“Menim, da so najmočnejši tisti, ki vidijo razmere, razmišljajo o ljudeh in imajo pogum, da zavihtijo belo zastavo in se pogajajo”

Avtor: | 10. marca, 2024

Iz Vatikana so Ukrajinci dobili šokanten predlog za sklenitev pakta s hudičem v praksi. Papež Frančišek je v intervjuju za švicarsko televizijo RTS predstavil precej presenetljiva stališča do vojne v Ukrajini, vse skupaj je vatikanska PR mašinerija seveda poskušala relativizirati in postavljati sporne izjave v nek filozofski koncept svetovnega miru. Iz intervjuja pa dejansko izhaja, da papež morda ne razume prav dobro vojne v Ukrajini, ali implicitno odobrava politiko nasilja, genocida, nespoštovanja mednarodnega prava, kar izvaja Putinov režim. Papež Ukrajini de facto predlaga samoukinitev, predajo nasilnemu sovražniku, ki je že večkrat poudaril, da Ukrajinci zanj niso narod. (Vir: Vatican News)

14 komentarjev

 1. slavkope

  Božji namestniki v Vatikanu so se v zvezi z vojnami v zgodovini kar pogosto motili, še bolj pogosto pa so se oprezno in previdno “zavili v molk”.

  Že Putinov največji ideološki, politični in vojaški imperialistični vzornik Stalin je dobro vedel, da se na mnenje Vatikana, ki nima “mehaniziranih hord smrti”, nima smisla ozirati.
  Seveda pa v sodobni informacijski vojni vseh proti vsem pride tudi najbolj brezobzirnim in zadrtim brezvercem prav kaka iz konteksta iztrgana papeževa izjava, ki jo je mogoče medijsko in propagandistično zlorabiti lastnim množičnim zločinom v prid.

 2. Rokovnjac

  Je hudic na svetu, ko se papez zacne srati klamfe!!!Klamfe se rabijo najvec za zaganje drv na kobilah (stolicah).Za vse drugo so pa skoraj neuporabne!.Tore,on hoce,da se Ukrajina preda Sovjetskom Spojuzu!….Jaz mu prevecne zamerim,ker je star in ze strasansko uma gresa!

 3. Miller

  V drugi seriji na skakalnici Holmenkollen v Oslu so naši zamočili,
  a prijetno je presenetila množica palestinskih zastav na tribunah ob izteku skakalnice.
  Norovce24 z agitatorji in njihovi komandante Breznik in tov. Twito goltatajo pomirjevala. Šele po sončnem zahodu.

 4. deni

  Precej liberalen papež, ki hoče nekoliko pomesti zatohlo konzervativno sredino Vatikana. Zaradi preteklih grehov Rimokatoliške cerkve popravlja, kar se popraviti da. Zdaj koliko mu uspeva ali ne uspeva bo svoje povedala zgodovina. V miroljubnem,, spravljivem tonu nagovarja svet, vendar je pozabil, da so takšne besede samo glas vpijočega v puščavi.

  Skoraj vse vere po svetu se vtikajo v politiko in namesto, da bi držale nazaj t.i. jastrebe še spodbujajo medsebojne prepire, ker jim pač ustreza. Samo blagohotne pridige nekega verskega poglavarja ne padejo na plodna tla v tem krutem svetu, kjer velja volja močnejšega.

  Rusi se mu smejijo, Kitajci ravno tako. Večina Američanov ni katolikov in zaradi zamer v preteklosti se posmehujejo t.i. papistom. Rimokatoliška cerkev je res ena od svetovnih religij, ampak porazdeljena med mnogimi interesnimi sferami, jo nihče ne jemlje resno.

  Kar papež izreče najprej odmeva po svetu, ampak že tisti trenutek vsi pozabijo, kaj je sploh povedal. Hipokrizija vseh verstev sveta pa je izjemno “cenjena lastnost”. Človeška neumnost pa je itak neskončna, ker za vesolje ni prepričan, kot je pravilno trdil Einstein.

  • ren

   So bili tudi drugačni časi. Janez Pavel II in Ronald Reagan kot predsednik USA sta kar sodelovala pri rušenju evropskega komunizma. Papež se je mnogokrat posvetoval z Reaganom glede tega. In sta uspela! Za nas pa se je zaradi tega za kratek čas odprlo okno v samostojno državo.

 5. marjan mrhar

  ljubitelj LGBT IN pederski papež KI JE VERJETNO na črticah. bluzi in uničuje KRŠČANSTVO PO CELEM SVETU. MRŠ U PEKEL!

 6. ren

  Predati Ukrajino Putinu? In še kakšno drugo napadeno državo? Putin se ne bo ustavil samo pri Ukrajini.

  • Miller

   Ja, baje NAJ BI po Ukrajini, po poročanju radia Erevan, Putin nadaljeval vojaški pohod do Sredozemskega morja.

   In ZATO bo Pentagon s svojimi EU vazali, preventivno napadli Rusijo že v kratkem. Intenzivne priprave že potekajo.

   Kepa se je na veliko veselje vojnih hujskačev že začela valiti.
   Evropejci si ne želimo miru. Želimo si vojne. Tako sporočajo naslovi EU medijev.
   Bog pa je šel na dopust…

   • jaz

    Izjemno cenim Millerjevo diplomatsko zadržanje do krščanstva, kot dokaz njegove izjemne pristranskosti. Nenadoma je ta papež postal v njegovih očeh ateistični svetnik, častilec putina satana.

    • Miller

     A bele miške tudi vidiš ?

    • Miller

     Pardon, rdeče.

     • jaz

      Miške vidim v tistih barvah kot vsi ostali. Oziroma jih ne vidim, ker jih v hiši nimamo.

   • Franci

    Miller, Putin je tisti, ki je napadel in Putin je tisti, za katerega ste rekli, da se bo ustavil na Krimu. Seveda se ni.

    Putin sam pravi, da ima ambicije po Evropi. Ampak, ker Miller sovraži svobodo in zahod, ima rad diktatorja Putina.

 7. TL

  Tale papež je še enkrat zamočil. Dobro, da nisem ena od njihovih ovčic.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...