“Ženske v politiki smo za marsikoga moteče, sama nosim še dodatni nahrbtnik, sem tujka, migrantka, čefurka, po vašem”

Avtor: | 28. marca, 2024

Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh se je skupaj z največjo vladno stranko v razpravi o njeni interpelaciji očitno odločila za agresivno strategijo odvračanja pozornosti od spornega ravnanja, tragikomičnega nakupa računalnikov, ki že več kot pol leta ležijo v skladišču. Problem po njihovem ni več sporen nakup računalnikov, ampak vsesplošni napad na ženske političarke, migrante, priseljence… Zanimiva, precej predvidljva taktika, ki lahko morda kratkoročno deluje, je pa tudi nenadzorovan bumerang, kar smo sicer pri vodilni stranki koalicije že vajeni. (Vir: DZ/RTVSLO3)

VIDEO

Ministrica za digitalno preobrazbo svojo obrambo gradi na čustvih, ideoloških predpostavkah, ki zamegljujejo njeno objektivno in subjektivno odgovornost za sporna ravnanja.

9 komentarjev

 1. dob

  Poln kurac imam ljudi, ki vlečejo bajno plačo, so na pomembnih mestih, sebe pa prikazujejo za žrtve

 2. Miller

  Levi in desni so DOKAZALI, da jim dol visi morala ali kako se ravna s skupnimi dobrinami.
  Danes je važno je samo to, da je vse po zakonu. Po črki zakona.
  Pač nismo več v samoupravni totalitaristični Yugi, zdaj so pravice, demokracija in svoboda.

 3. Veselka

  To so prazne floskule, da jo interpelirajo, ker je Makedonka. Kar se tiče nahrbtnikov pa gospe ministrici ,manjka tisti nahrbtnik, ki se mu reče znanje, odgovornost, strokovnost in delavnost. Minister Andrijanič je za gospo ministrico Einstein, ona še njegova vajenka ne more biti.

 4. APMMB2

  Za ženske v politiki je značilno, da svojo nesposobnost branijo s tem, da povdarjajo, da so ženske.
  Običajno ženske niso za politiko.Takšna je pač narava. Vodeb zna to bolje obrazložiti.
  Za ministrico pa bi bilo bolje, če bi se opravičila in rekla: to se mi je zgodilo, ker sem ženska in prepričan sem, da bi ji vsi oprostili.

  • Andrej Muren

   Najbolj resničen komentar.

 5. ren

  Punca, mal klobasanja je pač treba povedati izza govorniškega pulta. Bistvo pa je, da si totalno nesposobna. Če bi bila sposobna, bi računalniki bili že zdavnaj razdeljeni.
  Pa nisi nesposobna samo ti, še bolj nesposoben je tvoj šef. Kot grupa, ki vodite državo, pa ste naredili že veliko škode. Zaradi nesposobnosti.

 6. David

  Ahhh gospa ministrica, nima veze kdo ste in od kod prihajate. Po našem ste le nesposobna ter nepoštena in že ta nahrbtnik je pretežak za vas, dodatnega niti ne potrebujete.

 7. slavkope

  Ko zmanjka tehtnih strokovnih in političnih argumentov, pride brezznačajnim in opravilno nesposobnim politikom/političarkam prav domnevno vulgarni sovražni mačizem, seksizem, nacionalizem, rasizem, homofobija … kritikov in političnih konkurentov.

  Samo-oklicana “žrtev” vseh zgoraj omenjenih in populistično razpihnjenih opozicijskih “zlih demonov”, ki je “za ljubi kruhek” čez noč izdala stranko SD, na katere listi je kandidirala v DZ RS, in ki je profitoljubno čez noč prestopila v zmagovito Gibanje svoboda, se je seveda “za ljubi kruhek” tudi danes pripravljena razglasiti za lažno “preganjano žrtev” in ob tem stoično preživeti še neprijeten plaz vsebinskih političnih in strokovnih kritik celo s strani kritičnih poslancev, kolegov in kolegic iz vladajoče koalicije za svoje nekompetentno, neodgovorno in finančno škodljivo opravljanje funkcije ministrice za digitalno prihodnost.

 8. jaz

  Tipičen nastop. Vi ste šovinisti, vi ste vzvišeni vi ste posmehljivi in žaljivi za nas uboge reveže. V resnici pa je to njihov kompleks sam na sebi. Oni..(nekateri ne vsi), tisti abiciozni. Niso pripravljeni sprejeti evropske kulture ki je sicer hladna, podatkovna, edina ki doprinaša blagostanje…Evropo, ki si jo tako želijo, ne bi se pa odpovedali tistemu kar jo podira..malo sebi malo šarcu daje. Eto, to je to…

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...