“Vsak kmet, ki kupi kravo, gre to kravo najprej tudi pogledat, da sploh ve kaj kupuje”

Avtor: | 8. februarja, 2024

Poslanec Državnega zbora in podpredsednik Socialnih demokratov Jani Prednik je v enem stavku ponazoril vso bizarnost afere Litijska 51 in sprenevedanja vseh vpletenih, od ministrice za pravosodje, ministra za finance do predsednika vlade.

Video

Jani Prednik je na seji komisije za nadzor javnih financ razgalil vso absurdnost prelaganja odgovornosti v primeru malomarnega ravnanja vlade.

5 komentarjev

 1. TL

  Naj ta stranka (in tudi druge) spremenijo način delovanja. Tako pa bo verjetno ostalo samo pri govorjenju, Dominika bo šla, spremenilo pa se ne bo nič.

  “Pred nekaj leti sem dal intervju za Delo, v katerem sem povedal, da ko so na oblasti levi, hodi na vlado Janez Zemljarič, ko so desni, pa hodi Božo Dimnik. V ozadju se potem za deleže dogovorita med seboj. Takrat me je nekaj dni po intervjuju po telefonu klical Zemljarič in me nahrulil. Jaz sem ga nahrulil nazaj. Potem se je z menoj želel srečati še gospod Dimnik.” To je v intervjuju za Domovina.si povedal Erik Brecelj. In tako ni samo v zdravstvu, tako je tudi v energetiki, infrastrukturi in povsod, kjer se obrača kak eur davkoplačevalskega denarja. In enako je na nivoju občin.

  • Miller

   In zdaj malomeščanski kmetavzarji z “gostilniško junaškimi izjavani”, oz. brcanjem mrtvega konja, slinijo pred članstvom.
   ODURNO !

 2. deni

  Biznis ni samo štetje denarja in nakazovanje v tri dni. Trgovanje z delnicami, oziroma prevzemi, nakupi itd. itd je trdo delo predsednikov podjetij, raznih skladov s štabom najsposobnejših in prefriganih odvetnikov, ki premlevajo, berejo finančna poročila, seštevajo odštevajo na tisoče številk in podatkov. In konec koncev se odločijo, seveda tudi z ogledi strokovnjakov na terenu določeno podjetje. Potem pa se capo di banda odloči ja ali ne in da svoj žegen.

  Seveda pa vsak prodajalec poskuša čim dražje prodati svojo kožo, kupec, prevzemnik itd pa čim ceneje kupiti. Vedno pa so zraven preigravanja, kdo je večji prefriganec in ima večja j…a, kot rečejo srbi, ko je jaći. Če prav razumem pa obstajajo tudi “zlata padala”.

  Na začetku levih vlad imamo Jobse. Muske, ki se po določenem času prelevijo v Esmeraldo in Stevie Wonderja.

 3. Miller

  Nabijanje primitivca.

  ps: naša korporacija je kupovala znano firmo. Določili so mene in sodelavca. Več dni in detaljno sva si ogledala stavbe in tehnološki park od a do ž, v kakšnem stanju so itd., ter spisala poročilo. Finančniki pa so pregledali poslovanje…

  Big boss tudi od zunaj ni videl firme (krave).
  Mu ni bilo potrebno. Zato, ker se mi na to spoznamo in smo za to plačani.
  Ljudje po celem svetu kupujejo – vlagajo prihranke v delnice firm, pa niso videli firme niti na fotografiji.

  • P.Kos

   Ha, Ha, Ha, …

   p.s.: Jebena firma, zjeban lastnik.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...