“Voda, mir, čebele”

Avtor: | 16. februarja, 2024

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili nazaj. Je pa morda skriti potencial predstavnik mladega foruma SD. Kamere ga imajo rade.

Video

No, ker se tako ukvarjajo z vodo, mirom in čebelami, so zanemarili osnovno poslanstvo, kredibilno upravljanje države. (Vir: Tarča, TVSLO1)

13 komentarjev

 1. deni

  Delajo na tem, da gre vse v fran(ge)že. Seveda, trikrat se lahko vpraša kdo bo potegnil zadnjo.

 2. Prask

  In kaj ste dosegli gospod Frangež?
  Dosegli smo veliko. Dosegli smo odstope in dosegli smo dno… ponosno odgovori gospod Frangež.

  Ni kaj… pa še res je.

 3. APMMB2

  Vladimir Ilič Frangeš je kopija Vladimirja Iliča Lenina. Za kopije je značilno, da več kot jih je, je vsaka slabša, manj berljiva.
  Med Vladimirajem Iličem Leninom in Vladimirjem Iličem Frangešem je vsaj 120 let razlike in vmes se je zvrstilo že toliko kopij, da je zadna povesm nečitljiva, pa tudi neprebavljiva.
  Cili seveda ostajajo enaki, saj je boljševizem ena sama bitka za oblast, pa vednar danes vladati na način in s sredstvi kakor je vlada V I Lenin, ne gre. Tudi če ga kopija izdaja in se pretvarja, da je socialdemokrat in ne boljševik.Razen komunističnega leporečja kopija ni zmožna nič konkretnega.
  Kopija ne priznava dejstva, da je za napake v politiki v demokratični družbi edini izhod ODSTOP. Glede na to, da predstavlja vrh komunistov, bi moral odstopiti , tako kot vse tovarišice in toavriši. ki so vodili prevarantsko stranko. Prevara je že v samem nazivu, saj ne gre za socilademokrate, temveč za komuniste.
  Socildemokrati so sposobni sklepati raznobarvne koalicije, komunisti sklepajo koalici samo s komunisti. Da se skrivajo si pač nadevajo različna zavajajoča imena samo, da zavajajo naivneže.
  Zvavajati pa morajo,saj nikjer ne uspejo,pa naj sedijo na kupu zlata in diamantov.
  Vsi nasledniki Vladimirja Iliča Lenina so uničevali družbe povsod, kjer so se pojavili in tudi slovenski Vladimi Ilič ne počne nič drugega, zato, namesto da prevzema še več funkcij, je edini izhod odstop.
  Če je tako sposoben, kot si misli, da je,naj se znajde v krutem kapitalizmu in si zasluži vsaj za toplo vodo.

 4. Miller

  Svobodnjaki, SDjevci, Levica, cerkev, Nsi, SDSov rupar & comp, mediji tipa Nora24.., se redijo in bogatijo, s prevarantskim pridiganjem, kako se borijo za pravice „šibkih, revnih in tistih na robu preživetja“.

  Potem pa jih vidiš, kako zahrbtni in prevarantski miljonarčki špilajo golf na Mauricijusu in plešejo med elito na Dunaju ali pa se onegavijo po jahtah do Monaka.
  Seveda, vse s pomočjo njihovih vernikov, ki jih z volitvami držijo na oblasti.

 5. Leo B

  Svojčas bi se ob tem še šalili in smejali, sedaj gre večini na jok!
  Res imamo vodo – koliko časa še preden bo prodana, ker je ena redkih naravnih dobrin v državni lasti. O tem, da vsi ( podeželje ) nimamo zagotovljene zdrave pitne vode v skladu z Ustavo ter plačujemo dajatve, in to v tretjem tisočletju, seveda NIČ.
  Kaj je MIR je zelo osebno gledanje: Slovenija res ni neposredno vpletena v vojno s sosedi, vendar to ni odvisno samo od nas. Drugače pa je z mirom v državi, kjer na mnogih področjih javno, ali prikrito vre, in smo državljani upravičeno vznemirjeni, zaskrbljeni, zgroženi. Vlada ne ukrepa, ne zaznava bistva problemov in jih ni sposobna reševati ker je dejstvo, da ne vključuje in ne upošteva kompetentnih strokovnjakov. Ministri se menjavajo kot po tekočem traku, brez vidnih rezultatov. S kratkoročnimi ukrepi (nekaj sredstev tu in tam ) ni mogoče rešiti sistemskih problemov v sodstvu, gospodarstvu, javni upravi, izobraževanju, kmetijstvu, …
  Saj ne more biti res, da razumen človek verjame, da bo z 12.962 -timi zastarelimi računalniki, brez operacijskega programa, rešil digitalno nepismenost velikega števila državljanov ( starejši, prebivalci podeželja ). Imamo pa e-upravo, e-davke, e-medije, e-zdravstvo, eeeee in vlado v vzporednem svetu.
  Vsaj čebele naj nam pustijo na miru – naši čebelarji so z lastnim znanjem in trudom v svetovnem vrhu!
  O svobodi raje ne govorim, vsak ima svoj pogled in izkušnje.

  G. Aleksej Navalni, borec za svobodo, v slovo, z vsem spoštovanjem, svetu si svetel zgled.
  Počivaj v miru!

 6. jaz

  …katera voda, tista ki izvira izpod drekovoda?….
  ….namesto “radenska tri srca”, Paloma tri riti….

 7. deni

  Včerajšna Tarča je bila bolj podobna pravljici, kako je vse super razen nekaj napak. Tista o čebelah, miru in vodi je bila tako prozorna kot sama voda. Čudno, ker ni omenil zraku, ker brez tega v nekaj minutah gre vse živo v franže.

  Drugače pa polno floskul in kako se bosta od zdaj naprej cedila med in mleko. Saj je Erika poskušala izvleči iz njih kakšno konkretnejšo izjavo, ampak so se izvijali na vse mogoče načine. V glavnem za vse so krivi mediji, čeprav zelo naklonjeni vladi, oziroma svobodi, ki naj bi izšla kot najbolj nedolžna in sploh in oh. Seveda se je golob strateško umaknil in čaka na svoj trenutek. Ja, točno takšno vlado si zaslužimo, kar smo- so izbrali zelo informirani volilci in takšni Nato in ameriški butci, pač tega ne znamo – znajo razumeti.

  Mimogrede, umrl je največji Putinov kritik in nasprotnik samodržca, Navalni. Samo toliko, kaj se ti lahko zgodi, če se v tropu volkov ne znaš podrediti vodilnemu. samcu ali samici.

  • ren

   Deni, zadnji odstavek – Navalni. Slovenska Putinova peta kolona bo trdila, da je naredil samomor.

 8. tohuvabohu

  Hehe, čebelica Dominika je že odletela …

  • Miller

   In čebelica Irglova se je tudi naveličala plešastega ritioguznega komunajzarja..

   • tohuvabohu

    Nekateri halucinirate o ritih in črevesjih 24 ur na dan. To je spoznavni znak rdečkarjev.

 9. TL

  Tale barka je zelo razmajana, z vseh strani vdira voda vanjo. Ampak oblast je sladka, in vztrajali bodo do bridkega konca. Bridkega za nas državljane.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...