Eurosong 2025 ali kako bo Logar prevzel SDS

Fotomontaža +portal

Avtor: | 14. maja, 2024

Logarjeva izjava, ki jo je dal v pogovoru za tednik Reporter, češ da bi bil pripravljen kandidirati za predsednika SDS, je lep zaključek evrovizijske popevke, katere veliki finale je bil v soboto zvečer. Na Švedskem.je na koncu slavil švicarski Nihče (Nemo), ki se ne opredeljuje niti kot moški niti kot ženska, je torej nekaj vmes, kar bi lahko v političnem jeziku prevedli, kot da ni ne tič ne miš. Sarkastična primerjava z Logarjevim popotovanjem od SDS do nečesa velikega, kar šele pride, se ponuja kar sama. Leto in pol po razglasitvi rezultatov predsedniških volitev, na katerih bi Anže Logar zmagal, če bi kampanja trajala še deset dni ali dva tedna, na vrhuncu večera pa je povedal tistih nekaj znamenitih stavkov o tem, kako je vse skupaj začetek nečesa velikega, je nastopilo tveganje, da pride do t.i. praznega teka. Pozornost medijev je začela pešati, javnomnenjske ankete niso zastonj in nekaj je bilo treba ukreniti.

Izjava o pripravljenosti prevzema SDS se zdi zadetek v polno.

Toda kot vsaka, na prvi pogled presenetljiva, celo drzna ideja, tudi Logarjeva skriva v sebi napako. Imenuje se Janez Janša. Če izhajamo iz predpostavke, da je Logar iskren pri svojih načrtih, potem je že z omembo možnosti, da bi prihodnje leto na strankinem kongresu kandidiral za predsednika, izzval Janšo. In kdor pozna Janšo, ve, da se mu takšne igrice niti slučajno ne dopadejo in da bo v kratkem verjetno izgubil potrpljenje. Tega je v primeru Logarja imel toliko, da so bili celo nekateri njegovi dobri znanci in prijatelji prepričani, da sta z Logarjem vsaj približno dogovorjena, ker Janez sicer ne bi tako mirno, celo pokroviteljsko poldrugo leto gledal Logarjevih igric s Platformo sodelovanja.

Bistveno se torej začenja dogajati šele sedaj, ko je “izgubljeni sin” na dobri poti, da postane “nehvaležni otrok”, ki bo izzval svojega političnega očeta in ga poskušal spodnesti kot nesporno avtoriteto znotraj stranke. Naj si o njej, torej o SDS mislimo, karkoli si že mislimo, vendar je objektivno dejstvo, da je to stranka Janeza Janše in da brez njega niti slučajno ne bi bila trikrat sestavila vladne koalicije in v njej igrala vodilno vlogo. SDS ima svoje članstvo, ki lahko edino odloča o tem, koga želijo imeti za predsednika. Nam, ki smo outsiderji, se morda zdi neverjetno, celo neokusno ali škandalozno, da je Janez Janša že dobrih trideset let na čelu SDS, vendar o tem ne odločamo mi, temveč članstvo stranke.

Kaj pa si članstvo misli o posredni napovedi Logarjeve kandidture za Janševega naslednika?. Večina bo mislila tako, kot bo to skomuniciral aktualni predsednik stranke, ki doslej še ni dajal signalov, da se misli prihodnje leto (politično) upokojiti. Če je to skrbno varovana skrivnost, posebnega razburjenja zaradi Logarjevih besed ne bo. Je pa seveda to po drugi strani dokaz, da je v ozadju “dogovorna ekonomija” in da prihaja Logar zato, ker odhaja Janša. To sicer ni nemogoče, je pa – to je treba priznati – ta hip vseeno nekoliko težko verjeti, da bi se večni lider opozicije prihodnje leto umaknil oziroma, lepše rečeno, ne bi več kandidiral za nov mandat.

Janši nihče ne bi zameril, če ne bi več kandidiral, vendar ne gre samo zanj, še manj pa za Logarja. V ozadju so pomembnejše dileme, ki v marsičem sooblikujejo slovensko politično realnost. Z Janševim odhodom oziroma Logarjevo izvolitvijo za predsednika SDS bi se zagotovo povečala nevarnost razpada stranke, kar sicer ni nekaj novega, čeprav se javno o tem nikoli ni govorilo. Janša je na tak ali drugačen način, pogosto ne prav nežno, držal to ogromno stranko skupaj več kot trideset let. Šok bi bil, če ga ne bi bilo več, namesto njega pa bi lojalnost vseh frakcij in lobijev nenadoma zahteval Anže Logar. Zagotovo se vsi s tem ne bi strinjali. Zagotovo bi se nekateri temu tudi uprli.

+++

Dve leti pred volitvami in leto pred kongresom največje opozicijske stranke je Anže Logar končno prestavil z drugo prestavo. Ali je to dobro ali ne, ni pomembno. Zanj je pomembno to, da je naredil potezo, ki morda ni bila povsem pričakovana, čeprav je po svoje logična. Zakaj graditi novo hišo, če pa jo že imaš? Bistveno je, da bo igra odslej bolj transparentna, iskrena. Logar kot pretendent za Janševega naslednika se sliši razumno, sprenevedali bi se, če bi rekli, da o tem doslej nihče ni razmišljal. Če je bila Platforma sodelovanja le obvoz, prek katerega bo Anže Logar prevzel stranko, v kateri je že trideset let, mu tega bržkone nihče ne bo posebej zameril.

Anže Logar na volitvah ne more računati na omembe vreden rezultat, če nima za sabo stranke, njenega aparata. Če to ni SDS, potem ga čaka garaško delo, kajti donatorjev, ki bi skakali iz grmovja in ponujali denar za “nove obraze”, je že zdavnaj zmanjkalo. Robert Golob si je moral Projekt Premier delno financirati kar sam, Logar pa tega denarja nima. In ker nič ne kaže, da bomo šli na predčasne volitve, kjer bi se dalo nekaj na hitro improvizirati, bi idejnega očeta Platforme sodelovanja čakalo težko, skoraj garaško delo.

Zakaj bi torej gradil še eno hišo, če pa eno že imaš? Logarju se morda zdi zamalo, da ni glavni v njej, vendar ima možnost to postati. Če bo dejansko kandidiral za predsednika SDS (predpostavimo, da po predhodnem dogovoru z Janšo, ki bi dobil položaj dosmrtnega častnega predsednika), potem bi lahko stranka na naslednjih volitvah zajela tudi precej volivcev na liberalni, zmeri desnici, morda pa celo nekaj razočaranih na sredini, kjer so na zadnjih volivah večinoma volili Svobodnjake. Skratka, z Logarjem na čelu SDS ne bi izgubila, prej nasprotno.

Predsedniške volitve, ki so katapultirale Logarja, so bile svojevrstna anketa, na kateri je Janša spoznal, da naslednika ima, da je ta pripravljen prevzeti stranko in da to nikakor ne bo pomenilo njenega razpada. Vprašanje je le, ali je takšna racionalna, logična razlaga dovolj za tako kompleksnega človeka, kakršen je predsednik SDS. Tu se vračamo v sfero emotivnega, iracionalnega, k evrovizijski popevki, do katere Slovenci tradicionalno gojijo nekakšen Hassliebe, torej razmerje, ki je mešanica sovraštva in ljubezni. Liberalce ne moti, če zmaga pevec, ki mu je ljudski glas namenil šele četrto mesto, vendar je njegova pesem povsem dostojna za zmagovalno. Na drugi strani konservativci norijo, ker je “elita” spet posegla vmes in ljudstvu “ukradla” svobodno voljo. Potem se začnejo moralistične lamentacije o krizi vrednot, dekadentni in celo izrojeni Evropi, kajti za evropsko hardcore desnico je Evrovizija vrhunec mazohizma, večna bolečina in naslada hkrati. Ni ga fenomena ali dogodka, ki bi vsako leto tako dvigoval politični libido ne le ortodoksnih konservativcev, pač pa tudi nacionalistov, suverenistov in pristašev avtoritarnih sistemov.

SDS, opazni del njenega vodilnega kadra, deli takšne konservativne poglede na svet, s čemer je na isti valovni dolžini kot Putin, Orban, Vučić in ostali avtokrati, za katere je Evropa nekakšna razširjena Evrovizija, kar seveda ni res. Problem avtoritarcev je v bistvu enostaven: ne razumejo svobode izbire, ki je ena ključnih družbenih norm, na katere prisegamo Evropejci in zaradi katere smo lahko, kar smo. In če ti nekaj ni všeč, tega pač ne glej. Evrovizijske popevke nikomur ni treba gledati, edino relevantno vprašanje je le, ali je fer, da se takšen dogodek financira z javnimi sredstvi.

Vse drugo je populizem, ki ga je že tako ali tako povsod v izobilju. Tudi v SDS, kjer bi Logar v vlogi Janševega naslednika naletel na minsko polje že ob tako trivialni temi, kot je letošnji Eurosong.

36 komentarjev

 1. Brane

  Če bo psihopat presodil da mu bolj koristi vloga strica iz ozadja po vzoru stricev iz nasprotnega ideološkega pola, potem lahko Logar postane predsednik stranke, seveda samo na povodcu.

  Odgovori
  • Halobp

   Gospod Brane, a vi prodajate povodce ? malo za smeh

   Najkrajše povodce so imeli : g.Miro C. jun, Alenka B., Marjan Š. in sedaj Il picollo grande piccone.

   Ker v murgljski trgovini za živalske pripomočke, ne premorejo daljših povodcev, so pač za majhne palčke 🙂

   Odgovori
 2. Iva PŽ

  Golob je po nakupu stranko Z.Dej preimenoval v Gibanje Svoboda (sam stranke ni sposoben ustvariti, on je mešetar).
  Pred volitvami se je hvalil, da je strokovnjak za marketing, mu je pa ime stranke izbral zares strokovnjak, pa še barve “SLO alpskega mleka” je dodal. Tako je ljudstvo, ki se je naveličalo tradicionalnih strank, z medijsko podporo (promocijo) “prepričal”, da je predstavnik sprememb in človek ki bo množico osvobodil avtokrata (stigma), po katerem že desetletja pljuvajo partijski F21 MSM in antijanša aktivisti “markeši”!
  Slovenci so vedno zelo zaupali medijem (indoktrinacija v socializmu).
  EU ankete so tudi kasneje pokazale, da ljudje nadpovprečno verjamejo medijem. Tudi po funkcionalni pismenosti smo bili v raziskavah na EU dnu!

  Pred kratkim sem prebrala, da nas je golobje vladanje pripeljalo v “ustavno diktaturo”. Zares odličen izraz stanja, kjer Golob&Co. obvladujejo vse vzvode oblasti, državne institucije ter dominantne medije. Kot vse kaže asistira tudi Univerza? (zadnjih dogodki na FDV).
  Ob predsednici države je SLO elita pri botru Jankoviču celo zapela “Na juriš” in raji povedala, kdo je pri nas na Slovenskem gospodar!

  Kaj lahko naredi Anže Logar? Nič!
  Z neodločno držo v soočenju z NPM je skušal biti všečen (so mu svetovali – kdo?) in zamudil je priliko. Namesto, da bi nastopil odločno kot poznavalec zunanje politike, kjer NPM ni imela pojma in tudi kot poznavalec tajkunskega delovanja poslovnih in bančnih elit (bančni rop, odtok denarja v bančne oaze) je kalkuliral? Za jutri? Kot kaže se je uštel.
  Delati stranko ni problem ko gre za “kučanove lutke” alias aparatčike nomenklature, ki obvladuje vso medijsko infrastrukturo!
  Logar tudi nima karizme, biti vodja kot je JJ!

  Odgovori
 3. Miller

  Litijska, železniške postaje, LTpi, drekovod, migranti…., trobi Nora24 vsake pet minut.
  Potem to ponavljajo v vsakem komentarju, še verniki kulta SDS, četudi je naslov sladoled, tko, da se ti od nadležnosti že obrača.
  Za to so pristojni preiskovalni organi. Pišite njim !
  Vse ostalo je babje vreščanje.

  Odgovori
  • Halobp

   Mile ne razumem ali po tvoje ne shvačam,

   a tisto kar povedo morda ni res ali kaj ? samo vpračam , ker ste tako zelo vešč.
   Morda pa ta medij poziva organe pregona, da se znajdejo?

   Aja a je Robiju uspelo biti zaslišan v Parlamentu, zakaj že ?

   No MIle hajde kreni 🙂 pa pokreni tvoj kult oz. cul (po italijansko rt)

   Odgovori
 4. deni

  Prav vseeno mi je kdo vodi vlado. Pomebno je, da ima vizijo za prihodnost. Leve sploh pa ta zadnja Golobova slovi po nedelavnosti. Seveda ima tudi Janša najbrž kar nekaj masla na glavi. Vendar mu tudi kritiki priznavajo, da se v njegovem času dela in zahteva od svojih ministrov pozitivne učinke. Če bi Janša toliko na družbenih omrežjih kot Golob ne bi bil samo Tvito. Tako pa predsednica vlade s svojim fantom obvladuje sploh živalski svet. A res nič ne spominja na Živalsko farmo.

  A smo Slovenci resnično takšni telebani, da nas neki lepi obraz z všečnim flancanjem, oziroma zdaj dva nateguje kot elastiko. Ampak tudi elastika slej ali prej poči in nategovalcu poskoči v obraz.

  Janša, Logar, Golob, Han, Fajonova, Vrečka. Običajnih državljanov, oziroma davkoplačevalcev to popolnoma nič ne zanima, kakor spol…življenje pingvinov na Arktiki. Temveč, da bodo-mo solidno živeli. Samo najdite mi sposobnega, delavnega človeka, ki ne bo večino časa na počitnicah. Če

  Naj mi nekdo zna razložiti, kdo bo takšen junak korenjak, kar z besedo na dan. Vse to čvekanje Janša je to in to, Logar prodana duša levičarjem, Golob uživancija, Duhinja, ki ji LT še vedno ždijo v skladišču, Pipanova z razpadajočo razvalino, vendar je to vse skupaj samo vrh ledene gore itd. itd. Baje bodo vlaki iz MB vozili preko Šentilja v LJ. Saj ne veš več, kdo je tu nor, da ne omenjam novih super železnikih postaj za nekaj deset potnikov. Očitno je denarja še vedno preveč, sicer ga ne bi razmetavali kot brezvreden papir. Potem so tu še NVOji, pa “begunci” in kdo bo ta, ki bo počistil Avgijev hlev. Zaenkrat je vode še dovolj, da se jo spelje skozi hlev pa četudi bo onesnažena s fekalijami.

  Odgovori
 5. JOza

  Ponovno tipično nevtralen članek za najboljšega vojno političnega stratega, za katerega je fante zgolj in le amater. Še to ne. Še komedijantov svetovalec s puško v koruzi je rookie.

  Komentiranje in pisunstvo te teme je odveč, saj uredništvo ne razume briljantnosti plešastega uma, razen če ni v istem čolnu. Na to sem večkrat pomislil, saj plešasti bogato nagrajuje.

  Brez Janše SDS ne obstaja in ta stranka brez JJ mrkne v kratkem času. Toliko kolikor je ta človek škode naredil Slo, tu je še Kangler in Jankovič popolni amater. Za Slovenijo ni rešitve.
  Bog ji pomagaj. Če obstaja bo imel veliko dela s čiščenjem.

  Odgovori
 6. Miller

  Spodaj je diktatorja Twita njegov vernik hvalil, da je odličen človek in politik.
  hahaha
  Tudi Nemci so za Hitlerja rekli, da je odličen človek in politik.
  Tudi Kitajci so za Maoja rekli, da je odličen človek in politik.
  TO je značilnost vernikov diktatorjev.
  Za razliko od demokratične ZDA in demokrata Kennedya, ki so ga ubili.
  Obratno pa Slovence vsake toliko razveseljuje cirkus SDS z pukljasto ajatolo in „intelektualcem“.

  In še to:
  dokler so naše stranke v minusu, dokazujejo, da še lastno organizacijo ne morejo furati, kaj šele državo !

  Odgovori
  • jaz

   @Miller, koliko svetovnih vojn je začel Janša ko ga primerjaš s Hitlerjem?…Koliko sodržavljanov je pobil Janša ko ga primerjaš z Maom? Koliko fatev, koga je treba ubiti je izdal Janša ko ga primerjaš s fanatičnimi ajatolami? Nobenega.
   Ti si zares pravi vernik lastne oprane glave. Bednik.

   Odgovori
   • Miller

    Vaš pukljasti ajatolah in opranoglavi fanatični verniki kulta SDS SS, kakor tudi kandidati za EU posrance, javno zagovarjate genocid in pobijanje otrok v Gazi, kar pomeni, da se nad morijo naslajate.

    Odgovori
    • jaz

     @Miller, naj ti bo jasno, Palestinske otroke pobija Hamas. Če bi se jaz boril, bi prvo svoje žene in otroke odpeljal na varno. Hamas teroristi pa zanalašč ne pustijo umika civilistov, ker kujejo na račun otroške smrti mednarodno podporo in revolt. Sicer pa so kot zgleda ponosni da njihovi otroci postajajo mučeniki. Hamas ne pristaja na dve državi temveč na genocid nad Judi. A to so le mokre sanje. Ampak opranoglavci fanatične vere v iluzijo tega ne morete doumeti, kajneda.

     Odgovori
    • P.Kos

     Abruti!

     Odgovori
   • Miller

    Večina državljanov Slo je za mir, razen fanatičnih vernikov SDS SS kulta, ki se naslajajo nad pobitimi otroki ter izvensodnimi poboji civilistov – Palestincev, kar dokazujejo novo odkrita množična grobišča.

    Odgovori
    • Halobp

     Mile, daj smiri se malo,

     saj si že čisto penast okoli ust 🙂
     Ti res nabijaš u prazno in želiš biti veliki pacifist.
     Prvo pojdi pa preplavaj pacifik, da se razogljičiš od tvojih murgljskih delodajalcev, potem pa če maš jajca pojdi v Hamas nunker pa izobesi slovensko zastavo in reči, da si osvoboditelj, verjemi, tam boš ostal za vedno !!
     Mona!

     Odgovori
  • Halobp

   SD je v plusu —– izvor premoženja , Litijska 🙂

   Odgovori
 7. slavkope

  Ob Eurosongu je državna Martić TV še enkrat pokazala vso “svobodno” kameleonsko politično in etično dvoličnost aktualnih lažno “depolitiziranih” voditeljev, direktorjev, urednikov in poročevalcev ter komentatorjev.

  Do polfinalnega nastopa slovenske predstavnice in menda celo za njih nepričakovanega uspešnega preboja v finale, se je turistično “šlepala” skupaj z nastopajočimi umetniki tudi močna “depolitizirana delegacija šefov” na čelu z direktorico TVS Ksenijo Horvat, ki se je tedaj še ponosno nastavljala kameram z izbranko naših tele-glasovalcev Raiven,

  Potem vrle “depolitizirane” direktorice in drugih funkcionarjev Martić TV ni bilo več na spregled. V ospredje vseh oglašanj v informativne programe so porinili ekskluzivna zunanje-politično poročevalko “s terena”, Vidmajer, ki je vso pozornost posvečala pričakovanim množičnim in posamičnim politično motiviranim diverzijam in ekscesom, ekscentrično “umetnost” ali bleščavo hrupni in vsestransko agresivni čutni “cirkus” pa so prepustili komentatorki iz varno distanciranega ljubljanskega studia, Mojci Mavec.

  “Krona” “depolitiziranega” političnega in etičnega sprenevedanja aktualnega vodstva in uredništva državne Martić TV je bila simbolno zaokrožena v ponedeljkovih Odmevih z Igorjem Bergantom, kjer nam je poročevalka TVS Vidmajer postregla z ekskluzivno reportažo množičnega sprejema hrvaškega “vice-šampiona” Eurosonga v Zagrebu, za zadnjo in poslednjo “uradno ter strokovno-politično” oceno pa je gostitelj tokrat že drugič povabil v Odmeve “ponosno botro” večine slovenskih udeležencev na Eurosongu – Mišo Molk.

  Z upokojenske distance in brez vsakršne uredniške in novinarske odgovornosti se je gostja pričakovano nostalgično spominjala davno minulih “svetlih starih časov”, h katerim je sama zavzeto prispevala, in se modno politično distancirala od letošnjih zunaj-umetniških političnih akcij ter reakcij, zaradi katerih bi sama največji evropski festival medijskega ništrca zlahka pogrešala in se mu morda zlahka odrekla tudi v prihodnje.

  Kljub Vidmajerjevi na Švedskem ter Mavčevi in Molkovi v Ljubljani pa se nikomur na državni Martić TV ni zdelo vredno omeniti še ene škandalozne poteze “depolitiziranih” organizatorjev Eurosonga, ki so prepovedali med spektaklom izključno le uporabo uradne zastave EU, zaradi česar so uradni predstavniki EU v ponedeljek uradno protestirali pri očitno prav tako “depolitiziranih” šefih mednarodne EBU.
  Paradoksalno so “depolitizirani” funkcionarji in oblastniki mednarodne EBU “blagoslovili” mavrične zastave aktivistov LGBTQ+ in vse zastave držav udeleženk medijskega spektakla, ne pa tudi zastave prostovoljne skupnosti držav EU.
  Zanimivo in poučno!

  Odgovori
 8. tohuvabohu

  Neverjetno, kako vsegliharje (vključno s Steinbruchom) muči skrivnostna vloga Anžeta Logarja, ki je niso sposobni razumeti. In se nervoza še stopnjuje. Uh, kako vam privoščim. Dragi vsegliharji, še boste presenečeni!

  Odgovori
 9. ren

  Reporterju ne verjamem. Pika!

  Odgovori
 10. Miller

  Pukljastemu avtokratu in ajatoli SDSa se pozna, da so ga vzgojili v komunistički partiji, doktoriral pa je v arestu.
  Glej, glej, kakšna podobnost s kumrovčanom.

  Odgovori
  • tohuvabohu

   Tebi se pa pozna, da si klošar.

   Odgovori
   • lojze

    Pravzaprav je tale miller bolj zmedena UBOGA duša. Z njim in njegovim fantastičnim svetom se ne splača ukvarjati. Na Goriškem pravijo takemu ljubkovalno mona.

    Odgovori
    • Iva PŽ

     Odlično napisano. Vasko Simoniti je uporabil izvirno oznako “avtentični bedak”, mi Solkanci pa rečemo “Ma si mona!”

     Odgovori
 11. gregor

  Logar naj bi prevzel stranko sds?? Hahahahahahahahahahahahahahahaha, izjava sama zase je najlepši dokaz, da je Logar buda_la. Glanzkopf nikoli, ampak res nikoli ne bo kar tako prepustil žezla sds, še posej pa ne Logarju. Niti na smrtni postelji ne. Logarjevo “neodvisno” politično udejstvovanje pa kaže, da je model velik kohonesless nakladaček. Poglejte si samo njegovo kao “ustvarjalno” platformo nakladanja. Ali pa je vse skupaj samo gledališče diktatorčka Glanzkopfa in cicibana Logarčka pa bo pokazal čas.

  Odgovori
  • ren

   Na koncu “prispevka” ti fali samo še: Živel broz!

   Odgovori
   • gregor

    Tebi je življenje res izi in nezapleteno, ker vidim, da poznaš samo dve opciji: čelavi in broz. In tvoja odločitev je enostavna. Za kakšno drugo opcijo do dandanašnji očitno še nisi šlišal, zato je zate je najbolje, da se še naprej držiš za krilo od čelavega malika pa boš v redu.

    Odgovori
    • ren

     Malo poglej po medijih, kakšno sramoto si je na potniški križarki privoščil novopečeni cesar Slovenije. Do sedaj je bil Janša še najboljši predsednik vlade. Z levičarji bomo samo propadali.

     Odgovori
     • ren

      Naj še dodam: največ pa je dosegla Peterletova vlada. Na politični zemljevid sveta je postavila novo državo, Republiko Slovenijo. Tisočletne sanje so se uresničile.

 12. Franc Bartolme

  In seveda populizem te oblasti se je povzpel do povsem novih dimenzij. Seveda pa glavni krivec za to niso politiki, temveč mediji. Ne, ne, oni ne nastavljajo ogledala, oni pripovedujejo zgodbe, oni delajo politiko.

  Odgovori
 13. Franc Bartolme

  Medtem, ko večinsko mnenje pod vplivom medijev trdno verjame v pretirano avtoritarnost Janše, njegovih navez na Putina, Orbana, Vučića, Dodika itd, imamo oblast, ki v resnici vse bolj zapada v avtoritarnost, sovraštvo do zahodnih vrednot, predvsem pa je popolnoma nesposobna pri resnem upravljanju z državo.

  Odgovori
 14. jaz

  Najprej: Janez Janša je odličen človek in odličen politik. Seveda ni svetnik. Je pa zanesljivo za slovenski narod eden od stebrov njene samobitnosti. Služi resnici in ne laži. Zato je tudi trn v peti Jugonostalgikov ki jih ni malo in zasedajo prepomembne položaje s katerih načrtno šibijo državo Slovenijo kot samostojno entiteto. V ta namen se poslužujejo najpodlejših zvijač in zahrbtnosti. Druži jih sovraštvo do slovenstva kot takega in pa seveda do Janeza Janše. Kaj bo in kaj ne bo z Logarjem me sedaj niti malo ne skrbi ali celo briga. Je dovolj pameten, Janša pa tudi. In bodo stvari izpeljali kot mislijo da je prav.

  Odgovori
  • Brane

   Pozabil si ga pohvaliti da podpira genocid, no pa saj ga tudi ti.

   Odgovori
 15. Andrej jamnik

  Z avtorjem se strinjam glede svobode izbire, bi pa dodal, da je enako svobodno dogodek kritizirati ali se nad njim celo zgražati.

  Odgovori
 16. APMMB2

  Logar ni lider,ni vodja, ki bi potegnil za seboj množice.
  Malo mu je zmanjkalo, da bi postl predsednik države. Prav ta poraz ga bi moral strezniti, saj je bistveno razumnejši od izvoljene Nataša Pirc Musar. poraz mu je moral pokazati, da v Sloveniji ne šteje sposobnost, modrost, poštenje. V Sloveniji je politika v rokah mafije in ta postavlja oblast in je zlizana z oblastjo.
  Upanje, da bo drugače je samo v samorastniški SDS z Janezom Janšo na čelu.
  Do Janše mafija ne more. Lahko ga sicer blati,onemogoča in celo zapira, ne mre pa ga uničiti, saj je neodvisen.
  Tak položaj si je zgradil s trdim delom,ko je iz nič naredil najmočnejšo stranko v državi. Seveda je na politični poti naredil tudi kaj narobe, vednar nikoli ni zapustil poti, po kateri želi Slovenijo pripeljati v normalnost.
  Vse stranke, ki so šle po svoji poti, so propadle ali pa so se morale zlizati z mafijo.
  Slovenijo lahko reši le močna stranka,gibanje,ki bo zbralo več kot 50% volivcev in zmagala.
  To pomeni samo združevanje sil in nikakršno drobljenje.
  Vsi poizkusi do sedaj so se izjalovili. Propdel je DEMOS. Propadli so krščanski demokrati. Propdala je Ljudska stranka.Propadel je Virant, Tudi NSi je na poti propada.
  Za zmago na volitvah je potreben kapital. Razen SDS nobena opozicijska stranka kapitala nima,zato je že v naprej obsojena na propad.
  Logar ki je razkril bančni kriminal, si ne more privoščiti, da bi povabil mafijo v svoje vrste in začel politično kariero. Zato je ukleščen v dobre namene, ni pa zmožen pridobiti potrebnega neoporečnega kapitala s katerim bi stopil na samostojno politično pot.
  Za Slovenijo bi bilo dobro, če bi se vrnil v SDS v prvo klop,ki jo je zasedal in dodal stranki dodatno moč.
  Morda je SDS pred veliko zmago, pred možnostjo 50+1. Po takšni zmagi bi lahko tudi Logar sam šel svojo pot, saj sedani populizem SDS za vse desne intekeltualce ni sprejemljig in je na desni potrebna stranka intelektualcev. Dokler desnicav Sloveniji ne bo zmagala, se bomo še vedno šli partizane.

  Odgovori
 17. trisul

  Že par let nam prodajate zgodbo Logarjeve lažne “neodvisnosti” in “nepolitičnosti” zdaj bi pa prevzel SDS. Vse sami nategi, zdaj je vsaj povedal kaj je v resnici … vedno je bil Janšev Medvedev in nič drugega.

  Nič narobe s tem, samo zakaj vse te prejšnje natege? Zakaj kultura laži?

  Želim si, da bi desnica oblikovala normalno konzervativno politiko, ki podpira EU in NATO. Potrebujemo tranzicijo v napredno družbo, ki temelji na znanju, visoki dodani vrednosti in odličnosti in za ta projekt bi lahko pridobila podporo volilcev. Namesto tega nam ponuja laži, sprenevedanje, manipulacije in povezave s Putinovim Orbanom, Putinovim Trumpom in Putinovim Dodikom ob napadih na EU in podporo nasprotnikom NATO zveze. V notranji politiki pa same korupcijske zgodbe in delitev bonbončkov.

  Zakaj? Resnično zakaj?

  Odgovori
  • TL

   @trisul Že par let nam prodajate zgodbo lažne “neodvisnosti” in “nepolitičnosti” medijev, intelektualcev in civilne družbe. Vse sami nategi, oni nikoli ne povedo, kaj so v resnici … vedno so bili in bodo samo sluge svojih ideoloških gospodarjev ter tistih, ki jih financirajo.

   Tukaj je seveda vse narobe, nemoralno, neetično, in ti nategi se bodo nadaljevali znova in znova. Zakaj kultura laži?

   Želim si, da bi levica, če ljudstvo tako želi, oblikovala normalno socialdemokratsko politiko, kjer v vladi ne bi bilo strank, ki želijo izstop Slovenije iz NATO pakta. Potrebujemo tranzicijo v napredno družbo, ki temelji na znanju, visoki dodani vrednosti in odličnosti. Nič od tega se ne dogaja, nasprotno, Mojmir Mrak je vladajočim nastavil ogledalo, kako v zadnjih dveh letih padamo na tem področju. Namesto tega nam ponujate laži, sprenevedanje, manipulacije, dejanski voditelji vladajočih so leta in leta romali k carju Vladimirju v Moskvo, največji prijatelji pa so z Vučićem in Dodikom. Vlada nam tako imenovana levica, kjer so na najpomembnejših položajih multimilijonarji, večinoma s sumljivo pridobljenim premoženjem, ljubitelji farmacevt, ljudje, ki na slovenskih sodiščih ne bi bili obsojeni pa če bi pred množico ljudi na ljubljanskem Tromostovju s kalašnikom pobili sto turistov in obiskovalcev. V notranji politiki pa same korupcijske zgodbe in delitev bonbončkov. Ob tem, da ni poskrbljeno za ustrezno oskrbo starejših, da se ne gradi stanovanj za mlade, da se javno zdravstvo sesuva, da se v javnem šolstvu kaže dolgoletna indoktrinacija in poneumljanje mladih, ja, ob tem se bodo funkcionarjem plače dvignile za 40%. Nacionalko so naredili za agitprop vladajočih, ki se ga ne bi sramoval niti Kardelj, v parlamentu pa se na hitro vlagajo zakoni, ki želijo na vso silo preprečiti parlamentarne preiskave o morebitnih nečednostih poslovanja Tininega spremljevalca.

   Zakaj? Resnično zakaj?

   Odgovori
 18. jaz

  SDS bodo že kako, kar se pa tiče eurosonga ki ni song ampak cirkus, bi bilo treba predvajati samo po radiu, pa bi odpadle vse dileme, katera pesem je za dušo in si lahko njen refren prepevaš takoj po izvedbi, in katera pesem je prepotentno dretje, čeprav z mojstrskim glasom.

  Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Komentar

Napad učinkovitih Hrvatov ali nesposobnost upravljanja slovenske države?

Zanimivo je prebiranje medijskih komentarjev ob zadnjih prodajah slovenskih podjetij kupcem iz tujine, predvsem s Hrvaške. Vemo, da so se procesi prodaj slovenskih podjetij najbolj intenzivno dogajali po prejšnji krizi, v obdobju 2009 – 2014. Takrat deloma na zahtevo EU ter še bolj zaradi finančnih razlogov (prezadolžene družbe, pomanjkanje finančnih virov v bankah, ki so morale vračati posojila). Takšno stanje je bila posledica izjemne gospodarske in tudi prevzemne aktivnosti v letih pred 2008, ki pa ni temeljila na realnih osnovah (lastnih denarnih virih), temveč posojilih iz tujine.

Javni intelektualci, Butalci

Naši “javni intelektualci” ne poznajo kritičnega dvoma, ki je značilen za pravega razumnika, zato tako lahkotno zavračajo vse, ki jim podržijo ogledalo. In da so še močnejši, se združujejo v trope in podpisujejo, kar jim ponudijo vodilni razgrajači, mnogi od njih podpišejo nekaj, česar sploh niso prebrali, kot je pred časom na javnem kraju in pred kamerami tedanja poslanka Levice brez zadržka podpisala fašistični manifest. Zato ti opranoglavci resnično verjamejo, da se ubogi hamasovci samo branijo, da muslimani ljubijo geje in lezbijke, da je Koran knjiga prijaznih nasvetov, kako jesti z desnico in si zadnjico brisati z levico, kako so ženske manjvredna bitja, pokorna moškim in psi ter svinje nečiste živali.

V senci obsesije z Gazo Putin hiti z ofenzivo na Harkiv

Medtem, ko so so fanatični, nekritični podporniki Palestine in njihovih “demokratičnih” prizadevanj, ideološki nasprotniki Izraela in v osnovi mnogi tudi zahodnega sveta na splošno (čeprav tega ideološkega sovraštva do vsega zahodnega ne znajo prav dobro razložiti in nekritično uživajo v dobrobitih njegovega razvoja) celo Evrovizijo spremenili v nekakšno politično platformo za “izbris” Izraela (kar je bilo sicer precej neuspešno, saj je glasovanje “ljudstva” na finalnem izboru pokazalo nepričakovano visoko simbolično podporo Izraelu, pa tudi Ukrajini), Putin očitno začenja dolgo načrtovano ofenzivo na drugo največje ukrajinsko mesto Harkiv, ki ga je neuspešno poskušal zavzeti že v prvih dneh agresije na Ukrajino.

Kaj nas je Manca Košir naučila o umiranju

Že dolgo se ni slovenska javnost tako spontano in enotno odzvala na kakšno žalostno novico, kot se je pred dnevi na smrt Mance Košir. Resda je kot profesorica novinarstva na Fakulteti za družbene vede sooblikovala več generacij slovenskih novinark in novinarjev, vendar je bila precej več kot le pedagoginja, ni bila le novinarka, pisateljica publicistka in intelektualka, ki se je v ključnih trenutkih slovenske države postavila ob bok njenim ustanovnim očetom, o čemer sicer ni veliko govorila, še manj pa se s tem hvalila. Manca Košir je bila predvsem dober človek.

Odprto pismo: Kdo je kriv, da nam Janezi in Roberti povzročajo škodo

Upanja za našo demokracijo ne vidim ne v Janši ne v Golobu, niti v kateremkoli zmagovalcu prihodnjih volitev. Razen, če bi se po kakšnem čudežu pojavil tak zmagovalec – vseeno, ali je to Janša ali Golob ali kdorkoli tretji -, ki bi postavil kontrolo samemu sebi, postavil institucijo, ki bi mu preprečevala povzročanje škode, bila preventiva pred neumnostmi. Ker samo opozicija v parlamentu je dandanes premalo. Krivdo za stanje v državi pa vidim tudi v Aktivnih državljanih, ki se vsako jutro zbujamo v strahu, kakšno neumnost bomo spet slišali ali prebrali ta dan.

1. maj – Intervju z umetno inteligenco

Namesto nepotrebnega politiziranja prvomajskega praznovanja, ki nam razen višje branosti ne bi prineslo nič pametnega, smo se raje odločili, da o pomenu delavskega praznika povprašamo umetno inteligenco. Odgovori so večinoma pričakovani. Se pa vseeno zdi, da ima tudi trenutno dosegljiva umetna inteligenca jasno politično usmerjenost. Na nekaj mestih smo vseeno uredniško nekoliko posegli v odgovore umetne inteligence. Če najdete vsaj en takšen poseg, lahko nanj opozorite v komentarjih bralcev.

Država proti Jakliču in pravica do svobode izražanja

Ugotovitev, da je bil Klemen Jaklič kot ustavni sodnik več let tudi popoldanski samostojni podjetnik, lahko razumemo v kontekstu kaznovanja oziroma maščevanja za vse njegove pretekle “grehe”. Toda Mladina, ki naj bi “prepovedano pridobitno dejavnost” ekskluzivno razkrila, je očitno nasedla svojemu viru. Ali je Globoko grlo res uspel tako dobro zmanipulirati medij, ali pa je Mladina zavestno ustvarila lažno novico (fake news), je pravzprav vseeno, čeprav obstajajo indici, da je šlo pri zgodbici o “sodniku podjetniku” za inside job, torej za maščevanje Jakličevih sodniških kolegov oziroma kolegic. Tisto, kar je edino relevantno, in kar je kar nekoliko presenetljivo prostodušno povedal tudi profesor Rajko Pirnat, lahko strnemo v enem samem stavku: Kar je počel Jaklič, sicer ni v duhu zakonodaje, vendar ni nezakonito. Naj ob tem dodamo še retorično vprašanje, zakaj ustavni sodniki in sodnice sploh potrebujejo popoldanske espeje ali dopolnilno delo. Je kdo pomislil, da morda zato, ker so preslabo plačani?

Razčlovečenje ljudi je začetek totalitarne oblasti

O “zaslužkarstvu” tega ustavnega sodnika je bilo povedanega in napisanega dovolj ter insinuacije in pritlehno “moralno ogorčenje” dovolj jasno in argumentirano zavrnjeno (a ne v dominantnih, “naših” medijih), nekaj bi pripomnil samo o sodnikovi “razkošni hiši”. Sodnik je del (na žalost) zelo tanke plasti slovenske intelektualne elite, kar ni samo posledica majhnosti naroda in premo sorazmernega (majhnega) deleža izjemnih intelektualcev, marveč tudi njihovega bega iz vedno bolj orwellovske domovine, tja, kjer se intelektualni potenciali cenijo in primerno nagrajujejo. O njih pa si tamkajšnji pisuni (povsod se najdejo!) ne upajo niti pisniti. V trenutku, ko se po Sloveniji gradi na desetine podobnih in v mnogih primerih dosti večjih, bolj razkošnih in na lepših lokacijah stoječih domov, med njimi ne manjka predstavnikov “progresivne” levice, je edini problem sodnik, a seveda zato, ker misli s svojo glavo in ker se tega ne boji povedati.