“Nismo vedeli, da moramo take incidente javljati ministrstvu za zdravje. Ministrstvu se bomo opravičili.”

Avtor: | 21. februarja, 2024

Po nepotrebni operaciji želodca imamo novo afero v zdravstvu, ki kaže akutno odtujenost zdravstvenega sistema od ljudi, na popolnoma zgrešeno, nečloveško komunikacijo. Predstojnik inštituta za patologijo Jože Pižem, ki je priznal, da so pacientu, ki bi mu lahko odstranili le del prostate, to odstranili v celoti, “ne ve”, da je o tem potrebno obvestiti ministrstvo za zdravje. Zato se bodo opravčili ministrstvu, pacientu pa očitno ne. Komentar ni potreben. (Vir: MMC RTVSLO)

4 komentarji

 1. TL

  A pacientu so se opravičili in mu izplačali pravično odškodnino?

 2. rOKC

  Sumljivo, da so takšne zadeve prišle ven v javnost ravno sedaj, v času stavke.
  Mediji očitno sledijo vladni agendi.
  P.S. to seveda ABSOLUTNO ne odvezuje predstavnike zdravstvenih ustanov osebne in moralne odgovornosti.
  P.S. 2 Navsezadnje pa takšne zadeve prav nič ne pripomorejo k temu, da bo ohranitev trenutne zdravstvene ureditve kaj bolj realna – kvečjemu je vse bolj jasno, da je potrebno sistem postaviti na novo iz nule

 3. deni

  Nismo vedeli, da nismo vedeli, ker nismo vedeli in ker nismo vedeli, da živimo v državi, kjer baje še vedno obstajajo nekakšni zakoni in nismo vedeli za njih. Na žalost so slabši kot vrtičkarji in to pametni ljudje, ki zakone v njihov prid še preveč dobro poznajo, oziroma ne vedo, ko gre kaj narobe pa, nismo vedeli. Sveta pomagavka, bi rekli ljudje v starih časih ali sveta preproščina.

 4. APMMB2

  Vrstijo se incidenti, eden za drugim. Ali ni to zaradi zdravniške stavke?
  O podobnih incidentih v tujini lahko beremo v časopisih. Očitno jim medicina ni kos.Vidi pa se, kako pohlevni novinarji sledijo narekom vladajoče politike.
  Kakšen incident se bo zgodil danes?

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Po koncu kariere bom imel v Sloveniji kmetijo”

Slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki kljub vsem izjemnim rezultatom letos verjetno ne bo postal MVP lige NBA, je za revijo Esquire razkril nekaj njegovih osebnih načrtov, želja. Za prihodnost slovenskega kmetijstva očitno ni bojazni. (Vir: Sportklub)

“To je posebnost slovenske levice, kjer se NATO stigmatizira in sovraži in s tem bo treba en dan razčistiti. Denimo Švedi se recimo niso eno jutro zbudili zadrogirani in po 200 letih nevtralnosti vstopili v NATO, to so storili zato, ker so imeli tehtne razloge.”

Vojko Volk, državni sekretar za mednarodne zadeve ter nacionalno in mednarodno varnost, je v oddaji Marcel voditelja, ne glede na njegovo fanatično ideološko "proti NATO" agendo in klasično polagaje besed v usta ter agresivno skakanje v besedo, precej učinkovito in...

“Iskreno povem, da se še nisem odločil”

Očitno imamo še četrtega kandidata za vodenje SD. Gospodarski minister Matjaž Han, tretji najbolj popularen politik v Sloveniji via Mediana, ne zanika ambicij. Na kongresu stranke lahko ob že potrjenih kandidatih kandidira, če ta predlog poda tretjina delegatov...

“Mi smo bili zelo skeptični, če s tem ne povzročamo še večje panike. Če bi jaz neposredno dobila takšno pismo, kot so ga poslali oni (Policija), je vprašanje, če bi otroka poslala v šolo.”

Damjana Korošec, ravnateljica OŠ Fužine, se je podobno kot mnogi drugi v šolstvu obregnila ob ustreznost komuniciranja Policije in vlade ob domnevnih grožnjah nasilja v šolah. Dejstvo namreč je, da je Policija skupaj z ministrstvom za izobraževanje s svojim...