“Če kdo misli, da tiste ‘domače’ salame, ki se prodajajo iz prtljažnikov in garaž, vsebujejo izključno slovensko meso, se globoko moti.”

Avtor: | 27. januarja, 2024

Predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec je v intervjuju za N1 (intervju – vir) brez dlake na jeziku povedal, da je vladno tragikomično merjenje cen osnovne košarice življenskih potrebščin in fanatično promoviranje cene kot edinega elementa odločanja potrošnikov izničilo leta prizadevanj za promocijo slovenskega mesa, tistega resnično domačega porekla. Hkrati je Krivec opozoril na dejstvo, da so t. i. “domači izdelki” nepreverjenih proizvajalcev lahko veliko bolj dvomljivega izvora in kakovosti kot izdelki večjih gospodarskih družb, ki si ne morejo privoščiti zavajanja javnosti.

41 komentarjev

 1. Miller

  Naj najprej LAŽNIVEC dokaže, da Celjske mesnine ne tlačijo v klobase in salame tisto meso poljskih crknjenih bolnih živali, kot je bilo prikazano v dokumentarcu.

  • Gregor

   Domača vzreja govedi potuje v druge države EU.Za ceno enega goveda na tujem trgu pa se v domačo državo pripelje dva oziroma tri goveda ,ki nimajo kvalitete( posel)

   • Miller

    V SLO je mesna identična lesni dejavnosti. V tujino izvažamo živino in hlode, uvažamo pa gotove lesne izdelke, ko je opaž ali pa mesne izdelke.
    Tu se skriva glavni vzrok, da je maršal Twito zamenjal Pivčevo, ker se je vtaknila v SLS – SDS lesarsko govedorejsko mafijo in ne zaradi 100 evrov, ki je bila predstava za vernike.

    • Marjan

     pivčeva je sama odsopila zarsdi pogroma “zdravih sil”.

 2. Joza

  Raje na pove kaksne gov.rebrw posilja po mesnicah … itd .. itd … 2x na leto dobim slo.sv.rebre .. drugace Spanija .. ostale Eu drzave .. ostalo sv. pa skoz Spanija .. itd ..

 3. Frenky

  Take Krivec lepo špila, da lahko Počivalšek pleše. Z Janšo so najboljši par. #PočivalšekMaVasRad

  • Marta

   Janša je vsaj nekaj ustvaril, tile pa vse podirajo in tlačijo v svoj žep

   • Miller

    Kaj on osebno ?

   • Zdenka Leskovar

    Kaj je Janša ustvaril, prosim vas, dajte me razsvetliti.

 4. Valentincic

  Če bi se malo pozanimali kaj vse vnesete v vaše telo, ko jeste trupla ubitih in mučenih živali, bi marsikdo postal vegetarianec.
  Hrana je še kaj več od mineralov, vitaminov in beljajovin. Pa dober tek.

  • Branko Vrhovški

   vsak po svoje v glavnem res da vnašamo rakaste tvorbe glede prehrane problematika da kemija ekološka predelana hrana je zavajanja javnosti kaj glede mesnih izdelkov da ne govorimo če smo pošteni to je igra kapitala in pranje umazanega perila in dober tek

  • Dare

   Vedno bom kupoval Domače salame, klobase, sveže meso, kruh, mleko, zelenjavo IZ PRTLJAŽNIKA OD “SLOVENSKIH” KMETOV!!!
   Ker vem, da je SVEŽE IN DOMA PRIDELANO!!!
   NIKOLI pa ne kupim nič iz Celjskih mesnin, ker ni znano poreklo-država uvoza!
   To kupujejo menda samo Ljubljančani! 👍😅

   • Klemen

    jih delam sam in za sebe, seveda, prijateljev ne pozabim ki mi pomagajo tako ali drugače. vsak od njih pa je imel priložnost jih z mano izdelovati in videti kaj je v njih. kdo trdi take neumnosti kot tale gospod iz celjskih mesnin je sam pokvarjen, drugače od kje mu take misli

   • MIRAN RIŽNAR

    Jebeno je le to, da je tki. slovensko praviloma najdražje. Mariča Lah zna to neverjetno prepričljivo opravičiti….

   • Jansista

    Vsak kupuje kjer mu je prav in po njegovih zmoznostih

    • Sebastjan Jezernik

     To govori zato , ker ve kaj dajejo v svoje mesnine , ne samo dodatke ampak tudi napolnijo z tekočino da je težje…preverjeno iz prve roke, zato ne kupujemo več iz Celjskih mesnin , kar sem včasih kupoval veliko , ko je bilo še vse kakovostno !

     • Metod

      Tale gospod gleda sam na svoj žep in dobiček,kaj pa kupuje in predeluje je pa velik?in do kje in z kakšnimi dodatki v mestu.Kmeti bi moglo svoje živino doma klati kod včasih.

    • Blaž

     Tale pokvarjenec Krivec je vreden svojega denarja. Laže in zavaja bolj hitro kot pes teče

     • Valter Robič

      iz prtlaznika je vedno domace

    • Tomaž Tominc

     Kdor kupuje od domačih kmetov TA JE ZAKON, saj kdor kupuje iz velikih proizvodnih mesnic je pa VELIKI BUTELJ!!!!!

   • Benjamin

    celjani ste itak najvecji mafijci in švercerji ,zato tudi nihce ne kupi avta iz Celja in okolice,kaj šele salame in mesa.

  • Tomaž

   Ja, prekleti levi, ki mučijo svojo hrano pred zaužijem. Naj raje zobajo gensko spremenjeno sojo in koruzo.

   • Manca

    prokleti desni. nikdar k pameti ne bodo prišli

  • Miro

   Vidim, da ti trava škodi. Ne komentiraj o mesu, če ga ne ješ.

  • Štefan Pavlič

   Celjskim mesninami očitno pada prodaja! so pa menda hoteli ” kupovati” certifikate od slovenskih rejcev…

 5. deni

  Samo še to. Pradavni lovci so lovili divje živali kot so mamuti evropski bizoni itd. in jih seveda pobili, zaradi preživetja. Vendar so se jim potem poklonili in prosili odpuščanja ubito žival ter se ji zahvaljevali, da bodo lahko nahranil svoje družine.

  Je pač potrebno prebrati kakšno knjigo in ne samo čepeti na netu in razumeti stvari, takšne kot so bile in kakor so še zmeraj in vedno bodo, dokler bomo teptali, sicer kruti ponoreli svet. Pa saj je vedno bil ponorel namreč in ni iznajdba današnjih mnenjskih in vsakršnih vplivnežev, kakor tudi običajnih ljudi s plašnicami na glavi. In prav je da se o tem govori in prav da ste objavili izjavo in se pusti kdaj dnevno ali kakršnokoli politiko ob strani. Na žalost politiki vseh barv, sploh levi uporabljajo kot krinko za nabiranje glasov, da raznih NVO-jev sploh ne omenjam. Mi kavč komentatorji ne bomo rešili problemov, ampak menim da je prav, ker navadni smrtniki nimamo raznih mecenov in lahko na takšen način izražamo svoje mnenje. Samo naj bo kljub različnim stališčem, vsaj nekoliko objektivno in brez žalitev, ampak pri vseh packarijah, ki jih počnejo vladajoči, marsikaj izbruhne na plano in tudi to je čisto človeško. Ampak do neke mere in na nekaterih portalih že neokusno do konca. Pa lep pozdrav.

  • Rokovnjac

   Vendar so se jim potem poklonili in prosili odpuščanja ubito žival

   Zanimivo,stari nekulturni divjaki so se oprvicevali ubitim zivalim,kommunisti pa se danes kricijo,se prmalo ludi (zensk,otrok in starckov)smo pobili….To naj bi bila butalska kultura,zalostno toda resnicno!!

  • Matjaž Trček

   mamuti niso evropski bizoni temveč evropski sloni. Moraš še kakšno k njigo prebrat, čeprav praviš da si ji ogromno.

   • deni

    Saj nisem padel z Lune, samo vejico sem pozabil napisati. Takoj, ko sem objavil sem videl, vendar se ni potrebno obešati na vsako napako . K njiga tudi ni knjiga. Mamuti z malo na začetku, ji pa je jih. Bo resnično potrebno še kaj napisat. Preveč pametovanja.

 6. deni

  Sem prebral celoten članek. Uvoženo meso naj bi bilo vsaj približno takšne kvalitete kakor domače. Seveda morajo biti upoštevani vsi standardi. Postopki v neki veliki klavnici, menda na Poljskem so bili naravnost prretresljivi. Nehumano početje uslužbencev, bolna živina itd. Koliko je resnice v tem, če niso posnetki prirejeni? Pretresljivo in grozljivo početje zaposlenih ni vredno, da se imenujejo t.i. civilizirani ljudje.

  Kakorkoli, tudi naše domače živali niso vedno neoporečne, sploh perutnina, vendar vsak, vsaj upam ve, da je potrebno toplotno obdelati. Jajca in proizvodi iz svežih jajc zelo, zelo nevarni, sploh poleti zaradi salmonele. Vem iz lastne izkušnje in ni prijetno ter brez zdravljenja, se lahko zaradi dehidracije in tudi raznih zapletov celo umre. Podoben primer pri surovih izdelkih iz svinjine pa tudi goveji v obliki salam itd., ravno tako možna okužba s salmonelo in še čim.

  Govedina naj ne bila oporečna in razni steaki ali tatarski bifteki, morajo biti iz popolnoma neoporečne govedine.

  Seveda direktor ne omenja “pumpanja” mesa z vodo, da je pač težje in posledično več … Pri pečenju raznega mesa se prej pol ure kuha, šele potem nekako voda izhlapi. Ali je to zaradi dodajanja H2O ali zaradi krmil in podobnih kemično obdelanih proizvodov si ne upam trditi. Seveda je to samo domneva laičnega potrošnika, pa vendar. Da se pa raznih antibiotikov sploh ne omenja. Vem pa da mleko, ki naj bi bilo menda čisto brez dodatkov ne obstaja, pa naj trdi kdor hoče, karkoli hoče.

  • Tilen Majnardi

   Res je. 🙂

   • deni

    Gospod Tilen samo na kratko sem hotel pokomentirati. Nisem vegeterijanec vendar jem vedno manj mesa pa ne zaradi hipokrizijskih kapric raznih lažnih človekoljubov in človekoljubk v vseh oblikah in raznih miss sveta, češ, da si želijo mir, izkoreninjenje lakote na svetu in podobnih mlačnih floskul.

    Saj človek že od pradavnine je meso in je bilo najpomembnejše živilo, pa naj razni vege govorijo kar hočejo. Seveda pa podpiram humano ravnanje z vsemi živimi bitji, sploh pa živali za človeško prehrano. Človek, ki grdo ravna z živalmi je slab človek in najbrž bi ravnal tako tudi v vojni. Pravijo, da te vojna naredi mučitelja. V miru so ti nagoni samo potuhnjeni in se potem spravljajo na živali.

    Nekdaj sem veliko časa preživel na kmetih in lahko objektivno povem, kako se je nekdaj ravnalo z živalmi, sploh tistimi, ki so bile pomembne za človekovo preživetje. Seveda jih niso pomilovali kot zdaj, oprostite izrazu, cucke. Ampak skrbeli za njih, včasih tudi malo krepkeje pognali živino s paše ali pa na napajanje. Vendar sploh telički polni energij niso ravno božanska bitja in je bilo potrebno tudi zavpiti nad njimi. Vendar to ni bilo zaradi hudobije ali uživanja nad pretepanjem, ampak življensko tudi zaradi na splošno težkega življenja na kmetih. In so tudi cenili živali, zaradi mleka, mesa, slanine, masti, ker drugega za preživetje pač ni bilo. Seveda je današnjem času kmetijstvo podjetje, ampak to ni izgovor za mučenje. Še se bo jedlo meso, vendar bi se morali vsakega potrošnika obveščati, da so bile živali ustrezno nastanjene in kolikor je seveda možno humano, ker ne najdem ustreznice bodi dovolj.

    In tisto poljubljanje in božanje, češ, kako me kravica ljubeče gleda je samo navadno licemerstvo. Seveda je potrebno lepo pristopiti h kravam, prašičem itd in tudi božanje živalim ugaja. Ampak ne na takšen skrajno čudaški način. Govorim o živalih za prehrano, ker domači ljubljenčki so poglavje zase. Bodimo ljudje, samo to.

    • ren

     Se strinjam s tabo. Pravzaprav si napisal vse, kar sem mislil povedati. Prva človekova hrana je mamino mleko in potem meso živali, ki so jih ulovili v naravi. Pa rastline in gozdni sadeži.
     Danes je človek tako pomehkužen, da nekateri celo jamrajo, kako boli rastline, ki jih izrujemo, pokosimo, ali kako boli drevesa, ki jih požagamo. Človek živi iz narave in za naravo. Če bi se mu smilile živali in rastline, bi v kratkem izumrl. Zdaj je pa načrt te nore vlade, da se ne bo več smelo vgrajevati grelnih naprav na drva. naslednji korak bo prepoved kurjenja lesa (degeneriranci pravijo lesna bio masa!!!). Odkar je človek na planetu, se je grel z lesom pa tudi s posušenim gnojem živali.

  • ren

   “Vem pa da mleko, ki naj bi bilo menda čisto brez dodatkov ne obstaja, pa naj trdi kdor hoče…”

   Popijem veliko mleka. Včasih sem pri nas naletel – zdaj že dolgo ne – na mleko, ki je imelo okus po mleku, ki je narejeno iz mleka v prahu. Ta – specifičen – okus mleka v prahu dobro poznam. Zapakirano pa je bilo kot neko “trajno mleko”, s 3,5% maščobe.

  • Bojan

   Bravo vesel sem, da še kdo razmišlja s svojo glavo .Nizek fižol rumene barve posadimo, poleg ceste, ki požira svinec, potem ga zalivamo z vso možno svinjarijo, potem pa pridejo punčke same sebi všeč eko, eko, ali je to eko??Seveda gospa Eko mmmmm

   • Kranj

    Nam potrošnikom še za dobro ceno prodajajo en sam drek,mi butlji še naprej rinemo v nakup istega, torej kdo je kriv…

   • Franc Mesojednik

    gospod Bojan,vidim,da ne poznate kakšna je ekološka pridelava hrane tako kot še veliko ljudi po Sloveniji.Ekološka hrana mora vsebovati evropski znak,znak kontrolne organizacije in številko certifikata.

    • Slavica borštner

     Vprašanje je,če ima ta certifikat potrdilo samo zato,ker ima dovoljena gensko spremenjena semena?Zato ne verjamemo v certifikate,ker so pogojeni z gensko spremenjenimi certifikati.

    • SlavICA borštner

     Vprašanje je,če ima ta certifikat potrdilo samo zato,ker ima dovoljena gensko spremenjena semena?

  • Romi

   Nisem ne leva, ne desna, ne sredinska. Doma imamo ekološko kmetijo. Kmetujemo po starem, to se pravi, da hrošče s krompirja pobiramo na roke, brez škropiv, zelenjavo samo zalivamo, živina se pase, prašiča hranimo doma, brez krmil. Dvakrat do trikrat letno doma v garaži oddamo goveje meso strankam. Uradno, da ne bo pomote.
   Kar hočem povedati, je to: kdor hoče kakovostno hrano in kdor ima možnost, naj poišče take male kmetičke, kot smo mi. Tisti, ki pridelujejo na veliko, brez škropiv ne gre. Preprosto ni variante, da bi 1 ha krompijja obral na roke. Živim v okolju, ki je pretežno kmetijsko. Opažam, da ima čedalje več ljudi svoje vrtičke z zelenjavo.

  • Marjeta

   kaj pa prašičja kuga, najbolje da ste vsi vegani

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva

“Vsi smo tu!” (reciklaža, 24. 2. 2022)

"Predsednik je tukaj, obrambni minister je tukaj, svetovalec za nacionalno varnost je tukaj, naši vojaki, prebivalci Kijeva so tukaj, vsi smo tukaj in tukaj bomo tudi ostali...". V večernih urah na današnji dan pred dvemi leti je nastala verjetno najbolj znana izjava...

“Ljudje nismo bistveno drugačni od šimpanzov, ki so zelo teritorialna bitja. Če pride tujec na naše ozemlje, ga pobijamo. Šimpanzi ga dejansko ubijajo, mi pa v navijaški pesmi.”

Gregor Tomc s Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani v komentarju zadnjih huliganskih izpadov na nogometni tekmi med Muro in Mariborom. Ob tem še poudarja, da ob tem incidentu ni treba odkrivati tople vode. "Te težave so že rešile večje države, z večjim...

“Naj jo imajo!”

Predsednik Vrhovnega sodišča Miodrag Đorđević o ustreznosti izbire sedaj že "legendarne" stavbe za sodišča. Precej jasno je, da je ministrica, vlada Roberta Goloba, kupila stavbo brez minimalnega posvetovanja z bodočimi uporabniki te stavbe. Komedija, korupcija,...

“Voda, mir, čebele”

V Tarči RTV Slovenija je v. d. tajnika, generalega sekretarja, karkoli že, Socialnih demokratov Matevž Frangež predstavil usmeritve, fokus te stranke in slovenske zunanje politike. S takšnim arogantnim pristopom, ki so ga pokazali včeraj, se gotovo ne bodo dvignili...