“Za nas davkoplačevalce bi bilo ceneje, če bi Jankoviću podelili generalno imuniteto za vse rabote, ker bi vsaj odpadli nepotrebni stroški teh predstav za javnost”

Avtor: | 24. januarja, 2024

Dr. Matej Lahovnik je v enem stavku povzel žalostno resnico o resnosti boja proti korupciji in kriminalu, ko so vpleteni “naši”.

22 komentarjev

 1. Miki

  ZALOSTNO JE DA TA OPANKOVIČ ZASLEPI MEŠČANE IN IM SE HINAVSKO SMEJE KOT DA NI NIČ SLABEGA NAREDIL.TO SE DOGAJA ŽE VSE OD PRVEGA MANDATA AMPAK SLOVENCI SO POTRPEZLJIVI IN RAZUMNI DA MAFIJI ZAL NIC NE MORES

 2. Buzi

  dokler se bodo sprenevedali od sodstva,policije,politiki,zagovarjali opankovica ,ki ima za seboj neomejeno kriminalnih zgodb, bo v Sloveniji še večja razlika ljudi, bogatili bodo naprej narod pa bo narod pocrkal ali pa se bo na hitro obrnilo in prišlo do revolucije. Ne bo mira,dokler bo JANKOVIČ imel zaslombo v Halubu in ostalih komunističnih smrduhov. NAROD ZBUDITE SE ..SLOVENIJE NI VEČ…ZA JANKOVIČA GRE

 3. BEE, BEEE

  Ja, v 90′ si Slovenci nismo predstavljali, da nam je Bora dal kompliment.
  Ker mi nismo bečki ampak banjalučki konjušari.

  • Bojan

   Valerija, ker so do vratu v dreku, jih prosim odvzami.HVALA.

   • BOKI

    vem za še cenejšo… pa bom tiho

  • Tomaž

   Dokler je odgovornost javnih uslužbencev (politiki ,sodniki, zdravniki in ostalh) kolektivna in odškodnine plačujemo mi davkoplačevalci bo tako kot je sedaj. Vsak bi moral za svoja dejanja odgovarjati tudi odškodninsko z svojim denarjem plačat kar zakuha potem bi bilo marsikaj bolje.

  • Davorin Šobar

   žeže.imuniteto.takšno kot švercerjem s smrtjo,domoljubom iz teša6 ipd nestvorom.nje.pa včasih kakšno farmacevtko

 4. deni

  Lahovnik kot minister za gospodarstvo v Pahorjevi vladi je kmalu odstopil, ko je spoznal stričevsko vpletanje v delovanje vlade. Začetek konca, ki se je potem rezultiral tudi z padcem vlade, ko je Pahor menda prvič omenil strice iz ozadja. Seveda brez imen, ampak si je lahko vsak predstavljal kateri so.

  Od takrat naprej pa samo padci iz prepada v prepad z občasnim plezanjem iz njih. Med tem pa se bivše sockomunistične države hitro prilagajajo novim razmeram in prehitevajo našo v preteklost zazrto psevdodemokracijo.

  Kot pronicljiv strokovnjak, nekdaj levo usmerjen, vidi Lahovnik še nekaj stopenj višje kot običajni sledilci vsem vladnim nebulozam. Najlaže pač ocenjuje dogajanje nekdo, ki je bil svoj čas del leve elite in pozna do obisti delovanje t.i. globoke države.

  • Branko

   Nalažje je kritizirati in pametovati, naj pravzame funkcijo in nekaj naredi. Čeprav Lahovnika spoštujem kot strokovnjaka in dobrega poznavalca razmer in tudi kritičnega in upjocega strokovnjaka, ki si upa povedati resnico. Vendar to ne pomaga.

 5. jaz

  Značilnost vseh totalitarnih sistemov je kadriranje ideoloških somišljenikov vse do najvišjih instanc države. Ko je ta kvota popolnjena je konec pravne države. In zdaj smo na tej točki….bilo “kuda udba svuda”….in smo v slabšem položaju kot leta 91.

  • Ivan

   Se strinjam.Samo si leta 1991 tega nisem predstavljal,ker sem pred sabo videl obljubljeno drugo Švico,žal pa postajamo druga Severna Koreja.

  • Piko

   Se strinjam.Za Slovenijo sta Milan Kučan in Zoran Jankovic kot Josip Broz in Edvard Kardelj v SFRJ. Josip in Edo sta v 45 letih ketih zavozila SFRJ. Podobno se bo zgodilo s Slovenijo za kar bosta poskrbela struca iz ospredja(ozadja) Milan in Zoran.

   • Alakinso onsonso

    morda bi prišla v poštev revolucija, s tem,da se vse te hitre ubijalce Slovenije polovi z nezmanjšano hitrostjo in se jim sodi po zakonu NIKOLAJ CHAUCESCU…

 6. slavkope

  “Organi pregona” (policija, tožilstvo, KPK, računsko sodišče, FURS …) spet pred javnostjo hrupno ter votlo “trenirajo strogost”.
  Potem pa v neskončno nerazumnih časovnih rokih “po balkansko” zamegljujejo in prelagajo odgovornost med seboj in si brezsramno kolektivno “umivajo roke”.

  Kriminalisti in policisti so spet po naročilu izvedli priljubljeno “vajo” preusmerjanja medijske pozornosti javnosti s škandalov porazne ne-odgovornosti in profesionalnega diletantizma ministric/ministrov vladajoče koalicije ter ponovno uporabili za lažno “vabo” menda “najbolj priljubljenega župana najlepšega mesta na svetu”, ki mu take in podobne brezplodne in brez-posledične, puhle in prazne akcije državnih uradnikov policije in tožilstva le koristijo pri ohranjanju in krepitvi neomejene oblasti “večnega samodržca” v “ljubljanskem pašaluku”.

  • Ivan

   zares ne vem zakaj ljudje spontano ne znorimo in zahtevamo odstop celotne vlade in sodstva. trenutno je prevelika korupcija tudi v sodstvu, politiki in zdravstvu. ukc ima vsako leto miljonske izgube po drugi strani pa skoz štrajkajo in zahtevajo višjo plačo tudi za 5.000€ čeprav imajo nekateri že zdaj 15 ali celo 20.000€. delavcem pa komaj dvignejo za 20 ali 30€ pa je cel halo. če ni denarja za dvig plač v gospodarstvu ga tudi za zdravnike in za javno upravo ne more biti. sodišča itak oprostijo vse , ki na veliko kradejo in guljofajo ali ne delajo vestno. no ali pa poskrbijo za to, da tožbe ali preiskave zastarajo. revčka delavca pa takoj obdolžijo in oglobijo ali spravijo za rešetke. zdravniki zdaj štrajkajo in imajo čas, da bi znotraj sebe našli krivce za tako stanje. denarja imajo dovolj samo ni prav razdeljen. tem, ki imajo take plače jim je treba polovico vzeti.!! delavec na gradbišču mora delati 5 do 6 mesecev za eno dežurstvo 24 ur zdravnika to je okoli 5 do 6.000€. žal smo v novodobnem suženjstvu. čakalne vrste pa so ustvarjene namenoma, da bi nas prisilili, da gremo k zasebnikom. razne zavarovalnice zdaj celo ponujajo zavarovanja, da prideš prej do zdravnika. to ni etično in je koroptivno dejanje. torej, če imaš denar si takoj na vrsti, če ne pa crkni. v šolstvu tudi skoz štrajkajo čeprav imajo 2.000€ in več plače. delajo pa dejansko samo 7 mesecev. tu so razne počitnice in prazniki pa narovoslovni dnevi, ekskurzije, športni dnevi i t d…. izlete pa jim itak plača država otrokom pa starši.. vse to ni prav in komaj čakam, da se nekaj zgodi. državljani smo zelo razočarani nad politiki, zdravstvo in sodstvo. oni skrbijo samo za sebe in svoje prijatelje. vsi ostali smo drugorazredni državljani. celo migranti so bolj cenjeni in zaščiteni kot naši domači državljani. zaradi bolezni imam skrajšan delovni čas 4 ure. zaradi tega sem izgubil službo. star 60 let. že 10 let me nihče noče v službo. od spiza dobim 380€ pa naj z tem živim čeprav imam 30 let delovne dobe. za migrante pa porabijo po 800€ in več na mesec. kje je tu pravica.?? bojim se, da bo prej ko slej nekdo znorel in jih začel streljati

   • ren

    Še eden, ki bolje pozna situacijo kot zdravniki. Od kod ti podatek, da zdravnik z enim 24-urnim dežurstvom dobi 5.000 do 6.000€? Verjameš vsaki čenči!!!!!

   • Lolo

    upam,da se to zgodi ,da se nekomu utrga in za seboj potegne celotno falango,da se konča to mučno in mračno življenje ljudi,ki imajo penzijo kot omalizževana pomoč. Vsa komunistična golazen,od leta 91 so nas ogulili kot banano je treba rešiti v GOTENICI.

   • TL

    Aja, ekskurzije, naravoslovni dnevi in podobno so za učitelje neka vrsta sprostitve in dopusta?

    Zakaj pa ti nisi potem učitelj, kdo ti brani? Delal bi po 7 mesecev na leto za velikansko plačo.

 7. ren

  Te barabe se cinično delajo norca iz nas in – izvedejo kriminalistično preiskavo pri balkanski barabi jankoviću. Too much!
  Barabe cinično nadgradijo svoj cinizem in – KPK ustavi postopek proti golobu ter najde izgovor iz katerega se da razbrati, da preiskave sploh ne bo.

  Kako smo potrpežljivi!!!

 8. jaz

  Ko gledam te “rabote” z nasmeškom balkan-mačo nadutosti, se mi zopet prikrade v glavo misel zakaj je Jugoslavija propadla….točno zaradi tega. Prebivalci najbolj “vzhodne” Jugoslavije niso bili sposobni iz te balkanske države narediti normalno razvito Evropsko državo. Dovolili smo jim, da so se kot virus te nesposobnosti zopet privlekli v vse pore Slovenske narodne moči in jo vlečejo nazaj na Balkan.

  • Mira

   Katera evropska država pa je danes še normalna? Morda misliš Švico, ki je bogata zaradi svoje “nevtralnosti” v 2. sv. vojni, da so lahko vojni dobičkarji in nacisti nakraden denar in dragocenosti pospravili na varno?

   • Jansista

    Slovenija ima preveč ministrov in županov po velikosti bi zadostovalo en župan na celo slovenijo a ne tak kot je Janković mogoče Janša pa verjetno nebi bilo tak slabo

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...