“Gospa naj stavka, naj reče, da ne bo predsednica, naj se vsede v en kot in čaka, da ji bodo plačo zvišali!”

Avtor: | 14. decembra, 2023

Predsednik Društva slovenskih pisateljev Dušan Merc je v oddaji 24ur zvečer precej plastično pokazal na absurdnost zahtev predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar po višji plači. Predsednica je sicer naknadno pojasnila, da ne zahteva višje plače, ampak se zavzemam za “ustavno skladen in pravičen sistem plač funkcionarjev in vseh javnih uslužbencev“. Kakorkoli, ne glede na to, kaj si mislimo v višini plač predstavnikov države, izredno slabo izbran trenutek za takšne zahteve in PR-ovski flop, ki je precejšen del javnosti dvignil na zelo visoke “obrate”.

Video

Predsednik Društva pisateljev Dušan Merc je izredno razočaran nad predsednico Republike Slovenije in se ne bo udeleževal njenih dogodkov in prireditev. (Slika: 24ur zvečer)

16 komentarjev

 1. deni

  Dušan Merc mi je resnično dober pisatelj in ima nekaj za pokazat. Sploh tale zadnja Picerist, Tista dolgočasna skrocupala od kriminalk na Rtv. Saj nočem žaliti. Prebral sem veliko Kriminalk, ah ne, nima smisla. Kar se tiče “pretcednice” ima pa še manj smisla. Kar s(m)te izbrali, to imamo, na žalost vsi. Sita vrana lačni ne verjame, lačna pa še manj siti. Rad imam basni. Saj imam pripravljeno eno dobro o kurah, vendar ne bi, ker imamo, če se ne motim Svet za preprečevanje sovražnega govora. In se počasi vračamo v zlate čase in člena o verbalnem deliktu. No ja, bolj o for(u)malnem deliktu.

  • Jože

   Do kdaj še, dragi Slovenci, bomo polnili žepe naslednikom komunistov. Včasih ste/smo rekli, da denar odteka po Savi v Beograd. Kam odteka zdaj po vaših volitvah z geslom ” NE Janša”. Citiram čivk tedna iz Domovine: ” Spoštovani politični vrh. Milčinski je BUTALE napisal kot prispodobo, NE KOT PRIROČNIK! PLEŠEMO?

 2. slavkope

  Najbrž ni naključje, da je novica o poslovni pošti sporočene nezadoščenosti in nezadovoljstva iz kabineta Predsednice RS na naslov ministrstva za finance izpred nekaj tednov odjeknila v medijih prav na dan, ko je Predsednica RS na lastno zahtevo prvič programsko/vzgojno spregovorila pred poslanci DZ RS.

  Nekdo od vladajočih (iz vrhov izvršne in zakonodajne veje oblasti) je pač skušal medijsko in politično zmanjšati odmevnost njenega govora državnim poslancem in naciji ter predvsem medijsko odvzeti neposredno izvoljeni predstavnici in zastopnici vsega ljudstva del dragocene osebne politične integritete in avtoritete.
  Kar že samo po sebi dokazuje zaskrbljujoče konkurenčno politično nezaupanje in nerazumevanje med uradom Predsednice RS in operativnimi koalicijskimi vrhovi aktualne zakonodajne ter politične oblasti.

  Po drugi strani pa je splošno znano, da je ¸zastarel sistem plačevanja najvišjih izvoljenih državnih funkcionarjev eden od ključnih vzrokov brezupno negativne kadrovske selekcije, ki nam na najvišje in načeloma najodgovornejše državniške funkcije navrže in naplavi le še najbolj nekritične in narcisoidno samopašne politične avanturiste, neozdravljive hazarderje na tuj račun in brezupno neustrašne ter samoljubne iskalce poslednjih robov, meja, ostankov človeškega dostojanstva.

 3. Zvestsebi

  Že od nekdaj so se ljudje delili na požrešne in tiste ki imajo empatijo do soljudi. Siliti večino ljudi, da dela za minimalno plačo 6 dni na teden praktično vse sobote, razdirati družine, jih pehati v slabo zdravstveno stanje, istočasno pa se hvalit koko dobri podjetniki, politiki, predsedniki, bančniki….. so je največja zblojena groteskna predstava, ki so jo sposobni sproducirati samo najbolj pokvarjeni ljudje sodobnega časa. Ne zavedajo se, da bo nastopil čas, ko bodo morali plačati račune za nazaj oni ali pa njihovi potomci in to ne v neki oddaljeni prihodnost. Del te elite je tudi naša predsednica, ki misli, da je pametnejša od zdrave kmečke logike. Če želiš uživati sadove barabinstva moraš biti v ozadju, neopazen sicer ti podaniki gledajo pod prste in samo vprašanje je kdaj te bodo obglavili-politično in ekonomsko

 4. Tone

  V kanalizaciji je živela družina črvov.
  Mali črv ni vedel, da nekateri živijo drugače. . .
  Nekega dne po kanalu priplava časopis. . .
  Mali črv začne brati in se začudeno obrne k očetu.
  – “Očka, je res, da obstajajo črvi, ki živijo v jabolkih …?!”
  – “Tako je, sin …”, odgovori oče …
  – “Ali je res, da nekateri črvi živijo v mesu …?”
  – “Res je, odgovori oče …”
  – “Oooo, v salami tudi so …!”
  – “So, tudi v salami so …”
  – “Očka, zakaj pa potem mi živimo v tem sranju …?!”
  – “Zato sinko, ker je to naša domovina …!”

 5. ren

  Ta ženska se sili povsod. potem je pa nezadovoljna in se pritožuje.
  Ona ni nobena predsednica republike.
  @tohuvabohu ji pravi “prvi štor Slovenije”.

  • tohuvabohu

   Babnica je agresivna kot hudič, laže kot cigan in vedno zna poskrbeti zase. Najbolj pa ji zamerim, da ne razume, da se ji na trenutnem položaju ne spodobi čvekati, kar ji pride na misel. Kaj se pa to pravi, da drugače misleče obtožuje zlorab, sovražnega govora in nabiranja cenenih političnih točk (karkoli že to pomeni). Iz Pahorjevih ust česa takega NIKOLI nismo slišali.

   • r

    Ja, sprva Pahorja kot predsednika države nisem obrajtal. S časom mi je pa postajal vedno bolj všeč, ker se je trudil, da bi zmanjševal delitve in da bi res postal predsednik vseh Slovencev. To so opazili na levi strani in ga začenjali postavljati na drugi tir ter ga diskreditirati, da je “janšist”.

    • ren

     Ne kot “r”, temveč kot “ren”!

  • Miller

   Na 24kur sprašujejo ali bi morala imeti predsednica višjo plačo ?
   NE !
   Vsem funkcionarjem naj jo znižajo !
   Če komu dremanje v službi za tri do 15 jurjev + vse ugodnosti na karticah in službeni avtomobil, ni všeč, naj gre v fabriko za tekoči trak.
   Za minimalca !

  • Re Sum

   Lakomnost se je hitro pokazala. Fuj,sram naj jo in njenega moža,sicer je pa nisem volila. Tam je,da nekaj naredi za boljšo prihodnost svojega naroda,potem pa naj pomisli še na sebe. Drugače pa naj dela pri možu,bo več zaslužila,saj mu glede na napisano država močno pomaga da revček ne bo lačen.

 6. Miller

  Naj gladovno stavka:
  dobila bo višjo plačo in lepšo postavo.

 7. APMMB2

  Predsednica države je kronski dokaz, da so ženske manj plačene v Sloveniji!

 8. TL

  Upam, da je NPM tole poslušala, DM ji je nalil čistega vina.

  Ampak tako predsednico so volilci pač izvolili.

  • Marjan Lah ki ni

   Dejstvo je ,da so to grdobo volili bedaki levičarski.

 9. mIRA

  SAMI POŽREŠNEŽI V TEJ DOLINI ŠENTFLORJANSKI

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...