“Na ministrstvu za zdravje očitno mislijo, da je Fran Milčinski napisal Butalce kot priročnik, ker podvojitev dopustne čakalne dobe je kot, če bi policija podvojila dopustno hitrost v naselju s 50 na 100 km/h, da bi se število kršiteljev zmanjšalo.”

Avtor: | 22. aprila, 2024

Ekonomist Matej Lahovnik ugotavlja, da je ministrstvo za zdravje namesto resnih ukrepov določilo, da se bodo dopustne čakalne dobe pač podaljšale, kar bo kozmetično popravilo statistiko tistih bolnikov, ki nedopustno dolgo čakajo na preglede. Ciniki se sprašujejo, ali ne bi bilo lažje sprejeti kar pravilnika, da ne sme nihče več zboleti. (Vir: Slovenske novice)

16 komentarjev

 1. deni

  Saj se vsi skrivamo pod anonimkami. Koliko pisateljev, pesnikov itd. so objavljali pod drugimi imeni. Tudi v socializmu npr. Igor Torkar- Fakin, Janez Menart, in še mnogi, mnogi drugi. Tako, da to ni nič narobe, dokler ne žališ, ampak se delaš norca iz oblasti. Millerja pa prosim, da neha s svojimi žaljivkami kot so skotila, lajanje, fašisti itd. , ker to res ni na ravni tega portala. Mogoče kje drugje.

 2. slavkope

  Golobova vlada se uspešno upira nelegalnim migracijam in migrantom tako, da jih širokosrčno legalizira in pooblasti Policijo za njihov človekoljuben sprejem, slovensko brezplačno gostoljubje in brezplačno logistiko po RS.

  Proti nepremagljivemu staranju davkoplačevalcev in brezupnemu čakanju prebivalstva v čakalnih vrstah na obljubljeno “dolgotrajno oskrbo” v ustanovah javnega zdravstva in javnega socialnega skrbstva so “gen-i-alci” iz Golobovega GS ponudili legalizirano zdravstveno in rekreativno uporabo mamil ter državno obvezno asistenco pri predčasni prekinitvi življenja oz. pri prostovoljnemu izbrisu s stroškovne liste zdravstvenih in socialnih zavarovancev RS.

  Proti neuresničljivim upravičenim in utemeljenim socialnim zahtevam stavkajočih sodnikov, tožilcev, zdravnikov, upravnih uradnikov, dispečerjev 112, sodnih policistov, policistov, zaposlenih v DSO itd., itn. … so imenovali v pogajalske ekipe na vladni strani tretjerazredne državne aparatčike brez pooblastil in brez ustreznih kompetenc, zdresirano trdokožne, brezčutne in topoumne, “gluhe in slepe” pogajalce, ki naj čim dlje in čim bolj neprizadeto “kradejo čas” pogajalcem nasprotne strani in vsem državljanom ter davkoplačevalcem v RS.

 3. maro

  68Ker se v zdravstvu krade kjer se le lahko in požrešnost nima mere seveda primanjkuje denarja. Zato pač podaljšaš tudi čakalne dobe, da bo ja pobralo tiste ki največ porabijo (starejši, zelo bolani..)

 4. Leo B

  Saj bi se radi smejali abotnim domislicam vladajoče elite, pa so razmere preveč grozljive.
  Predvsem v zdravstvu, da drugih področij ne omenjamo. Večino mlajše in bodoče generacije realno, brez dostopnega javnega zdravstva, čaka krajša življenjska doba. Kakovost življenja z boleznijo je pa … “itak na psu “.
  Smešen ni javni ” linč ” ddr. Klemna Jakliča, uperjen proti Ustavnemu sodišču RS; očitno je moteče vladajočim pri načrtovanih ukrepih. Preizkušen način odvračanja pozornosti ( premoženje, zasebno življenje prodajalca Vežnaverja in odvetnice v medijih: afera Litijska podrtija ).
  Rdeči alarm se je vsaj nekaterim, prižgal pred meseci, ko sta predsednik vlade in finančni minister ” preštela ” milijarde evrov, že obdavčenih prihrankov varcevalcev, na slovenskih bankah. Ljudske obveznice so uspešno prestale test.
  Seveda pa v splošno veselje tudi nekaj zabave. Očitno mehanizem gospe ministrice z računalniki res deluje. 22.04.2024 je izšel javni poziv upravičencem za izposojo 10.000 računalnikov iz lanske zaloge. Ni pa znano, ali so opremljeni z Windows -i 95 oz. drugo programsko opremo.

  • Stanki

   Nabotoksiran lahovnik pametuje pod vsako vlado in vsepovsod je prisoten po kraji državnega denarna s svojim kvazi svetovanjem. Ni čudno, da imamo strokovnjake, ki nimajo pojma pri takih kvazi učiteljih.

   • ren

    Kakšna stvar na ljudeh je pa tudi naravna. Ni vse “nabotoksirano”.

    • deni

     EH, dragi Ren saj nima smisla. Tipi, ki ne znajo gledati drugam kot v levo so pač telebani ali pa imajo koristi od tega. Nekakšni botoksi Lahovnika, ki je uvidel pokvarjenost levih koristoljubcev, ko je z njimi sodeloval. V cerkvi je tisti, ki prekrši pravila odpadnik. Ravno tako je pri pravovernih komunistih.

 5. deni

  Lahovnik je na svoji koži občutil, kako delujejo strici in ima vso pravico povedati kar misli. Koliko ministrov v levih vladah je izginilo kot kafra, ko so vsaj nekoliko stopili na prste rdečim mafijozotom. Precej, ali si z nami ali pa šibaj in , da si mi tiho kot miš. Sicer ti kaj podtaknemo, ker nihče pri milem bogu ni brez greha ali vsaj napakice, ki jo seveda znamo napihniti do, do… neskončnosti. Informacije osebne integritete so kot, da bi jih nabil na pano sredi mesta.

  • Lojze

   Zato se je vlada zasidrala da vse plačujemo zavarovanje bodisi od plače penzije tako da ne moreš ukiniti plačevanja le te .

 6. ren

  Resnih ukrepov ne dopusti dobaviteljska mafija, ker bi bili ob odličen zaslužek. Zato na ministrstvu raje določijo večje čakalne vrste.
  Nova ministrica za zdra je ekvivalent novi ministrici za kmetijstvo. Obe uvajati take ukrepe, da se jima še otroci režijo.
  Morda bo pa prva državna priležnica kaj storila, kdo ve.

 7. vernon coleman

  Frutek je zelo odtujen od realnosti in si precej upa, ker se ne zaveda, da bo enkrat moral poravnati račun. Enkrat sem ga srečal in moram reči, da so me roke kar zasrbele.
  Ga bo kdo vprašal, kako kaj ekonomika TEŠ6? No, njemu se še vedno izplača delati škodo Slovencem…

  • Roman N.

   ker se skrivaš za tem imenom,si nekredibilen.

   • tohuvabohu

    Kredibilnost je njegov problem. Problem obiskovalcev tega portala pa so njegovi nasilni komentarji, v katerih sistematično nadleguje, zmerja in diskvalificira sogovornike, pri čemer se nikoli ne drži teme člankov, ampak do onemoglosti goni ene in iste bedarije.

    • Miller

     Odlično si opisal svojo primitivnost in nekulturo.
     Žališ in kričiš “ujemite tatu”.
     Zgini nazaj v svoj SDS trop na forum Nore24 in tam kaži svoje primitivne kvalitete, kajti tu se pogovarjamo z argumenti ne z lajanjem, ki si ga prinesel od tam in kakor te je naučila tiste, ki te je skotila.

     • tohuvabohu

      Kdo pa je tebe kaj vprašal, smrkavec neotesani.

  • VESELKA

   Toplo priporočam da si preberete Butalce, zagotovo boste našli nekaj likov, ki so vam podobni in pisani na kožo. In zagotovo tam ne boste našli nikogar, ki bi bil podoben spoštovanemu profesorju Lahovniku

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...