“Verjamem, da so vsi sklepi naravnani natančno v to smer, da bomo ne samo mislili enotno, ampak tako tudi delovali”

Avtor: | 24. oktobra, 2023

Predsednik vlade in stranke Gibanje Svoboda Robert Golob je po seji sveta stranke, na kateri so brez možnosti kakršnegakoli zagovora iz stranke izključili poslanko Mojco Šetinc Pašek, Urška Klakočar Zupančič pa je zaradi “preobremenjenosti” odstopila kot podpredsednica stranke, sporočil, da bodo po novem v stranki Gibanje Svoboda v skladu s sklepi “mislili enotno in delovali enotno”. Bilo bi smešno, celo komično (v Svobodi bodo po ukazu, sklepih vsi mislili enotno!), če ne bi bilo izredno zakrbljujoče, da ima predsednik vlade tako izumetničen, nedemokratičen pogled na delovanje stranke in vlade. To je v pričanju v Državnem zboru jasno potrdila in osvetlila odstopljena ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, ki jo je premier ob vprašanju novinarjev na temo njenih izjav označil kar za lažnivko.

Video

Izjava predsednika vlade po seji sveta stranke Gibanja Svoboda, 24. 10. 2023. (Slika: TOPNEWS)

10 komentarjev

 1. ren

  golobček, kaj so že delali z Mussolinijem in Claro Petacci?
  Dosledno zametuješ nauke zgodovine!

 2. slavkope

  “Enotnost” v mislih, besedah in dejanjih, kakršno demonstrativno pričakuje in zahteva prvak vladajoče GS in premier Vlade RS dr. Robert Golob, so vladajoče koalicijske stranke in pro-vladne ne-vladne organizacije že totalitarno eno-umno uveljavile in izvršile v organu vodenja in upravljanja javnega zavoda RTVS, kjer nadzorni svet in štiri-članska Martićeva uprava mislita, sporočata in odločata “eno-glasno” ter zgledno “enotno”.

  Kaj taka “enotnost” dejansko pomeni in kako nas taka “enotnost” pogubno oddaljuje od temeljev svobode, večstrankarske parlamentarne demokracije, temeljnih človekovih pravic in svoboščin ter vladavine prava, lahko vsak dan znova neposredno kritično doživljamo in preverjamo brezpravni obvezni plačniki programov in storitev populistično in lažno “de-politizirane” ter od zunaj oblastno “po-enotene” Martićeve državne medijske javne hiše – RTVS.

 3. slavkope

  Pojem umišljene “de-politizacije”, v imenu katerega so poslanci, ministri, državni sekretarji vladajočega trojčka (GS, SD, Levica) ter aktivisti, diverzanti in teroristi pro-vladnih ne-vladnih organizacij in pro-vladnih sindikatov opravili doslej še ne-videno revanšistično in nepotistično kadrovsko čistko v državnih in paradržavnih institucijah oblasti ter v državnem medijskem mastodontu RTVS, se je s pričevanjem prejšnje ministrice in aktualne svetovalke Predsednice RS Tatjane Bobnar do konca razkril kot pojem v resnici brezsramno nasilne “re-politizacije” vseh državnih in para-državnih institucij, ustanov, agencij in “javnih servisov”, in sicer po črno/belo izključujočem diktatu ideološkega, političnega in pragmatičnega koristoljubja trenutno vladajočih prezirljivo narcisoidnih političnih prvakov (Golob, Fajon, Vrečko) in njim podrejenih vodstev političnih strank GS, SD in Levice.

 4. TL

  Mene zanima, ali je katerega od tistih, ki so tega nesposobnega avtokrata izvolili, zaradi tega vsaj malo sram?

  #TooLate

 5. Dolfe

  Za tega diktatorskega narcisa je verjetno edina normalna rekonstrukcija vlade ukinitev vseh ministrstev, on bo pa vladal z ukazi s svojo konkubino. Treba ga je čim prej odstaviti, ker nas vodi v diktaturo.

 6. jaz

  Gazda je tisti šahist ki predvidi eno potezo več kot nasprotnik. Pri navadnih oslih ki mnogokrat ne vidijo niti ene poteze naprej, in ne vedo niti ali igrajo šah ali damo ali tarok, je ta zmeda popolna. Ta oblast se je porodila na ljubljanski biciklistični gmajni ter naplavila pastirje na oblast. Vsa ta trenutno naplavljena politična nesposobna naslaga se mi zdi kot tiste poplavne naplavine med nedavno ujmo.

 7. P.Kos

  Nevaren človek, zelo nevaren, da ne rečem p….., ki bi moral biti deležen ustavne obtožbe.
  Potrebno ga je ustaviti in odstaviti od vseh vzvodov oblasti ter državnih ustanov ter podjetij dokler je še čas.

 8. Valentinčič

  Nima Golob mandata da koga vključi in izključi. To lahko zaukaže samo “gazda”
  Je treba pogledat širše celo sliko in ne tako kot Požar ki se zapikuje v nastavljene balončke. No saj v zadnji oddaji se mu je nekaj zasvitalo.
  p.s. Kučan ni več gazda

  • Rokovnjac

   No ja,ker si tako na hudicevo pameten pa nam povej kdo je ta gazda,ce ni Kucko.Menda ja nisi misli na Taubija??

   • P.Kos

    Gazda je tisti, ki se je s taubijem po podganje umaknil s tiskovke. Le kdo tega ne ve!?

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...