“Računam, da se bomo drugo leto mirno kopali v Ljubljanici, ne da bi pričakovali fekalije”

Avtor: | 20. aprila, 2024

Župan Ljubljane Zoran Janković je sicer že leta 2006 obljubil, da bo Ljubljanica do leta 2012 primerna za kopanje. Menda bo to po novem možno naslednje leto oziroma najkasneje leta 2026. O realnosti teh napovedi si lahko na podlagi delovanja ljubljanskega župana vsak državljan ustvari svoje mnenje. (Vir: MOL)

9 komentarjev

 1. Remzija Vitlic

  Živim v bližini špica dokler je na barju odlagališče odpadkov nobenega kopališča ne bo na Ljubljanici

 2. Janko

  Jaz sem se tam na učil plavat!! Kopališče na Špici. Bilo je še eno naravno kopališče na Savi-Štern, Ježica pa en bazen Ilirija!!
  Želim g. Jankoviču da uresniči napovedan cilj, prvi grem plavat!!

 3. Stojan

  ja nekdaj smo se na Špici kopali…

  • Miller

   ja, in v Savi tudi, ko so vse fabrike od Jesenic do Colorja v Mrdvodah spuščale v Savo od A do Ž… in seveda vse kanalizacije…

 4. Miller

  Objektivno v kontekstu:
  Vsako poletje mediji opozarjajo kopalce na slovenski obali, da je morje onesnaženo s fekalijami, pa se vseeno veselo namakajo. Veliko pristanišče in sto tisoči prebivalcev in turistov, mesta pa brez ustreznih čistilnih naprav, zahtevajo svoj davek.

  Tudi, če bi bila Ljubljanica za kopanje ustrezna, je malo verjetno, da bi se kdo šel v njo namakat. Razen kakšnega nadelanega mladca, ki bi se postavljal pred kolegi.

  • Halobp

   Ma ti žajfar … samo da se ne bi nič zgodilo…..

   predlagam, daj se v formalin pa čaki penzijo!

 5. ren

  Tale je pa tak blebetač kot golob!
  Naj raje razmišlja o zaporu!

 6. deni

  Najbrž bodo na določenih točkah ponujali skafandre. Ali pa vsaj odlične potapljaške obleke, da ne bo stika z vodo. Nutrije so prilagodljiva bitja, ljudje pa šele po mnogih generacijah. Indijci se na primer v Gangesu kopajo, umivajo, itd. mimo plavajo trupla živali in ljudi, ki so bili preveč revni, da bi jih skurili. Pa jim nič ne naredi, zahodnjak bi še isti moment obogaten z diarejo. Tako, da čez nekaj generacij mogoče.

  • Halobp

   Deni,
   morda bo pa po eu volitvah nastala nova obrtna delavnica tam pr tromostovju, Robi&Tina Co. šivanje kopalnih oblek z naravno prilahodljivimi materiali,ime atrtika FUTRIUS FUTURIUS,trak bo pa zoki rezu, milan pa peninco toču, slavnostni nagovor pa seveda maca mura 🙂

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...