“Da se bo Rusija resnično demokratično spremenila, mora izgubiti to kolonialno vojno. Dokler namreč Rusi vojno povezujejo s pojmom slave, osvajanja, ne morejo izstopiti iz cikla nasilja”

Avtor: | 23. oktobra, 2023

Predsednica estonske vlade Kaja Kallas je v intervjuju za L`Express izpostavila osnovni problem pri vzpostavljaju dolgotrajnega miru v Ukrajini. Po njenem gre za globok, zakoreninjen problem ruske družbe, ki še vedno večinsko meni, da je ustvarjanje imperija z vsemi sredstvi in teptanje pravic drugih narodov nekaj povsem normalnega.

2 komentarja

  1. ren

    Ruski narod je bil v Rusiji, še najbolj pa v Sovjetski zvezi, najbolj prvorazredni. Vsi ostali narodi niso pomenili nič.

  2. brane

    Interesantno kako tocno.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...