“Vizija sveta, za katero se zavzemate, je dala navdih in moč naši mali državi, ki danes pogumno in ponosno stopa po poti napredka in uspeha.”

Avtor: | 8. maja, 2024

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je kitajskega predsednika Ši Džinpinga pozdravil z besedami in protokolom, ki spominja na najboljše čase rajnke Jugoslavije in poveličevanja izumetničene neuvrščenosti ter grajenja lika Josipa Broza Tita. (Vir: RTS)

10 komentarjev

 1. ren

  Srbija bolj slabo stopa stopa “po poti napredka in uspeha.”
  Ni več v isti državi skupaj s Slovenijo in Hrvaško.

  Odgovori
 2. Miller

  Ko je lani obiskal Macron Kitajsko, se je na isto letalo podtaknila hotnica Der Leynova.
  Macrona so Kitajci sprejeli z neverjetnimi častmi, kot cesarja (glej You Tube), Der Leynovo pa je neka tajnica vozakala sem in tja, na koncu pa so jo zbrcali na redno avionsko linijo, pravac Bruselj.
  Toliko o tem, kaj znači Vučić in kaj Der Leyenova.
  Zdej pa u jok !

  Odgovori
 3. deni

  Mimogrede. Baje je 350 “intelektualcev” poslalo peticijo za priznanje Palestine. Intelektualci, prej osli, ki imajo plašnice na bučah. Počakajte dragi učenjakarji, da se konča vojna. Potem ba boste hitro sprevideli, kam pes taco moli. Intelektualci, pa kaj še. Ko bi jim kakšen, Hesbolovec ali Hamasovec podstavil bombo pod ta zadnjo, potem…

  Odgovori
  • Rokovnjac

   Kaj pa ce vam je plasnice namontiral vam nekdo od izvoljenega ljudstva.Ti prokleti Hamasovci,to izvoljeno se je kar nekajkrat zmotilo pri stetju,najprej 1500,pol 1400 zdaj pa ze 1200.Jaz se ne dam napumpat nikomur,verjamem pa sebi,da je vse skup organiziral MOSAD,da je ustvaril vzrok za zradfiranje Gaze in vse kar v njej miga.Gre se za ogromne kolicine naravnega plina ,ki se nahaja v morju od Gazine obale in to mora pripadat izvoljenemu ljudstvu,ker tako hoce Bog!

   Odgovori
   • vernon coleman

    To je sicer vse res, tudi sam tako mislim, so pač ‘videli’ uspeh 9-11 in podobne dogodke, ki jih ne manjka. Se mi pa zdi, da v vašem pisanju opažam sled nestrpnosti… vemo iz zgodovine, da to ni peljalo na dobre kraje.
    Zdaj se vse vidi in vse ve.
    Dajmo se raje pogumno in pametno zavzeti za mir in napredek.
    Tile podpisi so seveda navadno hujskaštvo, primerno le za intelektualna zakotja, kot je malo vplivna Slovenija.
    Upam pa, da Izrael sploh ve, kaj želi z vsem skupaj doseči, ker (poleg nedvomnih zločinov) sovražnikov nima manj, ampak precej več kot pred maščevalno akcijo. In to dosti nevarnejše za njih kot recimo za Rusijo po svoji invaziji, ta ima milijonkrat več manevrskega prostora. Hkrati je pa treba razumeti, da se v svoji ogroženosti tudi težko ravno prav brzdajo. Morajo čim prej ustoličiti bolj zvite voditelje od makiavelističnega pragmatika Netanjahuja.

    Odgovori
    • deni

     A cika name. OK. Ne, nobene nestrpnosti, temveč gola realnost. Judje so tudi svojega denarja vredni. Nič nimam proti nobenemu, vendar bo čas povedal svoje, takrat pa nas ne bo več. Kdor vsaj nekoliko pozna zgodovino. Ampak Izrael je po površini velik kot Slovenija, si predstavljate, kot zrno peska med Arabci. Vendar nihče noče Palestincev. V Libanonu so zanetili državljansko vojno med kristjani in muslimani, ki so prej relativno mirno sobivali. Zakaj Egipt in Jordanija zapirata meje. Tu ni nikakršne nestrpnosti. Kot omenjeno so tudi Judje vseh pasjih muh, toda med relativno majhnim narodom je največji procent znanstvenikov itd., in to je pokazatelj. Ko bo tema o tem vprašanju pa bom nekoliko več. Velja.

     Odgovori
 4. Miller

  smrk, smrk, nas izbrano ljudstvo izpod alp, pa tud pogledal ni,
  smrk , smrk…
  Vučić care !

  Odgovori
 5. deni

  Baje RTS prekinila prenos Evrovizija, kar je proti pravilom. S tem ni nič narobe, ker je vse skupaj takšen kičaraj. V tistih dve do tri minute natlačijo kar se da, ostalo pa brezvezno nakladanje.

  Ampak, da ostanemo pri obisku Ši ja v Srbiji. Največji investitor v rudnike in podobno je pač obiskal svojo provinco. Samo še pionirčki z zvezdami na titovkah so manjkali. Očitno bo drugi jezik v Srbiji Kitajščina. Vendar Kitajci ne dajo nič zastonj. Vse se plača, vse se vrača. Po drugi strani pa Vučić zahteva od EU finance za boglonaj, da lahko serje po Zahodu. Putin in Ši ničesar ne poklonita in enkrat, kar se Vučić seveda še ne zaveda, bo Srbija pod Ruskokitajskem patronatu. Slobodarska Srbija, pravi veliki šef, my ass. Lahko za potrebe Rusije in Kitajske sprožijo vojno v RS ali na Kosovu.

  Šiju je pač Vučić samo koristni idiot, da vnaša nemir v Evropo. Se pa obnaša, kdor spremlja srbske medije, kot nekdaj veliki El prezidente. Očitno Vučić pluje med Scilo in Karibdo in kot tak nima prav velike izbire. EU pa mu je kot neke vrste Itaka. Kakorkoli EU vseeno kljub svoji birokraciji spoštuje nekakšna pravila, Rusija in Kitajska pač ne, vse je na silo in to niti za Srbijo dolgoročni ni dobro. Ampak …

  Odgovori
 6. Halobp

  Pa evo

  ”kao da je izašao iz kieskog hladnjaka proizvedeno u Sloveniji”

  P.S.
  Gorenje, a Hisense company

  Lp

  Veli Jože 🙂

  Odgovori
  • deni

   Ja res je. V nekem predvolilnem oglasu je stopil ljubljeni vodja iz hladilnika, pred presenečeno bodočo volilko. Seveda so se norca deli iz njega, sploh na neki opozicijski TV, ki je mimogrede v Sloveniji provladni portal. Vsak komentar zbrišejo, ki jim ne odgovarja in to v hipu. Pa tudi odgovorna urednica prihaja iz levega medija, mislim da KŠ. Ali se motim.

   Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...