“Ne vemo točno, zakaj stoji, ampak dejstvo je, da stoji”

Avtor: | 15. decembra, 2023

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Marjan Pintar je po nesreči plastično ponazoril razvojni problem Slovenije. Njegov odgovor v Tarči na TV Slovenija se je sicer nanašal na tragikomični zastoj projekta obnove UKC Ljubljana, ki lahko glede na nesposobnost odgovornih konča tudi na sodišču. Kako bo to pomagalo pacientom, h skrajševanju čakalnih vrst, je jasno samo vpletenim, ki so jim koristi državljanov očitno zadnja “briga”.

Video

Državni sekretar Pintar na ministrstvu za zdravje je pokazal, razgalil vso bedo, nesposobnost politike, da izpelje ključne projekte v korist državljanov. (Slika: Tarča, TVSLO1)

5 komentarjev

 1. APMMB2

  Tam, kjer je proračunski denar. Tam je mafija.
  Največ ga je v zdravstvu in zato se mafija najbolj obilno pase na denarju namenjenu zdrasvtvu, torej bolnim. To je potrebno povdariti, saj prav to kaže, kako brezčutna je mafija, krade tistim, ki trpijo in so potrebni posebne pozornosti.Nenehno se govori, da je denarja v zdravstvu premalo in se s tem opravičuje slabo stanje, kar pa je laž. Denarja je dovolj,morda celo preveč.
  Kje vse in na kakšen način mafija pretaka javni denar v svoje žepe je obsežen proces, ustavimo pa se pri investicijah, ki so specifične.
  Zdravsto nima investicijske službe,ki bi strokovn načrtovala investicije, zato so investicije prepuščene v glavnem izvajalcem.
  Izvajalci izdelajo projektno dokumentacijo, izvajalci pridobijo dovoljenja, izvajalci izvedejo objekt. Vse skupaj pa spremljajo birokrati in pomembno je, financira, skupina nezaiteresitranih in strokovno neusposbljenih ljudi, ki so izurejeni le za to, da del , delček denarja , prelijejo v svoje nenasitne žepe.
  Večji del pa ograbi mafija, ki si ga deli, saj je nihče prav ne nadzoriuje.
  Včasih je bil strokovnjak za izgradnjo medicinskih objektov Janez Zemljarič, ki mu je CK zaupal gradnjo UKC.
  Ko so se časi sremeniliin je CK začel rušiti in zavirati demokracijo,pa so se zadeve obrnile.
  Želeli ste si demokracijo. Sedaj jo imate in vse kar ni izrecno prepovedano,je dovoljeno. Takšno stališče pa je bil poziv mafiji, da lahko pretaka proračunski denar v svoje žepe.
  Prepovedi je zelo malo, saj se nihče prav ne potrudi, da bi jih prepoznal in uzakonil. Tako je marsikaj dovoljeno in denar odteka v potokih.
  Kdo pa se spozna v zdravstvu na investicije?
  Prav gotovo ne zdravniki in mediciske sestre.
  Tisti, ki se na to spoznajo, pa se spoznajo tudi na to, kako za čim več denarja zgraditi čim manj.
  Tukaj je potrebno omeniti težave pri vseh investicijah,ki jih izvaja država.
  Kjer je denar,je mafija, ki poskrbi, da proračunski denar odteka v njene žepe.
  Metod je več, vse pa seopirajo na anekse, ki so posledica nedorečene dokumentacije.
  Poglejmo si samo 2. tir, ki bo stal vsaj enkrat več, kot bi moral. Sedaj, ko povratka nazaj ni več, se je začelo govoriti o tem, da bo potrebno dejansko zgraditi še en tir.
  Ob vseh potratah pa še to.
  Tako je z UKC. Sedaj, ko je obnova na višku se izkaže, da manjka še to in ono in sveda so potrebni aneksi,ki bodo obnovo podražili in nihče ne ve, kdo je za to odgovoren?
  Namesto 20 ministerstev bi bilo dovolj če bi imeli ministrstvo za investicije in nadzor, ki bi skrbelo za smotrno financiranje.
  Tako pa nam mojškra rešuje banke, sedaj pa gradi infarstrukruto. Kje je tukaj stroka?

 2. jaz

  Imamo en klinični center in eno dobro ekipo ki ga lahko kvalitetno preuredi. to pomeni da lahko računajo kolikor hočejo. Tako je pač pri nas. Imajo škarje in platno, pa če se pravičniki na zobe mečejo.

 3. slavkope

  Včerajšnja Tarča je še enkrat brezupno drastično pokazala in dokazala neznosno kombinacijo ekshibicionistično samopašne arogance in sramotne nevednosti vladajočih aparatčikov, ki pred našimi očmi neodgovorno in brezdušno zapravljajo denar davkoplačevalcev ter se igrajo svojo najljubšo igro brezkončnega prenašanja odgovornosti na druge.
  Državni sekretar je nadvse prepričljivo zastopal in predstavljal brezupno poslovno in strokovno nesposobnost in puhlo politično nadutost Vlade RS, ministrstva za zdravje in ministrice za zdravje osebno ter nam jasno in nedvoumno sporočil, da nobenega dolgoročnega strateškega in razvojnega problema ter nobenega kratkoročnega zastoja in odklona v razvoju javnega zdravstva ta izvršna oblast in to pristojno ministrstvo ni ne pripravljeno in ne sposobno pozitivno odpraviti/razrešiti v razumnem časovnem roku.

 4. Štajerc

  Izjave državnega sekretarja in pravnice dokaz več, ki si pravna stroka zamišlja da pozna vse in da lahko sodi o vsem.
  Cepcomanija na kvadrat, Tarča je pravilno pokazala, da če se giblješ med medicinci ali če si diplomant medicinske fakultete, še ni rečeno da si pameten.
  Da pa si lahko prvovrstna baraba, pa naj skače Brecelj do stropa pa je dokaz več, ko je za 43 mio EUR popust za polovico, pa ker so vmešani zdravniki (poslovni svet medicine!!! je to prvovrstna barabija!!!) da z državnim, javnim denarjem barantajo, postavijo kriterij tajnega podatka.
  Pomembno pa je, da narod spozna da še nismo pri dnu, še moramo padati, da bo KATARZA na ladji norcev prišla do izraza.

  • P.Kos

   KATARZA na ladji norcev je že prišla do izraza, pa ne samo v zdravstvu. Težava je v tem, da smo vsi na njej; na ladji namreč. Eni sicer čutimo, da se nevarno nagiba, pa upamo in čakamo (vrag si ga vedi na kaj?!), drugi, še vedno pijani po zmagi menijo, da je to nagibanje posledica pijanosti, ki bo že minila, ter tretji, da tudi tretji so, tisti na komandnem mostu in bolani v glavi to ladjo z zavestjo, ki jo pač premorejo ali tudi ne, vodijo v brezizhodno nevihto.
   To kako se slovenska ladja nagiba zelo dobro vidijo v tujini. Prijatelj iz tujine me sprašuje kaj je z nami Slovenci, da dovoljujemo tako ravnanje vlade, saj menda njihovi politični, predvsem pa gospodarski komentatorji napovedujejo zlom države.
   Zato, vsi smo v težavah, dragi Slovenci. Vsi; ali ste volili “Janšo” ali Goloba, vsi! Zato je skrajni čas in naša narodova dolžnost kliče, kaj kliče, kriči, da to norčevanje iz nas državljanov odločno in dokončno prekinemo.

+Portal se trudi omejiti žaljivo komentiranje, “spam” vsebine, zato režim komentiranja še prilagajamo. Prosimo vas za razumevanje. Poleg tega vas pozivamo, da se vzdržite agresivnih vsebin. Komentarji, ki vsebujejo povezave na spletne strani ne bodo objavljeni.

zadnjih 10 +Izjava dneva


“Vse, predvsem pa koleno.”

"Pretepeni" in delno poškodovani Luka Dončić je po drugi zmagi nad Oklahomo, ki jo je zaznamovala groba igra in na trenutke sporno sojenje, iskreno povedal, kaj ga boli. Vseeno je prepričan, da bo nared za 4. tekmo, ki bo v American Airlines Centru v noči na torek ob...