“Levi blok potrebuje suverene politike, Golob pač to ni”

Avtor: | 18. januarja, 2024

Nekdanji predsednik Borut Pahor, ki je dejal, da se umika iz politike, daje vedno bolj politične izjave. (Vir AMCham)

6 komentarjev

 1. APMMB2

  Borut Pahor, na žalost sedaj bivši predsednik države je dal komentatorejem povod za analizo političnega stanja v Sloveniji., zato se tej analizi pridružujem še sam.
  Slovenija je razdeljana na dva sovražna bloka. Sovraštvo kujejo pred vsem na levici( držal se bom specifične slovenske delitve) od koder je pravzaprav prišlo sovraštvo. Spominimo se samo, kako je levica odklonila sodelvanja s SDS, če ravno je bila zmogovalka volitev. O številnih lažnih obtožbah niti nima smisla razpravljati. Dejstvo je da se oba bloka vse bolj oddaljujeta in se vse bolj sovražita,kar povzroča velike težave in zavira razvoj države.
  Pa to ni edina težava. Levi blok, ki dominira v Slovenski politiki vse od osamosvojitve naprej se je začel cepiti.
  Do danes je levi blok vodil suvereno Milan Kučan, sadaj pa jasno vidimo, da je Kučan izgubil primat, kar utegne Sloveniji nakopati globoko krizo.
  Do danes je bila Kučanova beseda povelje, ki ga je bilo potrebno izpolniti, če ne, so sledile sankcije, medijski umori, če pa še to ni zaleglo obsodba in zapor.S tem se je dodobra seznanil prvak desnice Janez Janša, ki doživlja medijski umor že 30let, je nenehno sodno preganjan in bil je tudi zaprt,edini politični zapornik v EU.
  Milan Kučan nam je v volilnem letu izvolil parlament, vlado in na koncu podaril še predsednico države.
  Danes že lahko trdimo, da je imel nesrečno roko.
  Tudi sam se tega zaveda, zato se želi znebiti PV, kar pa mu nikakor ne uspeva. Opozorila ne zaležejo. Nad PV je poslal odstavljeno ministrico Bobnarjevo,katere pričanja PV ne pridejo do živega.
  Poizkusi odstrela se nadaljujejo, vendar so neuspešni, zato je potrebno ugotoviti, da Milan Kuačan ni več prvi mož v državi in njegove besede več ne utrjujejo njegove moči.
  Vodenje države prevzema druga in drugačna mafija.
  Naloga Kučana je bila ohranjanje samoupravljanja in komunistične tradicje NOB, ki so ščitile vojne in povojne hudodelce. Kučanu gre zahvala, da so vi legli v okrvavljeno slovensko zemljo in niso odgovarjali za zločine.
  S tem je Kučan pravzaprav opravil poslanstvo.
  Žal pa je s svojo dejavnostjo in oblastnostjo dopustil razcvet mafije, ki sedaj prevzema vodenje države. Ni jasno, ali je to Janković, ali še kdo drugi, inteligentnejši. Zanesljivo to ni Golob.
  O Slovenski mafiji skoraj nične vemo. Slutimo, da je, ne vemo pa, kdo jo vodi, kako je strukturirana, koliko denarja pobira, kam denar odteka . Tudi ne vemo, če je mafija sploh Slovenska.
  Tudi ne vemo, če se je sploh mogoče mafije znebiti.
  Boji med levico in desnico nekako zastirajo resnejši problem Slovenije,namreč dejstvo,da Slovenija postaja mafisjka državain da se praktično s tem problemom nihle ne ukvarja.
  Letos bodo poniknile 3 mrd. Kam?
  Morda kdo razmišlja, kaj bi lahko Slovenija naredila s tem denarjem?

 2. MARJAN

  Spoštovani komentatorji,
  morda ne bi bilo slabo, da bi bili nekoliko prizanesljivi z bivšim predsednikom Pahorjem. Namreč včeraj je javno povedal veliko, sploh, če ga beremo med vrsticami.
  Lepo po vrsti.
  – Najprej je priznal, da je bil bolj slab predsednik vlade, ker na tem položaju ni bil suveren.
  Seveda ni bil in tudi ni mogel biti suveren, predsednik vlade, oziroma operativni voditelj države, ker nikoli ni bil sekretar CK ZKS. To je bil na zadnje Milan Kučan in on je bil in še vedno je suveren zakulisni voditelj države. To dokazuje tudi njegov obisk pri Pahorju, po katerem je v nekaj dneh odstopil kot predsednik vlade. S komentarjem o nekih pritiskih stricev iz ozadja.
  Dragi moji Slovenci, veliko vas je, ki mislite, da ta striček nima več toliko moči, da bi postavljal in odstavljal predsednike vlad in države.
  Zelo se motite, če tako mislite.
  Pa poglejmo zakaj.
  Striček Milan Kučan je bil učenec starih boljševikov, ki so se šolali v Moskvi. Od tam so prinesli organizacijsko, vodstveno strukturo komunistične partije, a jih je učenec na našo žalost, daleč prekosil. Moderniziral je vodenje partije s tem, da je sistem vodenja ostalo nespremenjeno z dodatkom, da je povečal svojo avtoriteto, tako v svojem ožjem krogu, kot tudi širše. Dejstvo je, da je imel in ima dostop do ključnih podatkov in imen iz odtujenega arhiva Udbe. Te podatke je v prvih letih po osamosvojitvi uporabil, da si je prikrito podredil večino ključnih oseb v začetku TRANZICIJE. V času vladavine Drnovška je potuhnjeno, zahrbtno pletel mrežo svojih podrejencev v vseh strukturah mlade države. Ko je bilo to urejeno je začel utrjevati, zopet zahrbtno in počasi, javno mnenje in kult svoje osebnosti preko večinskih medijev in novinarjev, bivših partijcev in družbenih delavcev SZDL. Seveda to je najlažje dosegel tako, kot so to delali boljševiki, v Stalinovih časih, ko si je poiskal idealnega osovraženega notranjega sovražnika v JJ, to mu je vrhunsko uspelo, s tem si je utrdil prevlado in večino volilnega telesa, ki gre na volitve.
  Sedaj struktura, ki jo je ustvaril Milan Kučan obvladuje državo v vseh državnih inštitucijah, večini državnih podjetji in je močnejši, kot še nikoli ni bil do sedaj, od osamosvojitve naprej. O kakšni tranziciji ni vredno zgubljati besed.
  Da se bo kaj spremenilo v naši državi, bo treba še počakati, da zgoraj omenjena struktura, po domače globoka država in striček implodira, tako kot se je zgodilo s SFRJ.
  Zgornji zadnji odstavek, potrjuje tudi Pahorjeva včerajšnja ocena, če jo beremo med vrsticami, ko pravi:

  – To ni konec tranzicijske levice, je pa začetek konca.

  Torej gospe in gospodje, tovarišice in tovariši treba bo počakati.

  – Boljši pa je bil kot predsednik republike, kjer je položaj in odločitve imel v svojih rokah, pravi on.
  Seveda vseh ni imel, čeprav je tudi malo jezil strička.
  Je pa res, da je bil do sedaj in še sedaj predsednik države, ki mu dosedanji in sedanja ne sežejo do kolen.

 3. deni

  Ja bil je podmladek Sd. Vendar je imel pozneje na srečo pametnega in preudarnega svetovalca Gospoda Ernesta Petriča.
  Ob strmoglavljenju Staneta Kavčiča je bil v 70. letih v kabinetu, za tiste svinčene čase liberalnega politika, ki ni bil pripravljen metati sredstva za t.i. nerazvite, oziroma lonec brez dna.
  Kakorkoli, takrat še tovariš Petrič je bil priča spletkam Podnarednika in beograjske baščaršije ter slovenskih komunističnih trdorokcev. Svoje izkušnje kot veleposlanik itd. je prenesel na Pahorja. Približno takega bi potrebovala NPM, ampak…

 4. Miller

  Pozno si se oglasil.
  V stilu slovenskih pretepaških “junakov”: šele takrat, ko nasprotnik nemočno obleži, se revšeti velikih gobcev izza vogala boječe približajo, ga brcnejo v glavo in hitro pobegnejo nazaj za vogal…
  Kje si bil včeraj, ko je nasprotnik še stal ?

 5. jaz

  Eden edini in največji problem je v tem da zakon dovoljuje, da lahko postane predsednik vlade največji bedak v državi. Če namreč hočeš postati šofer tovornjaka moraš imeti med drugim psihoteste ki povedo ali si primere za to delo. Tudi za vse druge poklice so zahtevane določene kvalifikacije in neke izkušnje na tem delovnem mestu. Zakaj to ni zahtevano za predsednika vlade ki za seboj vozi 2 milijona prebivalcev, za šoferja avtobusa ki jih ima za seboj 50 pa so potrebna določena znanja in psihične reference. To je sedaj vprašanje in odgovor. To!!
  Kdo in čemu ne spremeni zakonodaje? Ta je glavni krivec za izgubljene milijarde.

 6. ren

  Gospod je razočaran nad balkansko slovensko politiko.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Če zmagaš, nekaterim ni prav. Če ne zmagaš, nekaterim spet ni prav. Če skočiš na tistem kilometru, ni v redu. Če čakaš do črte, ni v redu. S tem sem se sprijaznil”

Naš kolesarski šampion Tadej Pogačar o "kavč" poznavalcih kolesarstva z družbenih omrežij. Pogačar ima sicer pred zadnjim tednom dirke po Franciji "udobno" prednost treh minut, pri čemer bosta o končnem zmagovalcu dokončno odločali dve gorski etapi v južnih francoskih...

“Semena jutrišnje zmage so v današnjem izidu”

Dolgoletna predsednica desnega Nacionalnega zbora (RN) Marine Le Pen ni mogla skrivati razočaranja po presenetljivem volilnem preobratu, ki je v Franciji zmago prinesel - sicer zelo razdrobljeni in neenotni - levici. Mnogi analitiki menijo, da so se francoski volivci...

“Na trenutke smo sicer imeli ravnotežje”

Polom slovenske košarkaške reprezentance na olimpijskih kvalifikacijah v Pireju (tekmo proti Grčiji je Slovenija izgubila z rezultatom 68 : 96) je selektor ocenil z diplomatskim izrazom, ki sicer plastično odraža stanje na igrišču. Dejstvo je, da so bile olimpijske...