“Naj vas ne motijo traktorji, bi šli z veseljem nazaj na vole, če bi se dalo s tem preživet”

Avtor: | 23. februarja, 2024

Kmet, ki se je udeležil četrtkovih (menda zadnjih mirnih) kmečkih protestov na Štajerskem, je plastično povedal, da imajo dovolj podcenjevanja, žalitev vladnih birokratov, nekaterih medijev, da se vozijo okoli s (pre)dragimi traktorji. Traktorji so namreč njihovo osnovno delovno sredstvo, ne pa nepotrebni luksuz kot mnogo drugih stvari v tej državi. (Vir: 24ur zvečer)

VIDEO

Kmetje imajo dovolj poniževanja, ignoriranja njihovih zahtev. Naslednji protesti bodo menda potekali tudi v Ljubljani in ne bodo tako prijazni.

9 komentarjev

 1. Tomaž Hacin

  Je že prav da imajo traktorje,samo traktor za 200.000€ in traktor za 80.000 je sigurno razlika za večino obdelovalnih površin v Sloveniji je traktor ta 80.000€ popolnoma zadosti,vse kar je več je preseravanje.

 2. APMMB2

  Slovenija je imela pred stoleti 60 % obdelovalne zemlje,danes je obratno: 60 5 Slovenije zarašča gozd. Preostanek obdelovalne zemlje pa je slabo obdelan. Slovenija ni sposobna samooskrbe s kmetijskimi proizvodi.
  Kljub temu pa zeleni tarnajo, da slovenski kmet zastruplja zemljo , s kmetijstvom pa posega v naravo tako da izumiraj flora in fauna. Prepovedujejo zaščitna sredstva, preprovedujejo gnojila, preprovedujejo živinorejo in še marsikaj.
  Zeleni so pač ljudje, ki nikoli niso ničdelali in so prepričani da denar raste na devesih, ki jih ni otrebno obdelovati.
  Politka, kki je uklenila Slovenijo izhaja prav iz vrts takšnih zaščitnikov narave in otežujejo elo kmetom, ki so poleg pridelovalcev hrane še zaščitniki narave, saj smo v Sloveniji ponosni na kulturno krajino, ki je ne ustvarjajoo ne umetniki, ne birokrati, ampak kmetje, ki obselujejo zemljo.
  Prav je ,da se upirajo,prav je , da pokažejo kdo je gospodar zemlje in kdo prehranjuje razvajeno ljudatvo.

  • Bojan

   pozdravljeni
   Sem ljubiteljski kmet. z velikim zanosom sem gojil Piro,Ajdo,psenico,jecmen,seveda
   z zeljo bio,eko.
   Brez humusa in ulletanega gnoja ne gre!! Brez zivali,kat proizvajajo gnoj,spet ne gre.
   Strosek tako velik da je bolje kupiti.Vendar kaj bos kupil,po kaki ceni in kje?
   za premisliti:
   Podnebje se spreminja,vrocina ,poplave lahko pridelek unicijo,v dveh letih ce ni samo oskrbe je trtje leto lahko lakota. Vsaka drzava bi prvo poskrbila zase,torej kje kupiti.
   Najvecji proizvajalec zit je Rusuja!
   Kako in po kaksni ceni bomo kupili zita?
   Nas kmet pa je zatiran,nic vreden in premalo nagrajen!
   Torej prepustimo se slucaju?
   Na kraju pa vsi delamo le za zelocek da ni lacen.
   po m9je se moramo usesti in dogovorit kako bomo cim vrc samo oskrbni in to takoj!
   Resiti namakanje in izdelati sisteme, nacine vzgoje sadja in zelenjave tudi v tezkih pogojih.
   lp
   Bojan

  • Bostjan

   Kmetje ja vse v redu in prav.
   Vse tiste traktorje ki so bili kupljeni iz nepovratnih-evropskih sredstev in se sedaj pojavljajo na shodih na cestah bi bilo kmetom treba nemudoma pobrati.
   Lahko je z tujim ku…. Mahat po koprivah.
   Pa se to treba bi bilo ravninski kmetom znižati in jih dati visokogorski.

 3. TL

  Sicer se mi je mudilo in so me kmetje s traktorji malo upočasnili pri poti, pa nič hudega. Naj dosežejo svoje pravice, sam pa upam, da bom od slovenskih kmetov tudi v prihodnje lahko kupoval kakovostno hrano.

  Bomo pa zdaj videli novo ministrico na delu. Začetki niso bili obetavni, morda nas pa preseneti in bo v tem cvetoberu nesposobnih ministric in ministrov ena redkih, ki bo kaj konkretnega naredila. Slab začetek, dober konec?

 4. deni

  Naj gredo kositi, orati itd. vladni birokrati s svojimi Mercedesi, BMW-eji, Audiji. Se šopirijo z luksuznimi limuzinami. Očitno bi nekateri radi, da se obdeluje polja, njive itd z lesenimi plugi z vprežno živino kot nekoč ali kakor se vidi po TV v deželah v razvoju, in kosijo s kosami. Po birokratsko rečeno bo potrebno spet vpreči vole, ampak brez žalitev so vladniki nekje drugje in se gredo “zeleni” prehod. Kar tako naprej pa bomo hodili na odpade jesti zarjavelo pločevino. Sploh pa kmetijsko politiko vodi ministrica, ki si je čudežno zvišala izobrazbo ob gojenju zajcev.

  • ren

   Tovarišica Marža je že takoj na začetku pokazala, kaj zna. V Odmevih je bila ostra, toda bolj birokratsko. Kmetje jo bodo povozili. Pa ne s traktorji, ki jih rabijo za oranje in košnjo.

 5. Alojz Železnik

  Ljubi kmetje,
  napačno ste zastavili protest. Morali bi imeti gesla podobna temu: “Vlada podarja skoraj milijon evrov teroristom, za Slovence pa ne najde denarja!”

  Imeli bi podporo skoraj vseh Slovencev.

  • gren

   ZELENI OKOLJEVARSTVENIKI IZ STOLPNIC ALI PODOBNIH SILOSOV NE MOREJO BITI NIKAKRŠNI NARAVOVARSTVENIKI KER NIMAJO ENE URE DELOVNE NA ŠIHTU SPLOH PA NE NA KMETIH NE V ŠTALI NE NA POLJU .

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...