacije, kulture in pluralne politične demokracije, bi spodbudil še druge svetovne polaščevalske imperialistične samodržce in tirane in njihove nedemokratične režime k podobnim zločinskim vojaškim osvajalskim pohodom, k novim prilaščanjem začasno zasedenih ozemelj, k novim genocidnim preganjanjem in izničenjem začasno poraženih ljudstev in narodov ter k novi še bolj nepravični in še bolj nasilni “delitvi sveta”.

 12. SSvoboda

  Tip dejansko ni gladek.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...