“Edino, če se gospoda Polha (FIDES) ali predsednika vlade pokliče, pa nas pridejo iskat”

Avtor: | 25. februarja, 2024

Voznik invalid Rajko Rihtar iz Izole, ki zaradi stavke zdravnikov ne more opraviti zdravniškega pregleda v URI Soča v Ljubljani, zaradi česar bo ostal brez vozniškega dovoljenja in osnovne mobilnosti, je lepo prikazal absurdnost položaja, v katerem se je znašel zaradi rekordno trajajoče zdravniške stavke. Brez vozniškega dovoljenja se ne bo mogel odpraviti po dnevnih opravkih, pa tudi na sam pregled v Ljubljano ne, ko bo ta spet mogoč. (Vir: 24ur)

VIDEO

Med številnimi žrtvami “vojne” med zdravniki in vlado, ki jo je sicer zaradi nespoštovanja prevzetih obveznosti povzročila vlada sama, so tudi invalidi.

6 komentarjev

 1. slavkope

  Za razliko od opravilno nesposobne in obenem primitivno arogantne in sovražno napadalne Golobove Vlade RS, ki se ne zmore, ne zna in trmoglavo noče tvorno pogovarjati s sindikati in drugimi kompetentnimi zastopniki zdravnikov, sodnikov, tožilcev, dispečerjev na 112 … in ki tudi ne zmore z drugimi sindikati delojemalcev javnega sektorja tvorno uskladiti in dogovoriti sprejemljivega enotnega plačnega sistema zaposlenih v javnem sektorju, je Plenkovićevi Vladi RH uspelo s pravočasnim sprejemljivim tvornim dogovorom z vsemi sindikati v javnem sektorju preprečiti napovedane stavke delojemalcev v zdravstvu, pravosodju, šolstvu in znanosti ter s približno 800 milijoni dodatnih proračunskih evrov v masi za letošnje plače v javnem sektorju preprečiti nadaljnje vsestransko škodljive posledice za zaposlene v javnem sektorju in za uporabnike njihovih storitev.

  Opravilno nesposobna in ob tem še žaljivo prezirljiva in izsiljevalsko arogantna Golobova Vlada RS nenehoma laže in goljufa zainteresirano javnost s fiktivnimi pogajanji, v katerih nastopajo z njene strani strokovno in politično nekompetentni pogajalci brez vsakršnih pooblastil, ki imajo za edino nalogo brezciljno zavlačevanje in brezmejno odlašanje kakršnih koli za obe pogajalski strani sprejemljivih izhodov iz pogubne omrtvičenosti in naraščajočega družbenega kaosa.

  Najširšo javnost ne-odgovorni in ne-kompetentni vladni odločevalci brezsramno zavajajo z domnevnimi skupnimi in “krovnimi” pogajanji z vsemi pripravljenimi sindikati delavcev v javnem sektorju, na katerih naj bi iskali in našli splošno sprejemljiv in pravičen enotni plačni sistem za vse zaposlene v javnem sektorju.
  A ne o vsebini, ne o pogajalcih in ne o domnevnem poteku teh “odrešilnih” pogajanj ne vemo nič.

  Nesposobna in nekompetentna Vlada RS strokovno impotentno ter politično in pravno diletantsko zavrača dosledno izvršitev veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS ter samovoljno prelaga obvezno izvršitev za nedoločen čas.
  Prav tako pa tudi samovoljno ignorira in enostransko odlaga za nedoločen čas uresničitev veljavno obojestransko sprejetega stavkovnega sporazuma oz. dogovora s sindikatom zdravnikov Fides.

  S tako ustavno-pravno ter politično ne-odgovorno in ne-verodostojno vlado, ki zavestno trmoglavo ignorira in krši veljavne odločbe Ustavnega sodišča RS ter veljavne dogovore, sporazume in pogodbe, ki jih je sama podpisala, se pač ni več smiselno in vredno pogovarjati ter pogajati.

  Za vse katastrofalne družbene posledice neznosnih razmer v pravosodju, javnem zdravstvu, javni sociali, na področju javnega reda in miru ter javne varnosti v RS je po veljavni Ustavi RS v celoti objektivno odgovorna vladajoča parlamentarna koalicija GS, SD in Levice ter Golobova Vlada RS.

 2. ren

  “Vir: 24ur”

  Z vsem spoštovanjem in razumevanjen težav invalida.

  Najdejo prav vse – zlorabijo invalida -, da udarijo po zdravnikih. Zdravniki, ne dajte se!!!

  Vlada nam banda, ki bi morala že zdavnaj biti v zaporih!

  • rOKC

   Absolutno smo vsi na strani zdravnikov – mainstream mediji zavajajo, ko trdijo, da so ljudje na strani Jenulla. Niso, samo vladajoči, kolesarji in jenullovci so s pomočjo MSM glasni in se delajo močnejše kot v resnici so.

   • TL

    Ni res, da smo vsi na strani zdravnikov. Veliko jih je proti. Naštel si jih nekaj, potem so tukaj tisti ki verjamejo v ravno Zemljo in točno vedo, da virusi in podobne zadeve ne obstajajo, ker jim je to zatrdila ena prismuknjena frizerka iz neke vukojebine. In končno, so ljudje, ki so jezni na ves svet, in seveda so potem jezni tudi na zdravnike.

    • rOKC

     Popravek: Vsi normalni in demokrati smo na strani zdravnikov!

 3. deni

  Zelo žalostna izpoved invalida. Boj zdravniškega ceha z arogantno ignorantsko vlado. Komu se bi izstavilo račun vladi ali nepopustljivim zdravnikom. Seveda se pa ve kdo so žrtve, kot navadno nić krivi obićajni prebivalci te zakompleksane Slovenije. Tekma med FIDESOM in Golobom na plečih ljudi je zelo neodgovorna igra, dveh močnih igralcev.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...