“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Avtor: | 20. februarja, 2024

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. “Te težave so že rešile večje države, z večjim nogometom, z več nasilja. To se reši zelo preprosto. Na igrišču morajo biti kamere. Mora se videti, kdo so nasilneži, in treba jim je izreči dosmrtno prepoved vstopa na nogometne stadione. Na ta način rešiš dve težavi. Najhujše nasilneže takoj izločiš, na drugi strani pa bodo drugi dobili povratno informacijo. (Vir: MMC RTVSLO)

5 komentarjev

 1. APMMB2

  Pa zakaj prav tisti, ki so najbolj podobni šimpanzom postanejo ministri?

  • Rokovnjac

   Zato,ker fant postavlja ljudi na nivi simpanzov!Zakaj trej nebi smeli biti v parlamentu?

   • Rokovcnjac

    Pardon,v vladi!!!

 2. slavkope

  Če je vsak vnos pirotehničnih in drugih nasilnih sredstev (hladno in strelno orožje) na športne stadione in v dvorane že zakonsko veljavno prepovedan, potem je za kršitev zakona in posledice odgovoren organizator (gostitelj) nasilno prekinjene športne prireditve oz. pooblaščena varnostna služba organizatorja.

  V tem primeru morajo slediti kazenske sankcije za odgovorne osebe organizatorja ter pooblaščene varnostne službe in za identificiranega nasilneža ali inkriminirano skupino zločinsko povezanih nasilnežev, ki so huliganstvo zagrešili.

  Če bodo gostitelji vselej nosili kazenske in odškodninske posledice neodgovornega in neskrbnega varovanja gledalcev in protagonistov športnega dogodka, se bodo hitro prisiljeni potrudili za ne-poroznost vstopov na stadione in v športne dvorane ter za pravočasno preprečitev nasilnih huliganstev in barbarstev.

  Vsi športni klubi pa bi morali iz navijaških skupin sistematično in stalno izločati vse prikrite in odkrite nasilneže, pretepače, huligane, ki ogrožajo javni red in mir ter temeljne človekove svoboščine in pravice vseh korektnih športnih navijačev ter vseh korektnih športnikov.

 3. deni

  Bivši punck rocker Tomc je precej zgrešil. Niso bili napadeni “tujci” temveč domačini. Če ima kakšne drugačne informacije, ker mediji omenjajo drugačno varianto.

  Kar se tiče šimpanzov so očitno bolj kultivirani in ne obmetavajo nasprotnika s petardami. Zgleda, da so po Tomčevo šimpanzi Prekmurci. Moral bi se jim opravičiti, če je resno mislil.

  Menim pa, da je ciljal čisto v drugo smer in to naj bi bili inženirji izpod Hindukuša, ki jih ksenofobni Slovenci ne razumemo. Kako je sicer navedel, citiram: Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijemo itd. Ti “navijači”, ki so oddaljeni nekaj deset kilometrov so zanj TUJCI in oni so naredili incident.

  Taka primerjava in to profesorja na FDV-ju. Tam pa se ve kdo vedri in oblači in kdor ni na liniji nima možnosti za zaposlitev na tej ali drugi politični univerzi.

  Kako že gre tisti komad Pankrtov: Mi smo na liniji, nič se ne more spremenit. Bravo profesor.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...