“Predsednik vlade, po konstituciji osebnosti, se mi zdi ne bo odstopil, bo čakal do konca”

Avtor: | 27. novembra, 2023

Dr. Igor Lukšič, profesor na Fakulteti za družbene vede, nekdanji predsednik Socialnih demokratov, meni, da nas čaka “die hard” scenarij propadanja trenutne vlade. Za koga morda zabavno, politično koristno, za državljane gotovo ne. Še dve leti in pol tega mrcvarjenja države se ne bo končalo dobro.

Video

Igor Lukšič v oddaji Intervju na TVSLO1.

6 komentarjev

 1. TL

  Zanimivo, kako je v tem pogovoru Lukšič opisal, kako veliko nezaupanje je vladal do novih kadrov v bivši partiji. In zanimivo je, kako se popolnoma enako obnaša en drug vodja politične stranke, ki bo kmalu praznoval 50 let vključitve v taisto bivšo partijo.

  • Miller

   **********

 2. ren

  Lukšič mi je kot levičar všeč, ker je pošten in tudi vidi, kako je zadnja leta Slovenija po zaslugi levičarjev zavozila. Zelo dober intervju.

 3. APMMB2

  Ni problem Golob.problem je mafija. Golobo se bomo prej ali slejznebili, mafije pa nikoli. Italijani se z njo borijo že nekajs toletij, pa s eje ne morejo otresti.

  • jaz

   Apmmb2, vzel si mi besede iz ust. Golobji spev je rezultat biciklistično fašističnih petkovih procesij. Cirkusa ki se mu je prišel poklonit verjetno on sam kot direktor te predstave naš Milan. Če je to res, je za državno izgubo zaradi te režije ki se bo verjetno merila v milijardah kriv le on sam. Naš narod je zaradi pemanentnih laži od stalinovih kolaborantov diabolično razklan že desetletja in desetletja. Laž kot resnica. Diabolo= Dvojnež.= Satan.

 4. Grand

  Vsega hudega – reši nas, o Gospod! 🙏

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...