“Povejte javnosti, parlamentu, katerega leta je Dušan Keber odprl s. p.!”

Avtor: | 1. marca, 2024

Erik Brecelj, sicer predsednik vladnega strateškega sveta za zdravstvo je v precej bedni gostilniški debati imenovani Tarča na RTV Slovenija, trdo prizemljil specialista za vse in še marsikaj drugega Jašo Jenulla, ki je pozabil, da se največje prikrite dvoživke in bleferji nahajajo v njegovi t. i. civilni družbi. (Vir: Tarča, TVSLO 1)

VIDEO

V Tarči, ki je iz nezanih razlogov gostila ljudi, ki nimajo ne teoretične, ali praktične izobrazbe o tematiki zdravstva, je zdravnik Brecelj precej upravičeno “izgubil živce” ob klobasanju samooklicanih predstavnikov ljudstva.

13 komentarjev

 1. jaz

  Jenul je bi na tarči. Dr. Brecelj ga je zadel točno v desetko, tja ker bi morala biti pamet. Kupimo Jenulu poganjavček!

  • APMMB2

   Za plače zdravnikov gre približno desetina zbranega denarja za zdravstvo v Sloveniji. Devet desetin ponikne, v tem silnem dearju pa je tudi denar Jaše Jenulla, ki pa se meri b miljoninkah. Praktično drobtinice so dovolj, da ta zlikovec dela veter v Sloveniji.

   • Rokovnjac

    Ne razumem pa,zakaj se v Butalah ne najde kakse divji lovec,da pospravi takega naduteza???

   • MARJAN

    Zadetek v Tarčo!

 2. deni

  Jenull je tipični primerek t.i. Novega razreda. Kdor je prebral knjigo Novi razred Analizo komunističnega sistema, ki jo je že 56. leta napisal Džilas, ve zakaj se gre. T.i. javno zdravstvo in potem še druga področja zapakirati in prestaviti nazaj v obdobje socializma in bo Novi razred spet prosperiral. Ta razred po Džilasovo nikoli ne bo sodeloval s tekmeci na drugem polu in v imenu enakosti bo še bolj enak. Seveda samo z govoričenjem. Resnično priporočam v branje.

 3. jaz

  To je večna podoba komunizma. Capinov z ulice, ki po dejstvu da je vsak osel sam zase doktor znanosti delijo “navadnim doktorjem” strokovne nasvete v njihovi stroki…Saj res kaj pa je ta Jaša Jenul pravzaprav po stroki in s kakšnimi rezultati se v njej lahko pohvali? Priimek pa je pravi…Jenula, nula nula!

 4. ren

  Aaaa, to je tisti JJ, ki ga toliko omenjajo po medijih!!! Za tega JJ je pa res zapor ali poboljševalnica najboljša rešitev. Kaj ima ta JJ toliko gobcati??? On bo odločal o zdravstvu???

 5. slavkope

  V tej državi ni raziskovalnega novinarja in ne neodvisnega urednika in neodvisnega množičnega medija, ki bi “po sledeh akumuliranega denarja” raziskal in javnost otipljivo seznanil, od kod in s kolikšnimi honorarji in drugimi materialnimi bonitetami vsaj zadnjih nekaj let redno in nenadzirano različne pravne osebe in fizične osebe zasebnega prava materialno razkošno vzdržujejo oz. redno spodbudno materialno “napajajo” izven-institucionalnega oz. kot da “svobodnega” gledališkega režiserja, uličnega performerja in medijskega ekshibicionista, scenarista, režiserja, organizatorja in animatorja rednih uličnih “spontanih” vstajniških političnih performansov, množičnih polit-kolesarskih procesij, uporniških protestniških pohodov, militantnih političnih zborovanj, sovražno usmerjenih diverzij in terorističnih akcij proti javnemu zdravju, javni varnosti ter javnemu redu in miru …, ki ni od končane AGRFT UL dalje nikoli kot “svobodni umetnik” profesionalno delal/ustvarjal v nobenem od javnih repertoarnih uprizoritvenih zavodov.

  Izšolani neinstitucionalni režiser in avto-didaktični performer, Jaša Jenull, si je v zadnjih letih očitno našel dovolj bogato in razsipno “tržno nišo” in nepresahljive finančne vire in možnosti rednega ter dovolj konkurenčnega financiranja na tržišču ne-umetniškega uličnega in medijskega uprizarjanja političnih in sindikalnih protestov ter vstaj, organiziranih polit-kolesarjenj in polit-planinarjenj, političnih in sindikalnih zborovanj, tiskovnih konferenc, “stand up” političnih izjav, medijskih intervjujev, besedilnih in likovnih inštalacij ter provokacij itd. itn.

  Danes je medijsko ekstremno promovirani, razvpiti in vplivni “dvorni norček” ali medijski “klovn” vladajoče politike lahko “znanstveni” ekspert za vodo in naravne vire, jutri populistični “prerok” na področju zelene religije in trajnostnega razvoja, pojutrišnjem bojeviti aktivist/vojščak “na barikadah” malikovanega javnega zdravstva, šolstva, socialnega skrbstva …

  Kot multipotentni politični multipraktik se je preživetveno in koristoljubno pripravljen populistični “performer tisočerih obrazov in identitet” pridružiti k vsakemu donosnemu in otipljivo obetavnemu političnemu projektu, se prikloniti pod vsako strankarsko in civilno-družbeno ikonografijo in ideologijo, se ludistično poigravati z lastno osebno in profesionalno identiteto.

  Glede na politično ekstremno sektaško izključujoče estetske in umetniške kriterije aktualne vodilne politične garniture Levice na ministrstvu za kulturo in v vladi RS ni izključeno, da bo Jaša Jenull za svoje populistične politične performativne akcije in multiplikativne posledice njegovih revolucionarnih uprizoritvenih akcij kmalu trajno ovenčan s Prešernovo nagrado kot eden najzaslužnejših državnih umetnikov našega časa, v katerem nam družno proti-ustavno in ne-demokratično vladajo social-svobodnjaki, skrajni levičarji in najbolj bojeviti proti-janšisti iz pro-vladnih ne-vladnih organizacij civilne družbe.

 6. Edelweiss

  RTV SLO ni več gledljiva televizija.

 7. TL

  Ko na FB berem nekatere komentarje ob zdravniški stavki, se znova zavem, da živim med funkcionalno nepismenimi bebci. Kako lahko bebci verjamejo vsakemu z ulice, ki ne zna nič, ki ni v življenju naredil nič, ki mu je cilj samo to, da se za večno prisesa na državni denar?

  Pa da se razumemo, ves slovenski javni zdravstveni sistem je en velik Avgijev hlev. Ampak Avgiju je v Elidi hlev očistil Heraklej, pri nas pa tega junaka ni in ni. Se pa bojim, da niti vode Save, Drave, Mure, Soče in Krke skupaj ne bi uspele tega našega hleva očistiti.

 8. deni

  Zaradi populističnega Jenula se je dr. Brecelj obregnil ob Kebra. In je nekoliko spominjalo na gostilniško debato, ki jo je sicer začel največji strokovnjak , ki se spozna na vse, samo kaj je delo se mu pa niti ne sanja, ker je rojen s srebrno žlico v ustih. Zaradi zlorabljene besede dvoživkarstvo, ki jo koristi tudi majski hrošč, zdaj pa pametuje pri Marcelu in še kje in si glede na slabo mnenje javnosti o zdravniški stavki dviga popularnost. Ni čudno če je Breclju dvignilo pritisk. Seveda odgovora ni dobil, čeprav je ravno Jenul nabijal o dvoživkah. Tudi ministrica na večkrat zastavljeno vprašanje, če verjame nekomu, ki nekaj podpiše, potem pa ne upošteva je samo mencljala. Češ, da je podpisal Loredan, najbrž z blagoslovom Goloba. očitno z mišljenjem, da se juha ne poje vroča, kot se skuha. Oziroma se bo nekako s časom pozabilo na dano pisno zavezo. lastnoročnim podpisom, ki tukaj ne velja popolnoma nič in je samo mrtva črka na papirju. In koliko je še tega?

  Seveda vsak stremi za čimvišjim dohodkom, vendar se ravno zaradi nadur krešejo mnenja. Saj zdravniki več zaslužijo z njimi in z večjo osnovo bodo še več. In ti najvišji dohodki tudi v Evropi niso nezamerljivi. Rešitev z balkanskimi zdravniki, riskantna zadeva glede na storitve univerz na tem področju bivše Jugi in sosednjih držav. Ali so njihove zahteve utemljene, naj se dogovorita FIDES in vlada s pogajanji.

  Se pa nihče ne upa dotakniti dobaviteljev zdravil, medicinske opreme in še in še, ki najbolj bogatijo. Zdravniki to vidijo in so zaradi tega še bolj trmasti v svojih zahtevah. Kot menijo vsi strokovnjaki gre v pet milijardnem budžetu,vsaj miljarda za preplačane dobaviteljske rabote. Tukaj pa je tista rezerva, na račun katere bi vsi zaposleni v zdravstvu imeli lahko višje plače, ljudje pa kakovostnejše storitve. Ampak …

 9. juhejfantje

  Točka za Breclja.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...