“Vračam uniformo, razveljavljam službeno izkaznico in zapuščam organizacijo”

Avtor: | 19. februarja, 2024

Nekdanji direktor Policije Boštjan Lindav ima vsega dovolj, diskreditacij in sprenevedanja aktualne politike na vsakem koraku. V svojem poslovilnem pismu za javnost je poudarl, da stoji za svojimi besedami, kjer je opozoril na nesprejemljivo vmešavanje aktualnega premierja Roberta Goloba v delo Policije, pa tudi SOVE. Dodal je še: “kar sem decembra 2022 zapisal v svojem poročilu predsedniku vlade, drži, za vsemi zapisanimi in izrečenimi besedami stojim. Brez pomisleka sem svoje doživljanje izpovedal na preiskovalni komisiji oktobra 2023. Kljub temu, da so že takrat do nas tako ali drugače prihajale informacije, da naju bodo z bivšo ministrico za notranje zadeve zaradi pričanja uničili in medijsko oblatili, sva povedala, kar je bilo treba povedati.” 

9 komentarjev

 1. slavkope

  Prav prejšnja notranja ministrica Bobnar in prejšnji generalni direktor Policije Lindav sta doslej pokazala največ osebne in politične integritete in državljanskega poguma, ko sta javnost in pristojne ter poklicane državne organe zakonodajne, izvršne in sodne veje oblasti argumentirano in dokumentirano seznanila s proti-ustavnimi, ne-zakonitimi in civilizacijsko ne-dopustnimi nasilnimi despotskimi posegi in političnimi pritiski predsednika vladajoče politične stranke GS in premiera Vlade RS, dr. Roberta Goloba v delovanje po ustavi samostojne in neodvisne Policije.

  Kot vse kaže, pa Golobova proti-ustavna in nezakonita lažna “de-politizacija” ni začasno omrtvičila in popolnoma hlapčevsko podredila vladajoči diktaturi Gibanja svoboda le “de-politiziranih” aparatčikov notranjega ministrstva, Policije, NPU …, ampak tudi trenutno občasno stavkajoče in protestniško jezne in uporniške državne tožilce in sodnike, aparatčike svojevoljno mrtvoudne Komisije za preganjanje korupcije, akcijsko previdno selektivnega Računskega sodišča RS itd., itn.

  Vsi po veljavni ustavi in zakonodaji poklicani in pristojni državni organi za nepristransko in neodvisno preganjanje ne-ustavnosti in ne-zakonitosti so očitno politično blokirani, ko gre za utemeljene in dokumentirane sume proti-ustavnih in ne-zakonitih dejanj predsednika vladajoče stranke GS in premiera Vlade RS.

  Blokada pristojnih organov za pregon očitnih nezakonitosti in brezsramnega kriminala kaže, da v RS ni več v veljavi Ustava RS in deklarirana “vladavina prava” ter da si je vladajoča diktatura Gibanja svoboda in političnih podrepnikov iz SD in Levice proti-ustavno in proti-pravno izsilila popolno nedotakljivost ter neomejene pravice do vsakršnih zlorab zakonodajne, izvršilne ter sodne veje oblasti, ki je vsa proti-ustavno in nasilno podrejena diktaturi narcisoidnega samodržca dr. Roberta Goloba, njegovega Gibanja svoboda ter njemu podrejenih strank SD in Levice, njemu podrejenih pro-vladnih ne-vladnih organizacij in sindikatov ter njemu podrejenih medijskih kibicev, trobil, ovaduhov in medijskih dreserjev ter maskerjev javnega mnenja.

 2. Miller

  V Slo so na vseh funkcijah, položajih in delovnih mestih ljudje tiho, kimajo in se obračajo po vetru ter so slepi za tegobe in mobing drugih in to pred svojimi šefi celo oportunistično odobravajo.

  Zasliši se jih samo takrat, ko pridejo sami na tnalo. Nič prej.

  • tohuvabohu

   Klošarji nimate takih težav.

   • Miller

    Ja, res je.
    Ko “provizijski” novopečeni miljonarčki okradejo državljane, si lahko privoščijo preseravanje na dunajskih elitnih plesih ali igranje golfa na Mauricijusu, rulja pa marš med klošarje.
    Eni pobirajo provizije od opreme za zdravstvo, drugi pa z nakupi orožja, oboji pa kažejo s prstom en na drugega.

 3. APMMB2

  Politika v Sloveniji ni samo bela, ali črna. Očitno je barvna paleta širša.
  Če je desnica v Sloveniji samo ena, se je levica začela deliti . Imamo Kučanovo in Golobičevo linijo.
  Kučan izgublja svojo moč. Je sicer spreten politik, vnedar nespreten gospodarstvenik, kar je za zakrknjenega komnista normalno.Ob osamosvojitvi je sicer postal kralj nad kralji, saj je podedoval represivni aparat in najmanj polovico gospdodarstva z bankami vred. S tem silnim bogastvom ni znal gopspodariti in je s Forumom 21 vse zapravil. Sedaj je brez kapitala in brez moči.
  Nasprotno pa Golobičev klan obvladuje kapital in se politično krepi.Kučan je uprizoril kar nekaj napadov na Goloba, pa so se vsi napadi izjalovili, kar je kronski dokaz, da Kučanova moč usiha.
  Najvidnejša afera je afera Bobnar -Lindav, ki bi morala prinesti zmago Kučanu, saj bi moral ob izpričanih obtožbah Golob odleteti, pa ni in kot je videti, Kučan nima več moči, da bi ga odstranil.
  Še več, Lindav nam resignirano sporoča, da bo vrnil uniformao in orožje, ter zapustil policijo.
  Ni bil navadni policaj, bil je visoko pozicionirani levičarski aparatčik. Kljub neomajni zvestobi zapušča policijo, s čimer potrjuje, da je policijo prevzel konkurenčni klan.
  Če so bili kučanovi samo prevaranti, so ti sedanji razbojniki.

 4. ren

  Tako je treba ravnati z VSILJENIM predsednikom vlade, ki misli, da je na svetu samo on neki predsednik vlade.

 5. deni

  Golob ni nastavil Bobnarjeve v tri dni. In tudi ona ne Lindava. So bili zmenjeni, da bosta pometala ven janšiste. Vendar se je zadeva zapletla z vmešavanjem goloba in jima vsiljeval svoje ljudi in vprašanje kaj je še vmes, navadnim smrtnikom prikrito. Ko je pa situacija šla že predaleč, pa sta spoznala, da sta samo marioneti ali pa metli s katerima bo king of the sun pometal, kakor mu bo drago.

  Očitno sta kljub vsemu le načelna človeka in kar je preveč je preveč. Vsak, ki se mu vsaj malo upre ga ročno brcne čez prag in zlije gnojnico nanj. Seveda golob kot spreten retorik z izbranim besedičenjem.

  Potemtakem zakaj je DŠP držal toliko časa na položaju je lahko samo namig, ko druge vrže takoj čez ramo. Politična, oziroma vladna kuhinja ima kot vsaka kuhinja svojega chefa in on, samo on odgovarja za mogoče slabo pripravljeno jed svojih podrejenih in preizkusi, če je dovolj dobra za postrežbo. In tudi temu primerno prevzame krivdo nase. Kuharji kot takšni ostanejo, saj konec koncev ni njihova krivda, vsak lahko naredi napako, mar ne.

 6. Franc

  Gospod Lindav !Takega Predcsednika rabimo kot ste vi! Ponosni smo na vaš karakter in poštenost. Kandidirajte prosim, da napravite red v Nebesih pod Triglavom. Franc.

 7. jaz

  Spoštovani gospod Lindav, Poklon in spoštovanje za vašo etično in narodnozavedno držo. Slovenstvo je nekaj dovolj dobrega na tem svetu da se ohranja. …nasproti tistim ki bi ga radi zaradi svojih koristi ali tujega hlepenja po naši domovini v korist njihove iztrebili. Pogum in blagoslov na vas in vaš rod…

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...