“Ni FIDES kršil stavkovnih sporazumov, vlada ni izpolnila to, kar je s FIDES-om podpisala”

Avtor: | 27. februarja, 2024

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Denis Kordež, ta namesto ministrice, ki na vrhuncu zdravniške stavke uživa na dopustu, razlaga vladne ukrepe za preprečitev kolapsa zdravstvenega sistema, je za tiste, ki morda še niso dojeli, zakaj zdravniki stavkajo, to povzel v enem kratkem, jasnem stavku. (Vir: 24ur zvečer)

VIDEO

Vlada priznava, da ne spoštuje že dogovorjenih sporazumov, hkrati pa pričakuje, da ji bodo zdravniki zaupali in prekinili stavko.

6 komentarjev

 1. slavkope

  Kot se je ne-odgovorna in ne-kompetentna ministrica za zdravje začasno vrnila “z bega/dopusta” in je za hip prostovoljno stopila pred medijske mikrofone in kamere le za še en monološko avtoritarni enostranski populistično militantni napad na stavkajoči sindikat Fides, je seveda tudi nemudoma strahopetno pobegnila pred šokiranimi, preziranimi in razžaljenimi poklicnimi medijskimi spraševalci kot zastopniki zainteresirane javnosti.

  Neznosna oblastniška nedostopnost, narcisoidna samopašnost in egocentrična nadutost ter brezumen strah pred strokovno in splošno javnostjo izvajalcev in uporabnikov javnega zdravstva je edina resnica in resničnost, ki nam jo je včeraj pred kamerami prepričljivo razkrila birokratsko odtujena in človeško nemočna ministrica za zdravje.

  Ni prva ministrica Golobove vlade, ki strahopetno beži pred lastno objektivno in subjektivno odgovornostjo “na dopust” ali “v bolniško” in tudi ne zadnja, ki beži pred vprašanji novinarjev na lastni tiskovni konferenci v zavarovane pisarniške prostore politično zaukazane in zapovedane mrtvoudne “gluhe loze”.

 2. APMMB2

  Gospa Tina Bregant je na “Nora 24 TV” razložila,kaj so zahteve slovenskih zdravnikov, ki stavkajo. Navedla je tudi,kaj se dogaja v slovenskem zdravstvu in zakaj so zdravniki nezadovolni. V kolikor bi vlada sprejela zahteve FIDESa, bi se razmere v zdravstvu popravile, pridobili bi zdravniki,medicinsko osebje na splošno in pred vsem bolniki. Pojasnila so bila razumljiva tudi tistim, ki se z zdravstvom ne ukvarjajo.
  Ker “Nore 24 TV” levičarji, pred vsem vladajoči predstavniki koalicije ne gledajo, pač ne morejo vedeti, zakaj zdravniki stavkajo in kaj je narobe v slovenskem zdravstvu.
  Ja, dobro si je kdaj ogledati tudi “Noro 24 TV”.

 3. ren

  Visokostna tovarišica ministrica za zdravje pride z dopusta na tiskovno konferenco in na koncu noče odgovarjati na novinarska vprašanja.
  Na disciplinsko!!!

 4. deni

  Dopustovanje ministrov v zdajšni vladi je najljubše opravilo PV in ostalih ministrov. Vsak objektiven človek razume, da človek ni stroj. Pa vendar vsak, ki se spusti v to tekmo se mora zavedati, da je od njega in njegovih sodelavcev odvisno veliko, vendar je postal običaj v Butalah, da se vse vali na nižje rangirane uslužbence. Nedopustno, zdravniški ceh stavka, ministrica pa na lepše Tako bi znal vladati vsak tepec, oziroma bi bolje, ker bi znal zbrati boljše svetovalce.

 5. P.Kos

  … in po poklicu je zdravnica!

  Pa kaj boš ti kritiziral, 13.10.2023 je “zaupanja vreden” portal 24ur.com zapisal:
  “”Obljubljam, da bom z znanjem in srčnostjo pripravljala in predlagala rešitve, ki bodo vodile do dostopnega in kakovostnega javnega zdravstvenega sistema,” je povedala. Ob tem verjame, da ji bodo na tej poti pomagali tudi poslanci.

  Za so glasovali v koalicijskih Svobodi, SD in Levici.
  Valentina Prevolnik Rupel je najboljša izbira za ministrico za zdravje, saj ima najboljši uvid v sistemske izzive zdravstvenega sistema Slovenije, je danes poudaril predsednik vlade Robert Golob.”

  Svojo srčnost in predanost izkazuje z dopustovanjem in ignoriranjem svojih stanovskih kolegov.

 6. slavkope

  Nezaslišano je dejstvo, da je ministrica za zdravje menda na vrhuncu najdaljše organizirane stavke zdravniškega sindikata Fides “na dopustu”.

  Vseh sedem tednov si ministrica za zdravje ni upala neposredno in tvorno soočiti se s pogajalci Fidesa, vseh sedem tednov je zavestno ignorirala svojo politično in strokovno poklicanost, pristojnost, odgovornost ter osebno etiko in brezvestno pošiljala na pogajanja svoje lakajsko poslušne birokrate brez ustreznih kompetenc in brez potrebnih vladnih pooblastil, zgolj z namenom čim dlje zadrževati mrtvoudni pogajalski “status quo” ter čim bolj povečevati politični in medijski pritisk nemočne javnosti na stavkajoče zdravnike.

  Nevzdržno in človeško neodgovorno je politično brezvestno ignoriranje vse hujšega javno-zdravstvenega zastoja in vse hujših posledic za vse obvezne zavarovance javne/državne zdravstvene zavarovalnice ter potencialne uporabnike nujnih storitev javnega/državnega zdravstva.

  Nadvse zaskrbljujoče in kritično stanje v mreži ustanov javnega zdravstva bi terjalo takojšen odpoklic in nujno zamenjavo neodgovorne, neresne in nekompetentne ministrice za zdravje, ki pa resnici na ljubo le lakajsko brezdušno in birokratsko zvesto in dosledno izvaja katastrofalno ne-odgovorno, ne-kompetentno in skrajno destruktivno ter škodljivo politiko Golobove Vlade RS, ki se ni ne pripravljena in ne sposobna odgovorno, tvorno, učinkovito in uspešno pogajati ne s posameznimi sindikati in ne s skupnimi pogajalci legalnih in legitimnih sindikatov delavcev v javnem sektorju.

  Za vse posledice katastrofalne strokovne in politične nekompetentnosti, izkazane v neskončnih in porazno brezciljnih in brezplodnih pogajanjih s sindikati, ki so le politična in medijska prevara oz. maska za ohranjanje pogubnega statičnega družbenega “statusa quo”, je objektivno odgovorna Golobova Vlada RS in vladajoča parlamentarna koalicija poslancev GS, SD in Levice.
  Nihče, mimo njih, nima v tej državi večje ustavno-pravne in politične poklicanosti, pristojnosti in odgovornosti, da bi spoštljivo in pozorno prisluhnil utemeljenim zahtevam sindikatov ter da bi jim v imenu državljanov, davkoplačevalcev in volivcev v RS ponudil temeljito domišljene, tvorne, finančno vzdržne ter za vse strani vsaj minimalno sprejemljive izhode iz nevzdržnega stanja zaposlenih v javnem sektorju ter iz posledičnega nevzdržnega družbenega kaosa.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...