“Če se jaz umaknem, se bojim, da če res so bile kakšne nepravilnosti, se znajo zakriti pod preprogo”

Avtor: | 19. januarja, 2024

Pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan je dokazala vsaj to, da ima smisel za humor.

Video

Slika: 24ur zvečer.

21 komentarjev

 1. deni

  Sem prodajal nepremičnino in v pogodbi navedeno, da kupec kupuje po videno- kupljeno. Vendar je pogodba obsegala za nekako 60 kvadratnih metrov vsaj enkrat več strani. Seveda je kupec prej vse pregledal. Tako, da naj neha s tistimi njebimi tepihi.

  • Stojan Klajnscak

   itak bo vse rešeno naravni politike

   • Ladislav Mlakar

    Odstopi krivrc se bo našel, na tvoje delovno esto bo prišel nekdo, ti pa boš postala veleposlanica ….v neki dr6avi…

 2. APMMB2

  Pustimo ob strani vse, kar se je dogajalo in se poscetimo podpisu pogdbe.

  Ne bom se spuščal v podrobnosti, ampak le omenjam določilo: videno, kupljeno.
  To določilo pomeni, da je pogodba dokončna in da je ni mogoče popravljati, saj je predmet pogodbe določen.
  V kolikor vsebuje pogodba takšno določilo, bi morala pred podpisom ministrica zahtevati izčrpno dokumentacijo iz katere bi bilo jasno razvidno, da kupec objekt pozna do potankosti. Takšno dolumentacijo bi morali pridobiti uradniki na ministrstvu, saj so za to imeli dovolj časa.
  Ministrica je odgovorna in zato mora zapustiti ministrstvo.

  • Branko Smodiš

   novinarji in ostali , zakaj pa se nikakor ne lotite teh par tajkunov, ki so se lotili ministrice za pravosodje, saj tako vemo od kod izvira vse to pisanje.

  • Ivanka Kovačič

   Tega nisem slišala, da bi nepremičnina se kupila ” videno – kupljeno, to je veljalo najbolj za avtomobile. Jaz sem prepričana, da so ministrici podpis pogodbe z zagotovili, da je vse v najlepšem redu, kar je normalno, saj ne more vse sama urejati, za to ima uslužbence, kateri bi morali in mogli urediti vse, in še opozoriti ministrico, na nepravilnosti,drugače ne rabi uslužbencev in dela vse sama.

   • Persea cetin

    z navedbami te gospe se popolnoma strinjam.Pravni strokovnjaki v Tarči,niso dali pravno strokovnih odgovorov.Po overiti podpisa prodajalca,stečaj ne učinkuje na pravne posledice kupca!
    Sodni cenilci so zato,da se jim verjame,sicer gre pri njih za kd zlorabe uradnega položaja,pri prodajalcu pa za goljufijo.
    Glede na navedeno,jepogodbo potem mogoče izpodbijati kot nično.
    sicer pa,mož pooblaščenke ,je bil , če se ne motim ,minister za pravosodje….
    Komu je bi posel v velikem interesu? Tistemu,ki mu je prinesel največ dobička!
    10% ali celo 15% od sklenjenega posla,je lepo denar.
    Verjamem v ministricino strokovnost in poštenost!

    • tohuvabohu

     Neumnosti. Sodnega cenilca v tem primeru sploh ni bilo (ni bil pooblaščen od sodišča). Torej ne gre za nobeno zavajanje. Kupec je imel vso možnost in pravico najeti svojega cenilca, pa tega ni storil. Tu je glavni greh ministrice, da je dopustila to zanikrnost.

     Btw, slabo razumeš pojme. Dobiček in provizija nista eno in isto. Dobiček je rezultat poslovanja z lastnim vložkom, pri proviziji pa vložka ni, ampak je provizija nagrada za uspešno svetovanje ali posredovanje.

     • Marija

      Ne vem, kakšen kader ima ministrica okrog sebe, ker so jo v redu namočili. Nisem še slišala, da bi kdo od ministrov preverjal vse dejavnike za nakup nepremičnine, za to ima minister zaposlene, ki so dolžni to preveriti. Očitno je , da se je nekdo sistematsko spravil na njo,da jo uniči in spravi s stolčka. Pa saj ni prva, zato ker so vsi v sedanji vladi zelo naivni. Zaposleni v državni upravi zelo dobro vedo, kako se kateri stvari streže, samo vprašanje je kako jim je kateri minister všeč. Tako je bilo in tako bo. Zato , sedanja koalicija še niste ugotovili da vam opozicija na vseh ravneh nastavlja sladkorčke, vi naivneži, ki mislite da ste velika pametna gospoda, vsevedni kao dobrotniki pa skočite na sladkorčke, ki so vaša poguba in to vedno znova in znova, ker se grebete sami med sabo za zlate jame, ne zavedate se , da v bistvu padate v jame gnoja, ki vam ga opozicija nastavlja od prvega trenutka. Kako ste naivni, da že meji na neumnost,vukvarjaye se sami s seboj, jočete v mikrofone, opozicija pa se vam smeje in vam nastavlja mine kot dobro naoljen stroj. Ja se bo treba malo bolj učiti od izkušenih. Kar je najbolj žalostno , spet vam ne bo nihče verjel na volitvah, spet bomo gledali SDS in druge, kako pustošijo po državi, spreminjajo naše vrednote, ker gledate samo svoje žepe ne pa narodovega interesa in njihovih potreb. To pomeni, da živimo dostojno življenje, z dostojno plačo, z dostojno pokojnino. Da imamo kje živeti, v človeka vrednem bivališču, da ko smo stari, uživamo dostojno starost. Ker jara gospoda tudi najbolj navade delavec je eden od stebrov družbe, in to ne majhen. Saj vsi vemo od revežev vedno dobite vse, od bogatih kapitalistov pa bore malo. Prevare,v financah, skrivanje kapitala, minimalne plače za zaposlene, na račun tega ste bogati, ne na račun poštenega dela
      Poštene v SLO lahko prešteješ na roke.
      Pa brez zamere

   • Stanko Kodrič

    za tako kupčijo z državnim denarjem je odgovorna najbolj ona.
    koneckoncev je njena dolžnost ravnati kot skrben gospodar, kar pomeni da mora preden kaj podpiše, vsebino temeljito prebrati in tudi preveriti, ali so njeni podrejeni delo opravili kot je treba.
    ONA je šef-ica, ne nek sekretar.
    v tem primeru morajo oditi vsi z ministrstva, ki so pri tem kakorkoli sodelovali.
    izgovori niso relevantni.
    ko se je ugotovilo da je narobe bi morali takoj ukrepati, a so bili z njo na čelu tiho, dokler tega seveda nek novinar ni obelodanil.
    če gospa nima časa v službenem času brati listin, naj to stori doma. minister si 24ur na dan.
    kaj mislite, kako bi bilo, ko bi recimo lastnik, ali direktor podpisala posel, ko jima porinejo papirje vi roke brez predhodnega preverjanja, ali je vse kot mora biti.
    gospa operira z javnim denarjem in bi zato morala biti še toliko bolj pozorna.
    vsak politik vi tujini, vsaj v državah z delujočo demokracijo in pravosodjem, bi že iz moralnih razlogov ponudil odstop.
    ampak pri nas temu seveda ni tako. odgovorni so brez morale, poiščejo druge krivce, se spravijo nanje in jih uničijo.
    skladno z njihovim svetovnonazorskim pogledom.
    kakšen je v tej koaliciji pa vemo .
    so skrajno neodgovorni, pohlepni in barabinski .

   • Miller

    Ah, dejte no !
    Vedno odgovarjajo vodje. V demokracijah odgovarjajo in odstopajo PV in ministri.
    Po vojnah pa sodijo generalom in ne vojakom !

    • Marija

     ja vojaki plačajo z življenjem, generali pa grejo pri 70 letih sedet v zapor, ker prej tako ne dokažejo kot v 20-30 letih da je general kriv

  • Erik

   Tako je!
   Ali pa ljudje na ulice!
   Drugače se bo kraja nadaljevala.

 3. R

  Mogoče pa ima v lasti letečo preprogo. In bo preprosto odletela v kraje od kjer izvirajo z vsemi dokazi in odkazi vred.

 4. TL

  Ministrica, resno?

 5. jaz

  Nekaj smo pozabili. Odvetniki lažejo profesionalno. Naj si vsakdo od nas zamisli da brani Karadžiča….Ona to ve, ona to zna…bruh!!!

 6. slavkope

  Če za prvaka vladajočega Gibanja svoboDA, premiera Vlade RS in prvega odločevalca vladajoče koalicije GS, SD in Levice dr. Roberta Goloba velja, da prej izreče, obljubi, napove, zapove, ukaže … kot karkoli temeljito pretehta, premisli, se odgovorno odloči,
  velja za njegove izbrane in zveste ministrice in ministre, da prej podpišejo, potrdijo, se osebno in po položaju veljavno v svojem imenu in v imenu vlade prej zavežejo, kot preberejo in odgovorno premislijo, kar podpisujejo “v dobri veri” in vselej na račun brezpravnih davkoplačevalcev in volivcev v RS.

  Ker rutinsko najvišji funkcionarji izvršne veje oblasti ignorantsko ne berejo in po lastni vesti ne preverijo niti uradnih pravnih dokumentov, s katerimi dodatno bremenijo državni proračun in davkoplačevalce ter ker podpisujejo ter v vladi formalno sprejemajo zakone, podzakonske in druge pravne akte “v dobri veri”, so vedno že vnaprej populistično poniglavo in politikantsko prilagodljivo pripravljeni na morebitne poznejše korekcije, popravke, spremembe in celo radikalne od-pravke svojih rutinskih ne-profesionalnosti, strokovno-političnih malomarnosti, funkcionarskih ne-odgovornosti in človeških brezbrižnosti.

  Ministrica Švarc Pipan se v imenu diktature samodržcev “svobode” junaško ne predaja, saj da jo je strah, da bi po njenem pričakovanem odstopu kdo “pometel” škodljive posledice njene ne-profesionalnosti, ne-odgovornosti in brezbrižnosti “pod preprogo pozabe”.
  Pravzaprav je v svoji trmoglavi in zadrti samo-obrambi ministrske sinekure kar skromna, saj bi se lahko celo pohvalila, da volivci ne bodo nikoli izvedeli, koliko politične, pravne in finančne škode bi lahko na njenem mestu zagrešil kdo drug, pa da pri tem sploh ne pomislimo na “naravno ujmo” ali nepredvidljivi “vesoljski dež”, ko bi bil ta “kdo drug” na našo nesrečo celo iz ideološko, politično in medijsko izključevalno satanizirane ter trajno preklete – “janšistične” SDS.

 7. tohuvabohu

  Nasprotno. Čaplja z vsakim nastopom dokazuje, da nima smisla za humor. Ima pa neverjeten smisel za blef.

  Btw, če bi meni nekdo rekel, da mi ZAENKRAT še zaupa, kot ji je domnevno rekel Golob, se zanj ne bi dobro končalo.

 8. deni

  Nekam čudno dvoumen odgovor. Lahko da mišljeno samoironično. Kakorkoli bi morala biti velika preproga, da bi njeno in njenih kolegov in kolegic dejanja ne samo pometli pod preprogo. Še bolje pa posesati in smeti odložiti na smetišče daleč od oči. Seveda prednjači ptič, ki mu rabote podrejenih gredo na roke, da se pozablja na njegove elektro posle. Seveda ve za posle glavnega med osvoboditelji in s tem ta iromičen vložek. Menda je to litijsko raboto prvi povzel portal bližje svobodnjakom kot SD.

  • rafael jeras

   katastrofa, če ne ve kaj delajo njeni zaposleni za tako veliko vsoto denarja. Sama s svojim denarjem ne verjetno ne bi tako neodgovorno šla v takšen nakup.
   Ali si predstavljate kaj bi bilo, če bi v podjetju tako delali.
   V naši ljubi državi ne bo reda do takrat dokler politiki ne bodo odgovarjali s svojim premoženjem in premoženjem družinskih članov.
   Politična odgovornost je samo potuha lenuhom in nesposobnim.

 9. Valentinčič

  Izjave komunistov se bere obratno
  :Če se jaz umaknem ne bomo mogli pomesti pod preprogo…..

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...