“Na eni strani je razočaranje, na drugi ponos”

Avtor: | 21. junija, 2024

Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek ni mogel skriti razočaranja zaradi izgubljene priložnosti za zmago proti Srbiji, ki je zaradi nezbranosti Slovencev v zadnjih trenutkih tekme srečno izenačila na 1-1. Položaj za Slovenijo sicer še zdaleč ni izgubljen, saj se po remiju Danske in Anglije (1-1) v naši skupini lahko celo zgodi, da bosta za napredovanje dovolj dve točki (glede na stanje v drugih skupinah), vsekakor pa lahko glede na prikazano igro Slovenci z optimizmom pričakujejo tudi zadnjo tekmo z Anglijo, ki ni prav prepričljiva. (Vir: RTVSLO)

4 komentarji

 1. TL

  Malo razočaranja, veliko ponosa. Bravo fantje.

 2. slavkope

  Izbrana vrsta nogometašev Slovenije je dokazala, da si je z ustrezno kakovostjo in doseženimi rezultati zaslužila uvrstitev in sodelovanje na prvenstvu najboljših ekip Evrope ter da je vsestransko dobro pripravljena za enakovredno, srčno in pošteno tekmovanje izbrancev Evrope.
  Doslej neporaženi imajo izbranci Matjaža Keka enkratno priložnost, da se z lastnimi sposobnostmi in kancem tekmovalne sreče prebijejo v naslednji krog tekmovanja.

 3. deni

  Ne morem si kaj, da ne bi športa primerjal s politiko, sploh včerajšno nogometno tekmo. Tekma traja 90 minut in , če bi sodnik podaljšal tekmo za 4 minute potem…. Kar je je. Super igraš, vodiš in se prikrade napaka in si luzer, čeprav nisi. Vseeno ponos, da so naši nadigrali prevzetne Srbe.

  V politiki pa je ravno nasprotno. Ekipa oz. v tem primeru zdajšna vlada z nesposobnim selektorjem na čelu počne napako za napako, blefira, jamra nad “prekrški!” opozicije, si zabija avtogole, da ne naštevam naprej. Pa nobenemu nič in del naroda še vedno navija za luzersko ekipo. Kek je razložil, da šport je krut, oz. od junaka do bedaka je samo korak, čeprav naši niso nikakršni bedaki. V glavnem, Kek in naši fantje glavo pokonci in že zdaj smo ponosni na vas, pa naj se zgodi še karkoli. Sicer pa “avtsaiderji” delajo preglavice velesilam, edino Škoti so poluzili. Vendar se svet vrti še naprej vrti. Npr. Hrvati isto kot Srbi mogočni pa vendar so trenutno za nami. Ker pa so srečkoti se znajo skozi šivankino uho prebiti naprej.

  Kek, Šeško, Šporar in ostala ekipa legionarjev ter dva iz 3 evropske lige Karničnik in Elšnik, ki sta sprašila hlače srbskim zvezdnikom. Ne bi, kako je bila ekipa pred 24 leti sestavljena, večinoma iz nogometašev bivše domovine. Nič narobe, ker francosko večinoma sestavljajo temnopolti in tudi v ostalih velesilah jih je ogromno in glede na dosežene gole prevladujejo. Vendar v tej ekipi, pa se ne grem nacionalizma, je po priimkih sodeč 9 … Samo hočem poudariti, da Slovenci zaničljivo nismo samo skijaši. Tri reprezentance na OI itd. Glede na število prebivalcev number 1, kar bi pred 33 leti lahko samo sanjali. Pa niti ne sanjali, temveč bi prej trdili, da je to samo pravljica za otroke.

  Zato fantje, naj vas ne potre preveč in pokažite prevzetnim cilindrom in dežnikarjem, kdo smo tisti, katerih so bili naši dedki v I. sv. vojni strah in trepet Italijanom in še nekoliko nazaj v zgodovini Turkom.

 4. Thor

  Bojim se, da bodo Angleži zaradi medijskega pogroma , v tekmo s Slovenijo prestavili v višjo prestavo . Kar za Slovenijo s srčnimi igralci lahko pomeni pot dimov?

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...