“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Avtor: | 17. aprila, 2024

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

10 komentarjev

 1. prask

  Dončiča kot človeka, športnika in potencialnega investitorja v slovensko kmetijstvo globoko cenim in spoštujem. In to najbrž velja tudi za druge, ki jim očitate nemogoče.
  Z rahlim sarkazmom, ki leti na stanje pri nas, gre kvečjemu za opozorilo, kaj ga utegne doleteti, če se bo takšno stanje nadaljevalo. Kar pa v butalah sploh ni nemogoče…

 2. BŠ

  Namesto, da bi Dončiču čestitali k njegovi odločitvi, ga komentatorji obsipavajo z večinoma zgrešenimi komentarji iz katerih se zrcali tudi nemalo nevoščljivosti.
  Ali res ni mogoče dojeti, da nekdo, ki je sam zaslužil desetine milijonov $, v Sloveniji kupi npr. za npr. 500 ha kmetijske zemlje in gozdov in že s tem postane dejavnik pri oblikovanju kmetijske politike. predvsem pa, da se odloči vrniti domov v Slovenijo, za razliko od mnogih, ki so z nagrabljenimi milijoni le to zapustili.

  • Veselka

   Bravo BŠ, se zelo strinjam z vašim komentarjem, pisci negativnih misli so verjetno zafrustrirani posamezniki, ki so dopoldne jezni nase, popoldne pa na cel svet. Nad Dončičevo izjavo sem navdušena in ga spoštujem kot vrhunskega športnika in predvsem kot dobrega človeka in Slovenca. Sem ponosna nanj !

   • Miller

    Pa ne samo v kmetijstvo: Gates vlaga milijarde v farmacijo – zdravila in cepiva, čeprav o tem nima pojma, pa ga Američani ne pribijajo redneckovsko na križ.

  • Miller

   Komentarji kažejo na slovenceljsko kmetavzarsko primitivnost.
   Najprej jamrajo, da ni investicij, potem pa pljuvajo na vsakega, ki si upa investirati ker ni v njihovi čredi.
   Če bi to izrekel Boscarol, bi ga hvalili, ker pa je to rekel Dončič, pa besnijo. Tipični karakter SDSovcev!

   Bill Gates je nakupil več kot 100.000 ha zemljišč, ker bo vlagal v kmetijstvo. Pa je računalničar.
   Ampak to razlagat opranoglavim primitivcem, je sizifovo delo.

 3. slavkope

  Nesojeni MVP in simpatični večni romantik med najboljšimi ameriškimi košarkarskimi profesionalci očitno malo ve o kmetih in kmetijstvu v svoji domovini, kjer jim strežejo po imetju in življenju diletantski vladni ministri, državni sekretarji in drugi birokrati, naduti kmetijski in okoljski inšpektorji, zeleni diverzanti in teroristi iz ne-vladnih organizacij, državno zaščitene divje zveri in – ne nazadnje – nad-nacionalne vele-trgovske verige oskrbe s standardizirano in normativizirano hrano – brez vonja in okusa.

 4. APMMB2

  Predlagam, da se pozanima, ali bo lahko gojil tudi čebele?

 5. TL

  Super, predvsem upam, da bo zdrav in da bo lahko užival.

 6. prask

  Svoboda mu bo tisti moment odpeljala vse krave, ovce in teleta, levica pa mu bo nabila vsemogoče davke in agrarne prispevke.
  Res pa je, da mu bo SD po neverjetni ceni odkupila največjo podrtijo na, še nedograjenem posestvu.

 7. Rokovnjac

  S tistimi miljoni,ki jih je pridelal tle v gnili US of A,si bo lahko kupil cist novo matiko ali pa celo nov plug!

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...