“Veliko spoštovanje do vseh, ki si vzamejo čas in navijajo za nas v Nemčiji ali doma. Igralcev pa ni treba miriti. Zorijo. Zorijo kot sadeži”

Avtor: | 1. julija, 2024

Selektor Matjaž Kek pred zgodovinsko tekmo s Portugalsko v ponedeljek zvečer popolnoma zaupa ekipi in pričakuje ogromno podporo navijačev, ki lahko naše nogometaše ponesejo do novega uspeha. Priznava pa, da bo izredno težko, Portugalci so na papirju izraziti favoriti, ampak žoga je okrogla. (Vir: MMC)

4 komentarji

 1. tohuvabohu

  Lepo je gledati slovenske športnike, zlasti kadar zmagujejo. Težko pa jih je poslušati. Eni komaj kaj spravijo ven, drugi pa nakladajo, da se kar kadi. Tudi Kek filozofira veliko preveč.

 2. slavkope

  Slovaki se sami imenujejo “Slovenci”, nas pa imenujejo “Slovinci”.

  Oboji smo živeli v prejšnjih federativnih državah (SFRJ, ČSSR) kot v mnogih smislih in pomenih podrejeni količinsko večjim/močnejšim/oblastnejšim so-narodom. Še posebej je bilo to očitno v športu, zlasti v kolektivnih športnih ekipah.

  Kar spomnite se časov SFRJ, ko smo bili Slovenci srečni, če so srbski ali hrvaški odločevalci (in njih lobiji) sprejeli v nogometno, košarkarsko, rokometno … reprezentanco SFRJ enega ali dva Slovenca.

  Ta čas je samostojna nogometna izbrana vrsta Slovenije na aktualni lestvici že presegla izbrance Srbije in Hrvaške, na najboljši poti pa so tudi slovenski odbojkarji, košarkarji, rokometaši Slovenije, da o posamičnih globalnih zvezdah slovenskega športa (Pogačar, Roglič, Mohorič, Garnbred, Čeh, Gajser, Prevc, Zajc, Lanišek …) ne zgubljamo besed.

  Če so se na katerem področju družbenega življenja pokazale bistvene prednosti osvobojenosti izpod SFRJ in samostojnosti slovenske demokratične države, je to zagotovo vrhunski tekmovalni šport.

 3. deni

  Nisem ravno fanatičen navdušenec nad fucbalom, vendar strastno navijam za vse naše športnike in smo Slovenci v vrhu s skandinavskimi državami s popolnoma drugačno mentaliteto. Zmes pogermanjenih domorodcev in Balkancev je enega od najmanjših narodov sveta ponesla v samo špico glede na število prebivalcev. Se pravi nič narobe, saj za EU, ZDA itd. nastopa bi se reklo polovica temnejših športnikov.

  Sicer so nas Liliputance že ob začetku EP postavile stavnice popolnoma na začelje, oziroma na konec. Ob uvrstitvi v četrt finale spet, češ, saj niste zmagali nit enkrat, obenem pa pozabili na Dance, ki jih je samo matematika postavila na drugo mesto pred nami.

  Medtem sta izpadli Italija in Danska, pa še kdo od favoriziranih držav bo. Seveda nisem optimist glede napredovanja naprej, ampak si želim, da se naši dostojno poslovijo od tekmovanja. Portugalci še vedno ne ločijo Slovaško od Slovenije, vsaj nekateri. Vendar smo oboji dokazali, da lahko mešamo štrene velikim. Da nismo- niso samo hokejisti in “skijaši”.

  Bolj za hec kot zares, če bi se Slovenija in Slovaška združili bi bili velesila, tako v hokeju kot v drugih športih, pa še z imenim ne bilo problema, ker bi bili oboji Slovenci. mar ne.

 4. ren

  Naj naši zmagajo! Sicer pa fuzbala ne gledam.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...