“To je recept za hud konflikt, destabilizacijo zdravstvenega sistema in mislim, da je ministrica povsem zašla s kakršnekoli poti, ki bo reševala zdravstvo”

Avtor: | 28. novembra, 2023

Po mnenju predsednika Sindikata zdravnikov družinske medicine Igorja Muževiča je vladni predlog zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstvenega varstva žalitev za zdravnike in bo pomenil dodatno poslabševanje stanja v zdravstvu. Ocenil je tudi, da si kaj takšnega, ignorance, sprenevedanja ni privoščila še nobena vlada v Sloveniji.

Video

Ministrica za zdravje je s svojim odnosom in ignoriranjem stroke povzročila novo razburjenje v zdravstvu, ki gotovo ne bo pripomoglo k reševanju nakopičenih problemov. (Slika: 24ur zvečer)

7 komentarjev

 1. Mate

  Dejstvo je za je zdravstvo zavoženo. Edina rešitev je da ZZZS začne plačevati storitve v vavčerjih, se pravi privatizacija, ker zdaj vsi plačujemo samo za plače zdravnikom in medicinskim sestram, potem pa denarja zmanjka. Storitve ne pridejo na vrsto, in so to osebje v 80% samo sebi namen

 2. slavkope

  Ministrica za zdravje si je včeraj pod neznosnim trajnim političnim pritiskom uličnih performerjev “vzela čas”, da je sprejela na brezsmiselni in brezplodni pogovor oba samo-oklicana lažna predstavnika samo-oklicane lažne ljudske skupščine Glas ljudstva (Kebra in Jenulla). Nenehno pa se sama neodgovorno izogiba nujnim pogovorom z legalno in legitimno izvoljenimi predstavniki zdravniške zbornice, zdravniških sindikatov, sindikatov nege itd.

  Prednost daje pod pritiskom “drhali z ulice” in pod ideološkim diktatom pro-vladnih medijev ne-legalni in ne-legitimni ulični raji pred legalnimi in legitimnimi organiziranimi predstavniki različnih strokovnih in predstavniških javnosti, kar že samo po sebi kaže porazno raven njenega osebnega in funkcionarskega spoštovanja veljavnega ustavnega reda in veljavnih legalnih in legitimnih predstavnikov različnih parcialnih interesov med izvajalci in uporabniki javnega zdravstva ter javnega zdravstvenega zavarovalništva.

  Žal je aktualna ministrica za zdravje s svojim ne-demokratičnim in proti-ustavnim diskriminiranjem legalno in legitimno organiziranih strokovnih in interesnih organizacij ter obenem nerazumnim samovoljnim protežiranjem samo-oklicanih in ne-formalnih aktivističnih organizacij civilne družbe le značilen in simbolen primer populističnega vladnega proti-ustavnega, ne-zakonitega in ne-demokratičnega delovanja, s katerim ministri Vlade RS samovoljno, proti-ustavno, proti-zakonito in ne-demokratično vztrajno destruktivno sistemsko spodjedajo veljavno ustavno ureditev in veljavni pravni red v RS.

  • Miller

   Zanimiv je tisti člen novega zakona, ki predopisuje, da lahko oblast ob „nuji“ vpokliče tudi upokojene zdravnike.
   Nič pa ne piše, do katere starosti bi veljala mobilizacija, a so to tudi oni nepokretni hospicev… oz, kdo bi bil lahko izjema..

   To spominja na zadnje dni 3.rajha, ko je Hitler vpoklical v Volkssturm starčke in invalide…

  • Janez

   Legalno legitimni predstavniki so dokazali da jim odgovarja status q in jim ni v interesu kaj popraviti. Ministrica ve da so kmečka logika in neobremenjena pamet veliko bolj uporabni. Zato se strinjam z njeno izbiro.

 3. TL

  Podatki povedo vse: vedno več ljudi brez osebnega zdravnika, daljše čakalne vrste…in zdaj je celo šef Golobovega strateškega sveta včeraj priznal, da bolniki v teh čakalbih vrstah nepotrebno umirajo.

  In to je področje, ki ga je golobnjak postavil na prvo mesto med prioritetami.

 4. APMMB2

  Zdravniki soproti javnemu zdravstvu, kakršnega si zamišlja dr. Keber. Zato se na vse načine zpirajo. Kakšno zdravstvo bi morala Slovenije uvesti je znano, ni treba daleč,samočez mejo v Italjo, ali še bolše v Avstrijo je potrebno iti in prenestimodel v Slovenijo. To bi Korošica lahko naredila mimogrede, pa ne more, ker jo usmerjajo samoupravljavci.
  Naj pa tovarišico opomnim: na današnji danj je bila rojena Titova jugoslavija.Ker je nihče ni znalosodobiti, saj je velajlo geslo: Posle Tita, Tito, so komunisti vztrajali tako dolgo, d aje bankrotirala. Ministrica bo doživala, da bo bankrotiralo zdravstvo.

 5. ren

  Vladini cepci! Če ne znate, prepustite slovensko zdravstvo tuji državi. Recimo Avstriji. Vi se pa poberte! Poln kufr vas imamo, zmedenci in amaterji.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...