“Gre za del manjše reorganizacije našega dela…”

Avtor: | 9. marca, 2024

Podpredsednik Gibanja Svoboda in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je razpad sistema vodenja vlade, ki ga povzroča njegov “šef” Robert Golob, označil za manjšo reorganizacijo. Arčon, ki naj bi v vladi po novem celo prevzel celotno področje komuniciranja, je spet dokazal, da imajo v Svobodi nek poseben smisel za humor, predvsem pa nočejo, ali ne znajo razumeti, da so s svojim kaotičnim, neorganiziranim, neučinkovitim vodenjem vlade sami generatorji družbenih napetosti, različnih afer, spornih poslov, nerazumnih odločitev, kar je povzročilo erozijo zaupanja javosti in očitno tudi mnogih najtesnejših sodelavcev predsednika vlade, sedaj že nekdanjih podpornikov. (Vir. TVSLO1)

13 komentarjev

 1. deni

  Rokovnjač. Mogoče ne spada v kontekst današnjih komentarjev. Vendar, če si-ste zamejski Slovenec, vem, da ste bolj zavedni Slovenci, kot mi v matici. Npr. Sovodnje pri Gorici, kjer so ulice v slovenščini, npr. Gregorčičeva itd. Zelo so razočarani nad obnašanjem nas pravovernih Slovencev in pasivnega obnašanja, sploh do slovenskega jezika.

 2. slavkope

  Iz zgodovine FLRJ/SFRJ smo se naučili, da so bile vse brezštevilne medijsko oznanjane in promovirane “reorganizacije oblastnih organov” in “sistemske družbene reforme” le sistemsko populistično zavajanje naivne javnosti, sistemsko prelaganje odgovornosti in vsakršnih domišljenih ukrepov, reorganizacij in reform na nedoločno prihodnost in nedoločne protagoniste, pravzaprav le sistemsko utrjevanje in “betoniranje” vladajoče diktature in vladajočih samodržcev “v imenu ljudstva”.

  Je pa več kot pomenljivo, da je trenutno vladajoči narcisoidni samodržec, ukročeni “fant od Tine” in naduto vsemogočni “car sončnih panelov” izkoristil za “manjšo reorganizacijo” v svojem najožjem oblastnem okolju prav 8. marec, svetovni praznik žensk, ko je iz svoje strankarsko-vladne vrhuške brutalno “vrgel čez ramo” kar štiri najbližje politično-strokovne – sodelavke.

  Avtoritarni narcis in egocentrični bonvivan še ni opazil, da se s strahovito hitrostjo oži krog potencialnih sodelavcev in servilnih lakajev “svobode” okoli njega in da ni več daleč dan, ko bo na najodgovornejše vladne funkcije zaradi vse hujšega pomanjkanja medsebojnega zaupanja vrednih kandidatov prisiljen imenovati le samega sebe.
  Takrat bo porazni samo-destruktivni krog njegove ego-centrične samo-volje zaključen, narcisoidna samo-destruktivna samovolja bo brezumnega samodržca pomenljivo “ugriznila v lastno bolno telo”.

 3. deni

  Neformalni PV vodi igre brez meja izza kulis. Arčon je samo koristni idiot bi rekel El Prezidente Srbije Vučić. Vse te igrice vodijo centri moči, samo Janković je neodvisen od njih, ker preveč ve in ker lahko.
  V bistvu gre za velike biznise skrite za floskulami. Janković je na vsaki rdeči pasji procesiji, po drugi strani pa tranzicijski voluhar. V Mercatorju je bil nastavljen z vrha, kar mu je v obraz povedal Rop in zato bil takrat kaznovan ter pogorel z LDS vred.

  Sicer v Sloveniji tata mata, širše na Balkanu pa nekakšna slovenska izpostava srbskega avtokrata, ki mu je Ustava samo nebodigatreba popisan list. Znan je primer, ko je Vučić klical Zokija: Zoki dodži ovamo, ajmo dodži ovamo, da te učim. In sta Janković in Dodik ponižno poslušala pouke velikega vožda. Tako Vučić kliče in poučuje svoje podrejene, ki potem ponižno poslušajo bož… besedo.

  In ne mi spet Amerika, Ameri, briga Jenkije za to vukojebino. Kdo kupuje za bagatelo po Sloveniji nepremičnine itd. Ne boste verjeli Srbi iz Srbije, Srbski Bosanci iz RS, Bošnjaki, Hrvati. Seveda tudi tisti, ki smo jih včasih zaničevalno gledali, Madžari, Čehi. Zahodnjaki so kupovali na začetku in še malo kasneje, danes pa skoraj nič več. Nekdanjo srebrnino “nacionalnega pomena”, za katero bi takrat lahko iztržili bistveno več pa dandanes talajo naokrog kot zrele hruške.

  In kdo vleče niti, mogoče Janez, ki mu venomer mečljejo naprej tistih nekaj evrov kredita. Medtem ko, PV-ejevi kurirji dvigajo peneze in delija malo tu malo tam precentrufugirane do amena. A smo se za to boril, bi rekli stari partizani.

  Arčonovi večinoma rdeči someščani, ki so jih socialistični oblastniki po vojni naseljevali za zasluge. Kot protiutež Stari Gorici. Zdaj pa jamrajo, ker jim hočejo za 61 milijonov postaviti moderno luksuzno ŽP za par sto potnikov. Ali pa za sončno upravo, da ne bo zmrznila pozimi.

  Mentaliteta velike večine v tem red citiyu je, nikdar več desničarjev, mi smo edini in ne bomo već dopustili kakšnega janšista, pa čeprav bomo slabše živeli. Zato pa v tem mestu vedno znova volijo rdeče rdečo “svobodo ali koruptivno SD.

  • ren

   Lahi bi morali tem jugoslovenarjem v N. Gorici vrniti in na nek laški hrib napisati Mussolini, da bi napis videli tudi v N. Gorici.

  • Miller

   Belčki lajate proti Zokiju samo zaradi tega, ker ne pusti postavljanja spomenikov kolaborantom, Twitovim predhodnikom.
   Spomenik belčkom ? Nikoli ! Samo preko trupel Ljubljančanov, ki spoštujemo tradicijo NOB !

   • Rokovnjac

    Jaz sem dozivel in prezivel NOB,tisti hostarji so naredili navadnim najvec slovenskim kmetom.Zato ne zasluzijo nobenih cast,pa nisem belcek ampak Slovenec v zamejstvu>S tem tvojim postom si se enkrat dokazal,da si navaden osel,magarac,ezel,donki,ki ve toliko o NOB,kolikor so ti napumpali tardeci v tvojo prazno buco,kapish?

    • Miller

     Cela Evropa in Zda spoštujejo boj zaveznikov in partizanov proti nacifašizmu.
     Razen vas Norovcev24, oz Twitovih vernikov.

     Res je tudi, da danes spet dviguje glavo nacifašizem, oz spet neki novi izem, ki Evropo vleče spet v vojno.
     Najprej Napoleon, pa ww1, pa ww2, in zdaj hlapci na povodcu pentagona.
     Odpri oči.

     • tohuvabohu

      Najhujši fašist na temle portalu si prav ti, umazanec.

    • deni

     Rokovnjač, ne se sekirat saj smo ja belčki, menda ja ne črnčki.

 4. Miller

  Totalnim nesposobnežem je potrebno priznati, da nikoli in nikjer ni imela nobena vlada tako dobre govornike.
  Nobeno vprašanje jih ne preseneti, še manj pa vrže iz tira, na vsako imajo odgovor in iz vsakega protinapad.

 5. ren

  Arčon pozdravlja srbskega šefa slovenske vlade.

 6. jaz

  Dve pesmi bi lahko pasale na zgornjo sliko…mi se mamo radi, radi, radi radi…
  ali pa,…kaj nam pa morejo morejo morejo…
  Bruh!!!

  • tohuvabohu

   Pa še ta: so ptičice zbrane.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...