“Sedite in dajte mir”

Avtor: | 6. decembra, 2023

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je “tečnemu” poslancu Zvonku Černaču, ki je poskušal prebrati poslovnik Državega zbora, razložila temelje nove, svobodne demokracije.

Video

Predsednica Državega zbora zadnje čase pogosto izgublja živce. (Slika: DZ/RTVSLO)

13 komentarjev

 1. Janez

  Pravilen naslov članka je “Predsednica DZ-ja zabije drekača Černača!”

 2. slavkope

  Predsednica DZ RS se histerično vede kot diletantsko ne-vzgojena ter bolestno egocentrično-narcisoidna vzgojiteljica vzgojno problematičnih in zaskrbljujoče nevzgojenih otrok.

  Kot nas uči pedagoška praksa, je mogoče strokovno in etično neoporečno ter razvojno uspešno vzgojo otrok zaupati le temeljito vzgojenim, široko razgledanim in globoko etičnim vzgojiteljem.

 3. Andrej Muren

  UKZ je pač povedala, kako si levica, katere predstavnik je ona, predstavlja demokracijo in svobodo govora, da o veljavnosti kakšnega poslovnika ne govorim.

  • tohuvabohu

   UKZ lahko predstavlja samo opice …

 4. Trisul

  Lahko bi Černač prebral poslovnik še pred sejo.

  • TL

   Saj ga je, ona ga ni.

 5. ren

  Naročil bi se na abonma v tem teatru. Upam, da bi preživel.

  • tohuvabohu

   Ko poslušam petje lepe Nataše Sukič, si mislim, da je zgrešila stavbo Opere in žal pristala v parlamentu.

 6. APMMB2

  Če bi naredil razpis za navečje pokveke v politiki, za izbor pa zadolžili vrhunske strokovnjake, bi takšnega izbore ne bi uspeli dobiti.
  Kako je mogoče, da se lahko v Državni zbore natepe takšno ljudstvo?

  • Andrej Muren

   Samo tako, da jih izvolijo ljudje. Slišati je bilo že posmehljive komentarje tujcev, ki so rekli, če so že politični predstavniki Slovenije tako neumni, kako neumno je šele ljudstvo, ki jih je izvolilo.
   Parlament je vedno zrcalna slika ljudstva.

 7. tohuvabohu

  Sploh ni res, da predsednica parlamenta izgublja živce. Izgubljamo jih mi, ki to gledamo. Njeni izbruhi so zaigrani, je pač tak značaj, ki se ne bo nikoli spremenil. Če ne verjamete: naslednjo sekundo po izbruhu se je že sposobna zarežati kot nevzgojen otrok.

  Ni pa edina taka prismoda v parlamentu. Tudi Lena Grgurevič ni nič boljša. Na vsaki seji odbora za pravosodje ima napade arogance, ko opoziciji besno deli opomine in kot obsedena ponavlja, da je svoboda govora omejena. Kaj nas Slovence še lahko doleti?

  • P.Kos

   Psihologi, še bolje psihiatri bi znali prav dobro razložiti za kakšne vedenske vzorce gre.

   • tohuvabohu

    Psihologi znajo opisovati duševne pojave, razložiti pa ne znajo ničesar, zdraviti še manj. Spadajo v tisto skupino ljudi, ki bi jih z lahkoto pogrešali, tako kot sociologe, kulturologe, antropologe in podobne profile.

    Da ne bo pomote, seveda rabimo psihiatre (in klinične psihologe). To je medicinska stroka, podprta z znanstvenimi raziskavami.

    Btw, tudi teatrologi niso od muh …

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...