“Listo smo v Svobodi namenoma pustili odprto do zadnjega dne, ko smo dokončno določili vrstni red na listi. Ker smo dejansko želeli dati prednost ekipnemu duhu.”

Avtor: | 9. maja, 2024

Podpredsednik vlade, minister za zamejce in Slovence po svetu, komunikator vlade, Matej Arčon, je vsaj dokazal, da ima dober smisel za humor. (Vir: RTVSLO1)

23 komentarjev

 1. ren

  Ma, kakšen ekipen duh! Vi ste amaterji.!
  Dober dan – NEsvoboda!

  P.S.:
  Vsak minister za Slovence po svetu bi moral obvezno vsako leto enkrat prebrati sramotno Čučkovo knjigo – Sramota umira počasi.

  Odgovori
 2. Veselka

  Lubi Slovenci, boste videli “ekipni duh”, ko bo ostareli playboy Golob dobil nogo. Razbežali se bodo, tako kot podgane, ki prve zapustijo potapljajočo barko. Stavim, da jih veliko že sedaj išče rezervni “ekipni duh”, tudi med tistimi, ki najbolj glancajo podobo najboljšega slovenskega managerja oziroma Tinino starleto, kot bi rekel Aljuš Pertinač. Na žalost ljudstvo nima te možnosti in bo moralo zdržati “ekipni duh” vse do njegovega žalostnega konca. Upam, da se bo slednji zgodil čimprej in da bomo čimprej pozabili na čas najbolj žalostne podobe samostojne Slovenije.

  Odgovori
  • deni

   Veselka. Ste previlik optimist. Ker globoka država že pripravlja novega “rešitelja”. Kdo bo, pa recimo tri mesece pred volitvami. Vendar je zanimivo, da te manipulatorje volijo tudi t.i. desničarji. Desnice v Sloveniji ni. Jelinčič in za Tita i proti južnjakom, pa proti Zahodu. Očitno so mu Rusi intimna opcija. Naj se gre vse skupaj nekam solit.

   Odgovori
   • TL

    Novi rešitelj je znan. Se je zadnjič slikal z Vučićem, zdaj je bil pri Zokiju, zdaj se samo čaka ukaz, da gredo dominantni mediji na čelu z nacionalko v propagandno akcijo.

    Osel gre enkrat na led, Butalci neštetokrat.

    Odgovori
    • deni

     Tl se popolnoma strinjam. Vendar bi tudi Butalce mimogrede srečala pamet, če ne prej v koprivah.

     Odgovori
  • DRAGO

   Jokajoča Veselka in z njo jokajoča Slovenija. A ne. Na ceste ljubi Slovenci.

   Odgovori
 3. Peter klepec

  Halo Urednistvo,
  Predlagam, da ne dopuscate primitivnega obmetavanja na tem portalu. Bi bilo skoda.
  Ne gre za svobodo govora, ampak za kvaliteto. Naj se gredo primitivci kregat v kako prcvarnico.

  Odgovori
  • vernon coleman

   Ubožec Klepec, samo cenzure ne, ker je že vsepovsod. Treba je priznati, da je cenjeni gospod halopb en tak mučki provokator in on je tisti, ki je začel z žaljivkami. Začel je sicer duhovičiti, sprva prijazno… Mile pa Kole, potem pa takoj pokazal pravi obraz. Opozorite njega, ne pa, da zahtevate vsesplošno cenzuro. Kakorkoli, z njim sem jaz zaključil, ker napeljevanje oz. poziv k cenzuri je bil očitno edini njegov namen. Na tako bedno finto res ne sme nihče nasesti.

   G. Klepec, a vam je treba narisat, ali vsaj malo razumete, kaj pomeni totalna cenzura VSEH MEDIJEV, tudi za vas??

   Odgovori
  • Halobp

   Gospod Peter

   popolnoma se strinjam z Vami in se Vam in ostalim kateri prebirate tudi moje ”intervencije” globoko opravičujem, sedaj in že tolikokrat prej, verjetno razumete, da je moj intelekt bistveno višji, kot ga moram uporabljati za odgovore nizko cenovnih vprašljivih imen z nazivom Doktor. (Kole Mile) – namišljena plačana špilfrdirberja!

   Samo za take nam ni mar. Velikokrat, upam da dojemajo sporočila tega portala, ki je kvalitetno opremljen z resničnimi podatki.

   Žal najmanj ta dva omenjena cefizla menita, da sta akademika, jaz sem popolnoma prepričan, da sta makadamika, njihova asfalitrana 4 pasovnica je še daleč od njunega Glavnega podtlaka (oprosti Pascal)

   Tako, mi je v veliko veselje brati intelektualne vsebine v materinem SLOVENSKEM jeziku.

   Hvala, Vam Gopod Peter, da ste opozoril na to anomalijo,

   Lep dan še naprej

   H

   Odgovori
 4. slavkope

  Medijski “reševalci” predsednika Vlade RS in prvaka vladajočega Gibanja svoboda, so nenehoma na profesionalnih komunikacijskih in človeško-etičnih preizkušnjah, saj so populistični verbalni nastopi in nenehno kontradiktorne politične geste njihovega malikovanega “voditelja” vselej nepredvidljive in terjajo od poklicnih ter poklicanih “glasno-govorcev” vlade in vladajoče partije nenehno “svobodno” izumljanje novih miselnih in logičnih obratov ter “svobodno” minljivih in kratkoživih zasilnih in nasilnih lažnivih besednih akrobacij.

  Podpredsedniku vlade Arčonu, šefu poslanskega kluba Sajovcu, predsednici DZ RS Klakočar Zupančič, nosilki kandidatne liste za parlament EU Jovevi ter še nekaterim razvnetim promotorjem in promotorkam neomejene “svobode” med poslanci in poslankami (Vonta, Kozlovič, Grgurevič …) je treba priznati, da jih v samo-obrambnih ter napadalnih intelektualnih eskapadah nikoli in nikdar niti za milimeter vstran od Golobovih “preroških” besed in dejanj ne zapelje vsakdanja otipljiva in preverljiva resničnost.
  Vedno in vselej je za fanatične “vernike GS” edino resnična in edino odrešilna izjava ali gesta malikovanega prvaka stranke in predsednika Vlade RS. Nobenega dvoma ni, da bodo v svoji globoki ateistični politični veri vztrajali vse do Golobovega odločilnega političnega poraza in do konca njegove diktature Gibanja svoboda na slovenski politični sceni.

  Odgovori
 5. deni

  Ja največji point je, da veliko butnglavcev še vedno verjame v “Svobodo” in nasedajo na poceni floskule, puhlice in fraze vredne ključavničarja. Kako smo lahko Slovenci tako butasti, da nam vsak turbokapitalist prodaja puhlice o izkoriščevalskih kapitalistih. Seveda vsakdo, prav vsak bi rad postal bogat. Kdor trdi, da ne, laže kot pes teče.
  Vendar po novem “glasogovornik” goriški slavček na priliznjen, hinavski način prepričuje, kako je vse fajn in sploh oh in oh. Tržičan pa naklada, Vlada dela dobro, vlada dela dobro, kot papagaj, naučen. To bi znal vsak, kolikortoliko pismen človek. Eha Slovenci ni nam pomoči, ko nasedemo-jo na vsako ocukrano floskulo.

  Odgovori
 6. Halobp

  Kolee,

  pa saj se spomiš Marjana Kralja, ” v četrtek zvečer”, obrni se malo, predvsem sprosti se!! ker ti bo hister zgoru.

  Za tolažbo tvojega dezertersko nesposobnega doktorskega pisanja, si pa zavrti :

  Slavko Ivančić : Kriva je trava, ko boš pa še globlje, Potegni črto,nakar sledi obisk, pri tvojem dobrem prijatelju Kreku, edino on te lahko še pozdravi !!

  Boš spoznal Meto in Dona 😉

  🙂

  P.s.

  beri kaj je napisal ”h” v prejšnjem komentarju osvoboditeljev, privošči si 🙂

  pa kar korajžno pubec

  Odgovori
  • vernon coleman

   Model halopb, vaše kletne ideje me ne zanimajo preveč, sploh ste bedasto in nerazumljivo čudaški. Veliko boljša je pesem Mar’jo Špinel, BTW.
   Raje bi imel kulturno in argumentirano razpravo, ki bi prinesla kak napredek, če bi imel tukaj kakšnega vsaj približno enakovrednega diskuterja, a žal… vi več kot očitno niste dorasli, pa tudi ostali iz kletne farme trolov na pingo sok in poli sendvič… ni nekih presežkov.
   Kot sem izpostavil žal beton ostane vedno beton, zato pišem za redke, a pomembne naključne bralce.

   Odgovori
   • Halobp

    Kole pa ti znaš, da te svi vole!

    voli vola za voleve 🙂

    res opažam, da si nad ineligenten Slovenec, zato ti predlagam, da se preseliš na kak murgljski forum, pa te tam uslišijo.
    Veliki Demokrat sem in res te, še vedno prenašam, čeprav me spominjaš na straniščno školjko, v katero hočeš počet dve stvari hkrati, kakati in bruhati, kar je nemogoče, ti pa po tvoje mentalnovakumsko povem, da si podoben enemu navadnemu JNA čućavci, če boš dojel.
    Lep Intelektualni večer ti želim, pa preberi o pujseku novo temo 😉

    Odgovori
    • vernon coleman

     Halo budalo primitivna, dajte se naučit razpravljat in se vzdržite komentiranja ad hominem, bo šlo?
     Ne vem, če to znate. Nekaj precej slabo duhovičite. Vaš čućavski analni humor ni za nikamor, je le neokusen, se mi pa ne da z vami ukvarjati, da bi vas po freudovsko psiho-analiziral. Vi ste bolj kot tisti ptičji drek na avtu, pač z vodo odplaknemo, ali z robčkom odstranimo in to je to. Vaše kletne metode za odvračanje pozornosti od vsebine komentarjev so znane in neskončno dolgočasne.
     Če se ne izboljšate in ne začnete zares argumentirati, vas bom pač le še ignoriral, samo tako, da veste.

     Odgovori
     • Halobp

      Dr. Kole – nadSlovenec,

      vnel se vam je res, sedaj se vam je pa res vnel…. Hister, katerega res dobro, predvsem moško! opisuje Freud.

      Težava je, ker vi Freuda ne znate razumno brat, to bo verjetno posledica tistega Glavnega podtlaka.

      Poglejte si reklamo Volkswagen Golf, ko se fantina pripelje z novim avtom pred hišo svoje punce, da ga predstavi staršem. Glej ga zlomka se mu ta pravi Golob usirje na avto ni imel krpice … robčka , pač polizal tist golobji drek. Pozvoni in poljubi svojo drago, domnevam da ste bil v tej reklami Vi glavni akter 🙂

      No da se bova pa še brala naprej, mi – nam, napišite en vaš 20 letni program razvoja Slovenije.
      Prosim Vas ne začnite kot marcel, pa une stran pa te zamenjat ….

      Napišite, predlagam….
      no pa da vidim Vašo življenjsko disertacijo.

      Nikakor se pa ne bojim vaše ignorance, ker ste že v preteklosti dokazal kakšno demokracijo ljubite, v bistvu egoautokracijo.

      Lp H

     • vernon coleman

      Shqiponjat e bodrumit me ballë të ulët, për fat të keq, nuk dinë të argumentojnë, kështu që nuk do t’u përgjigjem më. Mirupafshim, beton.

     • Halobp

      Aja a tole zopet z vratarnice Derby, pazi na olupke tvojih konzumiranih banan ki ti padejo midis pil.
      🙂

 7. TL

  Popolni amaterizem. In taki vodijo državo?

  #butalciimajoradivisokedavke #časovnice #plešimovsitinainmi

  Odgovori
 8. vernon coleman

  Tole ni vredno komentarja, ker so naši politiki pač eni taki revčki, vsi po vrsti.
  Svoboda so totalni abervezniki, amaterji. Je lepo napisal Mikston, zakaj je ravno tale Joveva prva, ne zaradi ”ekipnega duha”, niti slučajno.
  Raje se vprašajmo, kako je mogoče, da so vsi ”varuhi zdravja” – MZ, NIJZ, zdravniške organizacije tiho, ko se nam tukaj hoče legalizirati neko zelo škodljivo drogo? RTV ponovno financira neke propagandne filme o drogiranju in jasno zavzema stališče hašišarskega drogiranja namesto zdravja. Enako straniščni demokrati, zlasti tobačnika Židan in Han, zapohana Levica in še kdo. Niti US ne uspe ustaviti takih katastrof – vsi so popolnoma zblazneli! Vsi skup’ ste navadna sramota!
  Prodano Delo danes objavlja pismo nekega pritisnjenega Tajvanca, da naj se Tavjan vključi v SZO zaradi pandemij, ker so vzorni pri tem? Pa naj gre celoten Tajvan nekam u tri pm … s takim idiotom. Nobenih pandemij se ne gremo več, golazen prekleta!!
  Edino področje pa, kjer se nahujskani narod še angažira, je pa več kot 70-letna ”večna vojna” na BV, kajpak se vsi spoznajo, kaj in kako… medtem pa se bliža 3. SV, Mafijankovič nam bo uničil vodo in zrak pa še promet za povrh, krade se levo in desno, narod se pa ukvarja s Palestino. Študenti so zablokirali FDV, baje, da bi morali zdaj nujno protestirati še profesorji na FDV. Nori svet.

  Odgovori
  • deni

   Spoštovani Vernon Coleman. Enkrat ko bo tema o farmaciji, bova prišla skupaj. , ker nisem opranoglavec. Verjemite razne mahinacije farmacevtske industrije so mi blizu. Covid je bil samo enkraten dobiček. Se strinjam, ampak vsi antidepresivi, pomirjevala itd. je pravi zaslužek. Antidepresivi kao niso nevarni za odvisnost. So, so pa še preveč, ker je v njih droga. Covid je bil enkratna priložnost, kdor prej pride, prej melje. Seveda se strinjam z vsem, ampak so vložili milijarde za enkraten dogodek. Dobiček pač ničlen napram ostalim drogam, ki jih farmacevtska industrija vsak dan ponuja. Recimo Tramal je “obogaten” z morfijem. Morfij je zaenkrat edini, ki olajša bolečine, kljub vsem novodobnim zdravilom. Vendar nekateri to prenesejo, drugi pač ne. In imajo farmacevtske korporacije stalen dobiček, kar glede Covida ne drži. Mogoče v začetku, vendar nato konkurenca naredi svoje in se dobiček porazdeli. To bila dobra tema za drugič.

   Odgovori
   • vernon coleman

    Zelo dobro, g. deni, se v veliki meri strinjam. Seveda so problematična številna področja farmacije, antidepresive ste omenili in zasvojenost (škandal v ZDA z opioidi), potem je sporna veliko previsoka cena onkoloških zdravil, pa recimo statini, mnoga zdravila sploh niso bogvekaj koristna.- Tukaj je že mnogo napisanega, samo zgodi se nič.
    Preverite recimo Petra C. Gotscheja, Cochrane col., kaj on pravi o vsem tem.
    Farmacijo bi morali takoj zelo na trdo in na kratko prijeti. S pohlepom in korupcijo so šli krepko predaleč, zlasti vodstva korporacij. Zdravila morajo biti izključno koristna. Seveda, korona je bila očitna, žal tudi bedasta in zelo škodljiva prevara, še dolgo pa ne bo pravice. Izgubili smo! No, ločiti morate navidezne farmacevtske firme, recimo Moderna in Gilead sta dokaj jasna primera podjetij, ki sta v lasti politike in agencij s tremi črkami, druge korporacije pa so dobile ‘čudne direktorje’, milo rečeno. A to so vse dolge zgodbe. Tudi ptičja 2004 in svinjska gripa 2009 sta bili le vaji pred korono in zgodbe še ni konec…
    Je pa mnogo drugih panog, ki služijo podobno še celo s precej slabšimi izdelki (cigarete, sladke pijače, ipd.), skratka, ko čisto malo postrgamo po površini naše čudovite demokracije in svobode, hitro najdemo mnoge črve…
    Lep večer!

    Odgovori
    • Halobp

     Evo Doktore, pa sva zopet skupaj,

     že ker toliko obvladate faramcijo, koliko homeopatskih zdravil (verjetno jih poznate) je dovoljeno v Sloveniji in zakaj ?

     🙂

     Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...