“Nekdo na Balkanu ne opravlja svoje dolžnosti tako kot je treba in žal je tudi hrvaška meja, posebej z Bosno, preveč pretočna in moramo biti res pripravljeni na vse.”

Slika: 24ur.com

Avtor: | 18. oktobra, 2023

Državni sekretar za mednarodne zadeve v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk je v luči zadnjega terorističnega napada v Belgiji, zaostrovanja razmer na Bližnjem vzhodu in vse večjega pritiska ilegalnih migrantov brez dlake na jeziku povedal to, česar si do sedaj nista upala povedati pristojni minister za notranje zadeve in predsednik vlade. Schengen je že zdavnaj razpadel, nekatere države EU, na čelu s Hrvaško, slabo varujejo zunanje meje, Avstrija je podaljšala nadzor na severni meji, v soboto ga proti Sloveniji uvaja tudi Italija, zato mora namesto filozofiranja o vzrokih migracij Slovenija bolj učinkovito, takoj poskrbeti za varnost svojih državljanov.

Video

Državni sekretar v oddaji 24ur zvečer.

4 komentarji

 1. pl@c

  A niso v Levici včasih trdili, da lahko Slovenija sprejme vsaj 200000 migrantov iz Bližnjega vzhoda in se veselili kulturne obogatitve “slovenceljske države”?

 2. ren

  Zdajšnji predsednik vlade in tista NVO tolpa, ki ga podpira, sploh ne vedo, kaj je država in med prvimi ukrepi so bili ZA podiranje obstoječih ograj na slovenskih mejah. Pameten predsednik vlade jih ne bi podiral.

  • pl@c

   Ta je bila tudi res bolna, ko so trdili, da kljub ograji migranti prihajajo v državo v še večjem številu kot lani.
   Resno? A to so migranti plezali čez ograjo ali šli tam, kjer ograje ni bilo? Človek včasih res težko verjame, kako neumne oblastnike naplavi stranka “novih obrazov” na skrajni levici.
   In za volilca je potem treba samo še, da družbenopolitični delavci na RTV Slo razumevajoče prikimajo takšnim dementnim argumentom in je stvar kupljena. Za nekaj časa. Ker slej ko prej bo tudi “Svoboda” morala zapreti meje, ker drugače bo obogatitev prišla tudi tja, kjer živijo sami. To pa jim kljub polnim ustom leporečja ne bo všeč.

 3. juhejfantje

  Takoj vojsko na mejo pa sprejem zakonodaje, ki bo ukinila privilegije za migrante

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Sedite in dajte mir”

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je "tečnemu" poslancu Zvonku Černaču, ki je poskušal prebrati poslovnik Državega zbora, razložila temelje nove, svobodne demokracije. Video [video width="1920" height="1080"...

“Rusija je pripravljena obnoviti odnose s Slovenijo”

Predsednik Ruske federacije Vladimir Putin je v ponedeljek sprejel več novoimenovanih veleposlanikov v Moskvi, med njimi tudi novo slovensko veleposlanico Darjo Bavdaž Kuret, in v vljudnostnem nagovoru poudaril pripravljenost na novo sodelovanje. Če smo povsem...

“Podatek, ki mu je bila tajnost določena zato, da bi se prikrilo storjeno kaznivo dejanje, prekoračitev, ali zloraba pooblastil, ali prikrilo kakšno drugo nezakonito dejanje ali ravnanje, ni tajen”

Nekdanja ministrica Tatjana Bobnar (via odvetnik Luka Švab) sporoča, da je trenutni predsednik vlade Robert Golob očitno pripravljen storiti vse za prikrivanje svojih nezakonitih ravnanj. Ovadba SOVE je menda še en korak v nizu zlorabe oblasti. Pri obveščevalnih...