“Da se bo Rusija resnično demokratično spremenila, mora izgubiti to kolonialno vojno. Dokler namreč Rusi vojno povezujejo s pojmom slave, osvajanja, ne morejo izstopiti iz cikla nasilja”

Slika: Vlada Republike Estonije

Avtor: | 23. oktobra, 2023

Predsednica estonske vlade Kaja Kallas je v intervjuju za L`Express izpostavila osnovni problem pri vzpostavljaju dolgotrajnega miru v Ukrajini. Po njenem gre za globok, zakoreninjen problem ruske družbe, ki še vedno večinsko meni, da je ustvarjanje imperija z vsemi sredstvi in teptanje pravic drugih narodov nekaj povsem normalnega.

2 komentarja

  1. ren

    Ruski narod je bil v Rusiji, še najbolj pa v Sovjetski zvezi, najbolj prvorazredni. Vsi ostali narodi niso pomenili nič.

  2. brane

    Interesantno kako tocno.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Sedite in dajte mir”

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je "tečnemu" poslancu Zvonku Černaču, ki je poskušal prebrati poslovnik Državega zbora, razložila temelje nove, svobodne demokracije. Video [video width="1920" height="1080"...

“Rusija je pripravljena obnoviti odnose s Slovenijo”

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je v ponedeljek sprejel več novoimenovanih veleposlanikov v Moskvi, med njimi tudi novo slovensko veleposlanico Darjo Bavdaž Kuret, in v vljudnostnem nagovoru poudaril pripravljenost na novo sodelovanje. Če smo povsem...

“Podatek, ki mu je bila tajnost določena zato, da bi se prikrilo storjeno kaznivo dejanje, prekoračitev, ali zloraba pooblastil, ali prikrilo kakšno drugo nezakonito dejanje ali ravnanje, ni tajen”

Nekdanja ministrica Tatjana Bobnar (via odvetnik Luka Švab) sporoča, da je trenutni predsednik vlade Robert Golob očitno pripravljen storiti vse za prikrivanje svojih nezakonitih ravnanj. Ovadba SOVE je menda še en korak v nizu zlorabe oblasti. Pri obveščevalnih...