“V resnici ne moremo več skrivati, da se je že izkazalo, da ta nakup ni bil optimalen”

Avtor: | 25. januarja, 2024

Finančni minister Klemen Boštjančič je za Odmeve TV Slovenija ob komentiranju afere, nakupa stavbe na Litijski 51, za katerega je mimogrede tudi sam glasoval, v sodobni, novodobni politični novorek dodal nov opis: nesposobnost, korupcijo, potencialna kriminalna dejanja po novem ocenjujemo kot “neoptimalna”. (vir)

Video

6 milijonov evrov, ki jih je pravosodna ministrica vrgla čez okno pri nakupu neustrezne stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani, je za finančnega ministra “neoptimalno”. 

12 komentarjev

 1. slavkope

  Podpredsednik vlade in finančni minister je v petkovi Tarči TVS 1 odkrito povedal, da finančno ministrstvo vsebinsko sploh ne preverja pogodb in drugih finančnih aktov, ki jih predlagajo posamezna ministrstva.

  Kar pomeni, da tudi finančno ministrstvo odloča enako naivno “v dobri veri” in “na zaupanje”, kot odloča tudi Vlada RS v celoti in kot na začetku te verige odločanja zaupa “v dobri veri” svojim visokim državnim funkcionarjem in uradnikom tudi posamezen minister ali ministrica.

  V skrajnem primeru je nazadnje prav kateri od visokih državnih funkcionarjev in/ali uradnikov lahko primerno “žrtveno jagnje”, kadar je pač treba “politično ukrepati” v obrambo in korist neodgovornih, nekompetentnih in negospodarnih politikov na mestih objektivno politično odgovornih ministrov in ministrskega zbora v celoti.

  Če je vse tako, kot je javno povedal najodgovornejši “varuh in čuvaj državne zakladnice” ter najodgovornejši varuh zakonite in gospodarne porabe državnega proračuna, potem se lahko le čudimo, da škandalozne finančne posledice vsesplošne nestrokovnosti, negospodarnosti in neskrbnosti posameznih ministrstev in vlade v celoti niso še mnogo hujše in negativni finančni izidi diletantsko nekompetentnega vladnega poslovanja še poraznejši.

 2. Teodor

  Ampak zakaj je to neoptimalnost požegnal na seji vlade? Ker tudi on ni optimalen? Prijazno vprašanje.

 3. Miller

  A lahko kdo temu kekcu nariše, da so vedno in povsod zaradi odgovornosti obglavljali voditelje in generale, ne pa vojake. (uradnike).

  • Miller

   Ko so v Nurembergu sodili nacističnim generalom, se začuda niso izgovarjali kot naši ministri na svobodi:
   “povejte imena vojakov, ki so pobijali, oni naj prevzamejo odgovornost za vojno”…,, “mi iz kancelarij ne moremo videti rovov”

 4. ren

  Optimalno pridobivanje državnega premoženja bo, ko bo vlada začela z zaplembami privatne lastnine.

 5. slavkope

  Na novo imenovani podpredsednik Vlade RS in minister za finance (državni zakladnik) je morda celo samega sebe presenetil z mehko in nežno “diplomatsko” zlorabo dobrodušno-spolzkega pojma “ne-optimalno”, s katerim je komaj nežno kritično “ošvrknil” neodgovorno in mnogostransko škodljivo nepremičninsko poslovanje objektivno odgovorne ministrice ter ministrstva za pravosodje.

  Podobno “diplomatsko” osladno sprenevedavo bi lahko tudi mi ugotovili, da so posledice “ne-optimalne” politike Vlade RS vse pogostejši in vse pogubnejši socialni sindikalni upori, stavke in državljanske nepokorščine med privilegiranimi državnimi uslužbenci oz. sindikalno najmočneje organiziranimi delojemalci iz javnega sektorja, kot so administrativnimi delavci upravnih enot, zdravniki in negovalno osebje v javnem zdravstvu, izvoljeni sodniki in drugo sodno osebje v okviru neodvisne sodne veje oblasti, državni tožilci kot del izvršne veje oblasti, …

  Ni izključeno, da se bodo bolj in manj upravičenim stavkajočim, jeznim in ogorčenim državnim uslužbencem, ki jih “ne-optimalna” Vlada RS brezvestno “vleče za nos” z lažno podpisanimi stavkovnimi sporazumi in lažnimi obljubami, ali jim huligansko brezbrižno dokazuje, da v svoji neskončni samopašni aroganci prezira in ignorira celo veljavno odločbo Ustavnega sodišča RS, kmalu pridružili še delojemalci v javnem šolstvu, javnem socialnem skrbstvu in javnih DSO … in vse tja do državnih uslužbencev policije ter vojske.

  “Ne-optimalnost” vladajoče politične, strokovne in komunikacijske nesposobnosti, nekompetentnosti in samoljubne samovolje, ki posledično vztrajno pritiska na radikalno zmanjševanje državljanskih pravic in socialne blaginje državljanov, davkoplačevalcev, volivcev ter obveznih zavarovancev javnih socialnih in zdravstvenih zavarovanj, se utegne kmalu prevesiti v mnogo globlji splošni upor in mnogo bolj široko državljansko nepokorščino vseh nezadovoljnih in brezpravnih uporabnikov in plačnikov javnega zdravstva, javnega socialnega skrbstva, javnega vzgojno-izobraževalnega sistema, javne uprave, sodne veje oblasti, vojske in policije.

  “Ne-optimalno” vladanje političnih in upravno-administrativnih brezvestnih diletantov nas lahko pelje le v še bolj neobvladljiv in nepregleden gospodarski, finančni, pravno-družbeni kaos, v katerem bodo morda preživeli le najbolj brezsramno bogati egoisti in egocentriki, najbolj naduti narcisi, ter najbolj nasilni in zločinski “volkovi” po peklenskem načelu “homo homini lupus”.

 6. TL

  A bejž no? In zakaj je potem ženska še vedno ministrica?

 7. Alojz Železnik

  Ali obstajajo sodišča? Seveda. Ampak nimamo vladavine prava, temveč vladavino tapravih. Bo treba na ulico …

  Je to že sovražni govor?

 8. deni

  Acta, non verba. Dejanja, ne besed. Torej z dejanji dokažite in vsaj nekoliko popravite, kar se popraviti da. Prazno besedičenje in opravičevanje nima nobenega smisla, kakor samo pihanje v juho, da se ohladi.

  V nebo vpijoče “napake”, kjer se v primeru razvaline vpleteni vsaj nekoliko zavedajo popolnoma netransparentnega nakupa. Medtem pa se duh pa ne iz steklenice, posmehuje širnemu butalskemu življu, češ, kaj nam pa morete, morete,

 9. Primož

  Čeprav po poslušanju originalne izjave vidim, da v njej ni besede “več”, kot jo navajate v zgornjem “citatu”.

  • P.Kos

   Vseeno namen skrivanja ostaja. So pritlehni hinavci – mafijska sodrga.

 10. Primož

  Mene še bolj moti stavek: “…ne moremo več skrivati…”. Se pravi, je priznal, da so do sedaj skrivali (oz. poskušali, ker jim ni prav dobro uspelo).

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...