“Kazati s prstom na druge, na sebe pa nič, prevzeti nobene odgovornosti, pa je zame zavržno dejanje”

Avtor: | 31. januarja, 2024

Minister Matjaž Han je dobro povzel problem slovenske politike. Kakšno besedo o korupciji pa bodo verjetno morali “razdreti” tudi v sami SD.

7 komentarjev

 1. APMMB2

  Pri nakupu razvalin gre za kolektivno krajo, za mafijske posle.
  Takšne kraje ne more izvesti en sam človek, pa če tudi je minister.
  Prepričan sem, da ministrica DŠP ni o tem vedela nič,bila pa je toliko naivna, da niti posumila ni.
  Levičarji so toliko med seboj povezani, da med njimi ni razlike in strankarsko članstvo ni pomembno. Vsi so ena velika družina lopovov. Vsem so osebne koristi pomembnejše od koristi države. Zato so vsi krivi ,brez izjeme, vprašanje pa je le kdo je držal žakel, kdo je v njega basal in kdo bi naj plen odnesel?
  DŠP zanesljivo o kriminalu v primeru nakupa podrtije ni vedele nič podrobnega, vedala pa je, da je del mafije, saj je kot pravnica morala vedeti, da je pot na oblast svobode in ostalih partnerjev bila goljufiva zgodba. Nato so sledili manjši in večji prestopki vsakega od članov vlade, torej škandali, ki se ne bodo nikoli razkrili v javnosti, za zaprtimi vrati pa so se mnogo bolj razkrili. DŠP je točno vedela v kakšno druščino je prišla in vedela je, kaj je cilj te druščine.
  Prav gotovo to ni blaginja družbe, v kar je kot ministrica prisegla.
  Morda je iskrena v želji, da razkrinka druščino,ki je izpeljala kriminalni nakup, vednatr je ta iskrenost zelo vprašljiva, saj je za razkrinkanje kriminala v drugih primerih imela dovolj priložnosti, pa je bila tiho. Tiho je bila toliko časa, dokler ni sum oplazil tudi nje same.
  Kot pravododna ministrica je spoznala, da je leglo kriminala v policiji, tožilstvu in sodstvu, torej prav na področjih, ki jih je neposredno ali posredno pokrivala. In seveda molčala. A sedaj, ko je padlo po njej, pa bi naredila red? Ne ne,ne verjamamo!
  Tudi Hanu ne!

 2. deni

  Han zdaj je čas, da pokažeš, če imaš ja ja in menda edini v vladi, kljub samo srednji šoli, nekako s pogledom v prihodnost. Seveda, da bi Slovenija gospodarsko vsaj ne nazadovala, če že ne kaj drugega. Že ob štempljanju si edini ugovarjal, pa so te pohodili kot mravljo. Dokaži, da kljub SD agendi le nisi pristaš ultra levičarjev, ki bi najraje spodili vse podjetnike v morje.

 3. Miller

  Bom ponovil: ko je Levica pred leti dosegla uspeh 10 % z „revolucionarnimi gesli“, je fafajonka uporabila isti recept, a uspelo ji je edino to, da je zvlekla SD, ki se je pomikala proti politični sredini, nazaj v revolucionarno preteklost.

  Danes kot kamniški klovn, „glumi bananu“, čeprav je sama tista, ki je uničila SD, seveda tudi s pomočjo skrajnežev frangežem, hotovo.., ki pa glede na skrajno politično usmeritev, nimajo mesta v Sdju. Z njo vred.
  Ajde Han, zbrcajte ta ološ iz stranke, da si povrnete ime, če ne, ne boste več prišli v parlament.

 4. deni

  Nekje sem prebral, da je na tisti famozni seji bil edino Han proti. Najbrž je potem molčal kot riba. Saj ne, da bi se ga zagovarjalo, ampak kaj ti drugega ostane, kakor da hodiš in tuliš z volkovi. Sploh na Tarči se je opazilo marsikaj in politični analitiki so najbrž marsikaj razbrali iz njegovega nastopa.

  Insajderske novice so pa itak skrite našim očem in ušesom. Ravno zaradi njegove drže na Tarči, ko je bil nejevoljen in celo videti odkritosrčen, se je Hanu zvišal rejting, tako, da je zaenkrat edini zmagovalec v tej vladni kolobociji. Ostali Gregorji na splošno pa nič in so se varno potuhnili in čakajo. Ali Han upravičeno ali neupravičeno ostaja kot kolikor toliko pošten politik bo pokazal čas, ali pa tudi ne.

  In če bo SD v slučaju prebega DŠP k Svobodi, še vztrajala v vladi bo izgubila še tisto nekaj kredibilnosti. Prehitevanje svobodnjakov se bo končalo s trkom ali pa umikom nazaj v isti smeri. Potem tudi Han ne bo mogel pomagati, vendar se Fajonovi v vsakem primeru izmika komisarski stolček v EU.

  Najbrž za zaprtimi vrati jezno puha kot razjarjen bik, ker so ji nečedni posli njenih podanikov v vladi in stranki odnesli lagodno službico, seveda dobro plačano. Ampak kot navadno zmaga pragmatično kupčkanje in kupčevanje, ter koza sita, volk pa cel.

 5. tohuvabohu

  Hahn je molčal kot rit, dokler so obtožbe letele le na “vidne predstavnike” SDS. Oglasil se je, ko so bili namočeni tudi njihovi. Tudi to je del politične folklore.

  Btw, kazanje s prstom na drugega ni izključna lastnost politike, ampak je občečloveška.

  • Miller

   ObčeSlovenska.

   • tohuvabohu

    Čestitam za pogumno samokritičnost.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...