“Vsak je dolžan, da škodo preveri, zase in za sosede, zato, da pomaga tistim, ki imajo prenizko ocenjeno, da ne bodo na koncu izviseli, ker so bili premalo pismeni”

Avtor: | 22. oktobra, 2023

Predsednik vlade Robert Golob je bil včeraj z večino ministrov na obisku v Savinjski regiji. Na srečanju s prebivalci, podjetniki, župani je presenetljivo priznal, da so ocene škode v državem sistemu na majavih nogah. Kdo je kriv, odgovoren za to “komedijo” okoli ocenjevanja škode se mu sicer ne zdi pomembno. Vsem pa je svetoval, da zase in tudi za druge preverijo (?), če se jim zdijo vnešeni zneski škod na zasebnih in gospodarskih objektih “ustrezni”. Na podlagi slišanega ne moremo biti več presenečeni, da je uradna škoda ocenjena že na vrtoglavih 10 mrd, pri čemer nihče ne zna kredibilno pojasniti načina ocenjevanja.

Video

Premier je odgovarjal na vprašanja nezadovoljnih prebivalcev, podjetnikov. (Slika STA)

3 komentarji

 1. Jaz

  Trio Primorci v parlamentu. Prvi nekoč neki poslanec Poljšak,…drugo Bandeli,…tretji Golob. Štorje in baladorje od Iztoka Mlakarja.

 2. APMMB2

  Za oceno škode bi morala vlada pripraviti metodologijo, ki bi veljala za vse oškodovance.
  Metodologija bi morala zajeti navodila za oceno škode in postaviti kvalificirane cenilce, ter seveda oškodaovanca,ki se mora s škodo strinjati, ali pa ne.
  Tako določena škoda je osnova za škodni zahtevek oškodovanca. Vlada ima možnost, da določi procent izplačane škode. Če bo denarja dovolj, je lahko škoda v celoti povrnjena, sicer pa v procentu, ki ga določi vlada.
  Glede na ocene, ki krožijo v javnosti bo škoda povrnjena v celoti in vask oškodvanec bo dobil še mardeces za povrh, če le ne bodo marcedesi odpeljali v kakšno rajsko deželo.

 3. ren

  Po tov. golobu je bila prva ocena škode 500 milijonov. Zdaj je že 10 milijard, če vmesnih ocen niti ne štejemo. Tov. golob je po požarih na Krasu rekel, da bodo gasilci dobili posebne nagrade, sodnikom in tožilcem je rekel, da bodo dobili povišico 600€. Nič od tega se ni zgodilo. Zato tov. golobu svetujemo, da je tiho, ker nobena njegova izrečena beseda ne velja nič. Kdaj boste odleteli, tov. golob?

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...