“Določiti bomo morali prioritete pri obnovi, to bo ena najtežjih nalog”

Avtor: | 17. oktobra, 2023

Boštjan Šefic, državni sekretar za koordinacijo ukrepov in aktivnosti za obnovo, je v posmeh prizadetim prebivalcem, podjetjem, nenazadnje vsem državljanom, ki jim vlada na zalogo “nabija” nove davke, šele po dveh mesecih in pol “ugotovil”, da bodo morali določiti prioritete, kar bo zelo težko (?!). Kakšni revčki. In to ob vsej armadi zaposlenih na pristojnih ministrstvih, agencijah, direkcijah, ob vseh silnih strokovnih Strateških svetih za vodo, za obnovo, Službi vlade za obnovo…. Ob takšnem birokratskem, politikantskem pristopu, kjer se pristojni ukvarjajo sami s seboj namesto s potrebami ljudi, predsednik vlade pa z neokusnim hvalisanjem o rekordno hitri pomoči ter opravičevanjem vseh nesposobnosti vlade s poplavami, ni čudno, da pomoč ne prihaja dovolj hitro, da je nujna sanacija vodotokov prepočasna, da vlada ne zna kredibilno oceniti niti škode, kaj šele sestaviti operativni načrt obnove s proritetami.

Video

Slika: SLO3

1 Comment

  1. viktor hajsinger

    Ste pa hitri in učinkoviti.
    Vas bi poslal po smrt.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...