“Naj jo imajo!”

Avtor: | 17. februarja, 2024

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že “legendarne” stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija, malomarnost….. “master level”. Noben ne more podtakniti nesposobnosti. Je pa seveda smešno, da o tem govori dotični gospod, ki se javno slika z replikami orožja. Nov doseg slovenske demokracije. (Vir: 24ur.com)

Video

Sodniki se delajo norca iz nakupa sporne sodne palače.

11 komentarjev

 1. slavkope

  V sinočnjem lažno “de-politiziranem” večernem Dnevniku državne Martić TVS je kot gostja v rubriki “Politično s Tanjo Gobec” živahno sodelovala aktualna predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič (GS), nekdanja izvoljena sodnica s trajnim mandatom, ki je z vrha zakonodajne veje oblasti samovoljno in populistično obdolžila aktualno legalno in legitimno državljansko nepokorščino in stavkovno protestniško ravnanje sodnikov ter državnih tožilcev za komaj dopustno in ne-razumljivo izsiljevanje, ki po njenih kriterijih ne pritiče profesionalni in statusni “integriteti sodnikov” oz. izvoljenih funkcionarjev neodvisne sodne veje oblasti.

  Kot Golobova vlada in vladajoča parlamentarna koalicija GS, SD in Levice tudi predsednica parlamenta Klakočar Zupančič samovoljno še vedno trmoglavo vztraja pri samovoljnem in časovno neomejenem odlaganju izvršitve veljavne in pravnomočne odločbe Ustavnega sodišče RS ter s tem pri proti-ustavnem diskriminiranju izvoljenih funkcionarjev avtonomne sodne veje oblasti ter njihovemu proti-ustavnemu statusnemu degradiranju in nedopustnem izenačevanju z drugimi državnimi uslužbenci v javnem sektorju.

  Predsednica najvišjega organa zakonodajne veje oblasti sicer upravičeno očita najvišjim funkcionarjem in organom neodvisne sodne veje oblasti, da se niso ob prejšnjih nespoštovanjih veljavnih odločb Ustavnega sodišča RS nikoli enako protestniško in kompetentno javno oglasili, in sicer vse dokler niso bili sami neposredno ustavno-pravno, statusno in finančno oškodovani.

  A ta njen utemeljen očitek ne more zabrisati poraznega dejstva, da vladajoča parlamentarna koalicija in Golobova vlada proti-ustavno in sistemsko diskriminirata izvoljene funkcionarje neodvisne sodne veje oblasti, ki niso ne ustavno in ne sistemsko in ne po plačah enakopravni izvoljenim funkcionarjem zakonodajne in izvršne veje oblasti.

  Predsednica DZ RS, predsednik Vlade RS in ministri so pred poslanci DZ RS in vso domačo javnostjo prisegli, da bodo dosledno spoštovali, uveljavljali in izvrševali veljavno Ustavo RS ter delovali po svoji vesti.

  Vsi omenjeni najvišji državni politični funkcionarji so se javnosti razkrili kot “krivo-prisežniki”, kot samovoljni sistemski kršilci veljavne ustavne ureditve ter veljavnih odločb Ustavnega sodišče RS, zato bi jih morala Predsednica RS, dr. Nataša Pirc Musar, že zdavnaj ultimativno pozvati k doslednemu izvrševanju veljavne ustave in veljavnih odločb Ustavnega sodišča, ali pa jih zaradi kolektivnega in naklepnega političnega spodjedanja veljavne ustavne ureditve s predsedniškim ukazom razpustiti in hkrati razpisati nujne izredne in predčasne parlamentarne volitve.

 2. slavkope

  Ob nezaželenem in dobesedno podtaknjenem “novoletnem darilu”, ki sta ga objektivno pristojna in odgovorna ministrica za pravosodje Švarc Pipan in vlada dr. Roberta Goloba želela na hitro (kot “praznično presenečenje” za osem začetnih milijonov navzgor neomejenih proračunskih stroškov) vsiliti nezadovoljnemu pravosodju kot le po ustavi avtonomni “tretji veji oblasti”, je najbolj šokantno, da so vlade RS v različnih sestavah že naročile in plačale arhitekturnim birojem kar tri ambiciozne arhitekturne zasnove “nove sodne palače”.

  Zakaj se je Golobova vlada odrekla vsem trem izdelanim arhitekturnim zasnovam nove sodne palače in jih nadomestila z diletantsko izbrano in porazno pogodbeno sklenjeno ter škodljivo plačano nadomestno nepremičninsko transakcijo, o kateri niso imeli možnosti podati mnenja ne legalni in legitimni predstavniki sodne veje oblasti in ne strokovnjaki s področja arhitekture in urbanizma, ostaja odprto vprašanje diletantsko ne-odgovorni Golobovi vladi in brezsramno zapravljivi vladajoči parlamentarni koaliciji GS, SD in Levice.

  Če neodgovorna in nesposobna pravosodna ministrica, neodgovoren in nesposoben minister za finance ter kolektivno neodgovorna in nesposobna Golobova vlada ne bi “čez rame” brezvestno in brez haska zavrgli 8 proračunskih milijonov za koruptivno-kriminalno vsiljeno pravosodno podrtijo, ki bo terjala vsaj še dvakrat toliko proračunskih sredstev za kolikor toliko funkcionalno prenovo in prilagoditev specifičnim nalogam in funkcijam sodne veje oblasti, bi vladajoči malikovalci “svobode” zlahka izpolnili veljavno odločbo Ustavnega sodišča RS in odpravili plačne krivice, neodgovorno in zavestno povzročene izvoljenim sodnikom avtonomne sodne veje oblasti.

  Z omenjenimi brezvestno zapravljenimi in potencialno koruptivno/kriminalno zlorabljenimi in zapravljenimi osmimi milijoni iz državnega proračuna bi se lahko vlada v razmerju do Ustavnega sodišča RS in veljavne Ustave RS izkazala kot lojalna in odgovorna izvrševalka veljavne ustavne ureditve ter tolikokrat deklarativno in populistično malikovane “vladavine prava”.
  Bi se lahko, a se ni.

  V tem kontekstu pridobi srhljivo simbolen pomen tudi sloviti revolver na mizi aktualnega predsednika Vrhovnega sodišča RS. Po Čehovu velja, da se smrtonosno orožje lahko pojavi na prizorišču predstave le takrat, če se pozneje tudi sproži in povzroči tragične posledice v drami.

  • Rokovnjac

   Mene tisti revolver ne moti toliko,kot pa oseba,ki ni butalec in nebi nikoli smel biti v Butalah na tako visokem polozaju,period!!!Ce Butalci ne premorete enega cistokrvnega butalskosodnika,je bolje,da se enostavno ukinete!

 3. deni

  Paradoksalno je, da se iz “naših” delajo norca “naši”. To je samo odsev družbe, države, vlade, sodstva in dokaz, da z denarjem davkoplačevalcev vlada ravna kakor svinja z mehom. Ko so kupovali tisto ogrodje, ki bolj spominja na mamutovo okostje, bi morali najbolj pošteni ministri pred nakupom poslati na ogled strokovnjake, gradbenike, cenilce, ki znajo realno oceniti itd. in predstavnike sodstva. Najbrž bi bil rezultat nula – zero- nutile. Kako malo je potrebno, samo urica ali dve, mar ne.

  Kar pa se tiče ulice, pa dam prav komentatorju jaz-u in očitno gremo nazaj na divji zahod in k linčanju. Ker sodstvo zaradi “revolverašev ” in slabo delujočega sodstva izgublja zaupanje in v pošteno delovanje državnih organov na splošno.
  In potem pridejo na površje ” razumniki-razumnice = beri; hudobni, lažnjivci-ke s fake opravljanjem z namenom nekoga diskreditirati. Seveda preko omrežij ali po lepi stari slovenski navadi ustno preko obrekljivih vaških klepetulj. Ja, vaških, ker resnično mesta v tem pomenu besede tukaj ne obstajajo in so samo nekoliko večje vasi. Realno je Slovenija glede prebivalstva samo predel, četrt nekega velemesta in se spušča namesto v reševanje nakopičenih težav doma v reševanje sveta v stilu missic sveta.

 4. jaz

  Glede na to, da je naše pravosodje en velik kupleraj, je ta stavba še kako primerna.
  Sploh pa to, da se približuje čas hitrih sodišč kot je bilo recimo pri Krambergerju, kjer ti bo sodila ulica, je potrebna le nekaj večja komunalna služba za odvoz trupel. …medizjava…, imeti na mizi pištolo pravo ali nepravo govori samo o tem kakšno stanje duha pravosodja imamo. pojdite na banko z repliko pištole in jo med opravljanjem tekočih storitev položite na pult….

  • Miller

   Kot vedno, nabijaš bedarije.
   V vseh demokratičnih zahodnih državah si kaznovan, če na vidnem mestu nosiš in razkazuješ replike – imitacije orožja, ker vznemirjaš javnost in povzročaš nelagodje.
   Enako, nikjer na svetu ne moreš v banko s pustno masko.

   Kar se tiče ulice, so jo dokazali Roparjevi naščuvani demonstranti Nore24 in primca, ko so uničevali družbeno lastnino. Gamad.

   • jaz

    Samo čakal sem trenutek, ko bodo Ruparju in upokojencem podtaknili nastavljenko nad katero se bodo začeli zgražati in obsojati “uradni” mediji. No in smo dočakali…tisto kar počnejo otroci laži že vse od dolomitske izjave. Vi ste fašisti vi, ste kolaboranti, vi ste proti narodu, itd. to kar so bili v resnici oni sami. Nekoč vse do danes. Oddelek za propagando deluje s polno paro…

    • Miller

     Kdo smo to mi ?
     Tudi OPAZOVALCI ?

     No, drgač pa so se Twitovi Roparjevi jurišniki, v uničevanju družbene lastnine, pridružili fašističnim Antifa razgrajačem.
     Gamad !

     • prask

      Daj Miller malo se umiri. Sicer ti sem ter tja uide kakšna pametna, drugače pa letijo iz tebe same nebuloze in žalitve. Kar pa je daleč od “resni.ce”. Ki jo brez dvoma občuduješ in morda celo vodiš…

 5. Miller

  Ko je Zokiju odpadla obtožba, so zagnali SDSSovci vik in krik, ko je odpadlo 20 obtožb proti SDSSovemu prašičarju in kandidatu za EU posranca, pa je obmolknil tudi Twitov jurišnik in specialist za drekovode gaspud primc…

 6. vernon coleman

  El pistolero replikero nam zdaj pametuje… samo to nam je še manjkalo.
  Kaj pa pravi Radonjić?
  Kdo vas je sploh vprašal za mnenje? Ali ne bi bilo bolje biti tiho?
  A si že dal danes petko Kavačkemu klanu, Tosetu pa Zokiju, ko je ravno zaradi VS postopek ”zastaral” z minimalnimi oz. bolje rečeno sramotno nizkimi kaznimi, kaj, Mićo?
  Iz koga se torej dela norca ‘ugledni’ sodnik Đorđević – iz sebe, najbrž?
  Komedija, korupcija, nesposobnost, malomarnost – master level- no, kaj od tega bo?

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...