“Slišal sem dva zaostanka, vendar nisem bil čisto prepričan, kaj so rekli na radiu, zato sem se osredotočal nase”

Avtor: | 11. maja, 2024

Tadej Pogačar, ki je v fantastičnem finišu petkovega kronometra na Giru zaostanek skoraj minute za takrat vodečim Filippom Ganno v zadnjih šestih kilometrih spremenil v prednost 17 sekund, najprej še sam (in iskreno povedano vsi ostali sodelujoči, novinarji, gledalci…) ni vedel, iz kje je “potegnil” toliko hitrosti na zadnjem klancu. Nekateri strokovnjaki so Pogačarjevo vožnjo navkreber primerjali z epskim zaključkom Toura 2020, ko je v zahtevni vožnji na čas ugnal Primoža Rogliča in ga prehitel v skupnem seštevku. (Vir: MMC)

5 komentarjev

 1. deni

  Samo še to. Andrea Massi, sicer Italijan obvlada Slovenščino bolje, kakor marsikateri državljan Republike Slovenije.

  Sploh tisti “l” izda pravega Slovenca. Ali se motim? Naj ponovim, nisem ksenofob ali celo rasist. Vendar razmišljati pa znam. Tudi v košarki imamo Američane, ki se strastno borijo za slovensko zastavo. Tobey na primer, pa še kdo.

  Odgovori
 2. deni

  Slovenija je unikom v športu, kar ji mnogi priznavajo. Kdo pa predstavlja Slovenijo bolje kot športni dosežki, naših športnikov. Mogoče veliki “križar”.s svojo konkubino. Kdo v svetu pozna slovenske blabljajoče politike. Nobeden, nothing. absolutly noting.

  Seveda na domačem polju blestijo v družbi priznanih športnikov. Že podelitev športnika leta je problem in to v tako majhni državi , ki predstavlja 0.00001 procent svetovne populacije. Športniki se pač ne ukvarjajo z dnevno politiko, hočejo samo normalne pogoje za trening. Ostalo je prepuščeno staršem, ki so bolj ali manj premožni.

  Recimo Andreja Slokar perspektivna primorska smučarka. Ali jo bo Andrea pripeljal na višji nivo ali bodo banalne zapreke na poti, preprečile. Vemo kaj se je dogajalo s Tino Maze. Menda zamejka in še ena, ki si jo momentalno nisem zapolnil, če ni celo Američanka lahko dvignejo nivo smučanja na višjo raven. Gre samo za to da, SZS omogoči spodobno vsoto za treninge, ostalo pa bo poskrbel zamejski italijanskoslovenski strokovnjak Massi z Odvetnikom slovenskih korenin. Samo toliko v razmislek.

  Odgovori
 3. slavkope

  Ko se mnogi sprašujejo, zakaj so športniki, ki zastopajo RS, tako priljubljeni in cenjeni (kadar zmagujejo), je verjetno najbližje resnici dejstvo, da v vrhunskem športu šteje le nadarjenost in pošteno vztrajno delo posameznika in ekipe.

  Ni važno, katerega nacionalnega porekla, katerega družbenega sloja, katere vere, osebnega življenjskega sloga, svetovnega nazora … je preverjeno in potrjeno uspešni športnik.
  In večinoma so nadarjeni, pošteni in mednarodno uspešni športniki tudi kot osebe zreli in odgovorni ljudje, mnogi celo upravičeno privlačni zgledi za nove generacije.

  Odgovori
 4. TL

  Kapo dol pred slovenskimi kolesarji ter pred vsemi slovenskimi športniki.

  Odgovori
 5. deni

  Pogačar in tudi Rogljič sta fenomena, ki se rodita vsake toliko. Tu sta še Mohorič in Tratnik, pa še kdo. Sploh Pogačar. Ko smo včasih spremljali Toure in Gire si ni nihče predstavljal, da bodo nekoč Slovenci krojili vrh teh znamenitih dirk. Slovenci smo glede na velikost čisto v špici po uspehih v športu. Da se Dončića, Kopitarja, Garnbretove, Šeška in še in še, da se bivših Kozmusa, Mazetove, Svetove sploh ne našteva. Ekipni športi so sploh poglavje zase. Že dve reprezentanci sta na Olimpijskih igrah in možno, da še kakšna. Seveda marsikatera ekipa s pomočjo jugo krvi, ampak to nič narobe, ko so Švicarji z Albanci, Francozi s črnci itd. Nogomet, rokomet, košarka, odbojka, hokej na ledu, smučarski skoki in v v vseh blestijo. Kje ima dvomilijonski narod toliko raznovrstnih športnikov. Mogoče Norvežani, vendar večinoma v nordijskih športih. Zato Pogačar in ostali, samo tako naprej. Ne bi se spuščal, kaj vse dajo skozi, da postanejo kar so, ker rezultati sami kažejo.

  Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...