“Ko enkrat padeš, se lahko tudi vzdigneš”

Avtor: | 12. februarja, 2024

Optimist, minister za gospodarstvo Matjaž Han, je komentiral zadnje raziskave javnega mnenja, ki stranko SD po zadnjih aferah ne uvrščajo več v Državni zbor.

8 komentarjev

 1. naveličan

  Stranka brez vsebine, ki gazi po živem blatu in se vedno bolj utaplja. S kom bodo vstali? Z novinarko na Harleyu, z bisnimenom Hanom…in zdaj po tanovem z Meiro in njenimi braćo Daltoni?

  Najprej morajo najt vsebino/vrednote…potem morajo pa poiskat nov folk. A hell of a job!

  Odgovori
 2. Rokovnjač2

  res je kar je izjavil g.Han:Preden se pobereš moraš pasti,in to v njegovi stranki težko razumejo.

  Odgovori
 3. jaz

  …in vzdigneš se lahko šele če prej padeš…mater smo brihtni…

  Odgovori
 4. deni

  Najbrž je s tem mislil. da se bo SD kot ptič Feniks vzdignila iz pepela in prerojena vzletela na pota davne slave. Kakorkoli, tako prerojeni feniks, ki baje poseduje zdravilne solze in sposobnost zdravljenja ran, ki mu jih zada sovražnik. V tem primeru je najbrž jasno, kdo je njen “sovražnik”.

  Ampak SD v tem trenutku ni ptič feniks, če pa slučajno je, naj v tem primeru dela za ljudi ne pa goji svojih vrtičkov. Iskanje namišljenih ali pravih nasprotnikov ni ravno produktivno. Socialdemokracija s katero se ponaša SD pa je samo demagoško sprenevedanje koristoljubcev.

  Sama si je kriva za situacijo v kateri se nahaja, seveda s pomočjo njihovih ideoloških sopotnikov in posipanje pepela s pepelom popolnoma nesmiselno dejanje. Njena koalicijska partnerica pa si ob naklonjenih progolobovih medijev, kljub nikakršnim uspehom paradoksalno dviga rejting. Samo na videz igra zmešnjav, ampak nekdo točno ve, za kaj se gre.

  Odgovori
  • Leo B

   Teoretično je skoraj vse možno.
   Vendar, na vrhu ne more nihče obstati; ne glede na vse težave pri vzponu, sledi smer navzdol. Spust je lahko nadzorovan, postopen, zložen ali pa strmoglavljenje, ob tem pa še ruši vse na poti, do bridkega konca.
   Teoretično tudi klinično mrtev lahko vstane – ga dvignejo in gre naprej.
   Neizprosno dejstvo pa je ČAS! Do EU volitev, do naslednjih državnih volitev …
   Tako so bolj razumljive razne razkrite, priročne aferice
   ( sodna podrtija, digitalno neopismenovanje … ) s pričakovano obrobno škodo.
   Vprašanje, mogoče spregledamo – za katere investicije je načrtovana zadolžitev 250.000.000 evrov, z izdajo ljudskih obveznic?
   Lahko le molimo, da ne bo višjih davkov na obresti, kapitalske dobičke, višje dohodnine…

   Odgovori
 5. slavkope

  Najbrž ni naključje, da se je navznoter panično omrtvičeno in na zunaj skrajno osramočeno trenutno politično vodstvo vladne stranke SD ponovno sestalo v javnem lokalu pod pomenljivim imenom “Cirkus” in za povrh še v času kraljevanja pustnih šem,

  “Sejem bil je živ”, bi zapisal pesnik, menda je v “cirkusu SD” bučno in strahovito nevarno “grmelo in bliskalo”, mediji so z njihovim puhlim in praznim političnim ništrcem zapolnili vse informativno-zabavljaške oddaje in prve časopisne strani, a zgodilo se ni – nič.

  Prihajajoči še vedno ponosni in naduti člani predsedstva in konference vladne stranke SD, ki ta trenutek ne dosega med volivci niti volilnega praga štirih odstotkov, so se pred kamerami in mikrofoni vedno bolj rumenih “osrednjih” medijev vladajoče diktature “svobode” standardno sebi všečno “napihovali” in narcisoidno verbalno tekmovali med sabo, kdo bo izkoristil pogubno kulminacijo dolgotrajne krize stranke za bolj nebrzdano utopično in bolj drzno fantazmagorično “cigansko šloganje” prihodnjega delovanja vladne stranke.

  “Zdaj pa zares!, so ponosno leporečili tisti, ki so stranko s svojim neodgovornim delovanjem in koristolovsko pragmatičnim političnim kameleonstvom brezvestno prignali in pognali na dno zaupanja velike večine članstva stranke in velike večine dosedanjih volivcev.

  A za vernike večinoma slabo poznane in večinoma že pozabljene strankarske ideologije ter malikovane zmagovite zgodovine nekdaj edine vladajoče in totalitarne predhodnice SD, se pravi KPJ/KPS oz. ZKJ/ZKS, še vedno trmoglavo tli in vztraja prvinsko upanje, da se po vsakem in tudi najglobljem padcu vselej “lahko tudi vzdigneš”, kot verjame minister za gospodarstvo in šport Matjaž Han. Ni pa povsem jasno, ali verjame ali veruje.

  Odgovori
 6. APMMB2

  Nabavo nesojene sodne palače sta spremljala površnost in kriminal.
  Sedaj se skušajo v vladi osredotočiti pred vsem na površnost in uprizoriti znano Oslovsko sodbo v Višnji gori, ko si je osel le poželel zelja, zato je razsodba zahtevala da jih dobi dvajest po njegovi senci.
  Ne , ne, nakup je spremljal kriminal. Prav gotovo ni bila Vežnaverju namenjena vsa kupnina. Del je sicer šel za provizijo, pa še vedno je ostala polovica , morda celo več.
  Koliko, to vedo visoki funkcionarji v SD. Ti so držali štango kradljivcem in ni rečeno, da del kupnine ni končal na računu SD.
  Prav gotovo je šlo za kriminal, ki ga politika mora sankcionirati tako, da celotni vrh stranke odstopi. In to nemudoma. Kaj še čakajo kongres? Vsaj deset najvišjih članov mora odstopiti, posebno še zato, ker so se hoteli izogniti kazni in za kriminal obsoditi Dominiko Švarc Pipan, ki je počela marsikaj narobe, ni pa kradla.
  To pa je še dodatna senca na funcionarje SD,ki želijo namočiti nekoga, ki o kraji ni vedel nič.
  Tudi Han je bil zraven in tudi njemu se obeta mesto v domečem podjetju, politične kariere pa je konec.
  Če se to ne zgodi, potem je Slovenija mafijska država!!!

  Odgovori
 7. Miller

  SD Karneval.
  Pravijo, da ima stavba na Litijski 1000 m2 več, kot je v pogodbi.
  hahaha
  Zdaj se bo izkazalo, da je bila plačana vsota za m2 še PRENIZKA.

  Odgovori

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...